You are currently viewing ΠΙΣΤΗ & ΑΠΙΣΤΙΑ – Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ

ΠΙΣΤΗ & ΑΠΙΣΤΙΑ – Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ

Υπάρχουν άραγε «πιστά» και «άπιστα» ζώδια; Είναι οι Δίδυμοι, οι Τοξότες και οι Ιχθείς άπιστοι; Είναι οι Ταύροι, οι Καρκίνοι, οι Λέοντες και οι Σκορπιοί μονογαμικοί και πιστοί; Ο χαρακτήρας, η παιδεία, το κοινωνικό περιβάλλον, η κληρονομικότητα αλλά και τα ερεθίσματα του καθενός είναι μερικοί παράγοντες που επηρεάζουν τέτοιου είδους θέματα. Δεν υπάρχουν πιστά ζώδια, ούτε άπιστα. Η εξωστρέφεια και το επικοινωνιακό χάρισμα των Διδύμων και των Τοξοτών είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά που τους στιγματίζουν και τους κάνουν να μοιάζουν «άπιστοι». Από την άλλη πλευρά, η ανασφάλεια, η φοβία μπροστά στο αίσθημα της μοναξιάς ή η φιλαυτία είναι άλλα χαρακτηριστικά που οδηγούν κάποιους άλλους στο φλερτ ή στο κυνήγι του έρωτα. Η εμφάνιση και το πνευματικό επίπεδο δεν παίζουν κανέναν απολύτως ρόλο σε θέματα πίστης και απιστίας. Το πιο «πιστό» και «μονογαμικό» Λιοντάρι μπορεί να πέσει σε ερωτικές ατασθαλίες όταν νιώσει προσβεβλημένο, πληγωμένο ή όταν αισθανεί οικονομική ανασφάλεια. Ακόμα και ο πιο πιστός Σκορπιός θα θελήσει να εντυπωσιάσει μία νύχτα έξω από την συζηγική του σχέση. Κάθε ζώδιο έχει τους δικούς του λόγους για να απιστήσει, λόγου χάρη ένας Κριός μπορεί εύκολα να βαρεθεί, ένας Ταύρος μπορεί να φλερτάρει για να εκδικηθεί, ένας Δίδυμος γιατί έχει χάσει το επικοινωνιακό κίνητρο στη σχέση του, ένας Τοξότης γιατί έχει πιεστεί και τον έχουν κριτικάρει, ένας Αιγόκερως γιατί έχει γοητευτεί από την «καριερίστικη» επιτυχία του άλλου. Στην αστρολογία, υπάρχουν κάποιοι πλανήτες, κάποιες όψεις αλλά και κάποιοι άλλοι παράμετροι που αποτελούν ενδείξεις απιστίας ή πειραματισμού.

Οι φιλελεύθερες πινελιές του Ουρανού!

Κυβερνήτης του Υδροχόου, ο Ουρανός αποτελεί σύμβολο ελευθερίας και ανεξαρτησίας με αποτέλεσμα οι έντονα Ουράνιοι τύποι να θεωρούν την «απιστία» κάτι λογικό, μη έξω από τον χαρακτήρα τους και την προσωπικότητα τους. Ένα ωροσκόπιο με ισχυρές επιρροές από τν πλανήτη Ουρανό έχει μία κλίση στην ελευθερία. Ο Ουρανός στον ωροσκόπο, στην ακμή του εβδόμου οίκου αλλά και ισχυρές όψεις του Ουρανού με τον Ήλιο (προσωπικότητα, εαυτός) και την Αφροδίτη (έρωτας-σχέσεις) μιλούν για άτομα που αναζητάνε ελευθερία στις σχέσεις τους. Τα «Ουράνια» άτομα είναι έντονα γοητευτικά, μαγνητικά, σεξουαλικά και δεν διστάζουν να πειραματιστούν. Αυτό αφορά τόσο την γενέθλια αστρολογία όσο και την αστρολογία από άποψη διελεύσεων. Αυτήν την εποχή μπορείς να δεις τον πιο πιστό «Ταύρο» να απιστεί, να χωρίζει και να πειραματίζεται αλλά και το πιο «πιστό» Λιοντάρι να μένει μόνο του ή να απιστεί. Εκκεντρικά ξεσπάσματα του Ουρανού!

