Μάιος 2021

2/5: Η Αφροδίτη στον Ταύρο σε σύνοδο με την Λίλιθ & σε εξάγωνο με τον Ποσειδώνα. Η Λίλιθ στην αστρολογία συμβολίζει τη μαύρη σελήνη και σχετίζεται με την αθέατη πλευρά του φεγγαριού και τα ενδόμυχα, κρυφά, καταπιεσμένα μας συναισθήματα. Είναι μία όψη που προσδίδει έντονα ερωτική διάθεση στις σχέσεις και την ερωτική μας ζωή ενώ παράλληλα υπόσχεται πάθη, έντονη σεξουαλικότητα και ισχυρό ερωτισμό. Το εξάγωνο Αφροδίτης-Ποσειδώνα εξυμνεί τον έρωτα, τον ρομαντισμό και τις συναισθηματικές εκφράσεις. Ιδανική όψη για να εκφράσουμε τα συναισθήματα μας και τον έρωτα. Μπορούμε να συγχωρέσουμε όσους μας έχουν πικράνει, απογοητεύσει ή προδώσει. Εξάλλου, η ημέρα αυτή, το Άγιο Πάσχα μόνο την αγάπη εξυμνεί. Εύνοια δέχονται σε επίπεδο αισθηματικό και οικονομικό Ταύροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι, Καρκίνοι, Σκορπιοί και Ιχθείς του τρίτου δεκαημέρου. Επιπλέον, ο Ερμής από τον Ταύρο σχηματίζει τρίγωνο με τον μέγα μεταρρυθμιστή Πλούτωνα. Η όψη ευνοεί την επικοινωνία, τον διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων. Ιδανική ημέρα για να επικοινωνήσουμε με αγαπημένα μας πρόσωπα και να ανταλλάξουμε μία όμορφη κουβέντα. Το φετινό Πάσχα είναι αρκετά ήπιο και θετικό τόσο σε επικοινωνιακό όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο. Ιδανικές ημέρες για να επαναφορτίσουμε τις μπαταρίες μας.

 

3/5: Ο Ερμής σε τετράγωνο με τον Δία και ο Ήλιος σε τετράγωνο με τον Κρόνο. Το τετράγωνο Ερμή-Δία δεν είναι ιδιαίτερα αρνητικό, απλά μας κάνει επιπόλαιους στην επικοινωνία και βιαστικούς. Καλό είναι να αποφύγουμε την αδιαλλαξία και την ισχυρογνωμοσύνη καθώς το τετράγωνο σχηματίζεται σε σταθερά ζώδια. Το δύσκολο της υπόθεσης αφορά το τετράγωνο Ήλιου-Κρόνου που βάζει φρένο στην αισιοδοξία και την επεκτατική μας διάθεση. Είναι μία όψη που μας βαραίνει ψυχολογικά και φέρνει στην επιφάνεια δεσμεύσεις, ευθύνες και υποχρεώσεις. Πολλοί είναι αυτοί που ακόμα και μέσα σε αυτές τις ημέρες της αργίας θα χρειαστεί να δουλέψουν σκληρά και να οργανώσουν τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις ή το επόμενο τους βήμα στον τομέα της καριέρας. Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις και ειδήσεις μπαίνουμε σταδιακά στο άνοιγμα της εστίασης, του λιανεμπορίου. Η επαναλειτουργία της αγοράς μας φέρει αντιμέτωπους με τη στασιμότητα του τελευταίου εξαμήνου. Προσοχή σε σχέσεις και συνεργασίες. Ειδικότερα, πρέπει να φανούν περισσότερο προσεκτικοί Ταύροι, Σκορπιοί, Λέοντες και Υδροχόοι του δευτέρου δεκαημέρου.

