You are currently viewing ΧΑΡΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ (FIRST MEETING CHART)

ΧΑΡΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ (FIRST MEETING CHART)

Πολλές φορές είναι εκείνες που αναρωτιόμαστε εάν μια γνωριμία έχει προοπτικές εξέλιξης στο μέλλον και μακροημέρευσης σε βάθος χρόνου. Πολλές φορές είναι εκείνες που τίθεται το ερώτημα «Θα έχει μέλλον η γνωριμία αυτή;». Υπάρχει απάντηση σε αυτό το ερώτημα; Ναι, σαφώς και υπάρχει. Εκτός από τις γνωστές μεθόδους πρόβλεψης, την συναστρία ή την μελέτη του σύνθετου ωροσκοπίου υπάρχει και μια ακόμα τεχνική, η οποία αποτελεί μία τάση της εξέλιξης της γνωριμίας στο εγγύς μέλλον, ο χάρτης της πρώτης γνωριμίας. Υπάρχουν κάποιοι κανόνες, οι οποίοι αποτελούν δυναμική ένδειξη της πιθανής μελλοντικής εξέλιξης ή μη εξέλιξης της γνωριμίας σε σχέση.

1ος Κανόνας: Η φάση της Σελήνης. Κοιτάμε την φάση της σελήνης, με άλλα λόγια εάν βρισκόμαστε υπό την επιρροή νέας σελήνης ή πανσελήνου. Επίσης, μια σελήνη σε γέμιση (μετά την νέα σελήνη μέχρι την πανσέληνο) μπορεί να δείχνει προοπτικές εξέλιξης ενώ μια σελήνη σε χάση (μετά την πανσέληνο μέχρι την νέα σελήνη) μπορεί να συμβολίζει εμπόδια και αντιστάσεις. Όταν μια γνωριμία πραγματοποιείται υπό την επιρροή νέας σελήνης αυτό σημαίνει την ιδανική στιγμή για το έναυσμα μιας σχέσης γεμάτης ενθουσιασμό που πολύ ποθείς. Η φάση της πανσελήνου μπορεί να δηλώνει την έναρξη μιας σχέσης περισσότερο ώριμης, μεστής.

2ος Κανόνας: Οι όψεις της Σελήνης. Η μελέτη των όψεων της σελήνης είναι μία εικόνα για την μελλοντική εξέλιξη της γνωριμίας. Οι όψεις που ήδη έχει δημιουργήσει η σελήνη φανερώνουν το ερωτικό παρελθόν και την ψυχική κατάσταση από την οποία προέρχονται οι σύντροφοι. Στην συνέχεια, μελετάμε τις πρώτες όψεις που σχηματίζει η σελήνη με τους άλλους πλανήτες ώστε να αντλήσουμε πληροφορίες για τα μελλοντικά πεπραγμένα.

3ος Κανόνας: Τα αξιώματα των πλανητών. Τις θέσεις των πλανητών στα ζώδια και στους οίκους και εάν αυτοί είναι δυνατοί. Μια Αφροδίτη στα ζώδια του Ταύρου και του Ζυγού φέρει αξιώματα καθώς εκεί κυβερνά. Μία Αφροδίτη στα ζώδια του Κριού και του Σκορπιού δεν φέρει αξιώματα καθώς εκεί δυσκολεύεται να εκφράσει τις συναισθηματικές και ευαίσθητες ποιότητες της. Ένας Άρης στον 1ο οίκο προέρχεται από αξίωμα, ενώ ένας Άρης στον 7ο οίκο δεν φέρει αξίωμα.

4ος Κανόνας: Οι κυβερνήτες του πρώτου και έβδομου οίκου. Ο πρώτος οίκος σχετίζεται με την εικόνα της σχέσης προς τα έξω αλλά και με τα κίνητρα, τις προθέσεις, τα ενδιαφέροντα και τις δραστηριότητες που μπορεί να ακολουθήσει ένα ζευγάρι. Ο έβδομος οίκος αφορά το πώς λειτουργεί η σχέση σαν συμβίωση, από κοινού. Έβδομος οίκος σημαίνει η κοινή στάση του ζευγαριού απέναντι στη ζωή.

5ος Κανόνας: Ο Ωροσκόπος. Η ώρα που γεννάται η γνωριμία, η πρώτη στιγμή, το πρώτο τετ α τετ. Ένας ωροσκόπος στις αρχικές μοίρες του ζωδίου (3 πρώτες μοίρες) μπορεί να σημαίνει ένα σύντομο τέλος ενώ ένας ωροσκόπος στο τέλος (3 τελευταίες μοίρες) μπορεί να σημαίνει ότι δεν έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου.

6ος Κανόνας: Θέσεις ευεργετών-κακεργετών πλανητών. Μελετώντας τις θέσεις της Αφροδίτης & του Δία αλλά και του Άρη & του Κρόνου αντλούμε πληροφορίες. Θέλουμε τους Δία-Αφροδίτη σε γωνιακούς οίκους (1-4-7-10) ενώ τους Άρη-Κρόνο σε μεταβλητούς οίκους (3-6-9-12).

