You are currently viewing ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ – ΤΙ ΕΙΝΑΙ & ΠΩΣ ΜΑΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ

ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ – ΤΙ ΕΙΝΑΙ & ΠΩΣ ΜΑΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ

Οι εκλείψεις χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, στις ηλιακές και τις σεληνιακές. Οι ηλιακές λαμβάνουν χώρα πάντοτε με τη νέα σελήνη και οι σεληνιακές κατά τη διάρκεια της πανσελήνου. Το διάστημα αυτό, μεταξύ νέας σελήνης και πανσελήνου καλείται μεσοδιάστημα και είναι μια διάρκεια 14 ημερών. Συνήθως οι εκλείψεις λαμβάνουν χώρα δύο φορές το χρόνο αλλά κάποιες φορές πραγματοποιούνται και περισσότερες φορές. Οι εκλείψεις χωρίζονται σε ολικές και μερικές. Όπως είναι κατανοητό, οι ολικές έχουν ισχυρότερη επίδραση συγκριτικά με τις μερικές.
Κατά τις ηλιακές εκλείψεις, η σελήνη καλύπτει ένα μέρος του φωτοδότη Ήλιου, η συνειδητή και αρσενική πλευρά (Ήλιος) καλύπτεται από την υποσυνείδητη και θηλυκή πλευρά (Σελήνη) και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βγουν στο φως παρορμήσεις, εντάσεις, πάθη και καταπιεσμένες συμπεριφορές. Αντιθέτως, κατά τις σεληνιακές εκλείψεις η γη μπαίνει μεταξύ Ήλιου και Σελήνης, η υποσυνείδητη πλευρά (Σελήνη) επισκιάζεται από την αρσενική (Ήλιος) και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βγουν στη φόρα έντονα συναισθήματα, καταπιεσμένα συναισθήματα.

Οι εκλείψεις πραγματοποιούνται πάντοτε σε κάποιο κομμάτι του ωροσκοπίου μας στο οποίο καλούμαστε να προβούμε σε μια κάθαρση άλλοτε επώδυνη και άλλοτε λιγότερο επώδυνη. Οι εκλείψεις λαμβάνουν χώρα σε κάποια συγκεκριμένη μοίρα ενός ζωδίου και είναι φυσικό και επόμενο να πέφτουν σε κάποιον προσωπικό μας πλανήτη. Εκτός όμως της συνόδου αυτής, η έκλειψη λαμβάνει χώρα και σε κάποιον συγκεκριμένο τομέα της ζωής μας (οίκος). Τότε θέτουμε κάποια ερωτήματα ανάλογα με τη φύση του πλανήτη και του οίκου στον οποίο πραγματοποιείται η έκλειψη. Η ανοχή που δίνουν οι αστρολόγοι είναι δυο μοίρες, ωστόσο οι απόψεις ποικίλουν, με άλλους να δίνουν 6 έως 8.

Η επίδραση των εκλείψεων

Οι εκλείψεις μοιάζουν με τα παλιρροϊκά κύματα, είναι μια αναστάτωση, μια αναταραχή, κατά την οποία θέματα που είναι κρυμμένα και θαμμένα στον πυθμένα της θάλασσας αναδύονται και εμείς οφείλουμε να τα αντιμετωπίσουμε. Είναι η στιγμή κατά την οποία η καταπιεσμένη και υποσυνείδητη πλευρά του εαυτού μας αναδύεται και δημιουργεί ένταση, πάθη και παρορμήσεις. Οι εκλείψεις δεν είναι κατά βάση αρνητικές, ωστόσο η επίδραση τους μπορεί να φανεί χρήσιμη και βοηθητική. Οι εκλείψεις είναι ένας δείκτης αλλαγών σε κάποιον συγκεκριμένο τομέα της ζωής μας και εμείς καλούμαστε να παλέψουμε, να αποτοξινωθούμε και να απελευθερώσουμε το πνεύμα μας και την προσωπικότητα μας από οτιδήποτε είναι σαθρό και σάπιο έτσι ώστε να οδηγηθούμε σε ένα μετέπειτα στάδιο απαλλαγμένο από το σκοτάδι. Κατά τη διάρκεια των εκλείψεων (των ηλιακών), προκαλούνται αλλαγές και ανατροπές, έρχονται στη ζωή μας γεγονότα και απρόβλεπτες καταστάσεις, οι οποίες αρχικά μπορεί να φαίνεται ότι μας ξεβολεύουν αλλά στην πορεία και εφόσον περάσει η συναισθηματική φόρτιση αποδεικνύονται ευεργετικές. Οι σεληνιακές εκλείψεις προκαλούν μια εσωτερική αναστάτωση και μια μεγαλύτερη κυκλοθυμία. Οι άνθρωποι υφίστανται συναισθηματικές ζυμώσεις οι οποίες έχουν σκοπό την αποκοπή και τον απογαλακτισμό από το παρελθόν, τη συναισθηματική πρόοδο και περαιτέρω ανάπτυξη του ανθρώπου. Οδηγούν σε συναισθηματική αναγέννηση και ενδυνάμωση.

