Ιανουάριος

Ανάδρομη Αφροδίτη στον Αιγόκερω! Καθ όλη τη διάρκεια του μήνα η Αφροδίτη κινείται ανάδρομη στο ζώδιο του Αιγόκερω, φτάνοντας μέχρι τις 11ο του ζωδίου. Παραδοσιακά, στην αστρολογία η Αφροδίτη συμβολίζει τα αισθηματικά και τα οικονομικά μας, σχετίζεται με ζητήματα ασφάλειας, αξιών και ηθικής, είναι δείκτης οικονομικής διαχείρισης και συναισθηματικής έκφρασης. Η ανάδρομη πορεία της Αφροδίτης δεν συνίσταται για εκκινήσεις επαγγελματικού, οικονομικού περιεχομένου για αυτό ο Ιανουάριος είναι ένας μήνας προς αποφυγήν καινούργιων επαγγελματικών εγχειρημάτων ή προσυπογραφών οικονομικών συμβολαίων. Κατά την διάρκεια της ανάδρομης πορείας του πλανήτη του έρωτα καλό είναι να αποφευχθούν α) αισθητικές επεμβάσεις β) οικονομικές επενδύσεις γ) υπογραφές οικονομικών συμβολαίων δ) διακοσμήσεις και ανακαινίσεις ιδιωτικών χώρων, γραφείων και οικημάτων ε) αγορές ή πωλήσεις αντικειμένων αξίας συναισθηματικής και υλικής στ) αγορές ρουχισμού και ειδών περιποίησεις ζ) επενδύσεις σε νέες σχέσεις και συνεργασίες. Το διάστημα αυτό είναι ιδανικό για να διεκδικήσουμε οφειλόμενα ποσά προς εμάς και να αναθεωρήσουμε τις σχέσεις μας κοιτάζοντας τα λάθη μας και φροντίζοντας να μην τα επαναλάβουμε στο μέλλον. Είναι μία περίοδος συναισθηματικής αναθεώρησης και επαναξιολόγησης. Καλούμαστε να είμαστε επιφυλακτικοί σε ζητήματα συναισθηματικών επενδύσεων αλλά και σε νέες προτάσεις καθώς υπάρχει κίνδυνος απογοήτευσης και διάψευσης προσδοκιών. Όλοι ανεξαρτήτως ζωδίου χρειάζεται να δείξουν προσοχή, ειδικότερα Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί, Αιγόκεροι και Ταύροι.

Φεβρουάριος

Ο Δίας διελαύνει τους Ιχθύες, θέση ιδιαίτερα προνομιούχα για τον πλανήτη της τύχης! Ο Δίας από τους Ιχθείς σχηματίζει ένα εμβληματικό εξάγωνο με τον Ουρανό στον Ταύρο. Η όψη φέρνει ξαφνικές ευκαιρίες, επιτυχία, πρόοδο, θετικές εξελίξεις και συμβάλλει στην δυναμική προώθηση σχεδίων και φιλοδοξιών. Ο πλανήτης της τύχης (Δίας) σε θετική γωνία με τον πλανήτη του αναπάντεχου (Ουρανός) φέρνει ξαφνικές ευκαιρίες σε όλους, ανεξαρτήτως ζωδίου. Η αισιοδοξία, η ελπίδα, η τύχη και η θετικότητα απέναντι στη ζωή μπορούν να μας φέρουν μπροστά σε καταστάσεις που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε. Η όψη είναι πολλά υποσχόμενη, υπόσχεται επιστημονική πρόοδο καθώς εντείνει την ανάγκη των ανθρώπων να εξερευνούν νέους ορίζοντες, πιο πνευματικούς και φιλοσοφικούς. Οι Ιχθύες συνδέονται με την «Πίστη», την θρησκεία, τη «Θέωση», την φιλανθρωπία, την πνευματικότητα ενώ Ταύρος συνδέεται με την ύλη, τη γη, τη δομή, την μορφή, τν υπόσταση. Προβλέπονται καινοτομίες όσον αφορά τους τομείς της γεωργίας, της βιολογίας, της ιατρικής, της επιστήμης της τεχνολογίας, της γεωπονίας αλλά και έξαρση του καλλιτεχνικού επαγγέλματος. Ο νους μας γίνεται ανεξάρτητος και παράλληλα οργανωμένος, η αισιοδοξια και η διάθεση για περιπέτεια μπορούν να μας οδηγήσουν σε σημαντικές εξερευνήσεις ή ανακαλύψεις. Εύνοια αναμένεται για όλους ανεξαρτήτως ζωδίου, ωστόσο τη μερίδα του λέοντος έχουν Ιχθύες, Τοξότες, Ταύροι, Δίδυμοι, Παρθένοι, Αιγόκεροι, Καρκίνοι και Σκορπιοί.

