You are currently viewing ΕΡΩΤΑΣ & ΔΙΠΛΑΝΑ ΖΩΔΙΑ

ΕΡΩΤΑΣ & ΔΙΠΛΑΝΑ ΖΩΔΙΑ

Ένας πολύ συνηθισμένος και πετυχημένος συνδυασμός ζωδίων στη συναστρία αποτελεί αυτός των διπλανών ζωδίων. Είναι ένας συνδυασμός που απαντάται πολύ συχνά σε ερωτικές σχέσεις που οδηγούν σε γάμο ή συμβίωση. Τυγχάνει πολλές φορές ο ένας σύντροφος να έχει πλανήτες στο ζώδιο του άλλου με αποτέλεσμα να υπάρχουν κοινοί κώδικες σε συναισθηματικό ή επικοινωνιακό επίπεδο. Οι πλανήτες Ερμής, Αφροδίτη και Άρης αποτελούν τους πιο συχνούς πλανήτες, με τους οποίους μπορούμε να κάνουμε παραλληλισμούς καθώς είναι πολύ εύκολο να βρεθούν στο διπλανό ζώδιο.

Ο Ερμής μπορεί να βρίσκεται στο ίδιο, στο προηγούμενο ή στο επόμενο ζώδιο με το δικό μας. Λόγου χάρη, ένας Τοξότης μπορεί να έχει Ερμή στο ίδιο ζώδιο με τον Ήλιο δηλαδή στον Τοξότη ή στον Αιγόκερω ή στον Σκορπιό. Στην περίπτωση του Ερμή στον Αιγόκερω, ο εν λόγω Τοξότης έχει μία ικανότητα να καταλαβαίνει αλλά και να γίνεται αντιληπτός από έναν Αιγόκερω καθώς ο τρόπος που επικοινωνεί βρίσκεται στο ζώδιο του Κρόνου. Ο Ερμής σχετίζεται με την επικοινωνία και την ικανότητα πληροφόρησης ή ανταλλαγής απόψεων. Ο Ερμής στο ζώδιο του Ήλιου του άλλου δημιουργεί έναν κοινό επικοινωνιακό κώδικα μεταξύ του ζευγαριού. Ο ένας έχει τη δυνατότητα να αφουγκράζεται τις σκέψεις, τα πιστεύω και τις πεποιθήσεις του άλλου. Δείκτης επικοινωνιακής συμβατότητας και ανταλλαγής απόψεων ο Ερμής, ο ρόλος του οποίου είναι καίριος. Πως είναι δυνατόν να μακροημερεύσει μία σχέση που δεν στηρίζεται σε καλή επικοινωνία;

Η Αφροδίτη μπορεί να βρίσκεται στο ίδιο, στο προηγούμενο ή στο επόμενο ζώδιο. Πολλές φορές τυγχάνει όμως λόγω της ανάδρομης πορείας της να βρίσκεται αρκετά μακριά από το ζώδιο του Ήλιου μας. Λόγου χάρη, ένας Λέοντας με Αφροδίτη στην Παρθένο παρόλο τον φλογερό και παθιασμένο χαρακτήρα του αγαπάει με έναν πιο απλό τρόπο. Η αγάπη για αυτό το Λιοντάρι είναι μία υπόθεση που απαιτεί αποδείξεις και πράξεις. Αντιλαμβάνεται την αγάπη πρακτικά και εισπράττει την αγάπη μέσα από αποδείξεις. Συνεπώς, αντιλαμβάνεστε ότι αυτό το Λιοντάρι θα έχει αρκετά κοινά σημεία επαφής με έναν Παρθένο, ο οποίος είναι περισσότερο πρακτικός, τεχνοκράτης και γειωμένος. Δείκτης συναισθηματικής συμβατότητας η Αφροδίτη στο ζώδιο του Ήλιου του/της συντρόφου. Η όψη αυτή στη συναστρία δημιουργεί κοινά ενδιαφέροντα, κοινά γούστα, κοινό τρόπο διασκέδασης αλλά και κοινή αίσθηση για το τι είναι ωραίο, καλαίσθητο και αρμονικό. Δημιουργείται μία ισχυρή έλξη λόγω εξωτερικής εμφάνισης.