 

4/5: Ο Ερμής κάνει την είσοδο του στους Διδύμους, στο ζώδιο που παραδοσιακά κυβερνά. Η νέα θέση του Ερμή ευνοεί την επικοινωνία, τον διάλογο, τις επαφές, τις συζητήσεις και τις μετακινήσεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι ρυθμοί αυξάνονται και οι ταχύτητες μας ανεβάζουν στροφές. Η επικοινωνία γίνεται πιο γρήγορη και εμείς περισσότερο ομιλητικοί-πνευματώδεις. Επιπρόσθετα, η θέση αυτή μας κάνει πιο περίεργους και δημιουργεί έντονα την ανάγκη «να αντλήσουμε» πληροφορίες. Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι η τάση μας να αναλωνόμαστε σε πολλές ή περιττές πληροφορίες. Αρνητικό της θέσης αυτής είναι οι απότομες και πολλές εναλλαγές της διάθεσης μας. Η διάθεση μας γίνεται περισσότερο εξωτερικευμένη και εμείς πιο κοινωνικοί. Ευνοούνται οι εμπορικές συμφωνίες και οι διαπραγματεύσεις ενώ μπαίνουμε σε μία ιδανική περίοδο για επαφές και συζητήσεις. Εύνοια δέχονται στην επικοινωνία, τις συζητήσεις και τις εμπορικές συμφωνίες-διαπραγματεύσεις Δίδυμοι, Ζυγοί, Υδροχόοι και Τοξότες.

 

6/5: Η Αφροδίτη από τον Ταύρο σε τρίγωνο με τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερω. Η όψη εξαίρει τον έρωτα, τις σχέσεις και το χρήμα. Ημέρα ιδιαίτερα έντονη, ερωτική, παθιασμένη με τη λίμπιντο και την ερωτική μας επιθυμία να χτυπάνε κόκκινο. Θέματα οικονομικά μπορούν να προωθηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ενώ παράλληλα δεν αποκλείεται να υπογραφούν τυχερές ή επωφελείς οικονομικές συμφωνίες. Η ερωτική ζωή βελτιώνεται θεαματικά, οι σχέσεις δυναμώνουν, γίνονται πιο ουσιαστικές και στηρίζονται σε γερά θεμέλια. Μπορούν να δημιουργηθούν νέες, παθιασμένες σχέσεις ή να αναθερμανθεί ένας παλιός έρωτας. Εύνοια δέχονται Ταύροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι και Σκορπιοί.

 

8/5: Η Αφροδίτη στον Ταύρο συναντάει σε τετράγωνο τον Δία από τον Υδροχόο. Η όψη δεν είναι κακή, ωστόσο οδηγεί σε επιπολαιότητα και σε κακή διαχείριση συναισθήματος και χρήματος. Η όψη μιλάει για αλόγιστες δαπάνες, έντονα καταναλωτική διάθεση ενώ μας οδηγεί σε συναισθηματικές αναλώσεις. Αυτό που χρειάζεται να προσέξουμε είναι οι υπερβολές στις συναισθηματικές μας εκφράσεις αλλά και η αδιαλλαξία στο συναίσθημα μας. Προσοχή σε οικονομικά ζητήματα και διαχείρισης πόρων για Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες και Υδροχόους.

 

9/5: Η Αφροδίτη στους Διδύμους. Υπάρχει μια λαθεμένη αντίληψη για όσους έχουν γενέθλια Αφροδίτη στους Διδύμους, ότι είναι άπιστοι. Ωστόσο, η αλήθεια μας λέει ότι είναι άνθρωποι που έχουν ισχυρή επιθυμία και ανάγκη για επικοινωνία. Με αυτή τη θέση γινόμαστε περισσότερο ανεξάρτητοι, φιλελεύθεροι και προοδευτικοί στις σχέσεις μας. Η κτητικότητα υποχωρεί και η κατανόηση αποκτά έδαφος. Κεντρίζουν το ενδιαφέρον μας πνευματικοί, επικοινωνιακοί και έξυπνοι σύντροφοι, οι οποίοι έχουν έντονη ανάγκη να επικοινωνήσουν και να μοιραστούν τόσο τα συναισθήματα όσο και τις απόψεις τους. Η περίοδος είναι πολύ σημαντική για όλους, ανεξαρτήτως ζωδίου καθώς η Αφροδίτη στο πέρασμα της από τους Διδύμους θα συναντήσει τον βόρειο δεσμό της Σελήνης. Ο μήνας Μάιος είναι πολύ σημαντικός για τη συναισθηματική εξέλιξη και ωρίμανση μας ενώ μπορεί να φέρει καλά νέα σε επίπεδο οικονομικό ανεξαρτήτως ζωδίου. Η μονοτονία και η ρουτίνα μας κουράζουν με αποτέλεσμα να αναζητάμε την ποικιλία και τις εναλλαγές σε επίπεδο σχέσεων και έρωτα. Η διάθεση για φλερτ και περιπέτεια γίνεται πιο έντονη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είμαστε άπιστοι.

