Πολλά ζευγάρια είναι ιδιαίτερα αγχωμένα για το εάν έχουν επιλέξει την κατάλληλη ή μια καλή ημερομηνία γάμου. Παραδοσιακά, στην αστρολογία υπάρχουν κάποιοι κανόνες που μας φανερώνουν εάν ένας γάμος έχει επιλεγεί μία καλή ημερομηνία. Θετικές όψεις μεταξύ των φώτων (Ήλιου-Σελήνης), ορθόδρομοι πλανήτες όπως ο Άρης, η Αφροδίτη και ο Ερμής, ένας δυνατός ωροσκόπος αλλά και ισχυρές θέσεις για τους πλανήτες από θεμελιώδη άποψη (όπως λόγου χάρη ένας γάμος με Αφροδίτη στον Ζυγό, η ένας γάμος με Άρη στον Αιγόκερω) ή από άποψη οικοθεσίας (λόγου χάρη ένας Ερμής στον 6ο οίκο, μία Αφροδίτη στον 2ο οίκο) αποτελούν ενδείξεις ενός πετυχημένου και πολλά υποσχόμενου γάμου. Σε αυτό το άρθρο δεν θα αναπτύξουμε τις όψεις εκείνες που υπόσχονται έναν τυχερό γάμο αλλά θα σας δώσω τις καλύτερες ημερομηνίες γάμου για το επερχόμενο έτος, για το 2022. Θα αναφερθούμε σε άλλο άρθρο αναλυτικά για τα κριτήρια επιλογής ενός ισχυρού και με θετικές προοπτικές γάμου.

Ιανουάριος, Νοέμβριος και Δεκέμβριος μήνες προς αποφυγή ενός γάμου. Οι μήνες Ιανουάριος, Νοέμβριος και Δεκέμβριος του 2022 δεν ενδείκνυνται για το «μυστήριο» του γάμου καθώς η Αφροδίτη και ο Άρης βρίσκονται ανάδρομοι. Η αναδρομή της Αφροδίτης τον Ιανουάριο και του Άρη το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου αποτελούν ενδείξεις αποφυγής γάμου. Παραδοσιακά, στην αστρολογία, ο Άρης και η Αφροδίτη αποτελούν το αρχέτυπο του έρωτα. Ο Άρης συμβολίζει το «αρσενικό», τον έρωτα, το πάθος, την σεξουαλικότητα ενώ η Αφροδίτη συμβολίζει τη θυληκή αρχή, τη γυναίκα, τα συναισθήματα, την τρυφερότητα, την αγάπη. Όπως καταλαβαίνετε βασική μας επιδίωξη είναι να βρίσκονται σε ορθόδρομη πορεία οι δύο αυτοί πλανήτες.

Διαστήματα που πρέπει επίσης να αποφύγουμε είναι αυτά που εκτείνονται από τις 15/1 έως τις 5/2, από τις 12/5 έως τις 3/6, από τις 11/9 έως τις 2/10 και το τελευταίο διήμερο του 2022, που υπάρχει διπλό απαγορευτικό. Αυτά τα διαστήματα επίσης δεν ενδείκνυνται καθώς ο Ερμής, ο πλανήτης της επικοινωνίας κινείται φαινομενικά σε ανάδρομη πορεία. Η επικοινωνία είναι ένα απαραίτητο συστατικό για έναν πετυχημένο γάμο, συνεπώς πρέπει να εξασφαλίσουμε μία καλή κατάσταση για τον πλανήτη  της επικοινωνίας. Όσον αφορά τον Ερμή, προσωπικά είμαι ανεκτικός, δεν είναι απαγορευτικός για εμένα και κυρίως στο διάστημα από τις 12/5 έως τις 3/6 και στο άλλο από τις 11/9 έως τις 2/10.

Φεβρουάριος

4/2: Μία ημέρα ιδανική για επισημοποιήσεις. Υπόσχεται σταθερότητα! Το συναίσθημα εναλλάσεται με πάθος. Υπάρχει κινητοποίηση και ενθάρρυνση μέσα στον γάμο, όμορφη σεξουαλικότητα. Ο ερωτισμός, το πάθος και τα δυνατά συναισθήματα κάνουν τον γάμο να μοιάζει με πυροτέχνημα. Προτεινόμενη ώρα για γάμο κοντά στο μεσημέρι, όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα.

7/2: Μία ημέρα που υπόσχεται σταθερότητα στον γάμο. Η συναισθηματική ασφάλεια είναι πάγιο αίτημα ενώ μπορεί να εξασφαλιστεί με σχετική ευκολία. Ευνοειται η δημιουργία οικογένειας αλλά και οι συναισθηματικές εκφράσεις μεταξύ των μελών. Το πάθος, ο ερωτισμός, η έντονη σεξουαλικότητα εναλλάσσονται φέρνοντας συναισθήματα ανανέωσης. Αμοιβαία ενθάρρυνση των μελών της σχέσης.