Το αίσθημα μειονεξίας και η ανασφάλεια του Κρόνου!

Κυβερνήτης του Αιγόκερω, ο Κρόνος αλλά και παραδοσιακός κυβερνήτης του Υδροχόου, κάνει τα άτομα να φαίνονται ψυχρά, αποστασιοποιημένα και απόμακρα. Με τα πολλά «πρέπει» και τα όρια στις σχέσεις τους μπορούν να δείχνουν ένα συντηριτικό και πιστό προφίλ ωστόσο κάτω από αυτό το αυστηρό ταπεραμέντο κρύβεται η δική τους ανασφάλεια και μειονεξία. Ισχυρά συμπλέγματα κατωτερότητας και ένας φόβος απόρριψης οδηγούν τα άτομα αυτά σε «ασφαλείς» επιλογές και πολλές φορές είναι έτοιμοι με μία ακόμα πόρτα ανοιχτή ώστε να μην μείνουν μονάχοι και ξεκρέμαστοι. Ένας Κρόνος στον 5ο, τον 7ο και τον 1ο οίκο είναι ισχυρές ενδείξεις. Ένας Λέων με Κρόνο απέναντι στον 7ο οίκο μπορεί να συντηρήσει μια σχέση από ανασφάλεια και μόνο και παράλληλα μπορεί να ψάχνει αδίστακτα για έναν νέο ερωτικό σύντροφο που θα τον/την εξεσφαλίσει υλικά-οικονομικά.

Το ροζ συννεφάκι του Ποσειδώνα!

Κυβερνήτης των Ιχθύων ο Ποσειδώνας, αποτελεί άλλη μία ένδειξη «άπιστου» ανθρώπου ή ενός ανθρώπου που δεν ξέρει που βαδίζει σε μία σχέση. Η σύγχιση, το μπέρδεμα και οι θολές καταστάσεις για τις οποίες ευθύνεται ο Ποσειδώνας μπορεί να οδηγήσουν το άτομο σε μία ή σε συνεχείς απογοητεύσεις και εξαρτήσεις. Οι συναισθηματικές εξαρτήσεις είναι μότο της επιρροής ενώ πολλές φορές το άτομο μπορεί να νιώθει είτε θύμα είτε θύτης. Τα άτομα μπορεί να μπλέξουν σε ερωτικά τρίγωνα ή και να κερατώνουν ο ένας τον άλλον. Δεν είναι κατακριτέοι ή όντως άπιστοι απλά πρόκειται για άτομα συναισθηματικά μπερδεμένα που βρίσκονται σε δίλημμα ή τρίλημμα.

Αδύναμη θέση για την Αφροδίτη!

Άτομα με γενέθλια Αφροδίτη στον Κριό, στους Διδύμους, στον Τοξότη και τον Υδροχόο έχουν τάσεις προς το φλερτ, την διασκέδαση και είναι επιρρεπείς σε γνωριμίες καθώς έχουν έντονη ανάγκη από επικοινωνία, ελευθερία, ανεξαρτησία και πειραματισμό. Η Αφροδίτη στον Κριό ερωτεύεται και ξε-ερωτεύεται εύκολα, της είναι ιδιαίτερα δύσκολο να κρατήσει μόνιμο το ερωτικό ενδιαφέρον με το ίδιο άτομο. Οι Αφροδίτες στον Τοξότη και τους Διδύμους έχουν μία έμφυτη τάση για επικοινωνία, νέες σχέσεις και γνωριμίες με αποτέλεσμα να θεωρούν πτυχή της προσωπικότητας τους την απιστία. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση της Αφροδίτης στον Υδροχόο μόνο που εδώ προσθέτουμε την ικανότητα αυτών των ατόμων να κρατούν φιλικές σχέσεις με «πρώην συντρόφους τους». Φαντάσου πόσο μπορούν να κλονιστούν Αφροδίτες στον Ζυγό, τον Σκορπιό και την Παρθένο δίπλα σε άτομα με Αφροδίτες στα ζώδια του Κριού, του Τοξότη, των Διδύμων και του Υδροχόου.

