You are currently viewing ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ

Σχέσεις! Μείζον θέμα στη ζωή μας! Πολλές φορές θα έχετε διερωτηθεί εάν ταιριάζετε με έναν άνθρωπο είτε είναι μία πρόσφατη γνωριμία είτε είναι ο/η σύντροφος σας. Ταιριάζω με αυτόν τον άνθρωπο; Τι προσφέρει στην εξέλιξη μου; Σε τι συνεισφέρω ώστε να εξελιχθεί αυτός/ή με τη σειρά του/της; Η μελέτη μιας ερωτικής συναστρίας και της συμβατότητας μιας σχέσης είναι μία εξαιρετικά σύνθετη διαδικασία που χρήζει προσεκτικής μελέτης. Τόσο η ανάλυση των ατομικών ωροσκοπίων όσο και η μεταξύ τους αλληλεπίδραση μας δίνουν σημαντικές πληροφορίες σε αυτά τα ερωτήματα. Σε αυτό το άρθρο αναλύω τις βασικές όψεις, τους σχηματισμούς εκείνους που υπόσχονται την ερωτική έλξη. Έχετε με τον/τη σύντροφο σας τις όψεις αυτές που υπόσχονται ερωτική χημεία και μια πλούσια συναισθηματική ζωή;

  1. Ο Ήλιος του ενός με την Σελήνη του άλλου. Μία όψη σημαντική, που απαντάται σε πολλά ζευγάρια, σε πολλούς γάμους και δεσμούς. Ήλιος και Σελήνη μυθολογικά και αστρολογικά αποτελούν το αρχέτυπο άνδρα-γυναίκας. Ο Ήλιος σχετίζεται με την αρσενική πλευρά μας και η Σελήνη με την θηλυκή μας πλευρά. Ο Ήλιος σχετίζεται με το συνειδητό κομμάτι, με αυτό που αντιλαμβανόμαστε για εμάς ενώ η Σελήνη αφορά στα συναισθήματα μας και το υποσυνείδητο μας. Η όψη υπόσχεται μακροβιότητα στη σχέση που έχει πολλές δυνατότητες για γάμο και μια πετυχημένη πορεία. Ο Ήλιος είναι αυτόφωτος, η Σελήνη ετερόφωτη, χρησιμοποιεί το φως του Ήλιου με αποτέλεσμα η Σελήνη να αντιλαμβάνεται ενστικτωδώς τις επιθυμίες του Ήλιου. Συνήθως το άτομο της Σελήνης έχει σχέση εξάρτησης από το άτομο που προβάλλει τον Ήλιο του. Η σχέση μπορεί να συνεχίσει στο χρόνο με αμείωτο ενδιαφέρον, χωρίς πολλές κόντρες, ίντριγκες και εντάσεις καθώς υπάρχουν κοινοί στόχοι, κοινά όνειρα, κοινές φιλοδοξίες και κοινή αντιμετώπιση απέναντι στη ζωή. Όταν ο ένας έχει τον Ήλιο στο ζώδιο της Σελήνης του άλλου αυτό ονομάζεται νέα σελήνη με αποτέλεσμα να υπάρχει αλληλοσυμπλήρωση και αλληλοκάλυψη. Ενδιαφέρουσες είναι και οι όψεις τριγώνου και εξαγώνου. Ακόμα και οι δύσκολες όψεις της αντίθεσης και του τετραγώνου δηλώνουν επιτυχία μέσα από εντάσεις και αντιπαραθέσεις. Απώτερος σκοπός της ένωσης είναι η αλληλοσυμπλήρωση του ενός απέναντι στον άλλον. Το ζευγάρι πρέπει να καταβάλλει περισσότερη προσπάθεια για να ισορροπήσει τις προσωπικές επιθυμίες έναντι του εμείς.
  2. Ο Ήλιος του ενός με την Αφροδίτη του άλλου. Αληθινός σεβασμός και εκτίμηση στην αγάπη! Η όψη προάγει τον σεβασμό και την εκτίμηση του ενός προς τον άλλον. Τα άτομα δεν διστάζουν να εκφράσουν ανοιχτά την αγάπη τους χωρίς εμπόδια, δισταγμούς και περιορισμούς. Το άτομο της Αφροδίτης θαυμάζει το άτομο του Ήλιου, εκφράζει το συναίσθημα του και την ειλικρινή αγάπη του ενώ το άτομο που φέρει τον Ήλιο νιώθει κολακευμένο από το φλερτ της Αφροδίτης. Η Αφροδίτη έχει την μοναδική ικανότητα να τονώνει την αυτοπεποίθηση και το «ΕΓΩ» του Ήλιου δίνοντας αγάπη ενώ εκείνος της παρέχει απλόχερα ζεστασιά και ικανοποίηση. Μία όψη που στηρίζεται στα αληθινά και ειλικρινή συναισθήματα. Προάγει τον έρωτα, την τρυφερότητα και την αγνότητα.
