You are currently viewing Το ζώδιο του γάμου (A)

Το ζώδιο του γάμου (A)

 

Όπως κάθε άνθρωπος έχει το δικό του προσωπικό ωροσκόπιο έτσι και μία σχέση και στην προκειμένη περίπτωση ένας γάμος έχει το δικό του προσωπικό ωροσκόπιο. Η ημερομηνία διεξαγωγής του Θείου μυστηρίου αποτελεί και τη στιγμή κατά την οποία διαμορφώνεται ο αστρολογικός χάρτης του <γάμου>. Υπολογίζουμε τον ωροσκόπο και την οικοθεσία του γάμου βάση της ώρας  διεξαγωγής του μυστηρίου. Ο Ήλιος σαφώς είναι μία ένδειξη των χαρακτηριστικών του γάμου, για να είμαστε ακριβείς στα χαρακτηριστικά του γάμου δεν πρέπει να παραβλέπουμε τη θέση των πλανητών, τις όψεις που πραγματοποιούν μεταξύ τους και τους οίκους στους οποίους εμπεριέχονται. Πιο συγκεκριμένα στο συγκεκριμένο άρθρο αναλύουμε τον Ήλιο του γάμου δηλαδή το ζώδιο του .

Γάμος Κριός: Δράση ( 21 Μαρτίου-19 Απριλίου ).      Χαρακτηριστικά του γάμου αυτού είναι η δράση, η ενεργητικότητα, η ένταση, ο αυθορμητισμός και η δυναμικότητα. Οι σύντροφοι δεν θα πλήξουν εύκολα σε αυτόν το γάμο γιατί θα υπάρχουν μεγάλα αποθέματα ενέργειας και θα δημιουργούν πυροτεχνήματα. Κοινές δραστηριότητες και ταξίδια από κοινού μπορούν να διατηρήσουν αναμμένο το ενδιαφέρον σε αυτόν το γάμο. Υπάρχει μία δόση ανταγωνιστικότητας, την οποία ωστόσο εάν χρησιμοποιήσουν δημιουργικά μπορούν να επιτύχουν πολλά προς όφελος τους. Υπάρχουν αρκετά καβγαδάκια και ζήλιες, τα οποία μπορούν να αποφευχθούν με επικοδομητικό διάλογο. Το σεξουαλικό κομμάτι θα είναι ένα πυροτέχνημα και δε θα δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα. Η λύση στο να επιτευχθεί η ισορροπία και η αρμονία μέσα σε αυτόν το γάμο είναι ο δρόμος του Ζυγού, ο οποίος απαιτεί διάλογο και συνεργασία-συντροφικότητα. Ο περιορισμός του <ΕΓΩ> είναι ο δρόμος προς τη μακροβιότητα. Κυβερνήτης του ωροσκοπίου είναι ο πλανήτης  Άρης και εφόσον μελετήσουμε το ζώδιο και τον οίκο που βρίσκεται μπορούμε να αντλήσουμε ακόμα περισσότερες πληροφορίες.

Γάμος Ταύρος: Σταθερότητα ( 20 Απριλίου-20 Μαΐου ). Χαρακτηριστικά του γάμου αυτού είναι η σταθερότητα, η ασφάλεια, η τρυφερότητα, η ομορφιά και η υπομονή. Απαραίτητη προϋπόθεση για να μπουν τα θεμέλια σε αυτόν το γάμο είναι η οικονομική και συναισθηματική σταθερότητα και ασφάλεια. Οι σύντροφοι με αυτόν τον τρόπο νιώθουν πως μπορούν να συνεχίσουν μία από κοινού πορεία ζωής και να αποκτήσουν αρκετά άλλα μέλη. Απολαμβάνουν τις όμορφες στιγμές μέσα στο σπίτι και λατρεύουν την καλή ζωή, το καλό φαγητό και το εκλεπτυσμένο ποτό. Υπάρχουν αρκετή υπομονή και επιμονή έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν από κοινού εμπόδια και δυσκολίες που θα κάνουν την εμφάνισή τους. Οι στιγμές που θα χαρίσουν ο ένας στον άλλον θα μείνουν αξέχαστες και στο ερωτικό παιχνίδι δεν θα υπάρξει ιδιαίτερο πρόβλημα. Το μόνο πρόβλημα έγκειται στη νωθρότητα και τη ρουτίνα που μπορούν να πλήξουν το γάμο. Ο δρόμος για την επίτευξη αρμονίας και ισορροπίας σε αυτόν το γάμο είναι ο δρόμος του Σκορπιού. Η ένταση πρέπει να είναι σε βάθος. Οι γρήγορες εναλλαγές παραστάσεων και η μη ισχυρογνωμοσύνη μπορούν να εξασφαλίσουν τη μακροβιότητα στο γάμο. Κυβερνήτης του ωροσκοπίου είναι η Αφροδίτη και εφόσον μελετήσουμε το ζώδιο και τον οίκο που βρίσκεται μπορούμε να αντλήσουμε περισσότερες πληροφορίες.

