You are currently viewing ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΝΤΡΙΣΜΠΙΩΤΗ

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΝΤΡΙΣΜΠΙΩΤΗ

Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (γεννημένη στην Καρδίτσα, 21 Μαρτίου 1984) είναι η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια βάδην όλων των εποχών, έχοντας κατακτήσει 3 χρυσά, 2 ασημένια και 1 χάλκινο μετάλλιο σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις. Γεννήθηκε το 1984 στην Καρδίτσα και αποφοίτησε από το 5ο Λύκειο της Καρδίτσας το 2002.Κατέχει πτυχίο Γυμναστικής Ακαδημίας από τη Σχολή ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα. Είναι παντρεμένη και ζει μόνιμα στην Καρδίτσα.

Ανήκει στον αστερισμό του Κριού δηλαδή το ζώδιο της είναι ο Κριός. Ως επί των πλείστον, το ζώδιο του Κριού φημίζεται για τις αθλητικές του επιδόσεις, τη φόρμα του αλλά και για το «αθλητικό του ταπεεραμέντο». Κυβερνήτης του ζωδίου είναι ο Άρης (λίμπιντο, δύναμη, αντοχή) και βλέπουμε ότι η Αντιγόνη έχει έναν «πανίσχυρο» Άρη στον Σκορπιό (27ο του ζωδίου). Λόγω έλλειψης στοιχείων δεν γνωρίζουμε την ακριβή ώρα γέννησης της πρωταθλήτριας έτσι η ανάλυση βασίζεται στην ηλιακή οικοθεσία, από άποψη ηλιακών οίκων.

Κριός με έμφαση στο ζώδιο του Σκορπιού!

Παρατηρούμε μία πολυαστρία στον Σκορπιό! Οι πλανήτες Πλούτωνας, Κρόνος, Άρης βρίσκονται στο ζώδιο του Σκορπιού ενώ και η Σελήνη της Αντιγόνης βρίσκεται στον Σκορπιό. Από ηλιακής άποψης, ακολουθώντας την ηλιακή οικοθεσία, ο οίκος του Σκορπιού αποτελεί τον οίκο των παθών, του θανάτου, της αναγέννησης, της μεταμόρφωσης, του μετασχηματισμού, της ανθεκτικότητας και παντοδυναμίας. Ο πλανήτης Άρης στον Σκορπιό είναι πανίσχυρος καθώς βρίσκεται στο ζώδιο της παραδοσιακής διακυβέρνησης. Ο πλανήτης είναι ο κυβερνήτης του ωροσκοπίου της καθώς ο Κριός κυβερνά το ζώδιο του Κριού.

Άρης σύνοδος Σελήνη & αντίθεση Χείρωνας

Ο Άρης παντοδύναμος στον Σκορπιό, της χαρίζει αντοχή, πείσμα, δυναμισμό, μαχητικότητα. Είναι ένας Άρης που διακατέχεται από πολλά πάθη και πολλές φορές έρχεται αντιμέτωπος με δυσκολίες, αντιξοότητες και κακουχίες. Ωστόσο, χαρακτηρίζεται από μία αστείρευτη πηγή ενέργειας, μοιάζει με ένα «ηφαίστειο» ανενεργό που όταν ενεργοποιηθεί βγάζει λάβα και σαρώνει τα πέντα στο πέρασμα της. Η Σελήνη πάλι, από την άλλη πλευρά σχετίζεται με τα συναισθήματα ενός ανθρώπου, με το σπίτι, την οικογένεια, τις ρίζες, την προέλευση και την καταγωγή. Στο ζώδιο του Σκορπιού, μιλάει για έναν άνθρωπο εσωστρεφή, δυναμικό, με αρκετές φοβίες που πολλές φορές καλείται να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της ζωής. Η αντίθεση με τον «Χείρωνα» δείχνει το τραύμα που καλείται να ξεπεράσει, να υπερβεί. Ο «αθλητισμός» είναι όλη της η ζωή και αποτέλλεσε την «Αχίλλειο Πτέρνα» της Πρωταθλήτριας, ωστόσο, αντιμετώπισε το τραύμα αυτό με επιτυχία μέσα από σκληρή & επίπονη προσπάθεια ετών. Είναι μία όψη που δείχνει εμπόδια, προκλήσεις, καθυστερήσεις και ματαιώσεις. Πολλές φορές ίσως απογοητεύτηκε, αποσύρθηκε, τραβήχτηκε στο παρασκήνιο. Είναι μία όψη που δείχνει μία «μαχήτρια». Πολλές φορές ο αγώνας είναι μοναχικός, η προετοιμασία στο σκοτάδι. Η αποθάρρυνση παίζει ανασταλτικό ή κατασταλτικό ρόλο στην επιτυχία του ωροσκοπίου της, ωστόσο, έχουμε να κάνουμε με ανεξάντλητα αποθέματα ενέργειας και δυναμισμού, κάτι που την οδήγησε στην επιτυχία και στην στέψη 2 χρυσών μεταλλείων στο Μόνακο. Την είδαμε να δακρίζει στον Εθνικό Ύμνο! Ο σκορπιός συμβολίζει τα δάκρια, το έντονο συναίσθημα. Δάκρια ψυχής, δάκρια δικαίωσης! Η δικαίωση!