Στις σημαντικές επιρροές του μήνα συγκαταλέγεται και η ταυτόχρονη παρουσία Αφροδίτης-Άρη στον Αιγόκερω. Η Αφροδίτη πλέον έχει επιστρέψει σε ορθόδρομη πορεία με αποτέλεσμα την αποκατάσταση σχέσεων, συνεργασιών και οικονομικών συμφωνιών. Οι συναισθηματικές εκκαθαρίσεις και τα συναισθηματικά ξεκαθαρίσματα λαμβάνουν τέλος ενώ έρχονται στο προσκήνιο νέες σχέσεις, γεμάτος πάθος και έντονο ερωτισμό. Στο παιχνίδι προστίθεται και ο Πλούτωνας, έτσι μέσα στον μήνα έχουμε μία τριπλή σύνοδο μεταξύ Αφροδίτης-Άρη-Πλούτωνα στο τρίτο δεκαήμερο του Αιγόκερω. Η όψη μιλάει για την δημιουργία νέων ερωτικών σχέσεων, οι οποίες έρχονται στη ζωή μας για να αλλάξουν την προσωπικότητα μας. Ωστόσο, η όψη μιλάει για παιχνίδια ελέγχου και εξουσίας μέσα στις σχέσεις λόγω έντονης συναισθηματικής ανασφάλειας. Πολλές φορές δεν θέλουμε να ανοιχτούμε συναισθηματικά καθώς θεωρούμε αδυναμία την έκφραση ή καλύτερα την εκδήλωση συναισθήματος. Αποτέλεσμα να θέλουμε να επιβάλλουμε τις απόψεις μας και να χειραγωγήσουμε τις σχέσεις μας. Η όψη μιλάει για παιχνίδια επιβολής, ελέγχου και εξουσίας ενώ υπόσχεται σημαντικές επαγγελματικές συνεργασίες. Ο μήνας είναι εξαιρετικός για νέα επαγγελματικά εγχειρήματα που θα αποδώσουν οικονομικά μακροπρόθεσμα. Κύριοι αποδέκτες της επιρροής; Παρθένοι, Αιγόκεροι, Ταύροι, Ιχθύες, Καρκίνοι και Σκορπιοί.

