You are currently viewing ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ – ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ
Illustration of horoscope

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ – ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ

Γεννημένος στην Αθήνα, στις 4/3/1968  είναι μοναχογιός και το τελευταίο από τα τέσσερα παιδιά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και της Μαρίκας Γιαννούκου. Αποτελεί γόνο πολιτικής οικογένειας από την πλευρά του πατέρα του και είναι παντρεμένος με την Πολωνής καταγωγής Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Μαζί έχουν αποκτήσει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη. Με διακεκριμένες σπουδές αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών το 1986 και σπούδασε Κοινωνικές Επιστήμες στο Harvard, όπου βραβεύτηκε για τη διπλωματική του με θέμα τις σχέσεις «Ελλάδας-ΗΠΑ». Οι μεταπτυχιακές του σπουδές αφορούν στην Ευρωπαϊκή Ενοποίηση στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Εκλέχθηκε πρωθυπουργός της Ελλάδος στις 7/7/2019 και ανέλαβε καθήκοντα Πρωθυπουργού στις 8/7/2020.

Ανήκει στον αστερισμό των Ιχθύων, με Σελήνη στον τεχνοκράτη Ταύρο. Μία ευαίσθητη, φιλεύσπλαχνη και εύθραυστη προσωπικότητα, την οποία κρύβει καλά μέσα από την τεχνοκράτισσα και πρακτική Σελήνη στον Ταύρο που του χαρίζει ικανότητες να υλοποιεί τους στόχους και τις φιλοδοξίες του. Ευαίσθητος, συναισθηματικά δοτικός αλλά καθόλου αδύναμος τον έχουμε δει πολλές φορές σε προσωπικές στιγμές με την οικογένεια και τα παιδιά του. Το εξάγωνο μεταξύ των φώτων του (Ήλιος-Σελήνη) δίνουν μια αρμονική προσωπικότητα εξωτερικά και φαινομενικά χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες, προκλήσεις και εμπόδια. Διαθέτει υψηλή ενσυναίσθηση, είναι οραματιστής και έχει εμπνεύσεις που μπορεί να υλοποιήσει.

Ο Ερμής στον Υδροχόο προσδίδει ένα ιδιαίτερα κοφτερό, εφευρετικό και επικοινωνιακό μυαλό με εξαιρετικές ιδέες και πρωτοποριακές αντιλήψεις. Εξάλλου το ακαδημαϊκό υπόβαθρο και οι σπουδές του μας το αποδεικνύουν περίτρανα. Βρίσκεται πιο μπροστά από τις εξελίξεις τις περισσότερες φορές και τον έχουμε δει να έχει μια οικειότητα με τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο.

Η Αφροδίτη του στον Υδροχόο δείχνει τις εκκεντρικές και προοδευτικές επιλογές στον έρωτα και τον γάμο. Ερωτεύτηκε και έφτιαξε οικογένεια με μία γυναίκα με ρίζες από το εξωτερικό. Η θέση αυτή της Αφροδίτης αποτελεί μία ένδειξη δημιουργίας και διατήρησης σχέσεων με ανθρώπους διαφορετικής κουλτούρας, καταγωγής και προέλευσης. Είναι ένας άνθρωπος με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη και αντίληψη.

Ερμής και Αφροδίτη σε πολύ στενή προσέγγιση μιλούν για μία όψη (σύνοδος) που του χαρίζουν αυθεντική προσωπικότητα ενώ τον βοηθάνε καλά να κρύψει το συναισθηματικό του προφίλ κάνοντας τον να μοιάζει περισσότερο λογικός και απρόσωπος. Η όψη αυτή χαρίζει μια εξοικείωση με την τεχνολογία και δεν αποκλείεται να τον βλέπουμε να έχει μία ικανότητα σε θέματα τεχνολογικής προόδου και καινοτομίας. Υποστήριξε και στήριξε τους θεσμούς της τηλεργασίας, της τηλεκπαίδευσης ενώ στη διάρκεια της θητείας του ξεκίνησε η ψηφιοποίηση της λογιστικής και του λογιστικού κλάδου με το MyData της ΑΑΔΕ. Φυσικά, σε αυτές τις εξελίξεις συνέβαλλε και η πανδημία του Covid-19  για να είμαστε δίκαιοι και αμερόληπτοι.