11/2: Μία ημέρα που εξαίρει την επικοινωνία και υπόσχεται άνεση στο επικοινωνιακό κομμάτι των μελών της σχέσης. Ο γάμος βασίζεται στην καλή επικοινωνία αλλά και στα ειλικρινή συναισθήματα του ενός προς τον άλλον. Η καταπίεση απουσιάζει, η ελαστικότητα και η ανεκτικότητα κυριαρχούν. Λειτουργεί εξαιρετικά ως φιλία. Η επικοινωνία δεν είναι ρηχή, επιφανειακή, αλλά τα μέλη της σχέσης έχουν ανάγκη να μοιραστούν ουσιαστικά απόψεις και πιστεύω. Εξαιρετικός γάμος όπου ο ένας στηρίζει τις επαγγελματικές επιλογές του άλλου και τις αποφάσεις του. Το πάθος, ο ερωτισμός και η ανεκτικότητα του ενός προς τον άλλον δεν λείπουν.

12/2: Όμορφος και τυχερός γάμος που στηρίζεται στα ειλικρινή συναισθήματα των μελών του. Υπάρχει αμοιβαιότητα και σεβασμός στις συναισθηματικές ανάγκες του άλλου, αγάπη για την δημιουργία μιας ευτυχισμένης οικογένειας. Οι συναισθηματικές εκφράσεις του ενός προς τον άλλον δεν απουσιάζουν ενώ είναι ιδιαίτερα τονισμένη η ενθάρρυνση του ενός προς τον άλλον. Το πάθος, ο ερωτισμός και τα δυνατά συναισθήματα είναι διάχυτα.

18/2: Προτεινόμενη ώρα, μετά τις 19:00 μμ όπου ο Ήλιος περνάει στους Ιχθείς. Η Σελήνη στην Παρθένο σε τρίγωνο με τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερω υπόσχονται πρακτικότητα και συναισθηματικό βάθος. Ο ρομαντισμός, οι ευαισθησίες και οι συναισθηματικές εκφράσεις του ενός προς τον άλλον δεν λείπουν. Ωστόσο, πρυττανεύουν ο ρεαλισμός, ο ορθολογισμός και η πρακτικότητα. Χρειάζεται να προσέξουν τα μέλη του γάμου την επικριτική διάθεση που αναπτύσσουν μεταξύ τους.

19/2: Ένας γάμος που προάγει την καλή επικοινωνία και την συναισθηματική αρμονία. Η διάθεση συμβιβασμού και η καλή διάθεση του ενός προς τον άλλον είναι άκρως βοηθητικές. Η Σελήνη στον Ζυγό εξυμνεί τη συντροφική ζωή ενώ το τρίγωνο που σχηματίζει με τον Ερμή από τον Υδροχόο εξαίρουν τη σχέση, κάνοντας την να λειτουργεί με άκρως φιλική διάθεση. Το πάθος, ο ερωισμός και το έντονο συναίσθημα δεν λείπουν.

25/2: Μία ημέρα αρκετά καλή με την Σελήνη στον Τοξότη να προσδίδει αισιοδοξία μέσα στον έγγαμο βίο. Το πάθος, ο ερωτισμός και τα δυναμικά συναισθήματα εναλλάσσονται με τις ευαισθησίες και τον ρομαντισμό. Συνίσταται γάμος μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι.

26/2: Εξαιρετική ημερομηνία για έναν γάμος. Ένας γάμος όπου τα άτομα επικεντρώνονται στην καθημερινή διευκόλυνση τους και λειτουργούν βοηθητικά ο ένας προς τον άλλον. Ευνοείται η δημιουργία οικογένειας και η απόκτηση απογόνων. Η συναισθηματική ανανέωση που βιώνουν τα άτομα μέσα σε αυτόν τον γάμο φέρνει έντονη χαρά. Οι διασκεδάσεις και η ψυχαγωγία δεν λείπουν. Το πάθος, ο ερωτισμός και η έντονη σεξουαλικότητα εναλλάσονται με τον ρομαντισμό και τις ευαισθησίες.

Μάρτιος

3/3: Ο απόλυτος γάμος για το 2022, ο γάμος του «ονείρου». Σελήνη-Ποσειδώνας στους Ιχθείς, Ήλιος-Δίας στους Ιχθείς, Ερμής-Κρόνος στον Υδροχόο και Αφροδίτη-Άρης-Πλούτωνας στον Αιγόκερω. Ιδανική οικογενειακή ζωή, ζεστασιά, θαλπωρή, αισιοδοξία, χαρά, τύχη, επιτυχία, ρεαλισμός και ορθολογική επικοινωνία, πάθος, σεξουαλικότητα. Ίσως και η καλύτερη ημέρα της χρονιάς!

4/3: Όμοια ανάλυση με παραπάνω με την διαφορά ότι η Σελήνη βρίσκεται στον Κριό δίνοντας περισσότερο πάθος και ένα στοιχείο παρόρμησης ή ενθουσιασμού και βιασύνης. Ο γάμος μπορεί να δημιουργείται λόγω μιας απρόσμενης εγκυμοσύνης ή για λόγους τεκνοποίησης.