Οι εκλείψεις στα στοιχεία

Σύμφωνα με την αστρολογία τα στοιχεία διακρίνονται σε τέσσερις κατηγορίες: Φωτιά, Αέρας, Νερό και Γη. Όταν μια έκλειψη λαμβάνει χώρα σε ζώδια της φωτιάς (Κριός, Λέων, Τοξότης) τότε προκαλούνται τροποποιήσεις σε θέματα ενέργειας, δράσης και δραστηριότητας. Στα ζώδια του αέρα (Δίδυμος, Ζυγός, Υδροχόος) οι αλλαγές που λαμβάνουν χώρα είναι πνευματικού και επικοινωνιακού περιεχομένου. Στα ζώδια του νερού (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύες) οι αλλαγές είναι συναισθηματικού περιεχομένου καθώς επίσης τίθενται ζητήματα κατοχής και ασφάλειας. Τέλος οι εκλείψεις στα ζώδια της γης (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως) σχετίζονται με αλλαγές φυσικού, υλικού, περιβαλλοντικού περιεχομένου καθώς και με βιοποριστικά θέματα.

Οι εκλείψεις στους Άξονες

Οι εκλείψεις πάντοτε λαμβάνουν χώρα ανά άξονα σύμφωνα με τη θέση στην οποία βρίσκονται οι δεσμοί της σελήνης. Οι δεσμοί της σελήνης είναι νοητά σημεία μέσα στο χάρτη μας, στο προσωπικό μας ωροσκόπιο και σχετίζονται με το κάρμα μας και τις προηγούμενες μας ζωές (εάν και εφόσον αποδεχτούμε την ύπαρξη τους).

Οι άξονες είναι οι ακόλουθοι:

Άξονας Κριού-Ζυγού: Οι εκλείψεις που λαμβάνουν χώρα σε αυτόν τον άξονα σχετίζονται με τροποποιήσεις και αλλαγές είτε σε προσωπικό επίπεδο είτε σε επίπεδο σχέσεων-συνεργασιών. Οι αλλαγές αφορούν το «ΕΓΩ» μας, την επαφή και την σχέση που έχουμε εμείς οι ίδιοι με τον εαυτό μας. Επίπροσθετα, οι εκλείψεις στον άξονα αυτόν σχετίζονται με το πως συνυπάρχουμε και συνεργαζόμαστε. Καλούμαστε να αλλάξουμε τον τρόπο συσχέτισης με τρίτους είτε αυτοί είναι συνεργάτες, είτε φίλοι είτε ο/η σύντροφος μας.

Άξονας Ταύρου-Σκορπιού: Οι εκλείψεις σε αυτόν τον άξονα σχετίζονται με θέματα ασφάλειας, κατοχής, χρημάτων, ακίνητης και κινητής περιουσίας, εξουσίας και σεξουαλικότητας. Με τις εκλείψεις σε αυτόν τον άξονα καλούμαστε να αλλάξουμε τρόπο οικονομικής διαχείρισης ή να αναζητήσουμε συμπληρωματικές εισοδηματικές πηγές. Σε κάθε περίπτωση αλλάζει η σχέση μας με το χρήμα, τα υλικά αγαθά και τα αποκτήματα. Είναι μία περίοδος κρίσης και αλλαγής αξιών.