Ο Άρης του στον Κριό τον κάνει δυναμικό, παρορμητικό, με μεγάλους ενθουσιασμούς και δυναμική ενώ του χαρίζει νεανικότητα στην εμφάνιση και αθλητικό στυλ. Πράγματι, πολλές φορές τον έχουμε δει στην προσωπική του ζωή με αθλητικό στυλ και φόρμες. Είναι λάτρης της άθλησης, της γυμναστικής και των σπορ και απόδειξη για αυτό αποτελούν οι εικόνες που έχουμε είτε να αθλείται ή να κάνει ποδήλατο.

Ωστόσο, ο Κρόνος του στον Κριό μειώνει τον ενθουσιασμό του και τον γειώνει κάνοντας όλες τις ιδέες και τους ενθουσιασμούς του πράξεις. Η όψη σχετίζεται με το «καρμικό και βαρύ» όνομα που κληρονόμησε. Είναι γόνος πολιτικής οικογένειας καθώς ο πατέρας του, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης διατέλεσε Πρωθυπουργός ενώ και η αδελφή του, Ντόρα Μπακογιάννη είναι αθλήτρια της πολιτικής σκηνής. Είναι δύσκολο να είσαι γιος ενός Πρωθυπουργού, υπάρχουν μέτρα σύγκρισης και πολλές φορές μπορεί να βρίσκεσαι στη σκιά του πατέρα σου. Ωστόσο, κατάφερε να εκλεγεί Πρωθυπουργός και να ανταπεξέλθει σε μία δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα, στην εποχή του Covid-19. Η σύνοδος Άρη-Κρόνου στον Κριό είναι μία από τις αιτίες για τα εμπόδια που υπήρξαν κατά καιρούς στην πολιτική του σταδιοδρομία. Χρειάστηκε και χρειάζεται να δουλέψει σκληρά και να αποδείξει ότι όντως είναι ένας άξιος και ικανός γόνος. Τα μέτρα και οι περιορισμοί που έχει επιβάλλει δηλώνει τη σκληρότητα του και την πειθαρχία που επιβάλλει τόσο στην κοινωνία όσο και τον ίδιο του τον εαυτό. Η όψη σχετίζεται με περιορισμούς και «δικτακτορικές» τάσεις, που είναι αποτέλεσμα των τρεχουσών συνθηκών της πανδημίας.

Στο έργο του και στις μεταρρυθμιστικές του αποφάσεις μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε ικανό, αξιόλογο, προοδευτικό και καινοτόμο. Δεν λείπουν και οι στιγμές εκείνες που ατύχησε ή κάπως άργησε σε κάποιες αποφάσεις του, όπως στη λήψη μέτρων στη δεύτερη φάση της πανδημίας. Ωστόσο, μπορούμε να πούμε ότι τα καταφέρνει επιδέξια.

Προβλέψεις & Προγνωστική

Η εύνοια που δέχτηκε το 2019 σχετίζεται και με τις δύσκολες όψεις υπό τις οποίες ήτο ο πρώην Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τις εκλείψεις στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου να φέρνουν αλλαγές και απρόοπτα αλλά και με το τετράγωνο του Ουρανού από τον Ταύρο. Οι επιρροές αυτές στάθηκαν δυνατές για να αποδυναμώσουν την πορεία του. Ωστόσο, η εκλογή του δεν ήταν μόνο αποτέλεσμα των δύσκολων συγκυριών που δεχόταν ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Δίας στον Τοξότη ανέβασε τη δημοτικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη στα ύψη και οι θετικές γωνίες προς τους γενέθλιους Ερμή, Αφροδίτη, Κρόνο και Άρη βοήθησαν στην ανοδική του τροχιά και τη βελτίωση της δημοτικότητας του.