11/3: Ευνοείται η οικογενειακή ζωή και ο έγγαμος βίος. Η Σελήνη στον Καρκίνο κάνει τα συναισθήματα πλούσια ενώ το τρίγωνο της με τον Ερμή διευκολύνει την επικοινωνία μέσα στο γάμο. Η καλή επικοινωνία αποτελεί θεμέλιο λίθο. Η σχέση μπορεί να βασίζεται στη φιλία και να υπάρχουν ειλικρινή συναισθήματα μέσα στον γάμο. Το συναίσθημα και ο ρομαντισμός ενδυναμώνουν ακόμα περισσότερο την σχέση των ατόμων και υπόσχονται απόλυτη ένωση και ταύτιση ψυχών.

12/3: Παρόμοια ανάλυση με την ανωτέρω ημερομηνία, στις 11/3. Το τρίγωνο Σελήνης-Δία ευνοεί τον έγγαμο βίο και την δημιουργία κοινής στέγης, οικογένειας. Η απόκτηση απογώνων αποτελεί έναν από τους σκοπούς του ζευγαριού και προσφέρει συναισθηματική εξέλιξη στα μέλη της σχέσης.

13/3: Συνίσταται μέχρι το μεσημέρι.

19/3: Ήλιος εξάγωνο Πλούτωνας, μία όψη που χαρίζει πάθος, δυναμισμό και βαθειά συναισθήματα μέσα στον γάμο. Ο ερωτισμός, το συναίσθημα δεν λείπουν ενώ υπάρχει έμφαση για την απόκτηση περιουσίας στο ζευγάρι. Η Σελήνη στον Ζυγό σύμβολο συμβίωσης, καλής επικοινωνίας και συντροφικότητας ενώ το τρίγωνο της με την Αφροδίτη και τον Άρη στον Υδροχόο υπόσχεται συναισθηματική αρμονία και δυναμισμό. Αμοιβαία ενθάρρυνση των μελών. Ωστόσο, υπάρχει ένα αγκαθάκι. Τα άτομα μέσα στον γάμο χρειάζονται τον χώρο τους καθώς υπάρχουν στιγμές αποξένωσης, που θέλουν να αποτραβηχτούν ο ένας από τον άλλον.

27/3: Ένας γάμος γεμάτος ενθουσιασμό, πάθος, δυνατά συναισθήματα που στηρίζονται στην ειλικρίνεια, τον σεβασμό και την αμοιβαιότητα. Σελήνη και Ήλιος σε θετική όψη εξαγώνου, κάτι που εξασφαλίζει μακροβιότητα και αρμονία. Η σύνοδος Κρόνου-Αφροδίτης λειτουργεί σαν επιστέγασμα στην ημέρα. Στην αστρολογία παραδοσιακά η όψη αυτή σημαίνει δέσμευση, δαχτυλίδια, αρραβώνες!

Απρίλιος

1/4: Παρ όλο το γεγονός ότι βρισκόμαστε μέσα στη Σαρακοστή και τη νηστεία συνίσταται η ημέρα για πολιτικό γάμο. Ήλιος & Σελήνη στον Κριό! Νέα Σελήνη! Άνδρας και γυναίκα σε συνεργασία! Η συμμετοχή του Ερμή στο φαινόμενο ενθαρρύνει την καλή επικοινωνία μέσα στο γάμο. Ο γάμος ενδέχεται να είναι απόφαση της στιγμής, να προέκυψε λόγω μιας εγκυμοσύνης ή από ένα «αυθόρμητο» ναι. Ο αυθορμητισμός είναι το πλεονέκτημα σε αυτόν τον γάμο, ωστόσο θα πρέπει να αναπτυχθεί το τακτ γιατί μπορεί να υπάρχουν μικρά καυγαδάκια.

2/4: Η ημέρα συνίσταται για πολιτικό γάμο και ειδικότερα μέχρι το μεσημέρι. Σελήνη-Αφροδίτη σε εξάγωνο δημιουργούν κλίμα χαράς, αισιοδοξίας, ευφορίας! Η σχέση μπορεί να βασίζεται σε μία δυνατή φιλία, να επικρατεί ο θαυμασμός και η καλή επικοινωνία. Αμοιβαία ενθάρρυνση των μελών μέσα στον γάμο αλλά και συναισθηματική αρμονία. Τα καυγαδάκια δεν λείπουν, είναι το αλατοπίπερο της σχέσης.

8/4: Ο γάμος υπόσχεται μία όμορφη συναισθηματική ζωή, ζεστασιά, οικειότητα και θαλπωρή. Τα συναισθήματα ανανέωσης μπορούν να οδηγήσουν τη σχέση στην μακροβιότητα. Η Αφροδίτη έχει περάσει στο σπίτι της, στους Ιχθείς, μία όψη που εξυμνεί τον έρωτα και την αγάπη. Ο Ερμής σε εξάγωνο με τον Άρη προσδίδουν ζωηρές συζητήσεις. Το ζευγάρι σίγουρα έχει να προσφέρει πολλά σε νοητικό και επικοινωνιακό επίπεδο ο ένας στον άλλον.

