You are currently viewing ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ– ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΙΑΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ
Illustration of horoscope

ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ– ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΙΑΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ

ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ– ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΙΑΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ

Με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται στον τομέα της εκπαίδευσης και την γενική αναταραχή έγραψα αυτό το άρθρο. Η περιέργεια μου κίνησε το ενδιαφέρον  να δω τον αστρολογικό χάρτη της κ. Άννας Διαμαντοπούλου και τις αστρολογικές επιρροές που δέχεται έτσι ώστε να είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Είμαι εντελώς ανένταχτος σε κομματικές παρατάξεις και στην πολιτική επίσης ανένταχτος. Πιστεύω στον Θεό, στην ανθρώπινη δύναμη και στα άστρα μας.

Εκείνος από την Κοζάνη.
Ένα από τα έξι παιδιά του Μυλωνά του Γιαννάκη, που τελικά έψαξε τον δικό του δρόμο.
Εκείνη ένα από τα τέσσερα παιδιά ονομαστής οικογένειας που έμεινε άστεγη όταν οι Γερμανοί έκαψαν συθέμελα τα Σέρβια.

Ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος και η Εκάβη Χατζηζογίδου παντρεύτηκαν στη δύσκολη μετεμφυλιακή εποχή και ξεκίνησαν τη ζωή τους από τα ορυχεία χρωμίου στη Σκούμτζα Κοζάνης, η μόνη δουλειά που μπορούσε να βρει ο νεαρός κομμουνιστής πατέρας μου τα χρόνια εκείνα.
Τότε το 1959 γεννήθηκα στο μεταλλείο ακολουθώντας τους γονείς σε ένα μεγάλο ταξίδι στην Ελλάδα.
Κοζάνη, Αθήνα, Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Χαλκιδική, Ιασμος, ήταν μια περιπλάνηση που κατέληξε στη Θεσσαλονίκη το 1968.

Εκεί τελείωσα το Λύκειο, εκεί τελείωσα τις σπουδές μου στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Η αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974 με βρήκε μαθήτρια στο Λύκειο, και ήταν τότε που οργανώσαμε τη μαθητική κίνηση «ΑΕΜ Κομνηνός» θέλοντας και εμείς να συμβάλλουμε σε όλες εκείνες τις συναρπαστικές αλλαγές που συνέβαιναν γύρω μας.
Στα φοιτητικά μου χρόνια με συνάρπασε ο λόγος του Ανδρέα Παπανδρέου και η διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη, ενώ ταυτόχρονα εξελίσσομαι σε μαχόμενη φεμινίστρια θέλοντας να….. αλλάξω τα πάντα γύρω μου.

Ενεργό και οργανωμένο μέλος στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ και συγχρόνως Πρόεδρος των Φοιτητών της Σχολής μου και μέλος της σημαντικής τότε κίνησης γυναικών είχα την τύχη να ζήσω όλες τις εκφάνσεις του ελεύθερου πλέον φοιτητικού κινήματος.
Τις ατέλειωτες συζητήσεις στο αμφιθέατρο, τις συγκρούσεις με έντονα ιδεολογικά χαρακτηριστικά, τους αγώνες για δημοκρατικές ελευθερίες και μια καλύτερη ζωή, για ένα άλλο επίπεδο σπουδών, για την ισότητα των δύο φύλων.

Με αυτές τις εμπειρίες και με βαθιά ευγνωμοσύνη στους γονείς μου, στους δασκάλους μου και στους συντρόφους μου παίρνοντας το πτυχίο μου, άνοιξε το 1981, ένας νέος κύκλος ζωής.
Η επαγγελματική μου αποκατάσταση και μια πολιτική διαδρομή 25 χρόνων στην οποία θα αναφερθώ ειδικότερα.

Όμως στην προσωπική μου ιστορία, σταθμός είναι η γνωριμία και στη συνέχεια ο γάμος μου με το Γιάννη Σαβαλάνο το 1989 και η γέννηση του γιού μας Χαρίδημου το 1993.
Ήταν σ’ εκείνη την τετραετία (1989-1993) που το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στην Αντιπολίτευση και έτσι είχα περισσότερο χρόνο για τον εαυτό μου.

