You are currently viewing ΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ & ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΗ

ΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ & ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΗ

Νέα Θέση για τον πλανήτη Άρη: Σάββατο 30/10/2021 ο πλανήτης (Άρης) της δράσης, της λίμπιντο, της πρωτοβουλίας, της ενεργητικότητας, των κινήτρων και των προθέσεων εισέρχεται στον Σκορπιό. Από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τα τέλη Οκτωβρίου ευρισκόμενος στον Ζυγό έφερε αρκετά εμπόδια, περιορισμούς, καθυστερήσεις και αναβολές λόγω της αδύναμης θέσης του. Παραδοσιακά ο Άρης στον Ζυγό βρίσκεται σε αδυναμία καθώς δεν εκφράζει αποφασιστικά και σθεναρά τις αποφάσεις του. Τώρα οι ενέργειες αλλάζουν άρδην. Ο Άρης στον Σκορπιό παραδοσιακά βρίσκεται στο ζώδιο που κυβερνά και εκφράζει με σχετική ευκολία τις ιδιότητες του. Μέσα στο επόμενο διάστημα και μέχρι τις 13/12 γινόμαστε περισσότερο αποφασιστικοί, δραστήριοι, μαχητικοί, ηγετικοί, αγωνιστικοί και έχουμε μία ροπή στην κατάκτηση των στόχων μας και των προσωπικών μας φιλοδοξιών. Το πάθος, ο εγωισμός, η δυναμική και η κατά μέτωπο σύγκρουση μπορούν να μας οδηγήσουν σε σημαντικές εξελίξεις και γεγονότα που θα μας βγάλουν από την στασιμότητα της προηγούμενης περιόδου. Σε όλη την περίοδο της παραμονής του στο ζώδιο του Σκορπιού ο Άρης συναντά αρκετούς πλανήτες δίνοντας έναν ρυθμό ταχύτατων εξελίξεων και αλλαγών.

Βασικοί σχηματισμοί του Άρη στον Σκορπιό (30/10/2021-13/12/2021)

10/11: Άρης σύνοδος Ερμής στον Σκορπιό & Άρης τετράγωνο Κρόνος. Μία ημέρα με έντονη την επιρροή και το στοιχείο του Άρη. Ερμής και Άρης συναντώνται στον Σκορπιό κάνοντας μας βιαστικούς στην επικοινωνία. Η βιασύνη και η κεκτημένη ταχύτητα μπορούν να μας οδηγήσουν σε παρορμητικές αποφάσεις που αργότερα θα μετανιώσουμε. Ωστόσο, η όψη μας κάνει διαισθητικούς και μας οδηγεί σε σωστές αποφάσεις μέσω της εμπιστοσύνης στην διαίσθηση μας. Η όψη λόγω ζωδιακής θέσης χαρίζει καλή, δυνατή μνήμη και αυτό είναι εντυπωσιακό. Έχουμε την ικανότητα να διεισδύουμε στο βάθος των καταστάσεων και να αναζητάμε το πραγματικό πρόβλημα προσπαθώντας να το επιλύσουμε. Εάν προσέξουμε την βιασύνη και τον τρόπο που επικοινωνούμε θα πετύχουμε αρκετά αν και με δυσκολία. Οι δυσκολίες δεν προέρχονται από την σύνοδο Ερμή-Άρη αλλά από το τετράγωνο Άρη-Κρόνου. Ο Άρης σχετίζεται με το γκάζι, την επιτάχυνση, την λήψη πρωτοβουλιών και την δράση. Ο Κρόνος συμβολίζει το φρένο, την επιβράδυνση, την οργάνωση, την πειθαρχία. Και οι δύο πλανήτες βρίσκονται σε ισχυρές ζωδιακές θέσεις, ο Άρης στην κυριαρχία (Σκορπιός), ο Κρόνος στην κυριαρχία (Υδροχόος). Το τετράγωνο προκαλεί εμπόδια, καθυστερήσεις, αναβολές και ματαιώσεις λόγω πρακτικών γεγονότων. Τι θα κυριαρχήσει; Το γκάζι ή το φρένο;  Προσοχή στην ημέρα αυτήν αλλά και στις ημέρες κοντά σε αυτήν καθώς ο θυμός και το αίσθημα του εγκλωβισμού μπορούν να σημάνουν βιοπραγίες και τάσεις επιβολής-εξουσίας. Περισσότερη προσοχή χρειάζεται να δείξουν οι Ταύροι, οι Λέοντες, οι Σκορπιοί και οι Υδροχόοι, ειδικότερα οι γεννημένοι στο πρώτο και δεύτερο δεκαήμερο.

