Οκτώβριος 2021

1/10: Ο ανάδρομος Ερμής από τον Ζυγό σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερω. Μία όψη που δυσχεραίνει την επικοινωνία, δημιουργεί προβλήματα και παιχνίδια εξουσίας. Πολλές φορές θέλουμε να επιβάλλουμε τις απόψεις μας με τρόπο απόλυτο, δογματικό με αποτέλεσμα να θέλουμε να χειραγωγήσουμε τους γύρω μας. Ο Ερμής στον Ζυγό επιθυμεί την διπλωματία και την αρμονία ωστόσο αυτά διαταρράσονται και μπορεί να προκληθούν εντάσεις σε σχέσεις, συνεργασίες αλλά και την επαγγελματική μας ζωή. Αποφύγετε τις εμμονές, τις ανασφάλειες και δώστε την ελευθερία έκφρασης στους απέναντι σας. Επηρεάζονται περισσότερο Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι, ειδικότερα του τρίτου δεκαημέρου.
2/10: Η Αφροδίτη από τον Σκορπιό σε εξάγωνο με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω. Μία ημέρα εξαιρετική για ζητήματα καρδιάς και οικονομικά. Ο έρωτας αποκτά δύναμη, δυναμική και μπορεί να μας μεταμορφώσει κυριολεκτικά. Τα όποια επικοινωνιακά προβλήματα μέσα στις σχέσεις και στην συντροφική ζωή μπορούν να επιλυθούν με καλή διάθεση και αίσθημα συγκαταβατικότητας. Το πάθος, ο ερωτισμός και τα δυνατά συναισθήματα μπορούν να αναζωπυρώσουν το ενδιαφέρον στη σχέση μας. Οικονομικά και αισθηματικά ζητήματα μπορούν να αποδώσουν. Επηρεάζονται θετικότερα Σκορπιοί, Αιγόκεροι, Καρκίνοι, Ταύροι και Παρθένοι-Ιχθείς.
4/10: Ο ανάδρομος Ερμής στον Ζυγό σε τρίγωνο με τον Δία από τον Υδροχόο. Μία όψη που βελτιώνει αισθητά την επικοινωνία, κάτι που μας βοηθάει αρκετά στην διάρκεια της ανάδρομης πορείας του Ερμή. Ιδανική ημέρα για αναθεωρήσεις σχεδίων, πλάνων και πλεύσης ή στρατηγικής. Σε κάθε περίπτωση αυτήν την περίοδο και μέχρι τις 17/10 καλό είναι να αναβάλλουμε οριστικές υπογραφές συμβολαίων και δεσμεύσεις ωστόσο αυτήν την ημέρα μπορούμε να επιτύχουμε θετικές και ικανοποιητικές διαπραγματεύσεις. Ευνοούνται θέματα σπουδών, εκπαίδευσης, δημοσίων σχέσεων και συμβιβασμοί. Ιδανική όψη για να ξεπεράσουμε επικοινωνιακά βραχυκυκλώματα που έχουν προκληθεί τις πρώτες δύο ημέρες του μήνα. Πιο τυχεροί; Δίδυμοι, Ζυγοί και Υδροχόοι. Εύνοια για Κριούς, Λέοντες και Τοξότες.
6/10: Νέα σελήνη στον Ζυγό. Η βασική όψη της νέας αυτής σελήνης είναι η σύνοδος με τον Άρη (στον Ζυγό). Ήλιος και Άρης βρίσκονται σε αδυναμία στον Ζυγό έτσι καταλαβαίνουμε ότι τα νέα ξεκινήματα ενέχουν τα στοιχεία του συμβιβασμού, της διαλλακτικότητας και της συνεργασίας. Το ιδανικό αποτέλεσμα και οι σωστές λύσεις επιτυγχάνονται μέσα από συνεργασία και όχι μέσα από ατομική δράση και προσπάθεια. Πρέπει να προσέξουμε την βιασύνη, την παρόρμηση ή την αναποφασιστικότητα και την αναβλητικότητα αντίστοιχα. Θα έλεγα πως είναι ιδανική για νέα ξεκινήματα αλλά πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί με νέες σχέσεις και συνεργασίες καθώς ο Ερμής κινείται ανάδρομος και μας εφιστά την προσοχή στο να αλλάξουμε «τον τρόπο» που διαχειριζόμαστε τις σχέσεις και πως συμπεριφερόμαστε μέσα σε αυτές.