Ο Άρης μπορεί να βρίσκεται στο ίδιο, στο προηγούμενο ή στο επόμενο ζώδιο με το δικό μας. Στην περίπτωση που έχουμε έναν Τοξότη με Άρη στον Σκορπιό καταλαβαίνετε ότι έχουμε να κάνουμε με έναν Τοξότη με πολύ δόση Σκορπιού. Καθώς ο Άρης σχετίζεται με τη δράση, με τη λίμπιντο, με τις προθέσεις μας και τα κίνητρα μας σαφώς και αντιλαμβάνεστε πόση ταύτιση μπορεί να έχει ένας Τοξότης με Άρη στον Σκορπιό με έναν Σκορπιό. Μπορεί να υπάρξει μία ισχυρή ένωση, ταύτιση και έλξη που έχει κοινούς στόχους, κοινές φιλοδοξίες για τη ζωή και τον τρόπο που αυτά τα δύο άτομα την αντιμετωπίζουν. Η όψη αυτή στη συναστρία λειτουργεί εξαιρετικά σε επίπεδο όχι μόνο ερωτικό αλλά και σε επιχειρηματικό-επαγγελματικό. Ένας Σκορπιός μπορεί να νιώσει εκστασιασμένος από έναν Τοξότη με Άρη στον Σκορπιό για το πείσμα και την μαχητικότητα που αυτός θα επιδείξει. Η όψη υπόσχεται πλούσια και ενδιαφέρουσα σεξουαλική ζωή. Κοινά κίνητρα, κοινές πρωτοβουλίες, κοινές προθέσεις μπορούν να ενώσουν το ζευγάρι αυτό και να υποσχεθούν μακροβιότητα.

Αρκετά συχνά απαντάται και η περίπτωση εκείνη που ο ένας έχει τη Σελήνη του στο ζώδιο του Ήλιου του άλλου. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Έχουμε μία Αιγόκερω με Σελήνη στον Τοξότη και έναν Τοξότη.  Η σχέση υπόσχεται μακροβιότητα και μακροημέρευση ασφαλώς καθώς ο συναισθηματικός κόσμος της άκαμπτης και πρακτικής Αιγόκερω μετατρέπεται σε ενθουσιασμό που κοχλάζει λόγω της Σελήνης της στον Τοξότη. Μπορεί να είναι σοβαρή, μετρημένη, ρεαλίστρια και πρακτική ωστόσο διαθέτει μία ανάλαφρη διάθεση, είναι αρκετά φιλική, αγαπάει την έντονη κοινωνική ζωή και μπορεί να γοητευτεί από τη νεανικότητα και τα νιάτα ενός Τοξότη. Υποσυνείδητα νιώθει ότι βρήκε το άλλο της μισό, τον άνθρωπο της. Δείκτης συναισθηματικής και όχι μόνο συμβατότητας σε ένα ζευγάρι.

Πιο σπάνια μπορούμε να βρούμε τον Δία του ενός στο ζώδιο του Ήλιου του άλλου. Αυτό υπόσχεται διαφορά ηλικίας ή και γενιών. Θα σας αναφέρω προσωπική μου εμπειρία, η οποία ασφαλώς δεν αφορά σχέση ερωτική. Το κείμενο αποτελεί αφιέρωμα στην ερωτική συμβατότητα αλλά οι σχέσεις αποτελούν ένα ευρύ φάσμα που πολλές φορές απαντάται σε κάθε είδους σχέση. Καρκίνος εκείνη με Δία στον Τοξότη, Τοξότης εκείνος με Δία στον Καρκίνο. Τι μπορεί να πει κανείς για αυτήν την αμοιβαιότητα και ζεστασιά. Μία σχέση ενθουσιώδης, επεκτατική όπου τα δύο μέλη βιώνουν μόνο θετικά συναισθήματα, ενθάρρυνση του ενός απέναντι στον άλλον αλλά και κοινούς πνευματικούς κόσμους, κοινή φιλοσοφία ζωής. Μία σχέση με τόνο διδακτικό και ατελείωτη αγάπη μεταξύ των δύο μερών.