  3. Ο Ήλιος του ενός με τον Άρη του άλλου. Δυνατές επιθυμίες, ισχυρή σεξουαλική έλξη. Μία όψη που στηρίζει το ζευγάρι στα βήματα του και τους κάνει να αγωνίζονται ο ένας για τα συμφέροντα του άλλου. Το άτομο που προβάλλει τον Άρη του στο άτομο του Ήλιου είναι ο πυροδότης. Στη μυθολογία ο Άρης ήτο σύμβολο του πολέμου και των μαχών. Το άτομο του Άρη είναι έτοιμο να δώσει πάντα μάχες για την απόκτηση των συμφερόντων μέσα στην σχέση ενώ ο Ήλιος νιώθει την προσπάθεια του Άρη και στηρίζει τις προθέσεις του. Το πάθος, ο ερωτισμός, η ιδιαίτερα τονισμένη λίμπιντο υπόσχονται μια πλούσια ερωτική ζωή. Οι μάχες και οι διαμάχες δεν λείπουν ακόμα και στις αρμονικές όψεις, πόσο μάλλον στην αντίθεση και το τετράγωνο, όπου ο Άρης είναι έτοιμος πάντα να ξεσπαθώσει και να μαλώσει. Η όψη υπόσχεται κοινές δραστηριότητες, πλούσια ζωή και μοναδικές από κοινού επιτυχίες. Υπάρχει μια αυξημένη δυναμική στη σχέση και υπερβολική δραστηριότητα. Η όψη δεν είναι απαραίτητα κακή, δεν σημαίνει αποκλειστικά διαμάχες αλλά υπερδραστηριότητα. Η διαδικασία του σεξ είναι ιδιαίτερα ευχάριστη και αναγεννά το ζευγάρι. Ο Άρης μπορεί να φανεί πολύ παρορμητικός, βιαστικός, επιθετικός, τραχύς και αδέξιος με αποτέλεσμα να ξυπνήσει στον άτομο με τον Ήλιο ένα κάπως αυταρχικό και εγωιστικό ταπεραμέντο με αποτέλεσμα να νιώσει το άτομο του Άρη ευθιξία. Χρειάζεται να κατανοούν τις ανάγκες ο ένας του άλλου και να δείχνουν ανοχή στην διαφορετικότητα του άλλου.
  4. Ο Ήλιος του ενός σε όψη με τον Δία του άλλου. Μία από τις τυχερές όψεις σε μία συναστρία. Το άτομο με τον Δία υποστηρίζει και ενθαρρύνει το άτομο του Ήλιου στην εκπλήρωση των στόχων και φιλοδοξιών του. Υπάρχει αμοιβαία υποστήριξη και ενθάρρυνση του ενός προς τον άλλον αλλά και διάθεση για επέκταση. Η πνευματικότητα νικάει την ύλη καθώς το ζευγάρι ενδιαφέρεται για τα πνευματικά αγαθά και όχι την ύλη. Η γενναιοδωρία, τα δώρα, η αφθονία και τα χιούμορ υπόσχονται μια ανέφελη ζωή με έντονες διασκεδάσεις και πολλά χαμόγελα. Ο Ήλιος με την πλευρά του ρίχνει φως στο άτομο με τον Δία και το βοηθάει να ενισχύει την αισιόδοξη φύση του. Η όψη υπόσχεται επιτυχία σε επαγγελματικό και οικονομικό επίπεδο. Στις δύσκολες γωνίες βλέπε αντίθεση και τετράγωνο η αισιοδοξία δεν λείπει αλλά πολλές φορές εκδηλώνεται φιλαυτία και ο καθένας ενδιαφέρεται για την εξυπηρέτηση του ατομικού συμφέροντος με αποτέλεσμα να υστερεί το εμείς.