7/10: Η Αφροδιτη μπαίνει στον Τοξότη, στο ζώδιο της διακυβέρνησης του Δία. Ο έρωτας γίνεται μια υπόθεση περισσότερο ανάλαφρη και εμείς με τη σειρά μας λιγότερο κτητικοί, περισσότερο φιλελεύθεροι και ανεξάρτητοι στον έρωτα και τις σχέσεις. Η έννοια της ελευθερίας και του σεβασμού στη διαφορετικότητα και στην διαφορετικές ανάγκες του καθενός είναι αναγκαία για να ευδοκιμήσουν οι σχέσεις μας με αυτήν την θέση. Μάλιστα, στις 18/10 ο Δίας γυρίζει ορθόδορμος στον Υδροχόο έτσι οι δύο ευεργέτες πλανήτες θα μας ευνοήσουν σε συναισθηματικό και οικονομικό επίπεδο μετά τις 18/10. Είμαστε περισσότερο ανεκτικοί με τους γύρω μας, με τις ανάγκες τους και τις επιθυμίες τους. Η αγάπη της Αφροδίτης στον Τοξότη είναι ελεύθερη αγάπη, λάμπει όπως ένα διαμάντι και έχει κάτι μαγικό, καθώς μπορεί να αντέξει ακόμα και σε απόσταση, έχει τον τρόπο να αγαπάει αυθεντικά, μοναδικά. Μέσα στον Οκτώβριο υπάρχει έντονη η ανάγκη για να οργανώσουμε ένα ταξίδι είτε εντός είτε εκτός συνόρων αλλά και να διαβάσουμε, να επισκεφτούμε ένα σινεμά ένα θέατρο εφόσον αυτό επιτρέπεται στα πλαίσια της πανδημίας του Κορωνοιού. Ευνοούνται σε αισθηματικό και οικονομικό επίπεδο τα ζώδια της φωτιάς, Κριοί, Λέοντες και Τοξότες.
8 &9/10: Ημέρες έντονες, απαιτητικές, κουραστικές, με διανοητική εξουθένωση και πολλές σκέψεις. Η πολυαστρία στον Ζυγό, δημιουργεί ένα κλίμα νευρικότητας και διανοητικής εξουθένωσης. Ήλιος σύνοδος Άρης, Ήλιος σύνοδος Ερμής, Ερμής σύνοδος Άρης, μία τριπλότητα που διεγείρει την λειτουργία του εγκεφάλου. Οι σκέψεις μας τρέχουν με ταχύτητα φωτός και αυτό πολλές φορές έχει σαν αποτέλεσμα τη διανοητική εξουθένωση ή τον εκνευρισμό. Προσοχή στην ταχύτητα, στις έντονες παρορμήσεις. Καλό είναι να σκεφτόμαστε και λίγο πρακτικά, κοιτώντας τα πραγματικά δεδομένα και το τι μπορεί να προκύψει πραγματικά. Οι ημέρες θα έλεγα ότι είναι ιδανικές για νέα εγχειρήματα ωστόσο λόγω της αναδρομής του Ερμή είναι περισσότερο βοηθητικό να δούμε τα κακώς κείμενα και να τα διορθώσουμε για να έχουμε το ιδανικό-ιδεατό αποτέλεσμα. Οι ημέρες μπορούν να μας βοηθήσουν να βρούμε λύσεις και διεξόδους σε προβλήματα μας και ειδικότερα εάν ακούσουμε τους άλλους, που μπορεί να μας προτείνουν κάτι σωστό. Ελέγξτε την εριστικότητα σας. Πιο προσεκτικοί Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι.