Τότε επανήλθα στον ιδιωτικό τομέα επαγγελματικά. Συμμετείχα και διηύθυνα μια εταιρεία συμβούλων και παράλληλα παρακολούθησα και ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στην Περιφερειακή Ανάπτυξη, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Όσον αφορά τώρα το αστρολογικό της προφίλ:

Ήλιος: Γεννημένη υπό τον αστερισμό των Ιχθύων είναι μία γυναίκα ευαίσθητη, ιδεαλίστρια και οραματίστρια. Ευμετάβλητη, προσαρμοστική και ευέλικτη, με εναλλαγές στη διάθεσή της και τους ρόλους της στην πολιτική σκηνή. Την έχουμε δει να λαμβάνει πολλά πόστα και υπουργεία, καταλήγοντας να είναι Υπουργός Δια Βίου Εκπαίδευσης και Μάθησης την τρέχουσα περίοδο. Έχει εμφανιστεί και στην Ευρωπαϊκή αντιπροσώπευση της χώρας μας. Η προσαρμοστικότητά της και η ευκαμψία της την κάνουν δυναμική μορφή του ΠΑΣΟΚ. Έχει θέσει υποψηφιότητα και ως πρόεδρος του κόμματος. Ο ρόλος της ποικιλόμορφος και καθοριστικός καθώς αποτελεί μία βουλευτή-θεμέλιο του ΠΑΣΟΚ, με διακρίσεις. Η προσωπικότητά της είναι αρκετά αρεστή και κατατάγεται στις δημοφιλέστερες Ελληνίδες υπουργούς. Υποθετικά και εφόσον δεν λάβουμε υπόψη μας το προσωπικό της ωροσκόπιο συνολικά μπορούμε να πούμε ότι έχει κάποιες αδυναμίες όπως έλλειψη αυτοπεποίθησης ή τάσεις φυγής. Μπορεί να βγαίνει εκτός πραγματικότητας και οι ιδέες της να είναι εικασίες ή μη ρεαλιστικές. Προσωπική μου άποψη είναι πως για γυναίκα Ιχθύς ανήκει στις δυναμικές, με ρεαλισμό και σοφή. Μελετώντας τις όψεις που σχηματίζει ο Ήλιος της, η προσωπικότητά της μπορούμε να συμπεράνουμε πως κρύβει καλά τις ευαισθησίες της και τη ρομαντική της διάθεση. Έχει ένα προφίλ διεκδικητικό, φιλόδοξο και σταθερά ανοδικό-διαχρονικό.

Ήλιος:

Τετράγωνο Άρης: Η δυσαρμονική αυτή όψη την κάνει μαχητική, δυναμική, διεκδικητική και άκρως πολεμική. Έτοιμη να δώσει μάχες και αγώνες ώστε να εξασφαλίσει τα κεκτημένα της και τη δυναμική του κόμματός της. Πολλές φορές λειτουργεί παρορμητικά, ανυπόμονα και εγωιστικά. Εριστική και εκρηκτική, μπορεί να προκαλεί με την προσωπικότητά της. Έντονα ανήσυχη, αεικίνητη και πολυπράγμων έχει όλες τις προοπτικές να υλοποιήσει στόχους και προγράμματα. Προορισμένη για εργασία και σκληρή δουλειά καταφέρνει να φέρει εις πέρας την αποστολή της και έτσι καταλήγει να είναι διαρκώς στο προσκήνιο της πολιτικής σκηνής διεκδικώντας θέσεις κυριαρχίας ή εξουσίας. Διοικητικό ταπεραμέντο και ικανή να κατευθύνει τους συνεργάτες της, πολλές φορές αυστηρή, επικριτική και ωμή μπορεί να γίνεται απωθητική στο χώρο εργασίας της. Αυταρχική και επιδεικτική αλλά άκρως ικανή έχει την εικόνα ενός αναπόσπαστου συστατικού του ΠΑΣΟΚ.

Τετράγωνο Δίας: Η όψη αυτή δυσαρμονίας δεν είναι ιδιαίτερα άσχημη. Της χαρίζει πληθωρικότητα και διακρίσεις. Δεν μένει απαρατήρητη στην πολιτική σκηνή. Επεκτατική υπέρ του δέοντος, με υπερβολικές αντιδράσεις και υπερβολικά μεγαλεπήβολα σχέδια μπορεί να είναι υπολογίσιμη δύναμη για το κόμμα της. Επιπόλαιη και με λαθεμένη κρίση ορισμένες φορές μπορεί να πέσει σε λάθη. Μάλιστα ο Δίας από την θέση κυριαρχίας στον Τοξότη της προσδίδει στο μέγιστο βαθμό όλα αυτά τα χαρακτηριστικά. Σαφώς είναι τυχερή και η ζωή της φέρθηκε γενναιόδωρα.

Εξάγωνο Κρόνος: Σταθερά ανοδική πορεία στην πολιτική της ζωή και γενικότερα στη ζωή της, με τιμές και διακρίσεις. Σοβαρή και σοφή. Μπορεί να μετουσιώσει την έμπνευσή και τις ιδέες της σε έργο. Εργατική και άξια, σταθερή, επίμονη και με οριοθέτηση στη ζωή της επιτυγχάνει τους στόχους της. Συνετή και κατάλληλη για διαχείριση και κάθε πόστο.