Πρόγνωση 2021

Η νέα χρονιά είναι πολλά υποσχόμενη και προστατευτική για τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Σίγουρα υπάρχουν στιγμές πιο δύσκολες, που θα χρειαστεί να δείξει προσοχή και θα δεχτεί πιέσεις αλλά σε γενικές γραμμές δέχεται υποστηρικτικές επιρροές. Ο Δίας στον Υδροχόο μέσα στο 2021 και ειδικότερα το τρίμηνο Φεβρουαρίου-Απριλίου θα περάσει επάνω από τους γενέθλιο Ερμή και Αφροδίτη, κάτι που σημαίνει αποδοχή από το ευρύ κοινωνικό σύνολο, έμφαση στην επικοινωνία αλλά και γοητεία. Η σύνοδος Ερμή-Δία υπόσχεται επιτυχημένες διαπραγματεύσεις και συμφωνίες ενώ η σύνοδος Αφροδίτης-Δία μπορεί να σημαίνει και νέες συνεργασίες ή έναν πιθανό μετασχηματισμό, ο οποίος θα του βγει σε καλό. Παράλληλα, ο Δίας στηρίζει ήδη από τον Ιανουάριο σε εξάγωνο τους γενέθλιους Άρη και Κρόνο, κάτι που υπόσχεται σταθερότητα, επιτυχίες και εύνοια.

Το διάστημα από τον Μάιο έως τον Ιούλιο είναι εξαιρετικό καθώς ο Δίας περνάει στο ζώδιο του, στους Ιχθείς για μία δοκιμαστική κούρσα. Φυσικά, ο Δίας δεν πιάνει τη γενέθλια θέση του Ήλιου του, ωστόσο διελαύνει επάνω από σημαντικά μεσοδιαστήματα, αυτό του Ήλιου/Ερμή και του Ήλιου/Αφροδίτης. Εύνοια, κοινωνική απήχηση, δημοτικότητα, πειθώ και τύχη σε εμπορικές και διεθνείς διαπραγματεύσεις.

Ωστόσο, Ο Κρόνος στον Υδροχόο απαιτεί σύνεση, πειθαρχία, οργάνωση και σωστές τακτικές καθώς ευρισκόμενος στον δωδέκατο ηλιακό του οίκο έρχεται να απονείμει δικαιοσύνη. Εάν δεν τηρήσει την πεπατημένη και παρεκκλίνει από την πειθαρχία και τη σκληρή δουλειά, σίγουρα αυτό θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στη δημόσια εικόνα του και τη θητεία του. Είναι μία επιρροή που απαιτεί σύνεση, σοβαρότητα και καθόλου επιπολαιότητα. Απαιτητικό φαίνεται το διάστημα από τις 15/3 έως τις 15/8 με τον Κρόνο να πιέζει τους γενέθλιους Ερμή και Αφροδίτη του. Θα δεχτεί σίγουρα αυστηρή κριτική και θα υπάρξουν πολλοί που θα προσπαθήσουν να αποδυναμώσουν το έργο, τη δράση και τις αποφάσεις του.

Ο Ουρανός μέσα στη χρονιά σε σύνοδο με τη γενέθλια Σελήνη του φέρνει συνεχείς ανατροπές, αλλαγές και ανακατατάξεις στο πρόγραμμα του, την καθημερινή του ζωή αλλά και σε ζητήματα σπιτιού και πολιτικής. Χρειάζεται να επιδείξει ευελιξία και προσαρμοστικότητα ώστε να ανταπεξέλθει στις ανατροπές αυτές. Η σχέση του με τις γυναίκες  μπορεί να είναι τεταμένη και δεν αποκλείεται να υπάρξει γυναικείο πρόσωπο που θα αντιμετωπίσει θέμα στην κυβέρνηση του.