29/4: Η ημέρα υπόσχεται σταθερότητα, μακροβιότητα και μακροημέρευση μέσα στον γάμο. Τα συναισθήματα μπορεί να μην εκφράζονται με ορμητικότητα αλλά εκφράζονται σταθερά και με τρόπο ειλικρινή. Μία ημέρα που υπόσχεται ένα καλό και αξιοπρεπές οικογενειακό κλίμα. Εξαιρετική επικοινωνία, ουσιαστικό δέσιμο στα μέλη της σχέσης και βαθύτερη κατανόηση των αναγκών του άλλου. Αμοιβαία ενθάρρυνση, κατανόηση, αλληλουποστήριξη, ρομαντισμός εναλλασόμενος με πάθος και πρακτικότητα. Μια βαθειά, πολύ βαθειά αγάπη. Αφροδίτη, Δίας, Ποσειδώνας μαζί στους Ιχθείς! Αλήθεια είναι αξιοθαύμαστες τέτοιες αγάπες! «Big Love»!

30/4: Συνίσταται με επιφύλαξη! Νέα Σελήνη στον Ταύρο αλλά και έκλειψη ηλίου. Ίσως υπάρξουν δυσκολίες στην αρχή, ως το προς να σταθεί η σχέση ωστόσο υπάρχει μία ισχυρή δυναμική που μπορεί να υπερνικήσει ακόμα και τα πιο δύσκολα και ανυπέρβλητα εμπόδια. Παρόμοια ανάλυση με την χθεσινή.

Μάιος

1/5: Μία ημέρα μετά την έκλειψη, η επιρροή της οποίας είναι σε ισχύ. Ένας γάμος με ιδιαίτερο σκοπό και αποστολή, που θέλει να εξελίξει τις προσωπικότητες των μελών. Η Σελήνη στον Ταύρο υπόσχεται σταθερότητα και οικογενειακή ασφάλεια ενώ υπάρχει αμοιβαία ενθάρρυνση του ενός προς τον άλλον. Ο ενθουσιασμός, η ανανέωση και η καλή συναισθηματική διάθεση δεν λείπουν. Μία «μεγάλη», ιδανική αγάπη! Τα συναισθήματα ξεχειλίζουν. Ο ρομαντισμός και η ευαισθησία δένουν τα μέλη της σχέσης σε έναν «ισόβιο δεσμό». Εξαιρετική επικοινωνία καθώς ο Ερμής έχει περάσει στους Διδύμους. Ανάγκη για πνευματική διεύρυνση μέσα στον γάμο. Τα ταξίδια σίγουρα θα αποτελέσουν κοινό στόχο, ανανεωτικό παράγοντα.

6/5: Ένας γάμος για τους λίγο πιο τολμηρούς, τους πιο αντισυμβατικούς, για όσους δεν φοβούνται την αλλαγή, το ρίσκο. Υπάρχει μεν το αίσθημα για συναισθηματική ασφάλεια και σταθερότητα μέσα στον γάμο ενώ τα μέλη της σχέσης μπορούν να έχουν κοινό σκοπό την απόκτηση περιουσίας και τον πολλαπλασιασμό της. Ωστόσο, υπάρχει έντονη ανάγκη για ελευθερία και ανεξαρτησία. Ο καθένας χρειάζεται το χώρο του ώστε να εκφράζει την ατομικότητα του με αποτέλεσμα να είναι αναγκαίος ο σεβασμός του ενός προς τον άλλον. Υπέροχη οικογενειακή ζωή, γεμάτη ευχάριστες εκπλήξεις. Αρμονία στον γάμο και τον έγγαμο βίο. Η απόκτηση απογόνων δίνει νόημα στη ζωή των μελών. Η καλή επικοινωνία, τα δυνατά συναισθήματα και το πάθος εναλλάσονται με υψηλό ρομαντισμό.

7/5: Συνίσταται με επιφύλαξη. Ναι μεν υπάρχει αρμονία και οικογενειακή ευημερία ωστόσο το πάθος μπορεί να είναι έντονο και να υπάρχουν έντονες σκηνές βίας. Ένας γάμος που έχει πολλά οικογενειακά μυστικά μεταξύ των μελών της οικογένειας. Η οικογένεια μπορεί να κρύβει ένα μεγάλο μυστικό.

29/5: Αν και ο Ερμής είναι ανάδρομος, δεν είναι απαγορευτική ημερομηνία για εμένα. Η σύνοδος Σελήνης-Ερμή (ανάδρομου) στον Ταύρο δίνει έναν ιδιαίτερο τόνο επικοινωνίας μεταξύ των μελών της σχέσης. Μία εναρμόνιση συναισθηματική και επικοινωνιακή, μία ιδιαίτερη σχέση που παίζει σημαντικό ρόλο στην συναισθηματική και πνευματική εξέλιξη του ζευγαριού. Ο Κρόνος βάζει φρένο, δημιουργεί καρμική χροιά και ο Πλούτωνας δημιουργεί ισχυρό συναισθηματικό-επικοινωνιακό δέσιμο στα μέλη της σχέσης. Σίγουρα ο ένας δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τον άλλον. Υπάρχουν εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν όπως η αδιαλλαξία και το πείσμα. Εάν ελεγχεί η κριτική διάθεση του ενός απέναντι στον άλλον η σχέση θα πετύχει. Γάμος που προκύπτει λόγω τεκνοποίησης και απόκτησης απογόνου, δίνει έναν βιαστικό χαρακτήρα στην ένωση.