 

11/5: Ο Ερμής σε σύνοδο με τον βόρειο δεσμό της Σελήνης. Μία όψη που ευνοεί και εξαίρει την επικοινωνία, τον διάλογο, τις επαφές, τις συζητήσεις και τις εμπορικές συμφωνίες-συνδιαλλαγές. Οι ημέρες θέλουν να μας βάλουν σε νέα μονοπάτια επικοινωνίας και προσπαθούν να ανοίξουν νέους διαύλους επικοινωνίας στη ζωή μας. Διανύουμε μία περίοδο σημαντική για τις μεταφορές, την επικοινωνία, την εκπαίδευση, την παιδεία, τα παιδιά, τις εξετάσεις, τα ταξίδια, τις μεταφορές. Σημαντικές θα είναι οι εξελίξεις σε επίπεδο εμπορικών συμφωνιών και διαπραγματεύσεων. 

 

Νέα Σελήνη στον Ταύρο. Στο φαινόμενο συμμετέχουν Ποσειδώνας και Πλούτωνας. Η διαίσθηση και η φαντασία σε συνδυασμό με την πρακτικότητα μπορούν να μας οδηγήσουν σε ένα επιτυχημένο και ικανοποιητικό προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο. Ευνοούνται ζητήματα οικονομικά, ρυθμίσεων και οικονομικών διευθετήσεων. Οι σχέσεις βελτιώνονται και μπορούν να ξεπεραστούν οποιαδήποτε προβλήματα. Η συναισθηματική ανανέωση και η νεότητα είναι το ελιξίριο της ζωής.

 

12/5: Ο Άρης από τον Καρκίνο σε ένα θεαματικό εξάγωνο με τον Ουρανό στον Ταύρο. Η όψη ευνοεί τη δράση, τη λήψη πρωτοβουλιών και τα δυναμικά, νέα εγχειρήματα. Μπορεί να είμαστε επιφυλακτικοί ή διστακτικοί στο να πάρουμε κάποιες αποφάσεις στη ζωή μας ωστόσο βρίσκουμε τη δύναμη εκείνη, το κουράγιο να ρισκάρουμε και να αλλάξουμε τη ζωή μας προς το καλύτερο. Η διάθεση μας για ελευθερία, ανεξαρτησία και αποδέσμευση μπορεί να μας κάνει κάπως εκκεντρικούς στις επιλογές μας ή επαναστάτες. Η όψη μας κάνει έντονα δραστήριους, ενεργητικούς και εκτοξεύει τη λίμπιντο στα ύψη. Το ένστικτο εφόσον συνδυαστεί με πνεύμα πρακτικότητας μπορεί να οδηγήσει σε υψηλά επιχειρηματικά επιτεύγματα. Η ηττοπάθεια παραγκωνίζεται και τη θέση της παίρνουν ο δυναμισμός και η μαχητικότητα. Κερδισμένοι σε επίπεδο δράσης, ενέργειας, λίμπιντο και λήψης πρωτοβουλιών Ταύροι, Σκορπιοί, Καρκίνοι, Αιγόκεροι, Παρθένοι και Ιχθείς.

 

13/5: Ήλιος σύνοδος Λίλιθ στον Ταύρο. Ήλιος εξάγωνο Ποσειδώνας. Είναι η χρονική εκείνη στιγμή που τα πάθη μας, οι βαθύτερες μας ανάγκες και επιθυμίες έρχονται στην επιφάνεια και ζητούν ικανοποίηση. Το πάθος και ο βαθύς ερωτισμός μπορούν να προσφέρουν μοναδικές στιγμές στον έρωτα. Στην αντίπερα όχθη, το εξάγωνο Ήλιου-Ποσειδώνα ευνοεί την τέχνη, τη συγχώρεση και τον ρομαντισμό. Η ημέρα ενδείκνυται να εκφράσουμε τα ειλικρινή και αληθινά μας συναισθήματα με αγάπη και χωρίς ιδιοτέλεια. Η όψη εξυμνεί το πνεύμα και δημιουργεί την ανάγκη να στραφούμε στα πνευματικά αγαθά και την τέχνη. Συνδυάζοντας την ισχυρή διαίσθηση και το πνεύμα πρακτικότητας μπορούμε να επιτύχουμε πολλά σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο.