Πιο δύσκολες είναι οι επιρροές του Κρόνου και του Πλούτωνα που δείχνουν καρμική σχέση μεταξύ δύο ανθρώπων και σχετίζονται με το κάρμα, τη δέσμευση ή μοιραία γεγονότα. Ο Κρόνος στο ζώδιο του Ήλιου του άλλου δημιουργεί μία σχέση εξάρτησης αλλά μέσα από εμπόδια και έντονη διαφορετικότητα. Λόγου χάρη, ένας Τοξότης με Κρόνο στον Αιγόκερω σε σχέση με μία Αιγόκερω. Ο Τοξότης αποτελεί ένα βάρος για την Αιγόκερω καθώς τα πρέπει του, τα όρια του και οι πεποιθήσεις του μοιάζουν να της στερούν από την ζωντάνια και την ελπίδα. Ωστόσο, ο Τοξότης με Κρόνο στον Αιγόκερω δείχνει γοητευμένος από ην Αιγόκερω με την αστείρευτη πειθαρχία της. Ο Ήλιος έρχεται να σπάσει τις ανασφάλειες και τις φοβίες του ατόμου με τον Κρόνο. Ο δε πλούτωνας δημιουργεί σκηνικά ζήλιας, καχυποψίας, ελέγχου και κτητικότητας του ενός προς τον άλλον.

Χάρτες Α & Μ

Από προσωπική μου εμπειρία η περίπτωση αφορά παντρεμένο ζευγάρι. Σκορπιός ο Α, Ζυγός η Μ! Σκορπιός και Ζυγός βρίσκονται δίπλα δίπλα σαν ζώδια. Τι κοινό στοιχείο μπορεί να έχει ο κοινωνικός, διπλωμάτης, επικοινωνιακός και ανάλαφρος Ζυγός με τον εσωστρεφή, καχύποπτο, μυστικοπαθή και ελεγκτικό Σκορπιό; Ασαφώς υπάρχουν οι πλανήτες του ενός στο ζώδιο του άλλου. Ο Α έχει Αφροδίτη στον Ζυγό ενώ η Μ είναι Ζυγός. Όντως, αυτό το ζευγάρι έχει κοινούς τρόπους διασκέδασης, είναι λάτρεις της τέχνης και του χορού. Παρόλες τις διαφορές τους υπάρχουν εξαιρετικά κοινά στην αίσθηση του ωραίου και της φινέτσας. Ο Σκορπιός νιώθει γοητευμένος και κολακευμένος από την ομορφιά, την εμφάνιση και το στυλ της ωραίας Ζυγίνας. Φυσικά, υπάρχουν πολλές αναλύσεις σχετικά με τη συναστρία και την ταύτιση των πλανητών που ξεφεύγουν της αναφοράς στο θέμα μας.

Χάρτες Κ & Λ

Μία ακόμα ανάλυση. Ο Τοξότης Κ έχει μόνο τον γενέθλιο Ήλιο του στο ζώδιο του Τοξότη. Η Αιγόκερως Λ έχει Σελήνη και Άρη στον αέναο Τοξότη. Ο Τοξότης με τόσο έντονες επιρροές από Αιγόκερω βλέπε Ερμή στον Αιγόκερω και τον Σκορπιό βλέπε Άρη στον Σκορπιό γοητεύεται από την πειθαρχημένη Αιγόκερω που έχει πάντα μία νεανική και ανάλαφρη διάθεση που καταλήγει να βλέπει πιο αισιόδοξα τη ζωή και από έναν Τοξότη. Ο Τοξότης βρίσκει δύναμη, κουράγιο, θάρρος και ελκύεται από την νεανική φύση της Αιγοκερίνας. Δημιουργούνται κοινοί συναισθηματικοί κώδικες, κοινοί δίαυλοι επικοινωνίας και δράσης με αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας εξαιρετικά καλής σχέσης.

Όπως καταλαβαίνετε η συναστρία είναι μία πολύπλοκη διαδικασία, με πολλές ερμηνείες που μπορεί να μας λύσει εύλογες απορίες. Πως μπορεί ένας ανάλαφρος Τοξότης να ταιριάσει με μία πειθαρχημένη και σοβαρή Αιγόκερω; Πως μπορεί ένας εσωστρεφής Σκορπιός να παντρευτεί μία αέρινη και επικοινωνιακή Ζυγό; Όλα αυτά αποτελούν κομμάτι της συναστρίας.

© 2020 Astroalchemy