Ιούνιος

3/6: Η ημέρα εξασφαλίζει όμορφη, ήρεμη οικογενειακή ζωή και υπόσχεται καλή επικοινωνία μεταξύ των μελών της. Αμοιβαία ενθάρρυνση του ενός προς τον άλλον, υποστήριξη στην δράση των ατόμων. Η συναισθηματική σταθερότητα και ασφάλεια εξασφαλίζουν επιτυχία στον έγγαμο βίο. Προβλήματα στην επικοινωνία υπάρχουν, αλλά υπάρχουν και ισχυρές ενδείξεις να ξεπεραστούν.

4/6: Ένας γάμος που στηρίζεται στα ένθερμα, εγκάρδια συναισθήματα. Κοινά ενδιαφέροντα, χόμπι και δραστηριότητες. Το πάθος, ο ερωτισμός και οι συναισθηματικές εκφράσεις εξασφαλίζουν ευτυχία. Οι διασκεδάσεις δεν λείπουν, το ζευγάρι χαίρεται να δημιουργεί έτσι και η απόκτηση απογόνων θεωρείται δημιουργία. Συναισθηματικές διαφορές και διαφωνίες προκύπτουν αλλά υπάρχουν και ενδείξεις επιτυχίας.

10/6: Εξαιρετική ημέρα. Το μεγάλο τρίγωνο στα ζώδια του αέρα εξασφαλίζει άριστη επικοινωνία. Σταθερότητα και μακροβιότητα στον γάμο, επιτυχής οικογενειακός βίος. Καλές διαθέσεις, εξαιρετικές προοπτικές. Προβλήματα στην επικοινωνία μπορούν να ρθουν στην επιφάνεια λόγω της επικριτικής διάθεσης του ενός προς τον άλλον, ωστόσο τα προβλήματα ξεπερνιούνται. Ανάγκη για βαθύτερη κατανόηση των αναγκών έκαστως.

12/6: Συνίσταται με επιφύλαξη! Υπάρχει ρομαντισμός αλλά και εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν. Ανάγκη για συναισθηματική σταθερότητα και ασφάλεια μέσα στον γάμο.

17/6: Ευτυχισμένος οικογενειακός βίος, ενθάρρυνση του ενός απέναντι στον άλλο. Καλή διάθεση, ευτυχία, πρόοδος. Το συναίσθημα δεν λείπει, υπάρχει ευαισθησία αλλά πρέπει να προσέξουν τα μέλη της σχέσης την αυστηρή κριτική του ενός προς τον άλλον. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετά καλές ενδείξεις στην ημέρα έτσι με καλή επικοινωνία και θετική διάθεση τα όποια συναισθηματικά μπλοκαρίσματα μπορούν να επιλυθούν. Η σταθερότητα και η μακροβιότητα μπορούν να εξασφαλιστούν.

24/6: Εξαιρετική ημερομηνία, υπόσχεται επιτυχημένο έγγαμο βίο, χαρούμενη και ευτυχισμένη ζωή. Το ζευγάρι μπορεί να δημιουργήσει μία όμορφη οικογένεια αλλά και να φτιάξει μία αξιόλογη περιουσία μαζί. Η επικοινωνία είναι αρκετά καλή.

25/6: Συνίσταται με επιφύλαξη. Υπάρχουν εμπόδια που καλείται το ζευγάρι να ξεπεράσει αλλά υπάρχει και έντονη συναισθηματική συμβατότητα. Κατανόηση του ενός ως προς τις ανάγκες του άλλου. Ωστόσο, τα άτομα χρειάζονται τον χώρο τους που και που.

26/6: Ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή, ιδιαίτερα καλή επικοινωνία, συναισθηματική συμβατότητα και σύμπνοια στο ζευγάρι. Σταθερότητα, σταθεροποίηση και μακροβιότητα στον γάμο. Επιτυχία και δυνατότητα ενθάρρυνσης του ενός απέναντι στις φιλοδοξίες του άλλου.

Ιούλιος

1/7: Συνίσταται με επιφύλαξη. Το τρίγωνο Σελήνης-Δία εξασφαλίζει οικογενειακή πρόοδο, ενθουσιώδη συναισθήματα, πάθος, αγάπη για διασκέδαση και ανέσεις. Ο θαυμασμός του ενός προς τον άλλον δεν λείπει. Ωστόσο, υπάρχουν και δύσκολες επιρροές, με παιχνίδια ελέγχου του ενός απέναντι στον άλλον.

7/7: Μεγάλο τρίγωνο στα ζώδια του αέρα, μεταξύ Αφροδίτης-Σελήνης-Κρόνου. Η όψη εξασφαλίζει μακροβιότητα στο γάμο, υπόσχεται συναισθηματική σταθεροτητα και ωριμότητα. Η καλή επικοινωνία αποτελεί ιδιαίτερο χαρακτηριστικό στον άγγαμο βίο ενώ τονίζεται και η ανάγκη των μελών να αναπτύξουν μία πνευματική ένωση-ταύτιση. Το συναίσθημα δεν λείπει και εναλλάσεται με αρκετές ενέσεις ανεξαρτησίας και σεβασμού ελευθεριών του ενός προς τον άλλον.