  5. Ο Ήλιος του ενός σε όψη με τον ωροσκόπο του άλλου. Μία όψη που σχετίζεται με την προσωπικότητα και την εξωτερική εμφάνιση. Το άτομο με τον ωροσκόπο γοητεύει το άτομο με τον Ήλιο. Φανταστείτε έναν Τοξότη με ωροσκόπο στον Ταύρο πόσο εύκολα μπορεί να σαγηνεύσει έναν Ταύρο καθώς έχει κάτι στην εμφάνιση και το στυλ του που τονώνει την αυτοπεποίθηση και ματαιοδοξία ή καλύτερα φιλαρέσκεια του Ταύρου. Από την άλλη πλευρά το άτομο με τον ωροσκόπο στον Ταύρο μπορεί να εμπνευστεί από τον Ταύρο και να δράσει με τρόπο παρόμοιο, συνεπώς το ζώδιο του Ήλιου λειτουργεί σαν μέντορας ή οδηγός μιας ξέφρενης κούρσας. Η όψη δίνει αμοιβαία έμφαση στην εξωτερική εμφάνιση και τα δύο άτομα νιώθουν κολακευμένα από την εμφάνιση του άλλου. Ωστόσο, υπάρχουν κοινά χόμπι, κοινές δραστηριότητες και τακτικές που οδηγούν στην επιτυχία και σε μια από κοινού αξιόλογη ζωή. Αρνητικό της όψης; Η έμφαση στα επιφανειακά και επιδερμικά πράγματα. Πρέπει να μάθουν να εμβαθύνουν στη σχέση. Πολλές φορές στις κόντρα γωνίες βλέπε τετράγωνο και αντίθεση ο εγωισμός υπερισχύει.
  6. Η Σελήνη του ενός σε όψη με τον Ερμή του άλλου. Το άτομο με τον Ερμή μιλάει στην ψυχή του ατόμου με την Σελήνη. Η επικοινωνία είναι ζωτικής σημασίας! Δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά από καμιά πλευρά, ένα βλέμμα είναι αρκετό για να καταλάβει ο ένας τα συναισθήματα και τις σκέψεις του άλλου. Η όψη βοηθάει στην ισόρροπη επικοινωνία και υπόσχεται χιούμορ, ευχάριστες συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων. Το άτομο με την Σελήνη συνεχώς θα κολακεύει το άτομο με τον Ερμή και θα γίνει ο πιο ένθερμος υποστηρικτής ιδεών του.
  7. Η Σελήνη του ενός σε όψη με την Αφροδίτη του άλλου. Η όψη χαρίζει συναισθηματική αρμονία, δέσιμο, ευτυχία και τρυφερότητα. Ο ένας έχει την δυνατότητα να καταλάβει τα συναισθήματα και τις διαθέσεις του άλλου με αποτέλεσμα να υπάρχει ακόρεστη κατανόηση και αλληλοϋποστήριξη. Τα δύο άτομα δείχνουν να σέβονται τα συναισθήματα του άλλου, υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός και ειλικρίνεια. Η όψη λειτουργεί εξαιρετικά καθώς ο ένας εκφράζει την στοργικότητα και τα συναισθήματα του στον άλλον και είναι έτοιμος να «υπηρετήσει» τον άλλον εξυπηρετώντας τον ή φροντίζοντας τον. Η χαρά, η αρμονία, η ισορροπία και το αίσθημα συγχώρεσης παίζουν σημαντικό ρόλο. Φανταστείτε η Σελήνη του ενός να βρίσκεται στο ίδιο ζώδιο με την Αφροδίτη του άλλου, στον Ζυγό. Ύμνος στη σχέση και την συντροφικότητα. Η όψη ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας μέσα στη σχέση και αναπτύσσονται ισχυροί δεσμοί εμπιστοσύνης. Στη όψη της αντίθεσης ή του τετραγώνου δημιουργούνται κάποιες προστριβές καθώς υπάρχει μια ελαφρώς διαφορετική αντίληψη για την αγάπη. Το άτομο με την Σελήνη νιώθει περισσότερο ναρκισσισμό και φιλαυτία με αποτέλεσμα να γίνεται χειμαρρώδες και να μπλοκάρει το άτομο της Σελήνης που μπορεί να είναι περισσότερο συνεσταλμένο και ντροπαλό.