 

Μεγάλο Κεφάλαιο; Ο Δίας στους Ιχθείς! Ο Δίας εισέρχεται στο ζώδιο της παραδοσιακής του διακυβέρνησης. Οι Ιχθείς χαρακτηρίζονται από το άπειρο, το χάος, το ατελείωτο και συνδέονται με τη μεγάλη μάζα του πλανήτη. Το απέραντο των Ιχθύων μπορεί άμεσα να συνδεθεί με τη μεγάλη μάζα και τον όγκο του πλανήτη. Η νέα θέση του Δία βοηθάει στο να χαλαρώσουμε από συναισθηματικούς εγκλωβισμούς και τη συναισθηματική παγωμάρα. Ευνοούνται η τέχνη, η πνευματικότητα ενώ παράλληλα ενδιαφερόμαστε περισσότερο για την πνευματική διάσταση της ανθρωπότητας και της κοινωνίας. Θα ακολουθήσει ειδικό αφιέρωμα για τον Δία στους Ιχθείς και στο πως μας επηρεάζει.

 

17/5: Ήλιος τρίγωνο Πλούτωνας. Ο Ήλιος από τον Ταύρο σχηματίζει ένα υπέροχο, αναγεννησιακό τρίγωνο με τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερω. Η όψη ενισχύει την αυτοπεποίθηση, την εσωτερική δύναμη και την «Πίστη» στον εαυτό μας και τις δυνατότητες μας. Είναι μία όψη που μας δίνει κουράγιο και αντοχή στα δύσκολα, τις κακουχίες και τις αντιξοότητες. Η όψη χαρίζει όλη εκείνη τη δυναμική ώστε να βγούμε από το τέλμα και να φτιάξουμε ένα λαμπρό και πολλά υποσχόμενο μέλλον. Εφόσον αναπτύξουμε τις αρετές της υπομονής, της επιμονής, της οργάνωσης και της πειθαρχίας που αντιπροσωπεύουν ο Ταύρος και ο Αιγόκερως, εφόσον θέσουμε έναν συγκεκριμένο στόχο (Αιγόκερως) τότε θα απολαύσουμε την κοινωνική άνοδο, την καταξίωση και την επιτυχία. Τύχη και εύνοια αναμένεται για επαγγελματικά και οικονομικά ζητήματα και ειδικότερα για τα ζώδια της γης, Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους.

 

18/5: Αφροδίτη σύνοδος βόρειος δεσμός της Σελήνης στους Διδύμους. Μία όψη που εξαίρει, που εξυμνεί τις ανθρώπινες σχέσεις, τις σχέσεις, τον γάμο και τον έρωτα. Οι σχέσεις αποτελούν πηγή έμπνευσης και εξέλιξης για τον άνθρωπο. Η ημέρα και γενικότερα οι ημέρες κοντά στην συγκεκριμένη ημερομηνία δημιουργούν έντονο το αίσθημα για εξέλιξη μέσω των σχέσεων και ειδικότερα των σχέσεων που βασίζονται στη σωστή, ορθή και δομημένη επικοινωνία. Ας είμαστε ανοιχτοί σε νέες προσκλήσεις από ανθρώπους που μπαίνουν στη ζωή μας καθώς έχουν πολλά να μας διδάξουν και να μας βοηθήσουν να εξελιχθούμε πνευματικά και προσωπικά. Νέοι έρωτες αναδύονται ενώ οι επισημοποιήσεις και οι δεσμεύσεις κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Εύνοια σε επίπεδο ερωτικό, οικονομικό και σχέσεων για Διδύμους, Υδροχόους, Ζυγούς και Τοξότες.