17/11: Ο Άρης σε αντίθεση με τον Ουρανό. Μία όψη που ενισχύει τον παράγοντα των ξαφνικών αλλαγών αλλά και των απροόπτων. Πρέπει να φανούμε ευέλικτοι και εύκαμπτοι καθώς οι αλλαγές στο πρόγραμμα μας και την καθημερινότητα μας μπορούν να μας βγάλουν εκτός εαυτού και ελέγχου. Η ημέρα εντείνει το άγχος, την αβεβαιότητα ενώ η όψη μιλάει για εντάσεις και απότομες ρήξεις σε σχέσεις και συνεργασίες. Μπορεί να υποδηλώνει και το ναυάγιο οικονομικών συμφωνιών. Από την άλλη πλευρά η όψη μπορεί να φέρει στην επιφάνεια και μοιραίες, ακαριαίες ενώσεις κάτω από έναν εντελώς ανορθόδοξο τρόπο. Είναι μία όψη που δηλώνει έντονα γεωλογικά, καιρικά φαινόμενα ενώ συνδέεται με αεροπορικά δυστηχήματα και ατυχήματα λόγω ταχύτητας. Προσοχή χρειάζεται να δείξετε Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι, ειδικότερα οι του δευτέρου δεκαημέρου.

29/11: Ο Άρης σε τρίγωνο με τον Ποσειδώνα! Μία όψη που εξαίρει ή καλύτερα εξυμνεί το συναίσθημα, την φαντασία και την διαίσθηση. Ευνοούνται η τέχνη και η φιλανθρωπία. Η όψη βοηθάει στο να καταλαγιάσει το κλίμα του προηγηθέντος έντονου εικοσαημέρου του Νοέμβρη. Μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με τις βαθύτερες ανάγκες μας και να συγχωρέσουμε όσους μας έχουν προδώσει ή απογοητεύσει. Η όψη μιλάει για συμφιλίωση. Τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα εάν ακολουθήσουμε το ένστικτο μας. Καρκίνοι, Σκορπιοί, Ιχθείς οι κύριοι αποδέκτες της επιρροής.

6/12: Άρης εξάγωνο Πλούτωνας. Οι δύο κυβερνήτες του Σκορπιού σε μία θετική συγκυρία. Ο δυναμισμός, το πάθος, η μαχητικότητα, το σθένος, η δύναμη, η αντοχή και η ανθεκτικότητα χτυπάνε κόκκινο. Το πείσμα μας βοηθάει να κατακτήσουμε τους στόχους μας. Εμπιστευόμενοι και ακούγοντας το ένστικτο μας αλλά σε συνδυασμό με οργάνωση, πειθαρχία και ένα οριοθετημένο πρόγραμμα μπορούμε να έχουμε θετικές εξελίξεις σε ζητήματα επαγγελματικά, οικονομικά, επιχειρηματικά ή επιχειρησιακά. Η αισθηματική ζωή δέχεται τονωτικές ενέσεις, το πάθος και ο ερωτισμός βελτιώνουν τις σχέσεις αισθητά. Μας διακατέχει ένα αίσθημα να έρθουμε σε επαφή με τα βαθειά συναισθήματα του/της συντρόφου μας και κοιτάμε κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων. Κύριοι αποδέκτες της επιρροής; Ταύροι, Καρκίνοι, Παρθένοι, Σκορπιοί, Αιγόκεροι και Ιχθείς.