9/7: Αρκετά καλή ημερομηνία, με τα φώτα (Ήλιο & Σελήνη) σε τρίγωνο μεταξύ τους. Η ημέρα μπορεί να εξασφαλίσει ένα χαρούμενο οικογενειακό κλίμα, οικογενειακή πρόοδο, έντονο συναίσθημα. Τονίζεται ιδιαίτερα η ανάγκη του ζευγαριού για δημιουργία απογόνων αλλά και για απόκτηση περιουσίας και ακινήτων. Μέσα στον γάμο δεσπόζει ένα αίτημα ελευθερίας και ανεξαρτησίας, κανένα από τα μέλη της σχέσης δεν θέλει να χάσει την προσωπική του ταυτότητα με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη ανάγκη για ελευθερία κινήσεων μέσα στον έγγαμο βίο.

10/7: Η ημέρα εξασφαλίζει έναν ευτυχισμένο, γεμάτο συναισθήματα και αισιόδοξο γάμο. Το ζευγάρι έχει θετική στάση για τη ζωή και στοχεύει στην πνευματική του ένωση και επικοινωνία. Το συναίσθημα εναλλάσεται με μία ανάγκη για ελευθερία και ανεξαρτησία. Χρειάζεται να αναπτυχθεί ο σεβασμός επάνω στις ανάγκες και τις ελευθερίες του άλλου.

16/7: Συνίσταται γάμος απογευματινές ώρες! Η ημέρα υπόσχεται μια ευτυχισμένη και πετυχημένη οικογενειακή ζωή, με έντονο συναίσθημα που βρίσκει πρόσφορο έδαφος να εκφραστεί και να αναπτυχθεί. Συναισθηματική ρώμη, γενναιότητα και ικανότητα να υπερασπιστούν τα μέλη της σχέσης ο ένας τον άλλον. Η πρακτικότητα δεν λείπει, ενώ τονίζεται η ανάγκη για υλική και συναισθηματική ασφάλεια. Ιδιαίτερη επικοινωνία καθώς τα άτομα μαθαίνουν να επικοινωνούν σε βάθος και να μην μένουν στην επιφάνεια των προβλημάτων. Ωστόσο, καλό είναι να περιοριστεί η τάση για επιβολή και κυριαρχία των ιδεών του ενός στου άλλου.

17/7: Όμοια ανάλυση με αυτήν της 16ης Ιουλίου. Έντονο συναίσθημα, αρκετά καλή επικοινωνία με δυνατότητες κατανόησης του ενός στις ανάγκες του άλλου. Ωστόσο, η Αφροδίτη σε αναιρετική μοίρα μπορεί να προκαλέσει συναισθηματικά «αγκαθάκια» και να μην αφήνει τα άτομα να εξελιχθούν συναισθηματικά. Χρειάζεται αλληλοκατανόηση και αλληλοσεβασμός στην πορεία του έγγαμου βίου.

23/7: Ήλιος στον Λέοντα, Σελήνη στους Διδύμους! Μία ημέρα που εξαίρει την επικοινωνία, τη δημιουργία και την αγάπη για διασκεδάσεις και οτιδήποτε δημιουργικό. Το τρίγωνο Ερμή-Δία ενισχύει την αισιοδοξία και την ενθαρρυντική διάθεση του ενός απέναντι στον άλλον. Ευνοείται η δημιουργία οικογένειας και υπάρχει αίσθημα ζεστασιάς μέσα στον γάμο. Κοινά νεδιαφέροντα, χόμπι και δραστηριότητες δίνουν διεδόξους στα προβλήματα.

Αύγουστος

6/8: Προτείνεται μέχρι το μεσημέρι! Ένας γάμος με αρκετή λάμψη αλλά και αρκετή εκκεντρικότητα. Το πάθος, ο ερωτισμός, τα θυελλώδη συναισθήματα δεν λείπουν ωστόσο υπάρχουν προβλήματα πρακτικής φύσεως όπως επαγγελματικές υποχρεώσεις του ζευγαριού που απορροφούν κομμάτι της χαράς και της αισιοδοξίας. Πάγιο το αίτημα για ελευθερία και ανοχή μέσα στον γάμο, έτσι τα άτομα πρέπει να είναι φιλελεύθερα, προοδευτικά και ανεκτικά. Η επικοινωνία είναι εξαιρετική και τα άτομα βοηθάνε ο ένας τον άλλον σε ζητήματα ρουτίνας και πρακτικά. Ωστόσο, το συναίσθημα και ο ερωτισμός δεν λείπουν. Εναλλαγή μεταξύ συναισθήματος, ρεαλισμού και πάθους.