Μάρτιος

Η σύνοδος Αφροδίτης-Άρη εξακολουθεί να μας επηρεάζει μόνο που πλέον σχηματίζεται στον Υδροχόο ενώ ταυτόχρονα οι δύο πλανήτες σταδιακά αποκλίνουν μεταξύ τους. Οι σχέσεις που προκύπτουν αυτήν την περίοδο είναι αντισυμβατικές και χρειάζονται «ελευθερία» για να προοδεύσουν ή να ευημερήσουν. Η όψη μιλάει για την δημιουργία ισχυρών-σημαντικών φιλικών δεσμών, όπου η ειλικρίνεια βρίσκεται σε περίοπτη θέση. Ωστόσο, η όψη και οι πλανήτες διαδοχικά σχηματίζουν τετράγωνο με τον «εκκεντρικό» Ουρανό, μία όψη που μιλάει για ανατροπές, διαλυτικές ή ενωτικές τάσεις. Σχέσεις και συνεργασίες μπορούν να διακοπούν εντελώς ξαφνικά και εφόσον υπάρχει καταπάτηση ελευθεριών ενώ υπάρχουν και εκείνες που προκύπτουν εντελώς ξαφνικά εφόσον πρυταννεύει η λογική και η ελευθερία. Λίγο αργότερα, προς τα τέλη του μήνα και στις αρχές Απριλίου, Αφροδίτη και Άρης σχηματίζουν αντίθεση με τον Κρόνο, δύο όψεις που σημαίνουν ξεκαθαρίσματα σε σχέσεις και συνεργασίες ενώ εντείνουν το άγχος και την αγωνία μιας και φέρνουν στην επιφάνεια εμπόδια και δυσκολίες που πρέπει να ξεπεραστούν. Πολύ σημαντικός μήνας ο Μάρτιος, με έμφαση στην επικοινωνία, τις σχέσεις, τον έρωτα αλλά και τα επαγγελματικά μας ζητήματα. Περισσότερη προσοχή χρειάζεται να επιδείξουν Ταύροι, Σκορπιοί, Λέοντες και Υδροχόοι. Για Λέοντες και Υδροχόους οι ημέρες είναι έντονα ερωτικές, παθιασμένες αρκεί να αποφύγετε συγκρούσεις και ρήξεις. Πως μπορείτε να το επιτύχετε αυτό; Με διαλλακτικότητα, πνεύμα συνεργασίας και ανοχή απέναντι στην διαφορετικότητα όσων σας περιτρυγυρίζουν.

Απρίλιος

Ένας μήνας πολλά υποσχόμενος για όλους, ανεξαρτήτως ζωδίου. Ο Δίας στους Ιχθύες (κυριαρχία ή έξαρση), ο Ποσειδώνας στους Ιχθύες (κυριαρχία) και η Αφροδίτη στο ίδιο ζώδιο (έξαρση) μιλάνε για τον πιο αρμονικό μήνα όσον αφορά τα συναισθήματα μας. Δίας, Ποσειδώνας και Αφροδίτη εκφράζονται υπέροχα στο υδάτινο περιβάλλον των Ιχθύων κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα την αρμονία στις σχέσεις και την ερωτική μας ζωή. Ο ρομαντισμός, η τρυφερότητα, τα αγνά συναισθήματα και η συγχώρεση μπορούν να γλυκάνουν την ψυχολογία μας και τις διαθέσεις μας. Αυτήν την εποχή θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις, εφευρέσεις και ανακαλύψεις όσον αφορά τους τομείς της υγείας, της ιατρικής, της φαρμακευτικής, της εναλλακτικής θεραπείας και ιατρικής. Κρυμμένα μυστικά έρχονται στην επιφάνεια και πιθανώς να βγουν στο προσκήνιο ζητήματα κέρδους, κερδοσκοπίας όσον αφορά τις μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες, οι οποίες φαίνεται να προασπίζουν και να υπερασπίζονται το «καλό» της κοινωνίας. Φυσικά, αναμένονται επιτεύγματα όσον αφορά τους τομείς που σχετίζονται με το υδάτινο στοιχείο ενώ δεν αποκλείεται να ακούσουμε για πλυμμηρικά φαινόμενα ανά τον κόσμο ή άνοδο των υδάτων. Η τέχνη, το θέατρο και ο χώρος του θεάματος ευνοούνται σημαντικά. Η εποχή σχετίζεται με την εκπλήρωση ενός μεγάλου ονείρου ή μιας ιδέας. Ευνοούνται Σκορπιοί, Ιχθύες, Καρκίνοι, Ταύροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι και Τοξότες. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για κέρδη και οικονομική ευημερία.