8/12: Άρης τετράγωνο Δίας. Η όψη αν και δυσαρμονική δεν είναι κακή, μας κάνει απλά λίγο παράτολμους, ριψοκίνδυνους, παραπάνω τολμηρούς χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη μας λεπτομέρειες. Χρειάζεται σωστός προγραμματισμός και σχεδιασμός ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η όψη μπορεί να μας οδηγήσει σε υπερβολική χρήση του διαδικτύου ή να εκφραστούμε κάπως απόλυτα μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκαλώντας αντιδράσεις. Προσέχετε τέτοιου είδους ζητήματα. Από την άλλη πλευρά καλό είναι να προσέχουμε οικονομικές και σεξουαλικές καταχρήσεις καθώς η όψη εντείνει την υπερβολή και την κατάχρηση. Σε πιθανές επαγγελματικές κινήσεις εξετάζουμε προσεκτικά όλες τις πληροφορίες που διαθέτουμε. Περισσότερη προσοχή χρειάζεται να δείξουν Ταύροι, Σκορπιοί, Λέοντες και Υδροχόοι.

Επιστροφή Άρη: Σημαντική περίοδος για όσους έχουν γενέθλια θέση Άρη στο ωροσκόπιο τους στον Σκορπιό, καθώς θα βιώσουν αυτό που λέμε «επιστροφή Άρη». Σημαντική μέθοδος πρόβλεψης – πρόγνωσης στην αστρολογία θεωρείται αυτή της επιστροφής του Άρη (Mars Return). Επιστροφή Άρη καλούμε την χρονική στιγμή εκείνη που ο Άρης επιστρέφει στην γενέθλια θέση του και συγκεκριμένα στην συγκεκριμένη μοίρα που βρισκόταν όταν γεννηθήκαμε. Την δεδομένη στιγμή καταστρώνεται ένας χάρτης, ο οποίος μας δείχνει τις τάσεις σε επίπεδο δράσης και πρωτοβουλιών μέχρι την επόμενη επιστροφή του πλανήτη. Ο Άρης στην αστρολογία σχετίζεται με την λίμπιντο, με την ενέργεια και την δράση, αφορά τα θέλω μας και τις δυνατές μας επιθυμίες. Μαζί με τον Ήλιο είναι τα δύο σώματα που αφορούν την ενέργεια και δείχνουν σε ποιους τομείς θα επικεντρωθούμε και θα αφιερώσουμε ψυχή τι και σώματι. Υπολογίστε πως ο Άρης φτάνει στο ίδιο σημείο με εκείνο της γέννησης μας περίπου κάθε 20-21 μήνες. Ιδιαίτερη έμφαση θα δώσετε σε θέματα οικονομικά, κληρονομικά, φορολογικά, εφορίας, οικονομικής διαχείρισης αλλά και επιχειρηματικά. Περιοδος με ιδιαίτερη έμφαση στις βαθύτερες, προσωπικές ερωτικές και συναισθηματικές επιθυμίες σας. Ο εγωισμός, ο θυμός και η τάση για εξουσία είναι έντονος για αυτό πρέπει να προσέχετε την αλαζονεία και την χειριστική διάθεση.

Επιστροφή Άρη στον 1ο οίκο: Ο Άρης στο σπίτι του, στην χώρα του Κριού. Μία περίοδος δραστήρια, γεμάτη ενέργεια και ζωτικότητα. Πιθανώς να σχετίζεται με την έναρξη μίας νέας κατάστασης στην προσωπική ή επαγγελματική ζωή. Δεν αποκλείεται κάποιος/α να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στα επαγγελματικά ή να αρχίσει μία νέα σχέση – συνεργασία. Σημαντική χρονιά καθώς το άτομο κερδίζει σε θάρρος, μαχητικότητα, αποφασιστικότητα ενώ διακατέχεται από δυνατές επιθυμίες και ερωτισμό. Η χρονική στιγμή όπου πέφτει ο «σπόρος» μιας νέας ιδέας. Χρειάζεται να προσέξουμε τον εγωισμό, την αδιαλλαξία και την ισχυρογνωμοσύνη. Ανάλογα με τις όψεις που σχηματίζει ο Άρης υπάρχουν ευκαιρίες, επέκταση ή προκλήσεις και δυστροπίες.

