You are currently viewing ΕΚΛΕΙΨΗ ΗΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ

ΕΚΛΕΙΨΗ ΗΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ

Σάββατο 30/4/2022 και ώρα 23:42 μμ σχηματίζεται η «Έκλειψη Ηλίου» στον Ταύρο και συγκεκριμένα στις 10ο 30΄του ζωδίου επηρεάζοντας όσους έχουν γεννηθεί στο τέλος του πρώτου και τις αρχές δευτέρου δεκαημέρου των σταθερών ζωδίων, του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου. Ίσχυρή επιρροή δέχονται όσοι έχουν πλανήτες στα προαναφερθέντα ζώδια μεταξύ 8ο-12ο μοίρας. Λαμβάνουμε υπόψη φυσικά το ζώδιο τυ ωροσκόπου μας καθώς χρωματίζει προσωπικά το ωροσκόπιο καθενός ξεχωριστά. Κάθε Έκλειψη Ηλίου ταυτίζεται με μία νέα σελήνη καθώς τα φώτα, Ήλιος & Σελήνη, βρίσκονται ακριβώς στην ίδια θέση (ιδιομοιρία πλανητών). Οι Ηλιακές Εκλείψεις σχετίζονται με αλλαγές, με εξελίξεις, με τακαστάσεις και γεγονότα, φέρνουν ανατροπές, αλλάζουν τα δεδομένα στην προσωπική και επαγγελματική μας ζωή. Προσωπικά, κατ εμέ, οι ηλιακές εκλείψεις αποτελούν το τέλος μίας κατάστασης και την δυνατότητα-ευκαιρία να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μας απαλλαγμένοι από αρνητικότητες και βαρίδια. Πολλές φορές διστάζουμε να δώσουμε ένα τέλος σε καταστάσεις που έχουν βαλτώσει και δεν υπόσχονται προοπτικές εξέλιξης και ευδιαμονίας. Πολλές φορές συνηθίζουμε να συτηρούμε σχέσεις ή συνεργασίες από ανασφάλεια μπροστά στην αβεβαιότητα και στην αδυναμία μας να πιστέψουμε ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε πιο απαιτητικές καταστάσεις, ακόμα και μόνοι μας, χωρίς «ανθρώπους-βαρίδια». Οι εκλείψεις μας φέρνουν αντιμέτωπους με καταστάσεις που χρήζουν οριστικών αποφάσεων και απαιτούν λύση ή επίλυση, λειτουργούν σαν κίνητρο μέσα από γεγονότα και μας κινητοποιούν ώστε να προχωρήσουμε παραπέρα στη ζωή μας. Το ζώδιο του Ταύρου σχετίζεται με την γη, την ύλη, τα υλικά αγαθά, το αίσθημα ασφάλειας στη ζωή μας. Το ζώδιο του Ταύρου αποτελεί σύμβολο αξιών και αρχών στη ζωή μας. Εκτός αυτού, ο Ταύρος σχετίζεται με την οικονομία, το χρηματοπιστωτικό σύστημα, την ύλη, τη γη, τις προσόδους και τα κέρδη μέσα από τη γη. Φαίνεται πως με αυτό το φεγγάρι θα υπάρξουν αλλαγές σε τέτοιου είδους θέματα.

  • Ο ωροσκόπος της «Ηλιακής Έκλειψης» ανατέλλει στον Τοξότη, στην 21ο του Τοξότη. Κυβερνήτες της έκλειψης αυτής; Ο Δίας και η Αφροδίτη. Ο Δίας αποτελεί κυβερνήτη του Τοξότη (όπου ανατέλλει ο ωροσκόπος) και η Αφροδίτη αποτελεί κυβερνήτη του Ταύρου (εκεί σχηματίζεται η έκλειψη). Ένα μοναδικό γεγονός λαμβάνει χώρα σε αυτό το φεγγάρι καθώς οι δύο πλανήτες (Αφροδίτη & Δίας) βρίσκονται σε σύνοδο στην 27ο των Ιχθύων. Μιλάμε, για μία Αφροδίτη σε θέση «έξαρσης» και για έναν Δία σε θέση «κυριαρχίας-διακυβέρνησης». Οι δύο πλανήτες χαρακτηρίζονται ως ευεργέτες και αποτελούν σύμβολο καλοτυχίας και επιτυχιών. Η Αφροδίτη συμβολίζει τον έρωτα και το χρήμα, ο Δίας την επέκταση, την πρόοδο και την πνευματικότητα. Πολλές οι πιθανές ερμηνείες του φαινομένου!
  • Επιπρόσθετα, μπορούμε να προσθέσουμε το εξάγωνο της συνόδου Δία-Αφροδίτης στους Ιχθείς με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω. Η όψη μιλάει για το τέλος της «Πλουτοκυριαρχίας», βάζει σε τέλμα τις ισχυρές έως τώρα οικονομίες και μιλάει για την πρόοδο και την ανάπτυξη νέων οικονομιών. Νέες χώρες θα αναδείξουν δυναμική-οικονομική πορεία. Η όψη μιλάει για την απαρχή της αναδιάρθρωσης του πλούτου και των πόρων ανά τον κόσμο. Κύριοι αποδέκτες της όψης Καρκίνοι, Αιγόκεροι, Ιχθείς, Παρθένοι, Ταύροι και Σκορπιοί των τελευταίων ημερών των ζωδίων.