Οι εκδικητικές τάσεις του Πλούτωνα!

Κυβερνήτης του σκορπιού ο Πλούτωνας, κάνει τους Σκορπιούς ή όσους έχουν ισχυρές όψεις Αφροδίτης-Πλούτωνα να οδηγούνται στην απιστία για λόγους εκδίκησης ή ματαιοδοξίας. Αγαπάν, λατρεύουν και λατρεύονται στο έπακρο αλλά εάν τους προδόσεις θα σε τσακίσουν πετώντας σου στα μούτρα ότι σε έχουν κερατώσει.

Ο πληθωρικός Δίας!

Ένας Δίας στον 1ο και 7ο οίκο μπορεί να δείχνει δύο ή και περισσότερους γάμους. Θετικές και αρνητικές όψεις Αφροδίτης-Δία δείχνουν μία πληθωρικότητα και ροπή προς το φλερτ, τις διασκεδάσεις και τους ερωτικούς πειρασμούς.

Ισχυρός και με έμφαση 12ος οίκος!

Ο οίκος του Ποσειδώνα, των μυστικών, των μυστηρίων, των παθών και των μεγάλων αδυναμιών. Μία Αφροδίτη, ένας Ήλιος ή ένας Άρης στον 12ο οίκο αποτελούν ενδείξεις για ανθρώπους που έλκονται από την παράνομη ερωτική ζωή. Τα δυνατά πάθη, τα καταπιεσμένα συναισθήματα και η αδυναμία των ανθρώπων να αποδεχτούν τα αληθινά τους συναισθήματα τους κάνους είτε απομονωμένους είτε καταπιεσμένους είτε τους οδηγούν σε λάθος επιλογές με αποτέλεσμα ή να δοκιμάζουν ή να πρέπει να πειραματιστούν.

Ισχυρός και με έμφαση 5ος οίκος!

Ο οίκος του Λέοντα, του έρωτα, της χαράς, της διασκέδασης! Πλανήτες όπως ο Ήλιος, ο Άρης και η Αφροδίτη στον 5ο οίκο δείχνουν μία ροπή στα αδιάλλειπτα φλερτ και τους αμέτρητους πειραματισμούς. Σημαντικός είναι και ο ρόλος του οίκου αυτού σε σχέση με το ποιο ζώδιο ανατέλλει εδώ. Εάν έχετε ακμή 5ου οίκου σε μεταβλητά ζώδια (Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθύες) τότε μπορείτε να αποτραβιέστε από τις σχέσεις με μεγάλη ευκολία σαν τα χέλια. Η αναγκη για πειραματισμό μπορεί να οδηγεί τα άτομα σε συνεχείς εναλλαγές ερωτικών συντρόφων και σε ασταθή συναισθηματική ζωή.

Όλα αυτά αποτελούν ενδείξεις, είναι τάσεις και ροπές. Το εάν θα απιστήσουμε ή θα απιστήσουν απέναντι μας είναι ένα θέμα σύνθετο, που πηγάζει από την ψυχολογία των ανθρώπων. Η έλλειψη ενδιφέροντος, το να αφήσεις τον εαυτό σου απεριποίητο, το να σταματήσεις να κάνεις εκπλήξεις και να κρατάς τη φλόγα αναμένη είναι κακές συμπεριφορές που μόνο αναταραχή και απόσταση μπορούν να φέρουν. Η φιλαυτία και η ανάγκη επιβεβαίωσης μέσω του φλερτ αλλά και η ανασφάλεια αποτελούν άλλες πηγές της απιστίας. Η «ανειλικρινής σχέση» αλλά και η κακή σεξουαλική ζωή μπορούν να οδηγήσουν σε «ξενοκοιτάσματα». Είναι ευθύνη όλων μας! Δεν υπάρχουν «Πιστά» και «Άπιστα» ζώδια!