Επιστροφή Άρη στον 2ο οίκο: Ο Άρης μαθηματικά αντιστοιχεί στο ζώδιο του Ταύρου, στο σπίτι της Αφροδίτης. Η ερωμένη  φιλοξενεί τον εραστή της. Μία χρονική περίοδος με έμφαση στα οικονομικά, στον μισθό, στην σχέση εργοδότη-εργαζομένου. Πιθανώς το άτομο να αναζητήσει εναλλακτικές πηγές εισοδήματος ενώ παράλληλα αποτελεί μία χρονιά σταθεροποίησης και μορφοποίησης σχεδίων, ονείρων και φιλοδοξιών. Καθώς ο δεύτερος οίκος σχετίζεται με τις αξίες και τις σταθερές στην ζωή μας δεν αποκλείεται να υπάρξουν αλλαγές στο σύστημα αξιών και σταθερών μας. Σύμφωνα με τις γωνίες που σχηματίζει ο Άρης υπάρχουν έσοδα ή έξοδα. Χρονιά σταθεροποίησης στα αισθηματικά.Δεν αποκλείεται μία συμβίωση.

Επιστροφή Άρη στον 3ο οίκο: Στην χώρα των Διδύμων, έχουμε να κάνουμε με έναν Άρη επικοινωνιακό, ευέλικτο, έξυπνο και νευρικό. Μία χρονική στιγμή εξωστρέφειας, δικτύωσης και έντονης επικοινωνιακής χροιάς όπου το άτομο θα γνωρίσει πολύ κόσμο και θα χτίσει έναν νέο κοινωνικό περίγυρο. Μπορεί να πραγματοποιήσει ταξίδια ή να αποκτήσει δίπλωμα οχήματος. Ιδανική επιρροή για όσους ασχολούνται με την διαφήμιση, την επικοινωνία, την συγγραφή, το εμπόριο, τις πωλήσεις αλλά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ιδανική περίοδος για αναζήτηση εργασίας, για ενίσχυση βιογραφικών και ικανοτήτων. Προσοχή χρειάζεται σε εντάσεις στον τομέα συγγενικές – αδελφικές σχέσεις. Το άτομο προσπαθεί να επικοινωνήσει τις ιδέες του, να εξωτερικεύσει τα σχέδιά του και να γνωστοποιήσει τις φιλοδοξίες του. Ανάλογα των επιρροών που δέχεται ο Άρης υπάρχει πρόοδος ή δυσκολίες.

Επιστροφή Άρη στον 4ο οίκο: Στην χώρα της Σελήνης, λοιπόν. Μία χρονιά όπου θα μας απασχολήσουν θέματα οικογενειακά, ακίνητης περιουσίας, αγορών, πωλήσεων αλλά και πολύ προσωπικών σχέσεων. Είναι μία χρονιά ψυχολογικής έντασης, άγχους και αναμόχλευσης όπου το άτομο βιώνει ψυχολογικές ζυμώσεις. Δεν αποκλείεται να χρειαστεί να σταθούμε στο πλευρό ενός μέλους της οικογένειάς μας ή να μας απασχολήσουν προβλήματα στα του οίκου. Πολλές φορές οι ενδοοικογενειακές σχέσεις περνάνε εντάσεις και χρειάζεται να δείξουμε πνεύμα υποχωρητικότητας και συμβιβασμού ώστε να αποφευχθούν οι διαξιφισμοί.

Επιστροφή Άρη στον 5ο οίκο: Χρονιά ευκαιριών, ανέλιξης, χαράς, επέκτασης, δικτύωσης και κοινωνικοποίησης. Στην χώρα του Ήλιου ο Άρης γίνεται χορηγός και μας γεμίζει ενέργεια ενώ αυξάνει τα επίπεδα δράσης και πρωτοβουλιών. Σημαντική χρονική περίοδος καθώς δεν αποκλείεται να ξεκινήσει κάποιος ένα νέο επαγγελματικό – επιχειρηματικό σχέδιο. Ιδιαίτερα δημιουργική περίοδος όπου χτίζεις τα θεμέλια για ένα καλύτερο αύριο. Οι ενδιαφερόμενοι για έναν απόγονο έχουν τα φόντα να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους. Πιθανώς να γνωρίσεις τον έρωτα της ζωής σου εάν είσαι ελεύθερος ενώ οι δεσμευμένοι μπορούν να επισημοποιήσουν την σχέση τους. Το παιδί που κρύβεις μέσα σου αφυπνίζεται ενώ μαθαίνεις να ρισκάρεις και να δρας.