Ο Ποσειδώνας μέσα στο 2021 βρίσκεται σε σύνοδο με το μεσοδιάστημα Ήλιου/Χείρωνα που δείχνει τον ρόλο του στην εποχή. Ήλιος/Χείρωνας μιλάνε για πληγές, τραύματα και απώλειες. Δύσκολες συγκυρίες που κοστίζουν. Ωστόσο, ο Ποσειδώνας (εμβόλιο, θεραπεία, ιατρική, ολιστική) φέρνουν ίαση και θεραπεία. Κατά πάσα πιθανότητα, την εποχή της διακυβέρνησης του θα φθάσει το εμβόλιο στην Ελλάδα. Δείχνει τη συμπόνια που βιώνει για τους ανθρώπους, την κοινωνία αλλά και τα θύματα του Covid-19. Η ιδιαίτερη στάση του απέναντι στο νοσηλευτικό προσωπικό και τους ιατρούς χαρακτηρίζεται ευεργετική και σέβεται το έργο και την προσπάθεια τους. Πρέπει να μείνει αμέτοχος από σκάνδαλα και οικονομικές δοσοληψίες καθώς η όψη μιλάει για αποκάλυψη σκανδάλων σε πιθανή εμπλοκή του. Επίσης, καλό είναι να προσέχει και άτομα από την κυβέρνηση του που υπόγεια τον επιβουλεύονται και προσπαθούν να του μειώσουν τη δύναμη.

Συμπερασματικά, το 2021 αποτελεί μία χρονιά ευκαιριών, προβολής και ανάδειξης ή καλύτερα επικοινωνίας για τον Πρωθυπουργό. Σίγουρα, υπάρχουν χρονικές στιγμές που θα δεχτεί πίεση και θα υπάρξουν στενότητες και δυσκολίες ωστόσο τα άστρα είναι ευνοϊκά και δεν υπόσχονται κάποια δυσάρεστη εξέλιξη για τη θητεία του.

Προοδευμένο Ωροσκόπιο

 Στο προοδευμένο ωροσκόπιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πολύ δυνατές και καθοριστικές όψεις. Ο Κρόνος διελαύνει το ζώδιο του Κριού και βρίσκεται πολύ κοντά στον βόρειο δεσμό, στο κάρμα του, στο σημείο εκείνο που ήθελε και θέλει να φτάσει. Παράλληλα, ο προοδευμένος Κρόνος του βρίσκεται στο μεσοδιάστημα βορείου δεσμού/Άρη κάτι που δείχνει την απώλεια του πατέρα του το 2017 αλλά και τη θέση ευθύνης που απέκτησε δύο χρόνια αργότερα. Επέκταση μέσω απώλειας και συναισθηματικού πόνου. Πήρε τα ηνία στην πολιτική σκηνή και την οικογένεια του ως εξέχον πολιτικό πρόσωπο.

Στο προοδευμένο ωροσκόπιο ο Ήλιος και ο Ερμής του βρίσκονται σε σύνοδο στον 6ο του Ταύρου. Σε αυτό το σημείο βρίσκεται όλο το 2019 και 2020 ο Ουρανός, ο οποίος φέρνει συνεχείς ανατροπές και αλλαγές στο πρόγραμμα, την καθημερινότητα και στη ζωή του. Ποιος να περίμενε ότι το 2020 θα βιώναμε μία τέτοια πανδημία, πόσο μάλλον ο ίδιος, την οποία φυσικά και έπρεπε να διαχειριστεί στη διάρκεια της θητείας του.