7ος Κανόνας: Ήλιος & Σελήνη. Τι όψεις σχηματίζουν μεταξύ τους; Υπάρχουν πλανήτες που αντιπαραβάλλονται μεταξύ τους; Ποιοι πλανήτες τους χωρίζουν;

Στο παράδειγμα μας, 

1) Έχουμε με μια γνωριμία, η οποία έλαβε χώρα ύστερα από νέα σελήνη, φάση γέμισης της Σελήνης. Τι υποδηλώνει αυτό; Την προοπτική που κατά πάσα περίπτωση υπάρχει. Ο Ήλιος στον Τοξότη μιλάει για μια γνωριμία, όπου χρειάζεται να υπάρχει ελευθερία, ανεξαρτησία, σεβασμός στις έννοιες του χώρου και του χρόνου. Η Σελήνη στον Αιγόκερω, βρίσκεται σε ένα ζώδιο που δεν της ταιριάζει, όπου πρυτανεύει η λογική και το συναίσθημα αδυνατεί πολλές φορές να εκφραστεί. Οι συναισθηματικές εκφράσεις και εκδηλώσεις δεν είναι της παρούσης. Ωστόσο, όμως η Σελήνη ετοιμάζεται να αλλάξει ζώδιο. Τι σημαίνει αυτό; Πως η συναισθηματική φύση της σχέσης αλλάζει σύντομα δόνηση.

2) Μεταξύ Ήλιου & Σελήνης παρεμβάλλονται Δίας, Αφροδίτη, Κρόνος & Πλούτωνας. Τα δύο άτομα προέρχονται από ένα βαρύ, ζόρικο παρελθόν, έχουν βιώσει δύσκολες καταστάσεις στον έρωτα και στην αισθηματική τους ζωή. Μιλάμε για έναν θάνατο μεταφορικά, για το τέλος μιας σχέσης που έφερε λύπη, αίσθημα αποτυχίας, μειονεξίας αλλά και μαύρες σκέψεις. Σίγουρα όμως έχουν βιώσει σχέσεις, από τις οποίες άντλησαν συναισθήματα αγάπης, χαράς, διασκέδασης & έναν «Θείο Έρωτα». Οι μεγάλες σχέσεις, οι σχέσεις ζωής πολλές φορές μπορούν να μην έχουν αίσιο τέλος.

3) Η πρώτη όψη που σχηματίζει η Σελήνη είναι ένα τετράγωνο με τον ανατρεπτικό Ουρανό, μία όψη που μιλάει για το αβέβαιο. Σίγουρα υπάρχει έλξη, αμοιβαίο πάθος και ερωτισμός αλλά η γνωριμία μπορεί να μην κρατήσει μακροπρόθεσμα καθώς προέρχεται και από ένα δύσκολο παρελθόν. Επόμενες όψεις της Σελήνης; Τετράγωνο με τον Άρη & εξάγωνο με τον Ήλιο. Συγκρούσεις, καυγάδες & αντιπαραθέσεις θα υπάρξουν. Ωστόσο, όμως η σχέση έχει προοπτικές γεφύρωσης του χάσματος μέσω παροχής ενός αισθήματος ελευθερίας του ενός προς τον άλλον. Η ανάγκη για ποικιλία, ταξίδια, ο σεβασμός στον χώρο και στον χρόνο του άλλου μπορούν να εξασφαλίσουν ένα μέλλον ευχάριστο, γεμάτο περιπέτεια, όπου οι εντάσεις δεν θα λείψουν.

4) Άρης, Δίας, Κρόνος, Ποσειδώνας ισχυρότατοι, στα ζώδια που κυβερνούν. Αφροδίτη, Σελήνη, Ουρανός σε θέσεις μη συμβατές. Ο ισχυρότατος Άρης δείχνει το ισχυρό ένστικτο επιβίωσης, την ανθεκτικότητα στις δυσκολίες, στις αντιξοότητες και στις κακουχίες. Ο Άρης σχετίζεται με τις απολαύσεις αλλά και με τον πόλεμο. Μία γνωριμία όπου υπάρχουν μυστικά, δυνατό πάθος, ερωτισμός αλλά και πολεμικές ρήξεις. Δίας, Κρόνος & Ποσειδώνας στην κυριαρχία μιλούν για μία γνωριμία όπου η φιλοσοφία, οι φιλοσοφικές αναζητήσεις, τα πρέπει, οι αξίες, οι αρχές, οι αξιοπρέπεια και ο ρομαντισμός είναι διάχυτα. Η δυσκολία έγκειται στο συναισθηματικό κομμάτι και στην αδυναμία έκφρασης του συναισθήματος (Αφροδίτη-Σελήνη στον Αιγόκερω). Ωστόσο, όμως η Αφροδίτη αμέσως συναντά τον Άρη κάτι που γεφυρώνει την συναισθηματική απόσταση μεταξύ των ατόμων.

5) Ωροσκόπος στον Καρκίνο. Μία γνωριμία που βασίζεται στο συναίσθημα, έντονα συναισθηματική, με σκαμπανεβάσματα στη διάθεση αλλά και με ανάγκη για ιδιωτικότητα.

6) Αφροδίτη, Δίας μιλούν για μια ευχάριστη καθημερινότητα, όπου οι αγγαρείες και τα εμπόδια εύκολα μπορούν να προσπεραστούν. Κρόνος & Πλούτωνας στον 7ο οίκο μιλούν για διαφορές, διαφορετικές αξίες & αρχές μέσα στην σχέση. Εμπόδια & διαφορές υπάρχουν, έχουμε να κάνουμε με μια καρμική χροιά. Έμφαση στον 5ο οίκο, στον οίκο της χαράς, του έρωτα, της παιδικότητας. Μία γνωριμία μια προοπτική, φως, πάθος. Οι διασκεδάσεις, η περιπέτεια και η νεανικότητα είναι διάχυτες.