Επιστροφή Άρη στον 6ο οίκο:  Στην χώρα της Παρθένου, στο σπίτι του Ερμή. Έχουμε να κάνουμε με μία χρονική περίοδο κουραστική, βαρετή, στην διάρκεια της οποίας θα ασχοληθούμε με ζητήματα εργασιακά, καθημερινότητας και τακτοποίησης εκκρεμοτήτων. Πολλοί βιώνουν κούραση καθώς επωμίζονται περισσότερες ευθύνες στον εργασιακό χώρο αλλά είναι και ένα διάστημα που επιμένοντας στην λεπτομέρεια μπορείς να ξεχωρίσεις και να πάρεις μία προαγωγή. Καλό είναι να φροντίσεις το σώμα σου, την υγεία σου και τον εαυτό σου στο εν λόγω διάστημα καθώς οι άμυνες σου θα είναι πεσμένες και δεν αποκλείεται να πάρεις συμπληρώματα διατροφής. Σε δύσκολες γωνίες του Άρη προσέχουμε ζητήματα υγείας και υιοθετούμε ένα πρόγραμμα άθλησης ή σωστής διατροφής.

Επιστροφή Άρη στον 7ο οίκο:  Στην χώρα της Αφροδίτης, στο σπίτι του Ζυγού. Για άλλη μία φορά η ερωμένη φιλοξενεί τον εραστή της. Έχουμε με μία ιδιαίτερη επιστροφή Άρη καθώς θέματα σχέσεων, συνεργασιών είτε προσωπικών είτε επαγγελματικών έρχονται στο προσκήνιο. Είναι μία χρονική περίοδος στην διάρκεια της οποίας μπορούν να δημιουργηθούν εντάσεις, αψιμαχίες και καυγάδες σε τέτοια ζητήματα. Χρειάζεται να αναδείξουμε το πνεύμα συμβιβασμού και ελέγχοντας τον εγωισμό μας να αποφύγουμε ρήγματα. Περίοδος έντονη, απαιτητική για τις σχέσεις, οι οποίες περνάν δια πυρός και σιδήρου ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν απώλειες ή χωρισμοί. Μας διακατέχει ένα πνεύμα άμιλλας, ισορροπίας και αναβλητικότητας έτσι καλό είναι να είμαστε λίγο περισσότερο αποφασιστικοί. Οι σχέσεις δεν είναι αρένα, καλό είναι να ακούμε τι έχουν να μας πουν οι άλλοι και να μην είμαστε τόσο επιθετικοί.

Επιστροφή Άρη στον 8ο οίκο:  Ο Άρης στο σπίτι του, στην χώρα του Σκορπιού, στο σπίτι του Πλούτωνα. Στην διάρκεια αυτής της περιόδου έρχονται στην επιφάνεια θέματα οικονομικά, κληρονομικά, φορολογικά, εφορίας, δανείων, διατροφών αλλά και βαθύτερα ψυχολογικά – ερωτικά – σεξουαλικά. Πιθανώς να καταφέρουμε να τροποποιήσουμε ρυθμίσεις και οικονομικές συμφωνίες ή αποπληρωμές οφειλών και χρεών. Έντονη οικονομική ανασφάλεια και προσπάθεια για αναζήτηση εναλλακτικών πηγών εισοδήματος προερχομένων από την μεταφυσική, την αστρολογία ή την εναλλακτική ιατρική – ολιστική. Ξυπνάει το αίσθημα κυριαρχίας και εξουσίας μας ενώ και η επιχειρηματική μας φλέβα χτυπάει κόκκινο. Περίοδος εσωστρέφειας αλλά έντονα ψυχαναλυτική και εύρεσης ισορροπιών. Θυελλώδεις ερωτικές σχέσεις, πάθη, έρωτας, σεξ, απολαύσεις. Σύμφωνα με τις όψεις που δέχεται ο Άρης υπάρχουν ευκολίες ή δυσκολίες.