  8. Η Σελήνη του ενός σε όψη με τον Δία του άλλου. Εξαιρετική όψη για γάμο, συμβίωση και την απόκτηση από κοινού οικογένειας. Η όψη υπόσχεται συναισθηματική, οικογενειακή γαλήνη και ευημερία ενώ υπόσχεται και την απόκτηση απογόνων. Τα άτομα φέρουν παρόμοιες ιδέες, αντιλήψεις και πεποιθήσεις σχετικά με την ανατροφή και το μεγάλωμα των παιδιών. Ο ιδιωτικός τους χώρος, το σπίτι τους γίνεται πηγή έμπνευσης και άντλησης ενέργειας και δύναμης. Η όψη υπόσχεται συναισθηματικό δέσιμο, ευτυχία, χαρά και αισιοδοξία. Το χιούμορ, η ζωντάνια και η θετικότητα μέσα στη σχέση εξαλείφουν το γκρίζο, τις δυσκολίες, τις ατυχίες και τις κακοτοπιές. Το άτομο με τον Δία φαίνεται να στηρίζει το άτομο της Σελήνης και εκείνη νιώθοντας κολακευμένη χαρίζει συναίσθημα και τρυφερότητα. Δεν λείπουν οι εκφράσεις χειρονομίας, ένα χάδι, μια αγκαλιά. Σε γενικές γραμμές είναι μία από τις πιο επιθυμητές όψεις σε μία ερωτική συναστρία.
  9. Η Αφροδίτη του ενός σε όψη με τον Άρη του άλλου. Ερωτική έλξη και δυνατή σεξουαλική επιθυμία. Μυθολογικά, Άρης και Αφροδίτη αποτελούν το ζευγάρι των αιώνιων εραστών. Σύμβολο της ερωτικής επιθυμίας, του πάθους και του τρυφερού αγνού συναισθήματος. Έντονος ερωτισμός, πάθος, δυνατά συναισθήματα, φλερτ, έντονα ερωτική διάθεση αλλά και ακόρεστη σεξουαλικότητα υπόσχεται η όψη. Ο Άρης νιώθει ηγέτης και κυνηγάει την Αφροδίτη, η οποία ανταποκρίνεται στο φλερτ και την διεκδίκηση του Άρη. Περισσότερο βοηθητική είναι η όψη όταν ο Άρης του άνδρα σχηματίζει τρίγωνο, εξάγωνο ή σύνοδο με την Αφροδίτη της γυναίκας. Καθώς ο άνδρας είναι ο κυνηγός και η γυναίκα ενδίδει στο φλερτ του άνδρα. Φυσικά η όψη απαντάται και τούμπαλιν, ωστόσο, σημαίνει ότι η γυναίκα έχει το πάνω χέρι στη σχέση και κατευθύνει τον άνδρα της. Το πάθος, ο ερωτισμός και οι δυνατές επιθυμίες δεν θα λείψουν ποτέ και δεν θα στερέψει η φλόγα της αγάπης. Μία όψη που οδηγεί σε γάμο και επιτυχή ερωτική ζωή.
  10. Η Αφροδίτη του ενός σε όψη με τον Δία του άλλου. Συναισθηματική επιτυχία, δέσιμο, αμοιβαιότητα, στήριξη και κατανόηση στις ανάγκες και τις επιθυμίες του άλλου. Και τα δύο μέλη της σχέσης θα ωφεληθούν σε συναισθηματικό και υλικό επίπεδο. Παρόμοιες αντιλήψεις για το καλαίσθητο, κοινά γούστα, κοινός τρόπος διασκέδασης, κοινές επιθυμίες και απόλαυση κοινών δραστηριοτήτων υπόσχεται χαρά, κέφι και αισιοδοξία. Το ένα άτομο βοηθάει το άλλο να εκφραστεί συναισθηματικά και να ανοίξει την καρδιά του. Η όψη στηρίζει την αισιοδοξία και την αυτοπεποίθηση σε μία σχέση. Τα άτομα απολαμβάνουν να κάνουν δώρα και εκπλήξεις ο ένας στον άλλον. Η Δίας αγαπάει, λατρεύει το άτομο της Αφροδίτης και εκείνη σε αντάλλαγμα δείχνει τα συναισθήματα της, τη στοργή και την φροντίδα της. Όταν ο Δίας πέφτει επάνω στην Αφροδίτη της γυναίκας σημαίνει ότι την έχει κορώνα στο κεφάλι του, την λατρεύει, της αγοράζει δώρα, δεν ξεχνάει να την κάνει να νιώθει μοναδική. Ακόμα και στις δύσκολες όψεις το ζευγάρι καταφέρνει να ξεπεράσει τα προβλήματα και να ενθαρρύνει ο ένας τον άλλον. Η όψη υπόσχεται ευτυχία και επιτυχία. Προσοχή χρειάζεται στην αλόγιστη συναισθηματική και οικονομική σπατάλη στις δύσκολες όψεις.