Συν τοις άλλοις, στα τέλη του μήνα σχηματίζεται η ηλιακή έκλειψη στον Ταύρο που σχηματίζει ένα υποστηρικτικό εξάγωνο με τον Άρη. Η νέα σελήνη φέρνει έντονη δραστηριότητα, κινητοποίηση, σημαντικές λήψεις αποφάσεων-πρωτοβουλιών για πολλούς, ανεξαρτήτως ζωδίου. Συνδυάζοντας την πρακτικότητα, την οργάνωση, την πειθαρχία και εμπιστευόμενοι την φωνή της ψυχής μας και των εσωτερικών μας επιταγών-υποταγών μπορούμε να κερδίσουμε την επαγγελματική επιτυχάι εξασφαλίζοντας ένα καλύτερο και ευήμερο μέλλον. Θεαματικές ευκαιρίες για Ιχθύες, Παρθένους, Καρκίνους, Αιγόκερους αλλά και Ταύρους-Σκορπιούς μέσα από εντάσεις και αλλαγές στις κοινωνικές τους σχέσεις.

Μάιος

Ο Δίας εισέρχεται στον Κριό. Στα τέλη του ίδιου μήνα (24/5) εισέρχεται στο ίδιο ζώδιο και ο Άρης. Η όψη μιλάει για δυναμικές εκκινήσεις σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Το πάθος, ο ενθουσιασμός και ο αυθορμητισμός μας κυριεύουν. Η πρόκληση αποτελεί πηγή έμπευσης, προόδου και επέκτασης. Βλέπουμε στη ζωή τις ευκαιρίες ακόμα και μέσα στις δυσκολίες, είναι μια εποχή που μας οπλίζει με θάρρος, αποφασιστικότητα και τόλμη. Η θέληση και η αποφασιστικότητα κατευθύνουν τις ζωές μας και όλοι μας ανεξαρτήτως ζωδίου θα δεχτούμε σημαντική ενίσχυση και πρόοδο σε κάποιον τομέα. Θετικότατη επιρροή για Τοξότες, Κριούς, Λέοντες, Διδύμους, Ζυγούς και Υδροχόους του πρώτου δεκαημέρου.

Ιούνιος

Ένας μήνας σημαντικός καθώς Άρης και Αφροδίτη βρίσκονται στα ζώδια της διακυβέρνησης τους. Ο Άρης στον Κριό, η Αφροδίτη στον Ταύρο. Μία όψη που βοηθάει σημαντικά τις ερωτικές σχέσεις, βελτιώνει αισθητά την αισθηματική μας ζωή αλλά και τις οικονομικές συνθήκες στην καθημερινότητα μας. Ο ρόλος τόσο του άνδρα όσο και της γυναίκας είναι ξεκάθαρος μέσα σε μία σχέση, με αποτέλεσμα την ενδυνάμωση των μεταξύ τους δεσμών. Ιδανικός μήνας για γάμους, αρραβώνες και επισημοποιήσεις, σε μία χρονιά που χρειαζόμαστε έναν τέτοιο μήνα. Ο ανάδρομος Ερμής δεν είναι αποτρεπτικός-απαγορευτικός για εμένα.

Αύγουστος

Ο Άρης κάνει την είσοδο του στους Διδύμους, μία σημαντική πλανητική μετατόπιση-αλλαγή. Ο Άρης θα παραμείνει σε αυτό το ζώδιο μέχρι τον Μάρτιο του 2023 καθώς θα αρχίσει την ανάδρομη πορεία του στους Διδύμους από τις 30/10/2022 έως τις 13/1/2023. Η εποχή που εκτείνεται από τις 20/8/2022 έως τις 24/32023 είναι σημαντικά για θέματα που σχετίζονται με την επικοινωνία, την εκπαίδευση, τον διάλογο, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και επικοινωνίας αλλά και με τα μικρά παιδιά. Μέσα σε αυτήν την περίοδο θα ακούσουμε και θα δούμε σημαντικές εξελίξεις όσον αφορά αυτούς τους τομείς. Την περίοδο της ανάδρομης πορείας του Άρη, το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου αλλά και το πρώτο δεκαπενθήμερο του 2023 σκάνδαλα που αφορούν τα παιδιά αλλά και θέματα παιδικής κακοποίησης και εκφοβισμού θα έρθουν δυναμικά στο προσκήνιο. Περισσότερο προσεκτικοί πρέπει να φανούν σε σχέσεις, συνεργασίες, στην προσωπική, επαγγελματική και οικογενειακή τους ζωή Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθύες.