Επιστροφή Άρη στον 9ο οίκο:  Ο Άρης στο σπίτι του Δία, στον οίκο του Τοξότη έρχεται να προσφέρει αισιοδοξία, πληθωρικότητα, αναγέννηση, διεύρυνση πνευματικών οριζόντων. Μία περίοδος ιδιαίτερα δημιουργική, παραγωγική στην διάρκεια της οποίας μπορούμε να ενισχύσουμε το βιογραφικό μας ή τις ικανότητές μας ώστε να ανέλθουμε κοινωνικά. Περίοδος με πολλές επαφές, συζητήσεις αλλά και ταξίδια είτε στο εξωτερικό είτε στο εσωτερικό. Αλλάζουμε τρόπο προσέγγισης καταστάσεων και οπτική. Ανακτούμε την αισιοδοξία μας και γενικότερα η τύχη είναι με το μέρος μας. Οι επαφές με το εξωτερικό, τους ξένους, με διαφορετικές κουλτούρες και νοοτροπίες είναι άκρως ενθαρρυντικές και μας φέρνουν ευκαιρίες. Περίοδος ενίσχυσης των επαγγελματικών αλλά και του κοινωνικού μας ιστού. Ευνοούνται όσοι ασχολούνται με την συγγραφή, τα ελεύθερα επαγγέλματα, τις πωλήσεις, την διαφήμιση αλλά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Επιστροφή Άρη στον 10ο οίκο:  Στην χώρα του Κρόνου, στο σπίτι του Αιγόκερω. Μία χρονική περίοδος ιδιαίτερα σημαντική και δη για τα επαγγελματικά μας, την καριέρα μας και την κοινωνική μας προβολή. Περίοδος ανέλιξης και κοινωνικής ενδυνάμωσης ή απόκτησης στάτους ή κάποιου τίτλου. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν αύξηση στο πελατολόγιό τους ενώ παράλληλα είναι μία χρονιά πολλά υποσχόμενη για τον επαγγελματικό τομέα. Δεν αποκλείεται κάποιοι να παντρευτούν ή να συμβιώσουν. Εάν επιδείξετε σύνεση, ωριμότητα, σοβαρότητα μπορείτε να κάνετε ένα άλμα στην καριέρα. Δεν αποκλείεται μία προαγωγή και μία αναβάθμιση ενώ είναι και χρονικό διάστημα γνωριμιών και επαφών που μας βοηθάνε σε θέματα ανάδειξης. Σε δύσκολες γωνίες του Άρη υπάρχουν επαγγελματικές προκλήσεις, προστριβές με ανωτέρους ενώ παράλληλα καλούμαστε να είμαστε νομοταγείς ώστε να μην χάσουμε το στάτους μας.

Επιστροφή Άρη στον 11ο οίκο:  Μία χρονική περίοδος ιδιαίτερα εξωστρεφής, δραστήρια με αύξηση της κοινωνικής ευθύνης και της ευθύνης απέναντι στο σύνολο. Ιδανικό διάστημα για δικτύωση, νέες επαφές, δημόσιες σχέσεις και συμμετοχή στα κοινά, σε συλλόγους, σε ομάδες και κόμματα. Χρονικό διάστημα που δίνουμε έμφαση στην φιλία και οι φίλοι είναι καθοριστικοί στις ζωές μας. Πολλοί προβαίνουν σε αναθεωρήσεις στόχων, σχεδίων και φιλοδοξιών ενώ άλλοι μπαίνουν στην διαδικασία να θέσουν νέους στόχους, τους οποίους θα ολοκληρώσουν μέσα στο πέρασμα του χρόνου. Ο έρωτας αποτελεί πηγή έμπνευσης και κρύβεται μέσα σε φιλίες, συλλόγους και ομάδες. Σε δύσκολες γωνίες με τον Κρόνο, τον Ποσειδώνα, τον Πλούτωνα και τον ουρανό υπάρχουν προβλήματα σε φιλίες, ξαφνικοί χωρισμοί αλλά και ένα αίσθημα αντικοινωνικής συμπεριφοράς.

