You are currently viewing ΣΥΝΘΕΤΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ

ΣΥΝΘΕΤΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ

Σε αυτό το άρθρο αναλύουμε τη σημασία του σύνθετου ωροσκοπίου. Εκτός από τη συναστρία η μέθοδος του σύνθετου ωροσκοπίου αποτελεί μία άρτια και απαιτητική διαδικασία ερμηνείας της συμβατότητας δύο ανθρώπων. Η συναστρία δείχνει την επιρροή του ενός επάνω στον άλλον, είναι ο καθρέπτης του ενός προς τον άλλον. Το σύνθετο ωροσκόπιο αποτελεί την ένωση των δύο ανθρώπων σαν μία οντότητα. Πως αντιμετωπίζουν από κοινού οι δύο άνθρωποι τη ζωή; Έχουν κοινούς στόχους; Αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις; Πως μπορούν να συνυπάρξουν αυτοί οι άνθρωποι; Πως βαδίζουν από κοινού στο μέλλον; Η αποτύπωση των δύο ξεχωριστών ωροσκοπίων σε έναν χάρτη καλείται σύνθετο ωροσκόπιο.

Ο σύνθετος χάρτης αφορά κάθε είδους σχέση, ερωτική, φιλική, αδελφική, οικογενειακή, επαγγελματική και καλύπτει ένα μεγάλο εύρος σχέσεων. Πολλές φορές έχουμε αναρωτηθεί πως δρούμε σαν ένα με τον ή τη σύντροφο μας ή με έναν συνεργάτη μας. Η μελέτη του σύνθετου ωροσκοπίου θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα τη δυναμική μιας σχέσης. Παραδείγματος χάρη, ο Κώστας είναι Σκορπιός και η Ντίνα Ιχθύς. Ο Ήλιος τους στο σύνθετο ωροσκόπιο αποτυπώνεται στο Ζώδιο του Αιγόκερω. Επιπλέον, ο Κώστας έχει Σελήνη στο Ζυγό και η Ντίνα στον Υδροχόο. Η σύνθετη Σελήνη βρίσκεται στο ζώδιο του Τοξότη. Με τον ίδιο τρόπο υπολογίζουμε κάθε πλανήτη, κάθε αστεροειδή, κάθε ακμή για να φτάσουμε στο σύνθετο ωροσκόπιο.

Υπάρχουν πολλές αυτοματοποιημένες φόρμες που μπορούν να μας δώσουν το σύνθετο ωροσκόπιο ωστόσο η ερμηνεία της τεχνικής αυτής αποτελεί μία εξαιρετικά πολύπλοκη και απαιτητική διαδικασία, η οποία χρειάζεται λεπτομερή ανάλυση και γνώση σε βάθος. Εκτός από το σύνθετο ωροσκόπιο υπάρχει και το προοδευμένο σύνθετο ωροσκόπιο. Ο άνθρωπος από τη φύση του είναι ον δυναμικό. Ο χάρτης μας δεν μένει στατικός αλλά προοδεύει, εξελίσσεται δυναμικά στο χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι αλλάζουμε χάρτη, ζώδιο ή υπόσταση. Το γενέθλιο ωροσκόπιο μας αποτελεί μία και μοναδική αναπαράσταση, τη στιγμή της γέννησης μας. Ωστόσο, οι στόχοι μας, οι φιλοδοξίες μας και το πώς αντιμετωπίζουμε τη ζωή αλλάζουν.

Τόσο το σύνθετο ωροσκόπιο όσο και το προοδευμένο ωροσκόπιο αποτελούν μια εικόνα το πώς λειτουργούν δύο άνθρωποι μαζί, από κοινού, σαν ένα. Μάλιστα, αυτό γίνεται πιο αντιπροσωπευτικό τη στιγμή που δύο άνθρωποι αρχίζουν μία σχέση, είτε φιλική είτε ερωτική είτε επαγγελματική.

Οίκοι & Ερμηνεία

1ος οίκος: Αποτελεί τον ωροσκόπο, την από κοινού εικόνα που δίνουν τα δύο μέλη προς τους τρίτους. Ο πρώτος οίκος αποτελεί μία εικόνα για την προσωπικότητα της σχέσης και για το πώς τους αντιλαμβάνονται οι άλλοι σαν μία οντότητα.

2ος οίκος: Σχετίζεται με τις σταθερές και τις αξίες τους. Λειτουργούν με αυτοπεποίθηση σαν μία οντότητα; Τονίζει την ανάγκη τους για ασφάλεια ή για δημιουργία προστιθέμενης αξίας.