Άξονας Διδύμων-Τοξότη: Οι εκλείψεις σε αυτόν τον άξονα έχουν άμεση σχέση με θέματα επικοινωνίας, ανώτερης μόρφωσης, ιδανικών, ταξιδιών, μεταφορικών μέσων, με στενές συγγενικές σχέσεις και αδέλφια. Άμεσα επηρεάζονται θέματα φιλοσοφίας και ανώτερης εκπαίδευσης. Καλούμαστε να αλλάξουμε τρόπο σκέψης, απόψεις, ιδεολογία. Πως επικοινωνούμε; Πως εκφραζόμαστε; Υπάρχουν θέματα επικοινωνιακά και προβλήματα επικοινωνίας στις σχέσεις μας;

Άξονας Καρκίνου-Αιγόκερω: Οι εκλείψεις στον εν λόγω άξονα έχουν άμεση σχέση με θέματα οικογένειας, σπιτιού, ενδοοικογενειακών σχέσεων και συναισθημάτων. Το υποσυνείδητο έρχεται στο προσκήνιο. Καριέρα και κοινωνική προβολή επίσης είναι θέματα που επηρεάζονται άμεσα. Κυβερνήσεις και οποιαδήποτε μορφή εξουσίας και κυβέρνησης υφίστανται ζυμώσεις. Η περίοδος αυτή συμβολίζει αλλαγές σε ζητήματα κοινωνικών μορφωμάτων και κοινωνικής δομής ή μέσα σε κάστες στην κοινωνία. Πολλές φορές καλούμαστε να αλλάξουμε επαγγελματική πορεία ή επάγγελμα. Σε περιπτώσεις εξαρτημένων σχέσεων εργασίας πολλοί αποφασίζουν να αυτονομηθούν ακολουθώντας το ελεύθερο επάγγελμα. Τίθεται το θέμα της αλλαγής κατοικίας, μίας μετακόμισης ή αγοραπωλησίας ακινήτων.

Άξονας Λέοντα-Υδροχόου: Θέματα που σχετίζονται με το εγώ μας, την προσωπικότητα μας, τον τρόπο που διασκεδάζουμε και τις δημιουργικές μας ικανότητες έρχονται στο προσκήνιο και απαιτούν ζύμωση και τροποποίηση. Το συνειδητό μέρος δέχεται τις μεταμορφώσεις. Αλλάζει ο τρόπος που συσχετιζόμαστε με συνεργάτες, συναδέλφους αλλά και στις φιλίες μας. Μία περίοδος ζυμώσεων όσον αφορά τις κοινωνικές μας σχέσεις και συναναστροφές. Πολλές φορές έρχεται στην επιφάνεια μία διάθεση για συνεργατικότητα και ομαδικότητα. Πολλοί μπαίνουν στην διαδικασία δημιουργίας μιας επιχείρησης, ενός εγχειρήματος ή στη δημιουργία οικογένειας.

Άξονας Παρθένου-Ιχθύων: Οι εκλείψεις σε αυτόν τον άξονα έχουν να κάνουν με αλλαγές, τροποποιήσεις και ζυμώσεις σε θέματα που σχετίζονται με την υγεία, την ιατρική, την καθημερινότητα μας, τα ανθρώπινα ιδεώδη και ιδανικά μας. Θέματα πίστης και θρησκείας έρχονται στο προσκήνιο. Πολλές φορές η περίοδος εντείνει ή καλύτερα επιτάσσει αλλαγές όσον αφορά τις εργασιακές μας αποφάσεις ή και σχέσεις. Είναι μία περίοδος όπου μας ενδιαφέρει η προσφορά και η παροχή υπηρεσιών ή βοηθείας.