13/10: Η Αφροδίτη στον Τοξότη σε εξάγωνο με τον Κρόνο στον Υδροχόο. Μια όψη που σταθεροποιεί τον έρωτα, τις σχέσεις αλλά και πιθανές οικονομικές συμφωνίες. Σε πιθανές επιστροφές ανθρώπων ή ερωτικών συντρόφων από το παρελθόν και εφόσον έχουμε συζητήσει με ειλικρίνεια μπορούμε να κρίνουμε εάν θέλουμε ή καλύτερα εάν αξίζει να δώσουμε μία δεύτερη ευκαιρία. Η όψη ευνοεί τις επανασυνδέσεις αλλά και τις αναθεωρήσεις σε σχέσεις και συνεργασίες ή σε οικονομικές συμφωνίες. Ωστόσο, ας μην είμαστε αρνητικοί σε νέες γνωριμίες, απλώς να είμαστε επιφυλακτικοί και η συνέχεια θα δείξει την ποιότητα των σχέσεων. Το αίσθημα της ελευθερίας είναι διάχυτο αλλά η ελευθερία είναι οργανωμένη και λογική έτσι μπορεί να προκύψουν πολύ όμορφες, φιλελεύθερες σχέσεις που να στηρίζονται σε φιλικά και ειλικρινή συναισθήματα. Κύριοι αποδέκτες της επιρροής; Τοξότες, Υδροχόοι, Δίδυμοι, Λέοντες, Κριοί και Ζυγοί.
15/10: Ο Ήλιος από τον Ζυγό σε τρίγωνο με τον Δία από τον Υδροχόο. Μία όψη που βοηθάει στην επικοινωνία, προσφέρει αισιοδοξία και θετικότητα απέναντι στους άλλους και τη ζωή. Τυχόν προβλήματα σε συνεργασίες, σε φιλίες αλλά και στην ερωτική μας ζωή μπορούν να επιλυθούν με καλή διάθεση, διαλλακτικότητα και πνεύμα συγκαταβατικότητας. Η όψη ευνοεί τις διασκεδάσεις και μας βοηθάει να δούμε τη ζωή από την θετική πλευρά αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα της. Το χιούμορ, η ζωντάνια και η ζωτικότητα καλά κρατούν. Κύριοι αποδέκτες της όψης Δίδυμοι, Ζυγοί και Υδροχόοι.
17/10: Ο Ερμής (στάσιμος) πλέον σε εξάγωνο με την Αφροδίτη από τον Τοξότη. Η όψη βοηθάει στην επικοινωνία, τις σχέσεις και την αισθηματική ζωή. Είμαστε περισσότερο θετικοί, αισιόδοξοι, έχουμε πάρει αποφάσεις και πολλά γεγονότα έχουν ξεκαθαρίσει μέσα μας. Θέματα εκπαίδευσης, παιδείας, ταξιδίων και επαφών με το εξωτερικό μπορούν να αποδώσουν. Η γλυκήτητα στο λόγο και η πειθώ μας μπορούν να μας οδηγήσουν σε επιτυχίες αλλά και σε υπογραφές συμβολαίων. Ζυγοί, Τοξότες, Κριοί και Δίδυμοι κύριοι αποδέκτες της επιρροής.
Ήλιος τετράγωνο Πλούτωνας: Παράλληλα κορυφώνεται το τετράγωνο του Ήλιου με τον Πλούτωνα μία όψη που φέρνει στην επιφάνεια ανασφάλιες, φοβίες και εμμονές. Υπάρχουν και εκείνοι που αυτήν την ημέρα βιώνουν έντονα παιχνίδια εξουσίας εις βάρος τους. Πολλοί έρχονται αντιμέτωποι με έντονο παρασκήνιο και μπορεί να νιώθουν ότι βάλλονται από τρίτους. Καλό είναι να είμαστε προσεκτικοί στο ποιους εμπιστευόμαστε. Η ανασφάλεια μπορεί να μας κάνει καχύποπτους, επιφυλακτικούς ή να μας δημιουργήσει μία διάθεση επιβολής και ελέγχου απέναντι στους άλλους. Προσοχή σε ίντριγκες, κόντρες και αντιπαραθέσεις. Περισσότερη προσοχή χρειάζεται να δείξουν στην προσωπική και επαγγελματική τους ζωή Καρκίνοι, Αιγόκεροι, Κριοί και Ζυγοί.