7/8: Ένα μεγάλο τρίγωνο στα ζώδια της Φωτιάς! Ήλιος, Σελήνη, Δίας σε ένα τρίγωνο ανοχής χαρίζουν αισιοδοξία, ελαστικότητα, πάθος, ενθουσιασμό, ειλικρίνεια. Το ζευγάρι έχει τη δυνατότητα να διασκεδάζει μέσα από ταξίδια, εξερευνήσεις, μέσα από την περιπέτεια. Υπάρχει τύχη και αρκετές ευκαιρίες ένωσης σε πνευματικό επίπεδο. Ωστόσο, το τετράγωνο Κρόνου-Άρη απαιτεί προσοχή γιατί μπορούν να απορροφηθούν στις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις και να είναι σαν ξένοι. Καλές οι προσωπικές, ατομικές φιλοδοξίες αλλά χρειάζεται προσοχή γιατί υπάρχουν ενδείξεις απόστασης και ψυχρότητας μέσα στον γάμο. Χρειάζεται αυτογνωσία από τα μέλη της σχέσης και αμοιβαίες υποχωρήσεις μιας και ο εγωισμός είναι πρόβλημα.

14/8: Παρόμοια ανάλυση με εκείνην την 7ης Αυγούστου. Ο γάμος με Ήλιο στον Λέοντα είναι ένας γάμος εντυπωσιακός όπου τα μέλη του εκφράζονται γενναιόδωρα και μεγαλόκαρδα. Ωστόσο, η αντίθεση Ήλιου-Κρόνου μπορεί να κάνει τα άτομα να επικεντρώνονται στις επαγγελματικές τους φιλοδοξίες, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τον γάμο τους. Εμπόδια και δυσκολίες υπάρχουν, ωστόσο το τρίγωνο Αφροδίτης-Δία υπόσχεται χαρές, διασκεδάσεις και απολαύσεις. Το συναίσθημα και η τάση για όνειρα δεν λείπουν. Σκοπός του γάμου μπορεί να είναι η απόκτηση περιουσίας και οι υλικές απολαύσεις.

15/8: Η σύνοδος Δία-Σελήνης στον Κριό υπόσχεται ευτυχισμένες οικογενειακές στιγμές, μία χαρούμενη οικογένεια και φιλελεύθερη συμβίωση. Ο γάμος μπορεί να είναι προιόν βιασύνης και προσωπικών αναγκών των ατόμων. Ο ενθουσιασμός και το πάθος δεν λείπουν. Ωστόσο, το ζευγάρι πρέπει να προσέξει τυχόν αποστάσεις μεταξύ τους λόγω επαγγελματικών φιλοδοξιών και υποχρεώσεων καριέρας. Η επικοινωνία είναι εξαιρετική καθώς ο ένας αρέσκεται στο να βρίσκει λύσεις στον άλλον.

20/8: Η ημέρα προσφέρει συναισθηματική αρμονία και ισορροπία, η επικοινωνία είναι αρκετά ικανοποιητική και υπάρχει πάθος, ενθουσιασμός, ερωτισμός, δυνατά συναισθήματα. Η ανάγκη για δημιουργικότητα στο ζευγάρι εκφράζεται μέσω δραστηριοτήτων, παρόμοιων γούστων. Συναίσθημα και λογική μπορούν να συμβαδίσουν προσφέροντας ευτυχία και χαρά.

21/8: Ήλιος (Λέων), Σελήνη (Δίδυμοι). Το ζευγάρι συνεργάζεται άψογα μεταξύ του. Κυριαρχούν το πάθος, ο ερωτισμός, η σεξουαλικότητα αλλά και οι πνευματικές περιπέτιες. Η ημέρα εξασφαλίζει συναισθηματική σταθερότητα, ο ένας είναι σίγουρος για τα συναισθήματα του άλλου. Η σχέση μπορεί να στηριχτεί ως φιλίας και να αναπτυχθούν ο σεβασμός και η αμοιβαία ενθάρρυνση.

Σεπτέμβριος

3/9: Ιδιαίτερη ημέρα. Τα φώτα (Ήλιος & Σελήνη) βρίσκονται σε τετράγωνο μεταξύ τους, ωστόσο έχουμε τον σχηματισμό ενός κρυφού παραλληλόγραμου. Δύο αντιθέσεις, δύο εξάγωνα και δύο τρίγωνα. Οι εντάσεις και οι διαφωνίες μπορούν να επιλυθούν μέσω της επικοινωνίας, του διαλόγου και της ανταλλαγής απόψεων. Η αντίθεση Σελήνης-Άρη στον άξονα Διδύμων-Τοξότη μπορεί να πυροδοτήσει οικογενειακές εντάσεις, ωστόσο το τρίγωνο Σελήνης-Δία και το εξάγωνο Σελήνης-Ερμή προσφέρουν αρμονία στον οικογενειακό βίο αλλά και εξαιρετική επικοινωνία. Μπορεί να υπάρχουν διαφωνίες του ζευγαριού σε ζητήματα ανατροφής των παιδιών.