Ημιτετράγωνο Ουρανός: Απρόβλεπτη, κάποιες φορές εκρηκτική και επιθετική. Την διακατέχει ένα πνεύμα πρωτοπορίας και ιδεών μπροστά από την εποχή της. Οι ιδέες της μπορεί να σοκάρουν και να προκαλούν αντιδράσεις από πολλούς, ωστόσο η παρουσία της στον πολιτικό στίβο είναι καίρια και τομή για την εξέλιξη. Μπορεί να είναι λίγο παρεξηγημένη καθώς είναι εκτός της πεπατημένης και δεν ακολουθεί τα συμβατικά όρια. Μπορεί να υλοποιήσει τις σοκαριστικές, ανατρεπτικές της ιδέες με άνεση και σταθερότητα.

Τρίγωνο Ποσειδώνας: Ευαίσθητη, ιδεαλίστρια, με δυναμική παρουσία στην πολιτική καθώς οι ιδέες της διαφέρουν σε ποιότητα από των υπολοίπων. Αγαπητή και συμπαθητική φιγούρα.

Αντίθεση Πλούτωνας: Δόνηση συναισθηματικά κοντά στα χαρακτηριστικά του Σκορπιού. Μαχητική, δυναμική, ανταγωνιστική, δεν πτοείται εύκολα και περνάει τα εμπόδια και τις προκλήσεις. Πεισματάρα, εμμονική κάποιες φορές, με έντονη επιθυμία για άνοδο, τιμές και καταξίωση. Γεννημένη να έχει θέσεις εξουσίας.

Αν και οι Ιχθύες είναι ευαίσθητο-μη δυναμικό ζώδιο, οι όψεις που σχηματίζει ο Ήλιος της την μεταμορφώνουν σε γυναίκα πολεμίστρια και αγωνίστρια.

Σελήνη στο Ζυγό: Η σελήνη σχετίζεται με τα συναισθήματα της και τον εσωτερικό της κόσμο. Από το ζώδιο του Ζυγού της χαρίζει διπλωματία και ένα επικοινωνιακό χάρισμα, που την κάνει ικανή να χειρίζεται θέματα σχετικά με media. Ειρηνική εσωτερικά αλλά καταφέρνει να κρύψει τις ευαισθησίες της. Παρορμητική στις εκφράσεις της και έντονη. Αποφεύγει τους άμεσους διαπληκτισμούς. Η όψη αυτή πιθανόν την φέρνει σε εσωτερικές συγκρούσεις καθώς ο Ήλιος της είναι άκρως δυναμικός και ρωμαλέος ενώ η Σελήνη φιλήσυχη και ειρηνική. Στην προσωπική της ζωή ακολουθεί ένα χαμηλό και διακριτικό προφίλ. «Τα εν οίκω μη εν δήμω» λέει μία παροιμία, την οποία πρέπει να εφαρμόζει. Κομψή, φινετσάτη, περιποιημένη με ωραία συνολάκια και εμφανίσιμη. Έχει στυλ και άποψη.

Ερμής στους Ιχθύες: Οι ιδέες της είναι λίγο άπιαστες και αρκετά πρωτοπόρες. Συνδυάζονται από αλτρουισμό και οραματισμό. Μπορεί η λογική της να ταλαντεύεται μεταξύ ρεαλισμού και συναισθηματισμού κάνοντας την μη αντικειμενική στην κρίση και αναβλητική. Έξυπνη, οξυδερκής αλλά με τάση για πολλές σκέψεις και μικρά χαριτωμένα ψεματάκια. Έχει ιδέες ορόσημο και εάν ακολουθηθούν μπορεί να φέρουν πρόοδο. Επικοινωνιακή και ανατρεπτική, με συμπαθητικές απόψεις. Οι ιδέες είναι ευέλικτες και όχι πεισματικές αν και ορισμένες φορές δείχνει να γίνεται εκκεντρική-ανατρεπτική.

Αφροδίτη στον Κριό: Συναισθηματικά παρορμητική και άμεσα εκφραστική. Επιθυμεί την κολακεία και την προσοχή. Εγωιστική και απαιτητική στη ζωή της. Καθώς είναι δυναμική επιθυμεί δυναμικούς συνεργάτες, γρήγορους. Δημοφιλής και αρεστή στον ανδρικό και γυναικείο πληθυσμό. Λίγο συναισθηματικά ψυχρή δείχνει όμως η εικόνα της. Όσοι δεν την γνωρίζουν προσωπικά έχουν την εντύπωση μιας ωμής-σιδηράς κυρίας αλλά όλοι οι άνθρωποι έχουν τις ευαισθησίες τους, όπως και η κ. Άννα Διαμαντοπούλου. Συναισθηματικά ανθεκτική αντέχει στο χρόνο και αυτός είναι και ο λόγος μιας μακροχρόνιας πορείας στην πολιτική.