Οι εκλείψεις στους 12 Οίκους

Πρώτος οίκος: Όταν οι εκλείψεις λαμβάνουν χώρα στο πρώτο ηλιακό μας σπίτι τότε υπάρχουν αλλαγές σε θέματα προσωπικότητας. Ο χαρακτήρας του ατόμου υφίσταται ζυμώσεις και τροποποιήσεις. Πιθανόν να αλλάξει η εικόνα που δείχνει προς τους υπόλοιπους. Γενικότερη μεταμόρφωση ολόκληρης της προσωπικότητας του ατόμου.

Δεύτερος οίκος: Όταν οι εκλείψεις πραγματοποιούνται στο δεύτερο ηλιακό σπίτι μας θέματα ασφάλειας, κατοχής και υλικών αγαθών έρχονται στο προσκήνιο. Πιθανή η αλλαγή στο επίπεδο πληρωμής, μισθοληψίας και μισθοδοσίας. Πιθανές αλλαγές στην αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση του ανθρώπου. Αλλάζουν οι αρχές και οι αξίες του ανθρώπου αλλά και τα στάνταρ ως προς τις σχέσεις που δημιουργεί.

Τρίτος οίκος: Οι εκλείψεις στο συγκεκριμένο κομμάτι του ωροσκοπίου μας έρχονται να τροποποιήσουν και να αλλάξουν σχέσεις με στενούς συγγενείς και αδέλφια. Η επικοινωνία και η εκπαίδευση του ανθρώπου θα δεχθεί τις επιρροές. Πιθανή μετοίκηση σε κάποιο άλλο μέρος εντός της χώρας καταγωγής. Αλλάζει ο τρόπος έκφρασης και επικοινωνίας με τους ανθρώπους, κάνοντας μας περισσότερο επικοινωνιακούς.

Τέταρτος οίκος: Οι εκλείψεις που πραγματοποιούνται στο συγκεκριμένο κομμάτι του ωροσκοπίου μας προκαλούν αλλαγές σε θέματα οικογένειας, σπιτιού. Αλλαγή δύναμης ενδοοικογενειακών δεσμών. Πιθανή αλλαγή κατοικίας ή ανακαίνιση. Ένδειξη για απόφαση δημιουργίας οικογένειας.

Πέμπτος οίκος: Οι εκλείψεις στον συγκεκριμένο ηλιακό οίκο προκαλούν αλλαγές σε θέματα δημιουργίας, χαράς και διασκέδασης. Πιθανές αλλαγές στις σχέσεις μεταξύ γονέων-παιδιών. Οι έρωτες και η έλευση τους απασχολούν τον άνθρωπο. Πιθανός ένας καρμικός και κεραυνοβόλος έρωτας. Μία περίοδος έντονης ενεργητικότητας όπου το άτομο αποφασίζει να κάνει ένα επαγγελματικό εγχείρημα.

Έκτος οίκος: Οι εκλείψεις σε αυτόν τον οίκο προκαλούν αλλαγές σε θέματα καθημερινότητας και υγείας. Πιθανή αλλαγή εργασίας ή στα ωράρια. Αλλαγές και τροποποιήσεις σε σχέσεις και συνεργασίες με άτομα καθημερινής συναναστροφής. Ωφέλιμη είναι η σωστή διατροφή και η έναρξη σωστής άσκησης. Έλεγχος για την υγεία μας έτσι ώστε να αποφύγουμε κάποιο πρόβλημα.

Έβδομος οίκος: Οι εκλείψεις εδώ φέρνουν αλλαγές σε σχέσεις και συνεργασίες είτε ερωτικού, είτε φιλικού είτε επαγγελματικού περιεχομένου. Θέματα γάμου επηρεάζονται. Το άτομο ίσως ψάχνει τον/την ιδανικό/η σύντροφο. Ο γάμος και γενικότερα σχέσεις και συνεργασίες αλλάζουν και τροποποιούνται. Νέοι άνθρωποι έρχονται στη ζωή του ατόμου.