4/9: Η ημέρα εξασφαλίζει συναισθηματική σταθερότητα και μακροβιότητα στο γάμο. Το καλό επικοινωνιακό κλίμα αποτελεί ισχυρό όπλο σε αυτόν τον έγγαμο βίο. Αμοιβαία ενθάρρυνση του ενός προς τον άλλον, καλή επικοινωνία, ειλικρίνεια, αυθορμητισμός, διπλωματία και ευθύτητα. Το ζευγάρι μέσα από κοινές δραστηριότητες, αθλητικές και ψυχαγωγικές, μπορεί να βρει διεξόδους στα πιθανά προβλήματα.

30/9: Συνίσταται παρ όλο που ο Ερμής κινείται ανάδρομος. Τα φώτα (Ήλιος & Σελήνη) σε θετική όψη μεταξύ τους υπόσχονται μακροβιότητα και ενδιαφέρον. Ο Ήλιος στο ζώδιο του γάμου (Ζυγός) και η Σελήνη στον Τοξότη προσδίδουν αισιοδοξία, καλή διάθεση, ανάγκη για συντροφικότητα και συμπόρευση. Το τρίγωνο Άρη-Κρόνου χαρίζει μακροβιότητα και υπόσχεται υποστήριξη του ενός στη δράση του άλλου. Το ζευγάρι μπορεί να έχει δικό του κώδικα επικοινωνίας. Ωστόσο, παρ όλα τα επικοινωνιακά μπλοκαρίσματα υπάρχει κατανόηση και σεβασμός στις ανάγκες του άλλου.

Οκτώβριος

7/10: Ήλιος στον Ζυγό, Σελήνη στους Ιχθείς! Ισχυρά αισθήματα συντροφικότητας, ανάγκη για συμπόρευση στη ζωή και έναν αρμονικό γάμο. Το συναίσθημα είναι διάχυτο και τα μέλη της σχέσης βρίσκουν τα κανάλια εκδήλωσης του. Ισχυρή, διαισθητική και ουσιαστική επικοινωνία προσφέρει το τρίγωνο Ερμή-Πλούτωνα. Το συναίσθημα, η πρακτικότητα και η καλή επικοινωνία εναλλάσονται μεταξύ τους προσφέροντας ποικιλία και καλές προοπτικές.

14/10: Ημέρα «εγκώμιο» στην επικοινωνία. Ο γάμος έχει έντονα επικοινωνιακό χαρακτήρα, με την σχέση των ατόμων να είναι ουσιαστική. Ο διάλογος και η ανταλλαγή πληροφοριών αποτελούν πηγή έμπνευσης. Το ζευγάρι έχει να διαδαχτεί πολλά μέσα από επαφές, συζητήσεις, ταξίδια και διαφόρου είδους επικοινωνίες. Μεγάλο τρίγωνο στα ζώδια του αέρα. Σελήνη-Άρης στους Διδύμους, Αφροδίτη-Ήλιος στον Ζυγό και Κρόνος στον Υδροχόο. Ομαλά και αρμονικά συναισθήματα, σταθερότητα, μακροβιότητα και επίγνωση πάνω στα συναισθήματα. Η συντροφικότητα λειτουργεί εξαιρετικά. Κοινά γούστα, όμοιες προριμήσεις ενώνουν τα μέλη.

16/10: Συνίσταται! Ισχύουν όλα τα παραπάνω με την διαφορά ότι η Σελήνη βρίσκεται στον Καρκίνο, όμως εκεί κυβερνά. Μπορεί τα φώτα (Ήλιος & Σελήνη) να βρίσονται σε τετράγωνο μεταξύ τους, δημιουργώντας κάποιες διαφορές στα γούστα και τις αντιλήψεις του ζευγαριού αλλά το συναίσθημα και η ανάγκη για συντροφικότητα είναι ισχυρά. Το θάρρος και η αμοιβαία ενθάρρυνση του ενός προς τον άλλον είναι βοηθητικά. Πιθανά επικοινωνιακά προβλήματα καθώς παρατηρείται διαφορά μεταξύ συναισθημάτων και αντιλήψεων του ενός προς τον άλλον. Εάν αναπτυχθεί ο σεβασμός στις ανάγκες, τις ιδιαιτερότητες και την διαφορετικότητα του άλλου μπορεί να μακροημερεύσει ο γάμος.

24/10: Συνίσταται με επιφύλαξη και μόνο εφόσον το ζευγάρι είναι σίγουρο για αυτό το βήμα καθώς βρισκόμαστε προ της ηλιακής έκλειψης στον Σκορπιό. Ήλιος-Αφροδίτη στον Σκορπιό σε σύνοδο μιλάνε για μια βαθειά, παθιασμένη αγάπη, για τον απόλυτο έρωτα που ωστόσο υπάρχουν ζήλιες, ίντριγκες και ανασφάλιες. Η σύνοδος Σελήνης-Ερμή στον Ζυγό σε αποκλίνον τρίγωνο με τον Κρόνο υπόσχεται κάποια σταθερότητα εφόσον το ζευγάρι έχει αναπτύξει το επικοινωνιακό κομμάτι και την συναισθηματική κατανόηση ως προς τα συναισθήματα του άλλου. Εναλλαγές μεταξύ πάθους, συναισθήματος, λογικής και συντροφικότητας. Ανάγκη για δημιουργία από κοινού περιουσίας.