Άρης στους Διδύμους: Αεικίνητη, ταχύτατη, οξυδερκής και επικοινωνιακή. Δρα λεκτικά και έχει αυτοπεποίθηση στο λόγο. Κάποιες φορές φαίνεται εριστική, επιθετική, αυταρχική και άκαμπτη στο λόγο της. Δυναμική και ικανή να διεκδικήσει τα κεκτημένα της, του κόμματος της. Ικανή να υπερασπιστεί όσα της ανήκουν. Μαχητική και προκλητική δεν διστάζει να ριχτεί τον αγώνα μέχρι τελικής πτώσης και νίκης. Ελκύεται από καλούς ομιλητές και την κάνει άριστη στο λόγο καθώς είναι ιδιαίτερα εκτιμητέος στους υπόλοιπους συνοδοιπόρους της. Πιθανός λόγω δυσαρμονιών του Άρη της με Δία, Κρόνο, Ποσειδώνα και Πλούτωνα να γίνετε άπληστη, σπάταλη, αυστηρή, απαιτητική, άκαμπτη, κάποιες φορές ρέπει μεταξύ ρεαλισμού και ονείρου, Έρχεται αντιμέτωπη και η ίδια της με τα πάθη της και τις αδυναμίες της έτσι βιώνει σφδρές συναισθηματικές προκλήσεις. Συναισθηματικά και ενεργειακά δυνατή. Άκρως κατάλληλη για ηγεσία και τον στίβο πολιτικής.

Χαρακτηριστικό είναι πως ο Δίας και ο Κρόνος της, πλανήτες που σχετίζονται με τους νόμους, τη σοφία, την παιδεία κάνουν ως επί το πλείστον αρμονικές όψεις και αυτό δείχνει πως έχει επιρροή στις αλλαγές της νομοθεσίας. Το όραμά της, οι ιδέες της και η επιχειρηματική της δεινότητα μπορούν να μετουσιωθούν σε πράξη και να φέρουν θεαματικά αποτελέσματα.

Δίας στον Τοξότη: Φιλελεύθερη, πνευματώδης, με επιτυχία στην ανώτερη εκπαίδευση. Διάκριση σε σπουδές. Άψογο επίπεδο μόρφωσης. Κάποιες φορές φέρνει ροπή θέση αυτή προς τα τυχερά παιχνίδια και τον τζόγο.

Κρόνος στον Αιγόκερω: Εργατική, σκληρή και απαιτητική στη δουλειά της. Δείκτης σοφίας. Ο Κρόνος εκεί κυβερνά και κινείται βάση σχεδίου και τακτικής. Άκαμπτη κάπως, ψυχρή και απόμακρη. Ακολουθεί στρατηγικές και σχεδιασμούς που θα επιφέρουν επιτυχία.

Τέλος, αξιοσημείωτο είναι να αναφέρω πως έχει ανάδρομους τους πλανήτες Ουρανό, Ποσειδώνα και Πλούτωνα(εξωκρόνιοι) και αυτό δείχνει πως έχει δυναμική και επίδραση στο συλλογικό. Δικαιωματικά είναι μία επιτυχημένη Ελληνίδα βουλευτής.

Όσον αφορά την πορεία της και την επικαιρότητα: έχει έλθει στο προσκήνιο καθώς επηρεάστηκε από τις εκλείψεις της Θερινής περιόδου κα αυτό πυροδοτεί την αφύπνισή της και μάχιμες εξελίξεις. Επηρεάστηκε ο Ήλιος της(προσωπικότητά), ο Ερμής της(επικοινωνία και θέση της στα  (media), o Άρης της (αλλαγή δράσης και πλεύσης). Η έκλειψη που έθεσε σε λειτουργία τον γενέθλιό της Άρη έθεσε το κύρος της και τη θέση της σε εμπόλεμη κατάσταση. Μεγάλος ντόρος γύρω από το όνομά της καθώς την δείχνει μαχητική, εριστική και προκλητική.

Το σχέδιο της πιστεύω πως θα έχει επιτυχία καθώς η έκλειψη Νοεμβρίου σε σύνοδο με τον γενέθλιο της Δία φέρνει εξελίξεις και εύνοια. Θα συναντήσει εμπόδια και διαφωνίες(επηρεάστηκε και ο γενέθλιος Κρόνος της) ελάχιστα από την έκλειψη της 1ης Ιουλίου. Δυναμική η παρουσία της μέσα στους επόμενους μήνες.

Καλή επιτυχία στο έργο σου Άννα και στις όποιες μεταρρυθμίσεις προβείς, αρκεί να μην χάνουμε εξεταστικές.