19/10: Ο Άρης από τον Ζυγό σε τρίγωνο με τον Δία από τον Υδροχόο. Η όψη ευνοεί τις δυναμικές, νέες εκκινήσεις, το θάρρος, την λήψη πρωτοβουλιών και την επικοινωνία. Μπορεί να είμαστε αναποφάσιστοι λόγω της θέσης του Άρη στον Ζυγό, ωστόσο ο Δίας στηρίζει τον Άρη έτσι μπορούμε να βρούμε τις συμμαχίες εκείνες ή καλύτερα τους ανθρώπους που θα στηρίξουν τη δράση μας και θα μας βοηθήσουν να επιτύχουμε-υλοποιήσουμε τους στόχους μας. Η αισιοδοξία, το θάρρος, η τόλμη και η γενναιοδωρία-γενναιότητα μας συντροφεύουν. Επιπλέον, το τέλος της αναδρομής του Ερμή βοηθάει τα νέα ξεκινήματα καθώς πλέον έχουμε συγκεντρώσει τις απαραίτητες πληροφορίες ώστε να μην πάρουμε λάθος αποφάσεις. Κύριοι αποδέκτες της όψης; Ζυγοί, Τοξότες, Υδροχόοι, Κριοί, Λέοντες και Δίδυμοι.
20/10: Πανσέληνος στον Κριό. Ο Ήλιος στον Ζυγό, η Σελήνη στον Κριό και ο Άρης σε στενή συμμετοχή στο φαινόμενο της πανσελήνου σε συνδυασμό με τον ορθόδρομο πλέον Ερμή μιλάνε για την κορύφωση καταστάσεων. Είναι η στιγμή αυτή που μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις και να δράσουμε σωστά ως προς το τι έχουμε πράξει. Τώρα θα φανούν οι συνέπειες των επιλογών μας και εάν πράξαμε ορθώς. Ο Άρης δυναμιτίζει σχέσεις και συνεργασίες και σε κάθε περίπτωση πρέπει να ελέγξουμε τον θυμό και την διάθεση μας να προκαλέσουμε. Καλούμαστε να είμαστε ψύχραιμοι, συνεπείς και συνετοί και να αποφύγουμε ανοιχτές αντιπαραθέσεις. Η έπαρση και η αλαζονεία μπορούν να μας κάνουν προκλητικούς, σνομπ με αποτέλεσμα εντάσεις σε σχέσεις και στην ερωτική ζωή. Ελέγχοντας τον εγωισμό και μαθαίνοντας «να συνεργαζόμαστε» μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Κύριοι αποδέκτες της πανσελήνου, που πρέπει να δείξουν μεγαλύτερη προσοχή είναι οι Κριοί, οι Ζυγοί, οι Καρκίνοι και οι Αιγόκεροι.
20/10 & 22/10: Παράλληλα στην πανσέληνο, ο Άρης από τον Ζυγό σχηματίζει τετράγωνο με τον Πλούτωνα, μία όψη που μιλάει για παιχνίδια ελέγχου και εξουσίας μέσα σε σχέσεις είτε επαγγελματικές, είτε φιλικές είτε αισθηματικές. Ο φόβος μήπως τυχόν χάσουμε τον έλεγχο των πραγμάτων γύρω μας μπορεί να μας κάνει σκληρούς, απότομους, εριστικούς, προκλητικούς και με διάθεση να δημιουργήσουμε πλήγματα στις σχέσεις. Η όψη οδηγεί σε συναισθηματικές ακρότητες και αβρότητες για αυτό καλό είναι να κοντρολάρουμε τα συναισθήματα μας ή τον εαυτό μας όταν νιώθουμε ότι πλήττονται τα συμφέροντα μας. Πρέπει να δείξουν μεγαλύτερη προσοχή είναι οι Κριοί, οι Ζυγοί, οι Καρκίνοι και οι Αιγόκεροι.
23/10: Ο Ήλιος μπαίνει στον Σκορπιό. Τις επόμενες τριάντα ημέρες θα μας απασχολήσουν θέματα οικονομικά, κληρονομικά, εφορίας, δανείων και οικονομικών διακανονισμών. Είμαστε περισσότερο εσωστρεφείς και δίνουμε έμφαση στις λεπτομέριες. Ιδανικό διάστημα για να ασχοληθούμε με τα οικονομικά μας, με οικονομικούς διακανονισμούς και υποχρεώσεις. Επιπλέον, η νέα θέση του Ήλιου είναι ιδανική για την ενασχόληση μας με επιχειρηματικά σχέδια και σχέδια στρατηγικής. Η ερωτική-σεξουαλική ζωή έρχεται στο προσκήνιο και πολλοί είναι εκείνοι που θα ασχοληθούν πιο ζεστά με αυτό το κομμάτι. Αυξάνει η ανάγκη μας να κοιτάξουμε τις βαθύτερες ανάγκες μας και το τι επιθυμεί και αναζητάει η ψυχή μας. Είναι ένα διάστημα ιδανικό να ασχοληθούμε με την ψυχολογία μας και θέματα αυτοαξίας και αυτοαποδοχής. Επηρεάζονται ευμενώς Καρκίνοι, Ιχθείς και Σκορπιοί.