 

20/5: Ο Ήλιος στους Διδύμους. Ύστερα από τον Ερμή και την Αφροδίτη σειρά έχει ο Ήλιος. Τις επόμενες τριάντα ημέρες η διάθεση μας γίνεται περισσότερο εξωστρεφής ενώ η κοινωνική μας δραστηριότητα είναι αυξημένη. Η επικοινωνία ανακτά έδαφος ενώ και εμείς με τη σειρά μας ενδιαφερόμαστε για την πιο πνευματική διάσταση της ζωής. Οι σπουδές, η μόρφωση, η επικοινωνία και οι διαπραγματεύσεις αποτελούν θετικές πτυχές της καθημερινότητας μας. Η ανάγκη μας για πληροφορία, πληροφόρηση, γνώση και διάδοση των απόψεων είναι διάχυτη ενώ παράλληλα μπορούμε να καταπιαστούμε με πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Αυτό που χρειάζεται να προσέξουμε είναι η νευρικότητα, η κυκλοθυμία και η τάση μας να καταπιανόμαστε με πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Κερδίζουν σε επίπεδο δράσης, ενέργειας, διάθεσης και λήψης πρωτοβουλιών Δίδυμοι, Ζυγοί, Υδροχόοι και Τοξότες.

 

Η Αφροδίτη από τους Διδύμους σε τρίγωνο με τον Κρόνο από τον Υδροχόο. Η όψη δρα σταθεροποιητικά για τον έρωτα, τις σχέσεις και την κοινωνική μας ζωή. Η επικοινωνία αποτελεί το δυνατό σημείο των σχέσεων τη σημερινή ημέρα ενώ οι σχέσεις που στηρίζονται στην ειλικρίνεια, την εκτίμηση και τον σεβασμό είναι πολλά υποσχόμενες και γεμάτες προοπτική. Η μακροβιότητα και η μακροημέρευση είναι το ζητούμενο στις σχέσεις και μπορεί να επιτευχθεί. Ο σεβασμός, η εκτίμηση και η αξιοπρέπεια κερδίζουν έδαφος και υπόσχονται ικανοποίηση. Η φιλία κερδίζει έδαφος ενώ κέρδη και οφέλη μπορούμε να αντλήσουμε μέσα από τον φιλικό μας κύκλο και τις επαφές μας. Δίδυμοι, Τοξότες, Ζυγοί και Υδροχόοι έχετε να αναμένετε σταθεροποίηση στον έρωτα, μία μακροπρόθεσμη συνεργασία με λαμπρό μέλλον ή την υπογραφή ενός επωφελούς οικονομικού συμβολαίου.

 

21/5: Ήλιος τετράγωνο Δίας. Ο Ήλιος από τους Διδύμους σε τετράγωνο με τον Δία από τους Ιχθείς, μία όψη καθόλου κακή, ωστόσο μας κάνει υπερβολικούς στις αντιδράσεις μας και τις συμπεριφορές μας. Υπάρχει ένα χάσμα μεταξύ λογικής (Ήλιος στους Διδύμους) και του συναισθήματος (Δίας στους Ιχθείς). Χρειάζεται να καταβάλλουμε αρκετή προσπάθεια ώστε να βρούμε τη χρυσή τομή και να αναζητήσουμε που βρίσκεται η αλήθεια. Όλα είναι θέμα οπτικής γωνίας. Πως θα αξιολογήσουμε τις πληροφορίες που συλλέγουμε; Αντικειμενικά βάσει λογικής ή υποκειμενικά επηρεασμένοι από τα συναισθήματα και τις διαθέσεις μας. Προσοχή σε υπερβολές, λανθασμένες και κακές εκτιμήσεις για Διδύμους, Τοξότες, Παρθένους και Ιχθείς του πρώτου δεκαημέρου και ειδικότερα στους Διδύμους Μαΐου, τους Παρθένους Αυγούστου, τους Τοξότες Νοέμβρη και τους Ιχθείς Φεβρουαρίου.