  11. Η Αφροδίτη του ενός σε όψη με τον Κρόνο του άλλου. Η όψη που υπόσχεται μακροβιότητα και μακροημέρευση σε μία σχέση ή έναν γάμο. Είναι μία όψη ελεγχόμενη, όπου το άτομο με τον Κρόνο θέλει να ελέγχει τις συναισθηματικές αντιδράσεις του ατόμου με την Αφροδίτη. Πολλές φορές η σχέση μπορεί να ξεκινήσει ως φιλίας και να καταλήξει σε γάμο. Το άτομο της Αφροδίτης είναι περισσότερο ανάλαφρο συναισθηματικά ή επιπόλαιο και νιώθει ένα βάρος από την διάθεση ελέγχου του ατόμου με τον Κρόνο. Ωστόσο, το άτομο της Αφροδίτης έχει να διδαχθεί πολλά σε συναισθηματικό επίπεδο και να ωριμάσει. Τα δύο μέλη της σχέσης νιώθουν ασφαλή και σίγουρα. Η όψη εκτός από την αγάπη και το συναίσθημα υπόσχεται αμοιβαία εκτίμηση, σοβαρότητα και σεβασμό μεταξύ των ατόμων. Δεν λέω, ωραία η διασκέδαση και η καλοπέραση, τα κοινά γούστα, οι κοινές παρέες και τα κοινά ενδιαφέροντα αλλά χρειάζεται και ο σεβασμός. Οι θετικές όψεις τριγώνου-εξαγώνου μπορεί να σημαίνουν γάμο, ανταλλαγή όρκων αγάπης και αφοσίωσης ενώ η σύνοδος λειτουργεί περισσότερο ιδιόρρυθμα καθώς το άτομο με τον Κρόνο μπορεί να μην εκδηλώνεται συναισθηματικά στον/τη σύντροφο του με αποτέλεσμα να νιώθει ότι έχει να κάνει με παγόβουνο. Το άτομο με την Αφροδίτη εισπράττει μια επικριτική διάθεση και αυστηρότητα ενώ το άτομο με τον Κρόνο έρχεται σε επαφή με ανασφάλειες και φοβίες του έτσι έχει να διδαχθεί πολλά σχετικά με την έκφραση της αγάπης και των συναισθημάτων. Το τετράγωνο και η αντίθεση είναι πιο απαιτητικές όψεις καθώς οι όψεις δημιουργούν συναισθηματικά μπλοκαρίσματα και το ζευγάρι να υστερεί σε ενθουσιασμό και αυθορμητισμό. Το άτομο της Αφροδίτης βρίσκει συνεχώς εμπόδια στην έκφραση της αγάπης καθώς ο Κρόνος θέλει να ελέγχει τα πάντα γύρω του ενώ ο Κρόνος βρίσκει πολύ ρομαντικό το άτομο της Αφροδίτης.
  12. Η Αφροδίτη του ενός σε όψη με τον Ουρανό του άλλου. Είναι η ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη, λέξη από τα χείλη μας δε βγαίνει! Η όψη υπόσχεται έντονο ερωτικό πάθος, μία συνεχή ερωτική και συναισθηματική διέγερση. Το άτομο με τον Ουρανό φαίνεται πως ηλεκτρίζει συνεχώς τα συναισθήματα του ατόμου με την Αφροδίτη με αποτέλεσμα να υπάρχει μια σπίθα που διαρκεί για πολύ καιρό. Το άτομο της Αφροδίτης αγαπάει, κατανοεί και δείχνει τα συναισθήματα του στο άτομο του Ουρανό, κάτι που τον κολακεύει και τον κάνει να νιώθει ξεχωριστός. Συνήθως, η όψη μιλάει για σχέσεις που προκύπτουν εντελώς ξαφνικά, απροσδόκητα και αιφνίδια. Γνωρίσατε έναν άνθρωπο και κάνατε αμέσως σχέση χωρίς να μπορέσετε να το εξηγήσετε; Σίγουρα υπάρχει όψη μεταξύ Αφροδίτης-Ουρανού. Ωστόσο, όσο εύκολα και ξαφνικά μπορεί να δημιουργηθεί η σχέση τόσο αιφνίδια μπορεί να κοπεί. Η όψη του τετραγώνου και της αντίθεσης χρήζουν περισσότερης προσοχής καθώς το άτομο με τον Ουρανό αν και κολακευμένο από τα συναισθήματα του ατόμου με την Αφροδίτη επιθυμεί να μείνει ελεύθερο, ανεξάρτητο. Πάγιο αίτημα είναι αυτό της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας. Πώς να συμβιβάσεις την διάθεση για συντροφικότητα με την διάθεση για ατομικότητα και ελευθερία; Στις θετικές εκδοχές η όψη βοηθάει να διατηρήσει το ζευγάρι αμείωτο το ενδιαφέρον του. Η όψη λειτουργεί καλά ως φιλία ή από απόσταση. Στις δύσκολες όψεις βλέπε σύνοδο, τετράγωνο, αντίθεση χρειάζεται να δείξουν τα άτομα αλληλοκατανόηση και σεβασμό στις ιδιαιτερότητες του άλλου. Η ανοχή και η ανεκτικότητα παίζουν σπουδαίο ρόλο.