Όγδοος οίκος: Όταν οι εκλείψεις λαμβάνουν χώρα στο όγδοο ηλιακό σπίτι του ωροσκοπίου μας θέματα που σχετίζονται με κληρονομικά και φορολογικά υφίστανται ζυμώσεις. Θέματα εξουσίας, επιβολής και κυριαρχίας έρχονται δυναμικά στο προσκήνιο. Πιθανές αλλαγές στο σεξουαλικό κομμάτι ενός ανθρώπου. Κληρονομιές και περιούσιες έρχονται και φεύγουν. Είναι μία περίοδος αλλαγών στην οικονομική διαχείριση και στα οικονομικά μας.

Ένατος οίκος: Οι εκλείψεις στον εν λόγω οίκο επηρεάζουν θέματα φιλοσοφίας, πίστης, ανώτερων ιδανικών και ανώτερων σπουδών. Αλλαγές και απρόοπτα σε θέματα ανώτερων σπουδών και μακρινών ταξιδιών. Πιθανή μετοίκηση σε χώρα του εξωτερικού ή ένας έρωτας με άτομο που έχει καταγωγή από το εξωτερικό. Γινόμαστε περισσότερο φιλοσοφημένοι και θετικοί απέναντι στη ζωή.

Δέκατος οίκος: Οι εκλείψεις σε αυτόν τον οίκο σχετίζονται με επερχόμενες αλλαγές σε θέματα καριέρας και κοινωνικής προβολής. Πιθανή αλλαγή επαγγελματικού προσανατολισμού και αλλαγή στην εικόνα του προσώπου. Καλό είναι να ακολουθεί κάποιος τις νόμιμες οδούς έτσι ώστε να αποφευχθούν πιθανά σκάνδαλα, τα οποία θα πλήξουν τη δημόσια εικόνα του ατόμου. Ευκαιρίες στον επαγγελματικό τομέα ή ακόμα και απόλυση.

Ενδέκατος οίκος: Οι εκλείψεις στον συγκεκριμένο οίκο έχουν να κάνουν με αλλαγές σε θέματα συλλογικού. Πιθανή απόφαση για ένταξη σε συλλογικές δραστηριότητες. Εθελοντισμός και φίλιες με άτομα εκκεντρικής συμπεριφοράς. Αλλάζει ο κοινωνικός μας κύκλος αλλά και οι συνεργασίες μας. Η ανάγκη μας για ομαδικότητα και συνεργατικότητα εντείνεται.

Δωδέκατος οίκος: Οι εκλείψεις στο δωδέκατο ηλιακό σπίτι του ωροσκοπίου έχουν να κάνουν με αλλαγές στην ψυχολογία του ανθρώπου. Ασυνείδητα ο άνθρωπος μεταμορφώνεται. Πιθανή αλλαγή θρησκείας. Ενασχόληση του ανθρώπου με εναλλακτικές μορφές ενέργειας και θεραπείας. Είναι μία περίοδος που κλείνουμε εκκρεμότητες και ζητήματα που μένουν μη ολοκληρωμένα.

Ερωτήματα που θέτουμε στην περίπτωση που οι εκλείψεις κάνουν σύνοδο
με τους πλανήτες μας ή με ευαίσθητα σημεία του ωροσκοπίου μας

Έκλειψη σε σύνοδο με τον Ήλιο: Πώς μπορώ να λάμψω και να ξεχωρίσω; Πως μπορώ να γίνω περισσότερο ο αληθινός μου εαυτός και να βγω δυναμικά στο προσκήνιο; Πως μπορώ να αυξήσω τα επίπεδα δημιουργικότητας μου;

Έκλειψη σε σύνοδο με τη Σελήνη: Πως μπορώ να έρθω σε επαφή με τον πραγματικό εσωτερικό μου κόσμο και τα βαθύτερα συναισθήματα μου; Ποιες συναισθηματικές μου συμπεριφορές πρέπει να αλλάξω για να εξελιχθώ; Μπορώ να αλλάξω σε συναισθηματικό επίπεδο και να ικανοποιήσω περισσότερο τις πραγματικές μου επιθυμίες;