 

23/5: Ερμής τετράγωνο Ποσειδώνας. Ο Ερμής από τους Διδύμους (κυριαρχία) σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα από τους Ιχθείς (κυριαρχία). Η όψη είναι πάρα πολύ ισχυρή και η επιρροή της εκτείνεται το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου και συγκεκριμένα μέχρι τις 31/5 καθώς ο Ερμής ετοιμάζεται να αναδομήσει στους Διδύμους με αποτέλεσμα να σχηματίζει ένα παρατεταμένο τετράγωνο με τον Ποσειδώνα. Που κρύβεται η αλήθεια; Που το ψέμα; Οι ημέρες χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής καθώς υστερούμε σε ευθυκρισία, ρεαλιστική εκτίμηση των καταστάσεων και ρέπουμε προς τον υποκειμενισμό. Πολλές φορές νιώθουμε μπερδεμένοι, ότι δεν έχουμε συλλέξει τις κατάλληλες πληροφορίες και πιθανώς να πέσουμε θύματα εξαπάτησης και παραπλάνησης. Χρειάζεται να είμαστε ακριβείς και επακριβείς στην επικοινωνία, τον τρόπο που εκφραζόμαστε για να αποφύγουμε παρεξηγήσεις, παρερμηνείες και λάθη. Προσοχή σε υπογραφές συμβολαίων επαγγελματικού και οικονομικού περιεχομένου και στα ψιλά γράμματα των συμβάσεων. Περισσότερη προσοχή χρειάζεται να δείξουν Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθείς.

 

26/5: Πανσέληνος στον Τοξότη και τον άξονα Διδύμων-Τοξότη. Θέματα εκπαίδευσης, παιδείας, εξετάσεων, ταξιδιών, τουρισμού και τουριστών στο προσκήνιο. Θα υπάρξουν εξελίξεις στις διεθνείς διπλωματικές σχέσεις αλλά και σε θέματα με αεροπορικές εταιρίες και την έλευση τουριστών στη χώρα μας. Η πανσέληνος ενισχύει την αισιοδοξία και την ανάγκη μας για επικοινωνία και έκφραση ωστόσο μπορεί να οδηγήσει σε αναρχία και απόλυτη υποστήριξη των ιδεών μας. Προσοχή στον δογματισμό. Περισσότερο επιρρεπείς Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθείς.

 

27/5: Αφροδίτη τετράγωνο Ποσειδώνας. Άλλη μία έντονα Ποσειδώνια επιρροή που προκαλεί συναισθηματική σύγχυση και μπερδέματα. Προσοχή στις υπογραφές οικονομικών συμβολαίων και στο οικονομικό σκέλος των συμβάσεων. Αποφύγετε σημαντικές αγορές και προσέχετε τα ψιλά γράμματα στους οικονομικούς όρους των συμβολαίων. Η όψη μιλάει για συναισθηματικά μπερδέματα. Πολλοί από εσάς θα νιώσετε μπερδεμένοι σε μία κατάσταση, σε ένα ερωτικό τρίγωνο ή σε μία αδιέξοδη ερωτική σχέση. Ένα άλλο πιθανό σενάριο είναι αυτό της απογοήτευσης καθώς έχετε εξιδανικεύσει τον/την σύντροφο σας. Διατηρείστε τον ρεαλισμό, την ευθυκρισία και μην επενδύετε συναισθηματικά μονομιάς σε νέα άτομα. Περισσότερο προσεκτικοί χρειάζεται να φανείτε Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθείς. Η όψη μας κάνει να αναζητάμε την τέλεια, την ιδανική αγάπη. Ωστόσο, υπάρχει το τέλειο, η τέλεια σχέση; Η όψη μιλάει για συναισθηματικούς εγκλωβισμούς σε αδιέξοδες ερωτικές ιστορίες και μας εγκλωβίζει σε ψευδαισθήσεις. Διατηρώντας τον ρεαλισμό και θέτοντας στο κέντρο τον εαυτό μας μπορούμε να ξεπεράσουμε από τις συμπληγάδες του Ποσειδώνα.