  13. Η Αφροδίτη του ενός σε όψη με τον Πλούτωνα του άλλου. Η αγάπη που σε αλλάζει από το DNA! Μιλάμε για μία ιδιαίτερα παθιασμένη σχέση, με βαθιά συναισθήματα, έντονο ερωτισμό, κτητικότητα και πάθος. Η όψη δεν μπορεί να ερμηνευθεί με λόγια και λέξεις, απλά πρέπει να την βιώσεις. Το απόλυτο δέσιμο, η απόλυτη σχέση. Το άτομο της Αφροδίτης νιώθει γοητευμένο από το συναισθηματικό βάθος και το πάθος του ατόμου που φέρει τον Πλούτωνα. Ο Πλούτωνας μπορεί να αγαπήσει την Αφροδίτη τόσο έντονα, τόσο κτητικά, τόσο απόλυτα που μπορεί να γίνει ιδιαίτερα ζηλιάρης και κτητικός. Η Αφροδίτη πάλι νιώθει κολακευμένη αλλά πολλές φορές μπορεί να τρομάξει από τις υψηλές προσδοκίες και απαιτήσεις του ατόμου που φέρει τον Πλούτωνα. Ωστόσο, η σχέση βοηθάει πολύ ώστε το άτομο της Αφροδίτης να εξελιχθεί συναισθηματικά και να ωριμάσει. Μία αίσθηση οικειότητας, λες και τα άτομα γνωρίζονταν χρόνια δημιουργεί ένα δέσιμο με την μία, όπως στην περίπτωση Κρόνου-Αφροδίτης. Το άτομο της Αφροδίτης θα μάθει πολλά σε συναισθηματικό επίπεδο, θα μάθει να ανοίγεται να μοιράζεται συναισθήματα ενώ το άτομο με τον Πλούτωνα θα διδαχθεί αρετές όπως η υπομονή, η διπλωματία και η ευγένεια. Οι ζήλιες, οι εμμονές και η κτητικότητα δεν λείπουν. Πολλές φορές η Αφροδίτη νιώθει αδύναμη και τρομάζει από τις συναισθηματικές απαιτήσεις του ατόμου με τον Πλούτωνα. Φαντάσου, την Αφροδίτη της κοπέλας σε σύνοδο με τον Πλούτωνα του παιδιού στον Σκορπιό! Σίγουρα, η Αφροδίτη μαθαίνει να ανοίγεται συναισθηματικά, να εμπιστεύεται και να ωριμάζει όμως πολλές φορές νιώθει ότι ο Πλούτωνας την θέλει μόνο για αυτόν. Χρειάζεται σοφία και ωριμότητα ώστε να εξελιχθούν τα άτομα μέσα από τη σχέση.
  14. Ο Ερμής του ενός σε όψη με τον Δία του άλλου. ΟΜία όψη που προάγει την επικοινωνία. Ο ένας στηρίζει τις ιδέες και τις απόψεις του άλλου. Η επικοινωνία είναι το δυνατό σημείο της σχέσης και ο ένας φαίνεται να ανοίγει πνευματικούς δρόμους και ορίζοντες στις πνευματικές αναζητήσεις του άλλου. Το ζευγάρι μαζί μπορεί να πραγματοποιήσει πολλά από κοινού ταξίδια, σε διαφορετικές χώρες γνωρίζοντας διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς. Το χιούμορ, η ζωντάνια και η αισιοδοξία δεν λείπουν σε αυτήν την σχέση. Ακόμα και στις δυσκολίες το ζευγάρι έχει τον τρόπο να βρίσκει τις ισορροπίες και να κοιτάζει το μέλλον με αισιοδοξία. Η όψη μιλάει για την πνευματικότητα της σχέσης και πολλές φορές εάν δεν υπάρχουν και άλλες ενδείξεις στον χάρτη της συναστρίας το ζευγάρι δίνει έμφαση στα πνευματικά αγαθά αδιαφορώντας ή βάζοντας σε δεύτερη μοίρα το σεξουαλικό κομμάτι. Υπάρχει αμοιβαία στήριξη του ενός στις ιδέες του άλλου. Εάν κάποτε πάψει να υπάρχει καλή επικοινωνία μεταξύ των μελών της σχέσης δεν θα διστάσουν να βάλουν τίτλους τέλους. Το άτομο με τον Ερμή μπορεί να βλέπει τον/τη σύντροφο του ως ιδεολόγο και πολύ της θεωρίας ενώ το άτομο με τον Δία βλέπει στο πρόσωπο του/της συντρόφου του ένα αυστηρό και επικριτικό προφίλ πολλές φορές.