Έκλειψη σε σύνοδο με τον Ερμή: Πως μπορώ να αλλάξω τον τρόπο που επικοινωνώ με τους γύρω μου; Μπορώ να αλλάξω τρόπο σκέψεις και αντιλήψεις-πεποιθήσεις;

Έκλειψη σε σύνοδο με την Αφροδίτη: Τι μπορώ να αλλάξω σε συναισθηματικό επίπεδο και ποια είναι η ιεραρχία των αξιών στη ζωή μου; Πως μπορώ να έρθω σε επαφή με τα συναισθήματα μου και πως μπορώ να εκφράσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη θηλυκή πλευρά του εαυτού μου;

Έκλειψη σε σύνοδο με τον Άρη: Πως μπορώ να δράσω και να αντιδράσω; Τι τρόπο πρέπει να ακολουθήσω στη δράση μου; Πως μπορώ να γίνω πιο δυναμικός και να εμφανίσω με αποτελεσματικότερο τρόπο την αρσενική μου πλευρά;

Έκλειψη σε σύνοδο με Δία: Πως μπορώ να προοδεύσω; Πως μπορώ να εξελιχθώ και να επεκταθώ; Ποιες ευκαιρίες αφήνω ανεκμετάλλευτες στη ζωή μου;

Έκλειψη σε σύνοδο με τον Κρόνο: Ποσό πιο υπεύθυνος οφείλω να γίνω; Ποια εμπόδια και ποιες δυσκολίες πρέπει να υπερβώ; Ποιες υποχρεώσεις πρέπει να αφήσω πίσω και ποιες νέες ευθύνες μπορώ να αναλάβω;

Έκλειψη σε σύνοδο με τον Ουρανό: Τι πρέπει να αλλάξω στη ζωή μου; Ποσό πιο προοδευτικός και καινοτόμος μπορώ να γίνω; Πρέπει να επαναστατήσω;

Έκλειψη σε σύνοδο με Ποσειδώνα: Πως μπορώ να γίνω πιο εκφραστικός και να εκφράσω καλυτέρα τις καλλιτεχνικές μου τάσεις; Πως μπορώ να εξιλεωθώ και να συμφιλιωθώ με τον εαυτό μου και το ίδιο μου το παρελθόν;

Έκλειψη σε σύνοδο με Πλούτωνα: Τι πρέπει να αλλάξω άρδην στη ζωή μου; πως μπορώ να αναγεννηθώ και σε ποιες καταστάσεις οφείλω να δώσω τέλος; Πως μπορώ να ενδυναμώσω τον χαρακτήρα μου, να ξεπεράσω τις φοβίες μου;

Έκλειψη σε σύνοδο με τον Χείρωνα: Πως μπορώ να αποθεραπευτώ και να κλείσω τις πληγές μου;

Έκλειψη σε σύνοδο με τον Βόρειο Δεσμό: Πως μπορώ να εκπληρώσω το σκοπό της ζωής μου και να εξελιχθεί; Τι ταλέντα και καλλιτεχνικές τάσεις μπορώ να αναπτύξω;

Έκλειψη σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο: Πως μπορώ να γίνω πιο λαμπερός έτσι ώστε να ξεχωρίσω από τους υπόλοιπους; Ποια στοιχειά του εαυτού μου δεν έχω εκμεταλλευτεί ακόμα;

Έκλειψη σε σύνοδο με σύνοδο με τον Κατερχόμενο: Πως μπορώ να λειτουργήσω καλύτερα μέσα στις σχέσεις μου και τι πρέπει να αλλάξω στις σχέσεις μου για να λειτουργήσουν πιο ομαλά;

Έκλειψη σε σύνοδο με το Μεσουράνημα: Τι πρέπει να κάνω για να φτάσω στην κορυφή; Πως μπορώ να προσφέρω στο κοινωνικό σύνολο και την ανθρωπότητα;

Έκλειψη σε σύνοδο με Ναδίρ: Τι χρειάζομαι για να νιώσω προσωπική ασφάλεια; Πως μπορώ να ενδυναμώσω τα δεσμά με την οικογένεια μου και ποσό πρέπει να αποδεσμευτώ από αυτήν;