 

29/5: Η Αφροδίτη στους Διδύμους σε σύνοδο με τον Ερμή. Η όψη εξαίρει και εξυμνεί τον έρωτα, τις σχέσεις και την επικοινωνία. Η αναζήτηση της τελειότητας είναι το μότο της όψης. Υπάρχουν τέλειες σχέσεις; Υπάρχει τέλεια επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων και ανθρώπινων σχέσεων; Η ανάγκη μας για το ιδανικό, το τέλειο μας οδηγεί στο να δοκιμάσουμε, να πειραματιστούμε. Η όψη μιλάει για απιστίες αλλά με την έννοια του θέλω να δοκιμάσω, να εξερευνήσω νέα μονοπάτια και νέους ανθρώπους που εξιτάρουν το μυαλό μου, τον εγκέφαλο μου. Η όψη βοηθάει στο να γίνουμε τρυφεροί και να ανοίξουμε την καρδιά μας, τα συναισθήματα μας. Φημιζόμαστε για τον ανοιχτόμυαλο τρόπο σκέψης και κοιτάμε μακροπρόθεσμα, πιο μπροστά από την εποχή μας. Εύνοια αναμένεται σε θέματα επικοινωνιών, ταξιδιών, μεταφορών, μέσων μαζικής ενημέρωσης αλλά και σε οικονομικά ζητήματα. Ωστόσο, χρειάζεται να είμαστε αντικειμενικοί, ρεαλιστές και να αναπτύξουμε τους μηχανισμούς εκείνους που μας βοηθάνε να κοιτάμε τα πράγματα και τις καταστάσεις ως έχουν. Ευνοημένοι της όψης; Δίδυμοι, Τοξότες, Υδροχόοι και Ζυγοί.

 

30/5: Ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος στους Διδύμους έως τις 20/6. Ο Ερμής σχετίζεται με την καθημερινότητα μας, την επικοινωνία, τις συζητήσεις, τους διαλόγους, τις μεταφορές. Η αναδρομή του φέρνει καθυστερήσεις, αναβολές, ματαιώσεις σε τέτοιου είδους θέματα. Καλό είναι την περίοδο της αναδρομής του Ερμή να προβαίνουμε σε αναθεωρήσεις όσον αφορά τέτοιου είδους θέματα. Αποφεύγουμε τις υπογραφές συμβολαίων νομικού, επαγγελματικού και οικονομικού περιεχομένου. Τι σημαίνει αυτό; Ότι λέμε όχι σε πιθανές προτάσεις ή τις απορρίπτουμε; Ασφαλώς όχι! Απλώς, έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές, τροποποιήσεις και ανακατατάξεις. Αποφεύγουμε τις αγορές ηλεκτρικών-ηλεκτρολογικών εξοπλισμών ή περιφερειακών συστημάτων υπολογιστών και ειδών τεχνολογίας. Οι παρανοήσεις, οι παρεξηγήσεις και η αφηρημάδα είναι κύριες εκφάνσεις μιας αναδρομής του Ερμή, πόσο μάλλον όταν αυτή λαμβάνει χώρα στο ζώδιο που κυβερνά (Δίδυμοι) και τετραγωνίζει τον Ποσειδώνα. Περισσότερη προσοχή χρειάζεται να δείξουν τα μεταβλητά ζώδια, Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθείς.

 

31/5: Άρης στον Καρκίνο σε τρίγωνο με τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς. Η όψη ευνοεί την τέχνη, τους καλλιτέχνες και όσους ασχολούνται με πιο εναλλακτικά ή λιγότερο τεχνικά-τεχνοκρατικά επαγγέλματα. Ο Άρης στον Καρκίνο φημίζεται για το πείσμα του, την ισχυρή θέληση του και το γεγονός ότι πλησιάζει τους στόχους του έμμεσα. Η συνεργασία με τον Ποσειδώνα στέφει αυτές τις προσπάθειες με επιτυχία έτσι μπορούμε να έχουμε επιτυχία σε ζητήματα επαγγελματικά, καριέρας και καταξίωσης ή κοινωνικής προβολής. Εύνοια αναμένεται σε ζητήματα σπιτιού ή ακίνητης περιουσίας. Ενισχύονται ο ιδεαλισμός, ο ρομαντισμός και οποιεσδήποτε διαφορές ή διαφωνίες στις σχέσεις γεφυρώνονται ή ξεπερνιούνται. Καρκίνοι, Ιχθείς, Σκορπιοί είστε οι πλέον ωφελημένοι της τυχερής αυτής πλανητικής συγκυρίας.