Γάμος Δίδυμος: Επικοινωνία ( 21 Μαΐου-21 Ιουλίου ). Χαρακτηριστικά του γάμου Διδύμου είναι η επικοινωνία, η ευελιξία, η προσαρμοστικότητα, η κοινωνικότητα και η διπλωματία. Οι σύζυγοι μπορούν να είναι πάρα πολύ καλοί φίλοι ή συνομιλητές. Απαραίτητο εφόδιο για τη διατήρηση αυτού του γάμου είναι η εγκεφαλική επικοινωνία. Πολλά ταξίδια μπορούν να οργανώνουν από κοινού οι δύο σύντροφοι και μπορούν να είναι πάντα προσκεκλημένοι σε διάφορα events. Το συναίσθημα δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη διατήρηση του γάμου, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι εκλείπει. Θα παροτρύνουν τα παιδιά τους να αποκτήσουν γνώσεις και θα τα εφοδιάζουν με κίνητρα και δραστηριότητες. Με τη διπλωματία που διακατέχει αυτόν το γάμο μπορούν να εξασφαλίσουν αρκετά, για μία άνετη ζωή. Η σεξουαλική τους ζωή θα έχει διακυμάνσεις αλλά και γρήγορες εναλλαγές ή ποικιλία. Η αρμονία μέσα στο γάμο μπορεί να επιτευχθεί μέσω του δρόμου του Τοξότη και της ουσιαστικής φιλοσοφίας, σε βάθος και όχι επιφανειακά. Κυβερνήτης του ωροσκοπίου είναι ο Ερμής και ανάλογα με το ζώδιο και τον οίκο που βρίσκεται μπορούμε να εξάγουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το ποιόν του γάμου.

Γάμος Καρκίνος: Συναίσθημα (22 Ιουνίου-22 Ιουλίου). Χαρακτηριστικά του γάμου Καρκίνου είναι η ευαισθησία, η προστατευτικότατα, η τρυφερότητα και η αληθινή-ανιδιοτελής αγάπη και αφοσίωση. Ο γάμος αυτός από πολλούς χαρακτηρίζεται ως ιδανικός γιατί είναι κοντά στα πατροπαράδοτα εθιμοτυπικά. Βασικός στόχος είναι η απόκτηση παιδιών και οι όμορφες, αρμονικές στιγμές. Παρόλα αυτά υποβόσκει κάποια κυκλοθυμική συμπεριφορά μεταξύ των συντρόφων ή των μελών της οικογένειας. Ο αισθησιασμός δεν εκλείπει και η σεξουαλική ζωή μπορεί να είναι ονειρεμένη, ιδεατή και άκρως ρομαντική. Το μοναδικό εμπόδιο σε αυτόν τον γάμο μπορεί να είναι η έλλειψη ρεαλισμού και η αδυναμία επίλυσης προβλημάτων πρακτικής φύσεως. Ο δρόμος για την επίτευξη της ισορροπίας, της αρμονίας και της μακροβιότητας είναι να ακολουθηθεί ο δρόμος του Αιγόκερου, ο οποίος χαρακτηρίζεται από ρεαλισμό και πρακτικότητα έτσι ώστε να αποφεύγονται τα εμπόδια. Τα παιδιά σε αυτόν το γάμο δέχονται μεγάλα ποσά αγάπης και αφοσίωσης, το ίδιο ισχύει και για τους συντρόφους. Πίστη και συζυγική αφοσίωση αφθονούν. Κυβερνήτης του ωροσκοπίου είναι η Σελήνη και ανάλογα με το ζώδιο και τον οίκο που βρίσκεται μπορούμε να βγάλουμε αρκετά συμπεράσματα για το είδος της σχέσης.