  15. Ο Άρης του ενός σε όψη με τον Δία του άλλου. Εξαιρετική όψη που υπόσχεται επιτυχία, έντονη δραστηριότητα, κοινές ασχολίες και αμοιβαία ενθάρρυνση του ενός προς τον άλλον. Ο Δίας αποτελεί τον πλανήτη της τύχης, της επέκτασης, της αισιοδοξίας και φαίνεται ο πιο θερμός υποστηρικτής του ατόμου με τον Άρη. Το άτομο με τον Δία ενθαρρύνει συνεχώς το άτομο με τον Άρη και το βοηθάει να βρει κίνητρα και δύναμη ώστε να αγωνιστεί και να επιτύχει τους προσωπικούς του στόχους και τις φιλοδοξίες του. Έντονη ερωτική επιθυμία και ακόρεστη σεξουαλικότητα υπόσχονται όμορφες στιγμές, γεμάτες πάθος. Ο άνδρας σύμβολο της αρρενωπότητας, ενισχύεται από τις ιδιότητες του Δία. Είναι πιο επιθυμητός ο Άρης του άνδρα να σχηματίζει όψη με τον Δία της γυναίκας. Ο άνδρας αυτός δείχνει πως ενθαρρύνεται από τη σύντροφο του και είναι ικανός να υλοποιήσει τους στόχους του με την πολύτιμη βοήθεια της. Η όψη είναι πολλά υποσχόμενη και σε οικονομικό επίπεδο και δείχνει ότι το ζευγάρι μπορεί να αποκτήσει αξιόλογη περιουσία μαζί. Το ζευγάρι μπορεί να κάνει από κοινού δραστηριότητες, να αθληθεί, να διασκεδάσει και γενικότερα να απολαύσει μία από κοινού έντονη δραστηριότητα. Σε κάθε περίπτωση και οι δύο βγαίνουν κερδισμένοι καθώς ο Δίας φαίνεται να επεκτείνει τη δράση του Άρη και να στηρίζει τις φιλοδοξίες του ενώ ο Άρης βοηθάει το άτομο με τον Δία να πιστέψει περισσότερο στον εαυτό του, στις ικανότητες του και τις δυνάμεις του ώστε να διεκδικήσει στη ζωή. Στις δύσκολες γωνίες, τετράγωνο και αντίθεση μπορεί να παρατηρηθεί υπερδραστηριότητα και σπατάλη δυνάμεων σε πολλούς τομείς για αυτό πρέπει να μπαίνουν όρια στην από κοινού δράση. Το άτομο με τον Δία φαίνεται να εκνευρίζει το άτομο με τον Άρη καθώς συνεχώς νουθετεί ενώ το άτομο με τον Άρη φαίνεται επιπόλαιο, νευρικό, κυκλοθυμικό και πολλές φορές με τραχύ χαρακτήρα κάτι που δημιουργεί εκνευρισμό.
  16. Ο Δίας του ενός σε όψη με τον Κρόνο του άλλου. Μία όψη που εξασφαλίζει μακροβιότητα στην σχέση και σημαίνει πιθανώς την δημιουργία μιας σχέσης μέσα από μία φιλία. Η σχέση πάνω από όλα είναι σχέση φιλίας, εκτίμησης και σεβασμού. Το άτομο με τον Δία προσφέρει την αισιοδοξία, τη φρεσκάδα, τις ιδέες και τις εμπνεύσεις ενώ το άτομο με τον Κρόνο βοηθάει στην υλοποίηση αυτών των ιδεών. Η όψη υπόσχεται στήριξη του ενός στα επαγγελματικά βήματα του άλλου και αλληλοκατανόηση. Η όψη υπόσχεται αμοιβαία ενθάρρυνση και κατανόηση του ενός απέναντι στις ανασφάλειες και τις φοβίες του άλλου. Τα άτομα μοιράζονται από κοινού αγωνίες και άγχη και μπορούν να λειτουργήσουν καλά και σε επαγγελματικό επίπεδο ως μέντορες ο ένας για τον άλλον. Το άτομο με τον Κρόνο χαρακτηρίζεται από συγκρότηση, ρεαλισμό, πειθαρχία και θα αγωνιστεί, θα δουλέψει σκληρά για να φέρει εις πέρας τις ιδέες του ατόμου με τον Δία. Στις δύσκολες γωνίες βλέπε τετράγωνο και αντίθεση το άτομο με τον Κρόνο λειτουργεί κατασταλτικά στα επεκτατικά σχέδια του ατόμου με τον Δία ασκώντας του κριτική ή αποθαρρύνοντας τον. Πολλές φορές φαίνεται ηθικολόγος και κουραστικός ενώ δεν ρισκάρει εύκολα. Από την άλλη πλευρά το άτομο με τον Δία μπορεί να λειτουργεί αλαφρά τη καρδία και να ρισκάρει χωρίς να υπολογίσει τις συνέπειες που θα έχει το ρίσκο στην σχέση του ζευγαριού. Χρειάζεται σωστή επικοινωνία και ειλικρίνεια μεταξύ του ζευγαριού για να επιτύχουν από κοινού μια θαυμάσια σχέση που προάγει τις ζωές και των δύο.