Το 2021 φέρνει εξελίξεις και δοκιμασίες καθώς ο Κρόνος θα διελαύνει στο ζώδιο του Υδροχόου και θα τετραγωνίζει τους προοδευμένους Ήλιο και Ερμή. Εμπόδια, προκλήσεις, δυσκολίες και αυστηρή κριτική προς το πρόσωπο και την κυβέρνηση του θα τον βγάζουν εκτός προγράμματος πολλές φορές και θα του διαταράσσουν την πορεία του. Ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι δύο μήνες απαιτητικοί με το τετράγωνο Δία-Ουρανού αλλά και Κρόνου-Ουρανού να φέρνουν απρόβλεπτες καταστάσεις και παράγοντες που θα τον βγάζουν από τον σωστό δρόμο ή θα προσπαθούν να τον εκτοπίσουν. Η πραγματικότητα είναι όντως δύσκολη, η εποχή που ζούμε φέρει περιορισμούς σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο με αποτέλεσμα να βιώσει διλήμματα. Υπάρχουν αυτοί που θα αμφισβητήσουν την πορεία και τις ικανότητες του. Ωστόσο, ο Δίας τον προστατεύει από κακοτοπιές και εχθρούς. Τέλος, η προοδευμένη Σελήνη του στον Κριό άρχισε να αποχωρίζεται τη γενέθλια σύνοδο Άρη-Κρόνου που αποτελεί ένδειξη της θέσης του στην πανδημία του Covid-19. Τέλος, ο προοδευμένος του Άρης στον Ταύρο δέχεται την στήριξη του διελαύνοντα Ποσειδώνα και Πλούτωνα που σημαίνει εδραίωση, δυναμική, πάθος, ανθεκτικότητα και σωστές επιλογές από ένστικτο. Η σωστή αντιμετώπιση και το αίσθημα πρακτικότητας που αναδεικνύει τον κάνουν αξιόπιστο και έναν  ικανό Πρωθυπουργό που μοιάζει να κουβαλάει στην πλάτη του μια ολόκληρη κοινωνία και τα προβλήματα της, ως ένας άλλος βράχος του Γιβραλτάρ.

Κυριάκος Μητσοτάκης & Ελλάδα

Το κράτος της Ελλάδος ιδρύθηκε με την υπογραφή της συνθήκης του Λονδίνου στις 3/2/1830 και ανήκει στον αστερισμό του Υδροχόου. Οι Έλληνες είμαστε ιδιαίτερα προοδευτικό έθνος, με υψηλή πνευματικότητα και προνοητικότητα. Πολλοί διακεκριμένοι Έλληνες έχουν διαπρέψει στον χώρο των επιστημών, της ιατρικής, της φαρμακοβιομηχανίας. Το Ελληνικό μυαλό είναι πηγή έμπνευσης και φωτός. Τι κοινό όμως έχει το ωροσκόπιο της Ελλάδας με το ωροσκόπιο του Κυριάκου Μητσοτάκη; Η Αφροδίτη και ο Ερμής του Κυριάκου Μητσοτάκη σε στενή σύνοδο με τον Ήλιο της Ελλάδας δείχνουν μία ταύτιση και ότι οι ιδέες του μπορούν να εκφραστούν και να βρουν πεδίο εφαρμογής στη χώρα μας. Αποτελεί πρόσωπο αγαπητό και δημοφιλές ενώ διακατέχεται από διπλωματία και εξαιρετικές επικοινωνιακές ικανότητες.

Ερμής στον Υδροχόο για την Ελλάδα, Ερμής στον Υδροχόο για τον Πρωθυπουργό. Οι ιδέες του, οι αντιλήψεις του και οι πεποιθήσεις του βρίσκουν διέξοδο και εφαρμογή στην Ελλάδα. Έντονα Κρόνια ωροσκόπια τόσο της Ελλάδας όσο και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η αντίθεση Ήλιου-Κρόνου για την Ελλάδα δείχνει το γεγονός ότι σαν κράτος, σαν έθνος έχουμε περάσει δυσκολίες, αντιξοότητες και ότι στην πολιτική σκηνή υπήρξαν και υπάρχουν παιχνίδια εξουσίας. Ένα έθνος τόσο προοδευτικό, τόσο προνοητικό, φιλελεύθερο και δημιουργικό να βρίσκει συνεχώς αντιστάσεις και προκλήσεις στην πορεία των αιώνων. Η σύνοδος Άρη-Κρόνου δείχνει παρόμοιες ιδιότητες και για τον ίδιο. Κατά καιρούς συνάντησε εμπόδια, δυσκολίες, προκλήσεις και μέσα από σαράντα κύματα έφτασε να κατέχει τον τίτλο του Πρωθυπουργού.