Επιστροφή Άρη στον 12ο οίκο:  Μία περίοδος μεταβατική και μάλιστα κλεισιμάτων κύκλων και καταστάσεων σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Η εσωστρέφεια είναι διάχυτη και επιθυμούμε να αποσυρθούμε από τα φώτα κάνοντας έναν απολογισμό των περασμένων ετών. Ιδανικό διάστημα για ψυχανάλυση και για να έρθουμε σε επαφή με τον βαθύτερο εαυτό μας , τις επιθυμίες μας και τα θέλω μας. Καλό είναι να αποφύγουμε νέα επαγγελματικά εγχειρήματα και να ολοκληρώσουμε σχέδια έτοιμα ή ημιτελή. Περίοδος που μπορούμε να ασχοληθούμε με την εναλλακτική ιατρική, με τις εναλλακτικές θεραπείες, την αστρολογία, την μεταφυσική, την γιόγκα ή τις πιλάτες. Το αίσθημα συμπόνιας και προσφοράς μας κυριεύει κάτι που μας κάνει ευάλωτους και τρωτούς. Σε δύσκολες γωνίες με τον Κρόνο προκαλείται αίσθημα απομόνωσης, εγκλωβισμού ή προβλήματα υγείας.

Πρακτική Εφαρμογή

Ο πρώτος χάρτης αφορά το γενέθλιο ωροσκόπιο του κυρίου Χ, ο οποίος έχει γεννηθεί 12/12/1989 ενώ ο δεύτερος αφορά τον χάρτη της «Άρειας» επιστροφής ή αλλιώς της επιστροφής Άρη. Ο κύριος Χ έχει Άρη στον Σκορπιό και συγκεκριμένα στην 26ο 04’’, στον 7ο οίκο. Ο Άρης είναι κυβερνήτης του 7ου οίκου καθώς ο έβδομος ανατέλλει ακριβώς απέναντι από τον ωροσκόπο, στον Σκορπιό. Ο Άρης βρίσκεται στον οίκο του γάμου, των σχέσεων και των συνεργασιών. Ο Άρης σχετίζεται με τον πόλεμο, την ένταση αλλά και με ένα σημαντικό κομμάτι της ενέργειας του ανθρώπου. Οι σχέσεις του κυρίου Χ φαίνεται να διακατέχονται από έντονο πάθος και δυναμισμό. Υπάρχει έντονη ανάγκη για ουσιαστικό δέσιμο και ουσιαστική επαφή σε κάθε είδους σχέσεις. Ο κύριος Χ αποφεύγει και αντιπαθεί τις ρηχές σχέσεις. Οι σχέσεις μοιάζουν με πεδίο μάχης, είναι σαν αρένα και ο τομέας συνεργασίες-σχέσεις φαίνεται να απορροφά μεγάλο κομμάτι της ενέργειας του. Στην ερωτική ζωή επιθυμεί τον έλεγχο και την κυριαρχία ενώ διακατέχεται από έντονα συναισθήματα πάθους, κτητικότητα και ζήλια. Απεχθάνεται την ελαφρότητα στις σχέσεις και την απιστία. Πάγιο αίτημα του είναι η ουσιαστική και εις βάθος ένωση. Ενώ έχει ανάγκη από ισορροπία, αρμονία και συντροφική ζωή συνήθως αυτό ανατρέπεται χαλώντας τις βασικές ανάγκες και επιθυμίες του. Στην περίπτωση που ένας άνθρωπος έχει στο ωροσκόπιο του τον Άρη στον 7ο οίκο έχει πάγιο αίτημα από συντροφική ζωή και μάλιστα από αρμονική ζωή, ωστόσο η ισορροπία πολλές φορές ανατρέπεται.