27/10: Η Αφροδίτη στον Τοξότη σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς. Μία όψη που μας κάνει συναισθηματικά εύθραυστους και ευάλωτους. Πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκτικοί σε οικονομικά ζητήματα και σε συναισθηματικές επενδύσεις καθώς μπορεί να πέσουμε θύματα οικονομικής ή συναισθηματικής εκμετάλλευσης. Καλούμαστε να είμαστε επιφυλακτικοί σε νέες γνωριμίες για να μην απογοητευτούμε λίγο αργότερα, οφείλουμε στον εαυτό μας να συγκεντρώσουμε όλα εκείνα τα στοιχεία που θα μας δώσουν μια ξεκάθαρη εικόνα επί ενός θέματος. Ωστόσο, η όψη εξυμνεί τον έρωτα και την τέχνη! Ιδανική επιρροή για όσους ασχολούνται με την τέχνη, το θέατρο, τη φωτογραφία, τον κινηματογράφο. Περισσότερο προσεκτικοί Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθείς.
28/10: Η Αφροδίτη από τον Τοξότη σε εξάγωνο με τον Δία από τον Υδροχόο. Οι δύο ευεργέτες σε θετική όψη, και μάλιστα η Αφροδίτη βρίσκεται στην χώρα που κυβερνά ο Δίας (Τοξότης). Μία όψη που ευνοεί τον έρωτα, την διασκέδαση, την φιλία και τις συναισθηματικές εκφράσεις. Η αισιοδοξία, η ζεστασιά και η θετικότητα μπορούν να δώσουν τονωτικές ενέσεις αυτοπεποίθησης στη ζωή μας και τις σχέσεις μας. Παρόλο το ότι είναι ημέρα Εθνικής Επετείου και Αργίας μπορεί να έχουμε θετικές οικονομικές ειδήσεις ή τυχερές και επικερδείς οικονομικές συμφωνίες. Ευνοούνται Τοξότες, Υδροχόοι, Κριοί, Ζυγοί και Λέοντες, Δίδυμοι.
30/10: Σημαντικότατη ημερομηνία. Ο Άρης, ο πλανήτης της δράσης, της λίμπιντο, των πρωτοβουλιών μπαίνει στο ζώδιο της παραδοασιακής του διακυβέρνησης, στον Σκορπιό. Άρης στον Σκορπιό εστί δύναμη, ανθεκτικότητα, μαχητικότητα, αντοχή, υπομονή! Με αυτήν την θέση γινόμαστε απαράμιλλα πεισματάρηδες και δεν αποκλίνουμε του στόχου μας μέχρι να τον κατακτήσουμε. Ο στόχος μπορεί να είναι μία ερωτική σχέση, μία επαγγελματική συμφωνία ή ένα οικονομικά επικερδές συμβόλαιο. Ο ερωτισμός, το πάθος και τα δυνατά συναισθήματα μας συνεπαίρνουν. Ο μήνας Νοέμβριος που ακολουθεί είναι ιδιαίτερα δυναμικός, γεμάτος νέες εκκινήσεις που ωστόσο χρειάζονται σωστό προγραμματισμό, στρατηγική και το «γνώθις αυτόν» καθώς θα ττεραγωνίσει του Κρόνου. Επίσης, σε συνδυασμό με την αντίθεση με τον Άρη και την επικείμενη έκλειψη στον Σκορπιό οι ανατροπές και οι αλλαγές στη ζωή μας είναι προ των πυλών. Τυχεροί αποδέκτες; Καρκίνοι και Ιχθείς! Σκορπιοί γεμίζετε μπαταρίες, αρχίζετε δυναμικά ξεκινήματα. Τυχεροί όσοι έχουν γενέθλιο Άρη στον Σκορπιό, βρίσκετε τον εαυτό σας. Πιο απαιτητικό διάστημα για Ταύρους, Λέοντες και Υδροχόους.