Ο Πλούτωνας του Πρωθυπουργού σε σύνοδο ακριβείας με τον βόρειο δεσμό του Ελληνικού κράτους. Μία όψη άκρως καρμική που δείχνει το τίτλο που απέκτησε κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού και πόσο μοιραία υπήρξε η θητεία του. Ο Πλούτωνας σχετίζεται με τον θάνατο αλλά και την αναγέννηση. Πανδημία, κρούσματα και θάνατοι στη διάρκεια της θητείας του. Οικονομική κρίση, λιτότητα, αύξηση ανεργίας και πιέσεις σε κοινωνικό επίπεδο. Το χρονικό timing και η στιγμή της θητείας του συνέπεσε όχι μόνο με ένα εθνικό ζήτημα αλλά με μία παγκόσμια κρίση στο σύστημα υγείας, την παγκόσμια οικονομία και κοινωνία. Παίζονται και θα παίζονται σίγουρα παιχνίδια εξουσίας γύρω από το όνομα του, κάτι που τον καθιστά μοιραία προσωπικότητα ενώ έχει σφοδρές συμπάθειες και αντιπάθειες καθώς ο Πλούτωνας και η όψη συνδέονται με ακρότητες.

Αφροδίτη και Ήλιος στο ίδιο ζώδιο εις διπλούν. Η Αφροδίτη του στο ζώδιο του Ήλιου της Ελλάδος και η Αφροδίτη του Ελληνικού κράτους στο ζώδιο του Ήλιου του. Μία όψη που σχετίζεται με τη δημοτικότητα και την ευγενική φιγούρα του παρόλες τις ακρότητες του κόσμου. Προς το παρόν και λόγω της πανδημίας δεν φαίνεται η αγάπη για την τέχνη, το θέατρο και τον καλλιτεχνικό κόσμο. Ας ελπίσουμε ότι η καταπολέμηση της πανδημίας θα βοηθήσουν να αναδείξει και άλλες θετικές πτυχές της προσωπικότητας του.

Το γενέθλιο τετράγωνο στον χάρτη της Ελλάδος μεταξύ Δία-Πλούτωνα από τα ζώδια του Αιγόκερω και του Κριού δείχνει τα παιχνίδια εξουσίας στον οικονομικό τομέα κατά καιρούς που παίζονται από τις κυβερνήσεις εις βάρος του λαού από την ίδρυση του κράτους. Η εμπλοκή του Χείρωνα τόσο το 2020 όσο και το 2021 δείχνει δύο κρίσιμες χρονιές για την οικονομία. Οικονομική συρρίκνωση, προβλήματα ρευστότητας εντείνονται λόγω της πανδημίας Covid-19. Η Ελλάδα πάντα πάσχιζε και έπασχε οικονομικά, το ίδιο θα εξακολουθήσει να συμβαίνει και το 2021, ασφαλώς όμως υπάρχουν υποστηρικτικές όψεις. Προβλέψεις για την πορεία της Ελληνικής οικονομίας θα αναρτηθούν σε άλλο άρθρο. Σίγουρα όμως ας είμαστε αισιόδοξοι καθώς το 2021 διαφαίνεται κάποια βελτίωση μέσα στις δυσκολίες της χρονιάς.

Θέση κλειδί στη συναστρία του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Ελλάδα κατέχει ο πλανήτης Άρης. Ο γενέθλιος Άρης του Πρωθυπουργού από το ζώδιο του Κριού σχηματίζει ένα μεγάλο τρίγωνο στα ζώδια της φωτιάς με τον Άρη και τον Κρόνο της Ελλάδος από τα ζώδια του Τοξότη και του Λέοντα. Δραστήριος, δυναμικός, ενθουσιώδης και υπερασπιστής του Έθνους και της πατρίδας του. Ας ευχηθούμε τα καλύτερα για τη χώρα μας πρώτα από όλα και κατά δεύτερο λόγο στο δύσκολο και απαιτητικό έργο του Πρωθυπουργού.