Ο δεύτερος χάρτης αφορά την επιστροφή Άρη. Ο Άρης επιστρέφει στη γενέθλια θέση του δηλαδή στις 26ο 04’’ στις 7/12/2021. Η προηγούμενη επιστροφή είχε λάβει χώρα τον Δεκέμβριο του 2019. Πρατηρείτε ότι η επιστροφή Άρη συμβαίνει περίπου κάθε 20 με 21 μήνες. Τι εξετάζουμε λοιπόν; Ο Ήλιος του χάρτη (κέντρο) βρίσκεται στον Τοξότη την ημέρα της επιστροφής του Άρη στην γενέθλια θέση. Ο ωροσκόπος ανατέλλει στην μηδενική του Λέοντα. Κυβερνήτης ολόκληρου του ωροσκοπίου είναι ο Ήλιος, ο οποίος βρίσκεται στο σπίτι της κυριαρχίας του δηλαδή στον 5ο οίκο. Που βρίσκεται όμως ο Άρης; Σε ποιον οίκο; Αντλούμε σημαντικές πληροφορίες από τον οίκο που πέφτει ο Άρης αλλά και από τις όψεις που σχηματίζει με τυχόν υπόλοιπους πλανήτες.

Ο Άρης στον 5ο οίκο του χάρτη της επιστροφής. Μία συγκυρία αρκετά θετική καθώς ο Άρης βρίσκεται στο σπίτι του Ήλιου. Τι σημαίνει στατιστικά αυτό; Ότι οι επόμενοι είκοσι μήνες θα είναι ιδιαίτερα δημιουργικοί, χαρούμενοι, παραγωγικοί. Ο οίκος σχετίζεται με την χαρά, τη δημιουργία, τον έρωτα και το κέφι. Ο Άρης σε αυτό το σπίτι δείχνει ότι τους επόμενους είκοσι μήνες τον κύριο Χ θα τον απασχολήσουν έντονα θέματα τέτοιου είδους. Σχηματίζει όμως όψεις ο πλανήτης με διελεύνοντες πλανήτες; Ναι!

Άρης σε εξάγωνο με Πλούτωνα και τετράγωνο με Δία! Ο Άρης από τον πέμπτο οίκο τετραγωνίζει τον Δία από τον Υδροχόο στον 8ο οίκο. Η όψη δεν είναι κακή, ωστόσο ενισχύει την αισιοδοξία, το ρίσκο, το θάρρος και την τόλμη χωρίς όμως να υπολογίζει σωστά όλα τα δεδομένα. Χρειάζεται προσοχή σε υπερβολές οικονομικού-επιχειρηματικού περιεχομένου αλλά και σε ζητήματα ερωτικής φύσεως όπου φαίνεται μία πλούσια αισθηματική ζωή. Παράλληλα, ο Άρης από τον 5ο σχηματίζει εξάγωνο με τον Πλούτωνα στον 6ο οίκο. Τι σημαίνει αυτό; Πως υπάρχει μία δυναμική για ριζικές αλλαγές όσον αφορά εργασιακά ζητήματα. Το πάθος, ο δυναμισμός και η μαχητικότητα εάν συνδυαστούν με πνεύμα πρακτικότητας μπορούν να αποδώσουν ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Εκτός αυτού, η Αφροδίτη πλησιάζει τον Πλούτωνα και ένα συγκλίνον εξάγωνο μεταξύ Άρη-Αφροδίτης μπορεί να δείξει την δημιουργία μιας νέας ερωτικής σχέσης μέσα στον εργασιακό χώρο.

Επιπλέον, καλό είναι να εξετάσουμε ποιους οίκους κυβερνά ο Άρης. Ο 5ος οίκος έχει ακμή στον Σκορπιό και ο 10ος οίκος έχει ακμή στον Κριό. Τα ζώδια του Σκορπιού και του Κριού έχουν παραδοσιακό κυβερνήτη τον Άρη συνεπώς καταλαβαίνουμε ότι θέματα έρωτα, δημιουργικότητας, επαγγελματικά και καταξίωσης θα απίξουν σημαντικό ρόλο. Χρειάζεται προσοχή στην υπερμετρη αισιοδοξία και την επιπολαιότητα ή το υπερβολικό ρίσκο ωστόσο οι αλλαγές είναι μεγάλες, ριζικές και έρχονται να φέρουν αναγέννηση και πρόοδο.