Κρόνος και Πλούτωνας

Ανήκει στην γενιά των ανθρώπων που έχουν Κρόνο και Πλούτωνα στον Σκορπιό. Κρόνος και Πλούτωνας σχετίζονται με ελλείψεις, στέρηση, λιτότητα, εμπόδια, προκλήσεις. Ναι! Ομολογουμένως κατάγεται από την Καρδίτσα, από μία επαρχιακή πόλη, είναι άνθρωπος του μόχθου, του κόπου, του αγώνα. Στη ζωή της βιώσε πολλές καθυστερήσεις, ματαιώσεις και απογοητεύσεις. Αποσύρθηκε! Το δυνατό της σημείο; Το πείσμα, το θάρρος, η γενναιότητα, η τόλμη. Πολλοί άνθρωποι χρειάζονται τον χρόνο τους, τον χώρο τους, χρειάζεται να αποσυρθούν για να επαναφορτίσουν τις μπαταρίες τους και να επιστρέψουν σαρωτικοί. Ναι! Η Αντιγόνη ανήκει σε αυτήν την κατηγορία ανθρώπων! Επέστρεψε, εντυπωσίασε και σάρωσε! Το γεγονός ότι οι Κρόνος και Πλούτωνας βρίσκονται στο ίδιο ζώδιο με τον Άρη της (Σκορπιός) μιλάει για την επιτυχία σε μία όχι τόσο πρώιμη ηλικία, αλλά ύστερά από σκληρούς κόπους, προσπάθειες, στερήσεις. Είναι η όψη που μιλάει για τις καθυστερήσεις αλλά και για την επιτυχία σε μεγαλύτερη ηλικία. Έδρασε με «Σοφία» και κατέκτησε την κορυφή!

Δίας & Διελεύσεις

Ο Δίας από δίελευση αυτήν την εποχή (Αύγουστος 2022) βρίσκεται στην 7ο μοίρα του Κριού, επάνω ακριβώς, σε σύνοδο με το μεσοδίαστημα (Midpoint) Ήλιου/Ερμή της. Είναι μία επιρροή που χαρίζει διάδοση, εύρως, φήμη, δημοτικότητα. Και ναι ο Δίας ρίχνει φως, το όνομα της έγινε ευρέως γνωστό, διαδεδομένο. Ο Δίας ότι αγγίζει το επεκτείνει.

Πλούτωνας & Διελεύσεις

Ο Πλούτωνας σε διέλευση από τα τελειώματα του Αιγόκερω σχηματίζει θετικές όψεις με τους γενέθλιους Χείρωνα, Άρη, Σελήνη. Οι όψεις της έδωσαν το πείσμα, τον δυναμισμό, τη δύναμη να ξεπεράσει συναισθηματικά εμπόδια και προκλήσεις αλλά και να ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις της.

Κρόνος & Διελεύσεις

Ο διελεύνον Κρόνος από τον Υδροχόο σε ένα ταυ-τετράγωνο με τους Άρη, Σελήνη, Χείρωνα δείχνει την σκληρή δουλειά και προετοιμασία της περιόδους, τις ελλείψεις, τις στερήσεις, τις θυσίες. Τα λεγόμενα της «Θέλω μία μπύρα, που τόσο αγαπώ» δείχνουν αυτήν την διέλευση. Στερήθηκε ελευθερίες και απολαύσεις για να κατακτήσει την κορυφή!

Παράδειγμα προς μίσηση! Συγχαρητήρια, θερμά συγχαρητήρια! Αντιγόνη σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία, υγεία, ευτυχία και σε μία κατάκτηση στους Ολυμπιακούς αγώνες! Ευχαριστούμε από καρδιάς, μας έκανες περήφανους!