Γάμος Λέων: Λάμψη ( 23 Ιουλίου-23 Αυγούστου ). Χαρακτηριστικά του γάμου Λέοντα είναι η λάμψη, το μεγαλείο, η προβολή, η σταθερότητα, το πάθος και η γενναιοδωρία. Από την πρώτη στιγμή είναι ένας γάμος που θα συζητηθεί είτε θετικά είτε αρνητικά. Η λάμψη και το glamour σε όλο τους το μεγαλείο είναι ιδιαίτερα εμφανή. Υπάρχει αγάπη για τη δημιουργία ,  για τα παιδιά και τον έρωτα. Οι σύντροφοι πολύ πιθανόν να παραμείνουν αιώνια ερωτευμένοι και είναι σίγουρο πως θα παρέχουν στα παιδιά τους ασφάλεια και πολλά δώρα. Η κοινωνικότητα κατέχει περίοπτη θέση και τα μέλη του ζευγαριού μπορεί να είναι πάντοτε καλεσμένα σε κοσμικά γεγονότα, events ή να αποτελούν εξέχουσα θέση στην κοινωνία. Το πρόβλημα έγκειται στον κάπως δεσποτικό και απόλυτο χαρακτήρα τις σχέσης, ο οποίος μπορεί να αποφευχθεί με περιορισμό του <ΕΓΩ> και της ατομικότητας. Η ισορροπία και η μακροβιότητα σε αυτόν το γάμο μπορεί να επιτευχθεί μέσω του δρόμου του Υδροχόου, της συμμετοχής και της προσφοράς σε συλλογικό επίπεδο. Το αμοιβαίο και ειλικρινές ενδιαφέρον προς τον σύντροφο ή τα μέλη της οικογένειας μπορεί να αποδειχθεί η κινητήριος δύναμη που κρατάει τη φλόγα αναμμένη. Από σεξουαλικής άποψης είναι ένα πυροτέχνημα και ακτινοβολεί. Κυβερνήτης του γάμου είναι ο Ήλιος και ανάλογα του ζωδίου και του οίκου που βρίσκεται δίνει περισσότερες πληροφορίες για το ζώδιο του γάμου και τα χαρακτηριστικά του.

Γάμος Παρθένος: Οργάνωση ( 24 Αυγούστου-22 Σεπτεμβρίου).  Χαρακτηριστικά του γάμου αυτού είναι η οργάνωση, η πρακτικότητα, η επικοινωνία, η μεθοδικότητα, η τάξη και η πίστη. Τα δύο μέλη της σχέσης ενδιαφέρονται για την τάξη, την οργάνωση και το πρόγραμμα στη ζωή τους. Η δουλειά και η εργασία τους είναι ζωτικής σημασίας για το γάμο αυτόν. Απαραίτητη προϋπόθεση για τα δύο μέλη είναι να υπάρχει καθαριότητα στο σπίτι , στο γάμο ακόμη και στον έρωτα. Μπορεί να βοηθάει ο ένας στην οργάνωση του άλλου και με αυτόν τον τρόπο να πετυχαίνουν τα μέγιστα στη ζωή τους. Δεν εκλείπει η κριτική του ενός προς τον άλλον αλλά εφόσον γίνεται με τακτ και διακριτικά μπορεί να φανεί πολύ επικοδομητική. Στην κρεβατοκάμαρα δεν θα υπάρξει πρόβλημα εφόσον υπάρχει σεβασμός, πίστη και καθαριότητα. Όσο αφοσιωμένοι είναι με τη δουλειά άλλο τόσο αφοσιωμένοι είναι με τα παιδιά τους και τα μαθαίνουν τις αρχές της πρακτικότητας και της κοινωνικότητας. Το ζευγάρι δεν αποκόπτεται από τους στενούς του φίλους. Το μόνο εμπόδιο μπορεί να είναι η ρουτίνα και η κριτική. Ο δρόμος για να επιτευχθεί η αρμονία στη σχέση είναι αυτός των Ιχθύων, της ουσιαστικής και αληθινής αγάπης. Η καθημερινότητα δεν πρέπει να εξαλείψει το συναίσθημα. Κυβερνήτης του ωροσκοπίου του γάμου είναι ο Ερμής και ανάλογα του ζωδίου και του οίκου που βρίσκεται μπορεί να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες για το γάμο αυτόν.

 
 
© 2020 Astroalchemy