Σεπτέμβριος-Οκτώβριος

Δύο μήνες αρκετά έντονοι, πιεστικοί που μας γεμίζουν με άγχος, αγωνίες και διλήμματα. Ο Κρόνος από τον Υδροχόο και ο Ουρανός από τον Ταύρο σχηματίζουν όψη τετραγώνου, όχι φυσικά ακριβείας αλλά η επιρροή της επηρεάζει την περίοδο δίνοντας έναν διαφορετικό τόνο στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Ο Κρόνος σχετίζεται με τα όρια, τα πρέπει, την πειθαρχία, το μέτρο, την αρχή της διατήρησης και την σταθερότητα, ο Κρόνος αποτελεί σύμβολο της δομής! Από την άλλη πλευρά ο Ουρανός συμβολίζει την αλλαγή, την επανάσταση, την πρόοδο, την εξέλιξη, τον εκσυγχρονισμό. Η σύγκρουση των πλανητών είχε λάβει χώρα το 2022 τρεις φορές. Πολλοί από εμάς, ανεξαρτήτως ζωδίου θα βιώσουμε παρόμοιες, στρεσογόνες καταστάσεις όπως την περασμένη χρονιά. Τι πρέπει να διατηρήσουμε και να συντηρήσουμε στην προσωπική και επαγγελματική μας ζωή; Ποιες αρχές και ποιες τάσεις χρειάζεται να συντηρήσουμε; Ποιες συνήθειες ή πεποιθήσεις πρέπει να αλλάξουμε ώστε να εκσυγχρονιστούμε και να προοδεύσουμε; Ποιες είναι οι σχέσεις και οι συνήθειες που πρέπει να αφήσουμε πίσω μας; Όλα αυτά είναι ζητήματα που θα μας προβληματίσουν και θα θα μας απασχολήσουν ιδιαίτερα έντονα αυτό το δίμηνο.

Οκτώβριος

Ένας μήνας αρκετά θετικά στο σύνολο του, παρόλο που βρισκόμαστε πριν την αναδρομή του Άρη στους Διδύμους. Σε μεγάλο διάστημα μέσα στον μήνα Ήλιος και Αφροδίτη συμπορεύονται στο ζώδιο των σχέσεων (Ζυγός) και μιλούν για ισορροπία και εξισορρόπηση των σχέσεων μας. Τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο προβλέπεται ανάκαμψη των σχέσεων ενώ το πνεύμα συνεργακικότητας εντείνεται. Παράλληλα, ο Κρόνος από τον Υδροχόο σε συνδυασμό με τον Άρη από τους Διδύμους και την σύνοδο Αφροδίτης-Ήλιου στον Ζυγό δημιουργούν αυτό που λέμε «Μεγάλο Τρίγωνο» στα ζώδια του αέρα. Ο μήνας και συγκεκριμένα το διάστημα από τις 7/10 έως τις 20/10 είναι εξαιρετικό για θέματα επικοινωνίας, έκφρασης, διαπραγματεύσεων και συναλλαγών. Οι προσπάθειες μας μπορούν να στεφούν με επιτυχία και να εξασφαλίσουμε την αναγνώριση και την παγίωση. Ο έρωτας και οι σχέσεις αποτελούν κύριο μέλημα μας, παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Ιδιαίτερα ωφελημένοι Ζυγοί, Υδροχόοι, Κριοί,, Λέοντες και εν συνεχεία Δίδυμοι-Τοξότες.