  17. Ο Άρης του ενός σε όψη με τον Άρη του άλλου. Μία όψη που λειτουργεί εξαιρετικά στις όψεις τριγώνου, εξαγώνου και συνόδου. Κοινοί στόχοι, κοινή δράση, κοινές πρωτοβουλίες και διεκδικήσεις κάνουν το ζευγάρι μία οντότητα, μια ολότητα. Φανταστείτε ο Άρης του ενός να βρίσκεται στο ίδιο ζώδιο με τον Άρη του άλλου, λόχου χάρη και οι δύο ερωτικοί σύντροφοι να έχουν Άρη στον Σκορπιό. Δυνατό πάθος, δυνατές επιθυμίες οδηγούν στην απόλυτη ένωση και ταύτιση. Το ζευγάρι μπορεί να έχει κοινούς στόχους και συμφέροντα ως προς την οικονομική ευημερία και τις οικονομικές επιδιώξεις. Μπορούν επίσης να δράσουν εξαιρετικά μαζί ως συνεργάτες για ένα κοινό τους καλό όπως η απόκτηση περιουσίας ή η τέχνη. Στην όψη τετραγώνου και την αντίθεση μπορεί να υπάρξουν θυελλώδεις εντάσεις, αντιπαραθέσεις και διαξιφισμοί για αυτό πρέπει τα άτομα να προσέχουν τις ανοιχτές συγκρούσεις. Ανάλογα με το ζώδιο που πραγματοποιείται η σύνοδος, η αντίθεση ή το τετράγωνο δίνουμε τις αντίστοιχες ερμηνείες. Λόγου χάρη, ένας κοινός Άρης στον Σκορπιό μπορεί να οδηγήσει στην από κοινού επιδίωξη για αύξηση περιουσίας. Η αντίθεση ή το τετράγωνο μπορούν να δείξουν ανταγωνισμούς και διαφωνίες για υλικά αγαθά. Η ερωτική-σεξουαλική ζωή είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και απολαυστική. Με έναν ίδιο Άρη στον Ζυγό το ζευγάρι πρέπει να βρει τη δυναμική και την αποφασιστικότητα για δράση και να μην αναλώνεται στην κοινωνική διάσταση και στο κοινωνικό καλό καθώς αναλώνει ενέργεια στην ικανοποίηση των άλλων.
  18. Η Αφροδίτη του ενός σε όψη με την Αφροδίτη του άλλου. Η Αφροδίτη σχετίζεται με τον έρωτα, τις επιθυμίες, τα συναισθήματα και την ερωτική διάθεση. Αφροδίτες σε τρίγωνο, εξάγωνο ή σύνοδο δείχνουν παρόμοια αίσθηση του ωραίου, του καλαίσθητου και της τέχνης. Το ζευγάρι μπορεί να αγαπάει και να εκδηλώνει τα συναισθήματα του με παρόμοιο τρόπο ενώ δεν αποκλείεται να έχουν παρόμοιες ιδέες για τον έρωτα, την αγάπη και την τέχνη. Μπορούν να έχουν κοινά ενδιαφέροντα, να αρέσουν το θέατρο, το σινεμά, τις επισκέψεις σε εικαστικές εκθέσεις. Γενικά η φινέτσα τους ενώσει. Ο ένας δείχνει κατανόηση και ανοχή στα συναισθήματα του άλλου ενώ παράλληλα μπορεί να καταλάβει το πώς νιώθει ο άλλος. Η όψη αποτελεί μία ένδειξη συναισθηματικής συμβατότητας και κατανόησης.
© 2020 Astroalchemy