3ος οίκος: Ο τρίτος οίκος μας δίνει πληροφορίες για την επικοινωνία μέσα στη σχέση. Πόσο καλά επικοινωνεί το ζευγάρι; Πόσο καλά επικοινωνούν και συνεργάζονται οι άνθρωποι;

4ος οίκος: Αφορά στο μεταξύ τους δέσιμο και την συναισθηματική ταυτοποίηση των δύο ατόμων. Είναι ικανά τα μέλη της σχέσης να νιώθουν οικεία ο ένας με τον άλλον; Υπάρχει εσωτερική συνάφεια, αρμονία και ισορροπία;

5ος οίκος: Σχετίζεται με θέματα αυτοέκφρασης και δημιουργικότητας μέσα στη σχέση. Νιώθει άνετα ο ένας με τον άλλον; Μπορούν να δημιουργήσουν μαζί; Μπορούν να διασκεδάσουν από κοινού και να προσφέρουν χαρά ο ένας στον άλλον; Υπάρχει ειλικρίνεια μέσα στη σχέση; Είναι αληθινοί οι δύο άνθρωποι; Πως εκδηλώνουν την αγάπη τους;

6ος οίκος: Αφορά τα εμπόδια και τις δυσκολίες που πρέπει να ξεπεραστούν μέσα σε μία σχέση. Ένας Ερμής σε αυτόν τον οίκο μπορεί να δείχνει επικοινωνιακά προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν. Ένας Άρης μπορεί να δείχνει ανταγωνιστική διάθεση μεταξύ τους με αποτέλεσμα να τους καλεί να βρουν τη λύση στις μεταξύ τους διαμάχες.

7ος οίκος: Πόσο καλά λειτουργεί η σχέση σαν συνεργασία; Προάγει η σχέση την εξέλιξη τους ή βάζει συνεχώς φρένο στη ζωή τους; Ένας Δίας σημαίνει καλή συνεργασία και χαρούμενη σχέση. Ένας Κρόνος σχετίζεται με γκάζι-φρένο και μία σχέση που μπορεί να εκλείπει ο ενθουσιασμός.

8ος οίκος: Ο οίκος αυτός και οι πλανήτες που εμπεριέχονται σε αυτόν μας δίνουν σημαντικές πληροφορίες για την σεξουαλική ζωή εάν αφορά αισθηματική σχέση. Είναι ο οίκος του μετασχηματισμού και μας δείχνει τον ρόλο που παίζει ο ένας στον άλλον ώστε να αλλάξουν από την ρίζα τα δύο μέλη της σχέσης.

9ος οίκος: Σχετίζεται με τη φιλοσοφία που έχουν από κοινού τα δύο μέλη της σχέσης αλλά και με την ανταλλαγή ιδεών. Ένας Δίας εδώ αποτελεί δείκτη πνευματικότητας και την δυνατότητα για εξέλιξη των ατόμων μέσα από αυτήν την σχέση ή συνεργασία.

10ος οίκος: Ο οίκος αυτός δίνει σημαντικές πληροφορίες για το που μπορούν να φτάσουν τα άτομα από κοινού; Ποιος είναι ο σκοπός της σχέσης αυτής; Μαζί με τον οίκο του ωροσκόπου αποτελεί σημαντική ένδειξη για την εικόνα που δίνουν σαν μία ολότητα προς το κοινωνικό σύνολο.

11ος οίκος: Λειτουργεί η σχέση καλά σαν φιλία; Έχουν τα άτομα κοινούς στόχους, κοινά όνειρα, κοινές προσδοκίες; Ένας Δίας και μια Αφροδίτη μπορεί να σημαίνουν κοινές παρέας και αποδοχή της παρέας του ενός προς τον άλλον. Ο Κρόνος μπορεί να δείχνει διαφορετικό κύκλο γνωριμιών και φίλων.

12ος οίκος: Από την μελέτη αυτού του οίκου παίρνουμε πληροφορίες για το παρελθόν του ζευγαριού, πριν ακόμα δημιουργήσουν την σχέση. Ένας Πλούτωνας μπορεί να δείχνει μοιραίες σχέσεις ή ανθρώπους που αντιμετώπισαν περιστατικά βίας και κακομεταχείρισης. Μία Αφροδίτη μπορεί να δείχνει ανθρώπους δημοφιλείς ή καλλιτέχνες.

Εκτός της ατομικής μελέτης του σύνθετου και προοδευμένου σύνθετου ωροσκοπίου καλό είναι να μελετήσουμε το σύνθετο ωροσκόπιο συναρτήσει των ατομικών ωροσκοπίων. Σημαντικές πρληφορορίες μας δίνουν ο Ήλιος και ο Ωροσκόπος. Σε ποιον οίκο του Α πέφτει ο Ήλιος του σύνθετου ωροσκοπίου; Σε ποιον οίκο του Β αντίστοιχα;

Όπως καταλαβαίνετε η κατάστρωση ενός σύνθετου ωροσκοπίου αποτελεί μία επίπονη προσπάθεια που χρήζει προσεκτικής μελέτης, κατανόησης και υπευθυνότητας. Το σύνθετο ωροσκόπιο μας δίνει πληροφορίες για την σχέση μας ως μία οντότητα και για το πώς αντιμετωπίζουμε τη ζωή από κοινού. Δεν θα επεκταθώ σε μεγαλύτερη ανάλυση καθώς δεν το βρίσκω επαγγελματικό καθώς οι σχέσεις και η αντιμετώπιση τους απαιτούν σοβαρή αντιμετώπιση μιας και είναι ότι πιο σημαντικό στην ανθρώπινη ζωή.

© 2020 Astroalchemy