Σημαντικό φαινόμενο του μήνα; Η ηλιακή έκλειψη και νέα σελήνη στον Σκορπιό. Ήλιος, Σελήνη και Αφροδίτη σε ιδιομοιρία στις αρχές του Σκορπιού μιλάνε για έναν νέο κύκλο εξελίξεων στις διαπροσωπικές μας σχέσεις και την αισθηματική μας ζωή. Ο Σκορπιός σχετίζεται με θέματα ερωτικής-σεξουαλικής φύσεως αλλά και με θέματα οικονομικής διαχείρισης, ψυχολογίας, Η συμμετοχή της Αφροδίτης στην έκλειψη μιλάει για ξαφνικούς χωρισμούς εφόσον οι σχέσεις δεν στηρίζονται σε στέρεο έδαφος αλλά και για την δημιουργία ισχυρών δεσμών, παθιασμένων ερωτικών σχέσεων. Η εποχή ρίχνει άπλετο φως σε θέματα «ταμπού» και ψυχολογίας και μας καλεί να βρούμε τις ισορροπίες με τον ίδιο μας τον εαυτό. Σημαντικές αλλαγές στις σχέσεις και τις συνεργασίες αλλά και την αισθηματική ζωή Σκορπιών, Ταύρων. Εξελίξεις και καταιγιστικές αλλαγές σε θέματα επαγγελματικά και οικογενειακά για Λέοντες και Υδροχόους.

Νοέμβριος

Η Άρης ανάδρομος στους Διδύμους! Το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου δεν συνίσταται για νέα επαγγελματικά εγχειρήματα και ρίσκα καθώς ο πλανήτης της δράσης κινείται ανάδρομος φαινομενικά. Στην διάρκεια αυτού του διμήνου καλούμαστε να κάνουμε αισθητικές ή σωματικές επεμβάσεις, αναβάλουμε χειρουργία που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία μας. Επιπρόσθετα, η περίοδος αυτή δεν συνίσταται για αγορές οχημάτων αλλά και επαγγελματικές εκκινήσεις ή υπογραφές συμβολαίων. Η εποχή ενδείκνειται για να αναθεωρήσουμε τη δράση μας, τα σχέδια μας, τις φιλοδοξίες μας αλλά και την εφαρμογή ενός επιχειρηματικού-επαγγελματικού σχεδίου. Μάλιστα, ο μήνας Νοέμβριος για πολλούς από εμάς μπορεί να κρύβει λάθη, παρανοήσεις, παρεξηγήσεις και απογοητεύσεις για αυτό καλούμαστε να είμαστε πλήρως ενημερωμένοι και να έχουμε συγκεντρώσει τα κατάλληλα τεκμήρια που θα μας οδηγήσουν σε ορθές αποφάσεις. Περισσότερη προσοχή χρειάζεται να επιδείξουν Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθείς. Τύχη και εύνοια για Σκορπιούς και Καρκίνους.

Δεκέμβριος

Παρόμοιο το κλίμα με τον Νοέμβριο, μόνο που ο Δίας έχει επιστρέψει για ένα σύντομο διάστημα στους Ιχθείς (έξαρση-κυριαρχία). Παράλληλα, ο Πλούτωνας βρίσκεται στις τελευταίες μοίρες του Αιγόκερω. Η μεταξύ τους θετική γωνία (εξάγωνο) αποτελεί σανίδα σωτηρίας σε μια κρίσιμη και ιδιαίτερα απαιτητική εποχή, όπου οι προκλήσεις, τα εμπόδια, οι ματαιώσεις και οι καθυστερήσεις έχουν την τιμητική τους. Η όψη χαρίζει ισχυρό ένστικτο, έντονη διαίσθηση, προσφέρεται για ανθεκτικότητα και μας βοηθάει να επιδείξουμε ή να οργανώσουμε τις μελλοντικές μας φιλοδοξίες με πάθος και δυναμική. Η όψη συμβολίζει τον πλούτο, είναι η όψη του «πλούτου». Πολλοί από εμάς, ανεξαρτήτως ζωδίου θα έχουν οφέλη σε οικονομικό και επαγγελματικό επίπεδο. Κύριοι αποδέκτες της επιρροής Ιχθύες, Σκορπιοί, Καρκίνοι, Αιγόκεροι, Παρθένοι και Ταύροι του τρίτου δεκαημέρου.