Οι ισχυρότεροι οιωνοί , οι σημαντικότερες όψεις της έκλειψης!

  • Η ηλιακή έκλειψη σχηματίζει συγκλίνουσα σύνοδο (3ο ανοχή) με τον πλανήτη Ουρανό στον Ταύρο και εξάγωνο με τον Άρη που διατρέχει το ζώδιο των Ιχθύων. Ο Ταύρος έχει πάγιο αίτημα την σταθερότητα, την αρχή της διατήρησης και της συντήρησης, ωστόσο μία έκλειψη προοικονομεί αλλαγές, εξελίξεις, γεγονότα και ανακατατάξεις, πόσο μάλλον όταν η έκλειψη αυτή σχηματίζει σύνοδο με τον πλανήτη των «ακαριαίων» αλλαγών. Αλλαγή, αλλαγή και πάλι αλλαγή είναι το μότο της έκλειψης ηλίου. Στο πρόγραμμα της εποχής είναι οι αλλαγές, οι ξαφνικές αλλαγές, οι ανακατατάξεις και οι ανατροπές. Τίποτα δε μένει ως έχει, τα πάντα ρει. Αλλαγές στην προσωπική και επαγγελματική μας ζωή, αλλαγή σε συμπεριφορές, σε συνεργασίες και σε επαγγελματικές προοπτικές, όλα είναι στο μενού της περιόδου. Χρειάζεται να είμαστε ευέλικτοι, ευφερετικοί, προοδευτικοί και επινοητικοί μπροστά στις αλλαγές, χρειάζεται να έχουμε ένα «PLAN B» σε κάθε ενδεχόμενο.
  • Ο Άρης (μαχητικότητα, δράση, πρωτοβουλίες) στους Ιχθείς δεν τοποθετείται άμεσα, ξεκάθαρα, αλλά πλησιάζει τους στόχους τους και τις φιλοδοξίες του έμεσα. Είναι η αλήθεια ότι μετά από τρεις (3) μήνες με έναν απαιτητικό Άρη στον Αιγόκερω και τον Υδροχόο χρειαζόμαστε ξεκούραση. Αντικειμενικά, είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν σκληρό χειμώνα, με πολλές προκλήσεις, δυσκολίες και εμπόδια. Ωστόσο, δεν είναι κακό να αποτραβηχτούμε λίγο από το φως. Ας αφήσουμε τα όπλα λίγο παραδίπλα και ας ακούσουμε τις εσωτερικές μας και ψυχικές μας ανάγκες. Τι είναι αυτό που χρειαζόμαστε περισσότερο αυτήν την εποχή; Τι μας ξεκουράζει; Τι μας βοηθάει να ανασυγκροτήσουμε τις δυνάμεις μας; Ο Άρης σε θετική γωνία με την έκλειψη δίνει μία δυναμική να οδηγήσουμε τις εξελίξεις εκεί που θέλουμε εμείς. Ο δυναμισμός μπορεί να μην εκφράζεται με άμεσο τρόπο, ωστόσο μπορούμε να τον υποκινήσουμε και να τον βρούμε μέσα μας. Μία άλλη προσέγγιση για την έκλειψη αυτή μιλάει για το «Εμπιστεύσου το ένστικτο σου, την διαίσθηση σου». Η έμφαση στο υδάτινο ζώδιο των Ιχθύων ενισχύει το θέμα της συνείδησης, της ηθικής, της ενσυναίσθησης και της ορθής-σωστής διοίκησης. Η εποχή προτάσσει και ενισχύει όσους έχουν υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη και ενσυναίσθηση. Η εποχή απαιτεί υψηλές ψηφιακές δεξιότητες. Όσοι έχουν την ικανότητα να διαχειριστούν τις αλλαγές, αποβάλλοντας το στρες θα φτάσουν στην ολοκλήρωση των φιλοδοξιών τους. Βασικές αρχές του Management και της διαχείρησης & διοίκησης & ηγεσίας.

Κλειδιά & συμβουλές

  1. Δεν φοβάμαι τις αλλαγές! Ενδεχόμενα, στην αρχή να με ξεβολεύουν, να με βγάζουν από τη ρουτίνα μου και την σταθερότητα μου ωστόσο υπόσχονται μακροημέρευση, επιτυχία, πρόοδο, ανανέωση και συναισθηματική απελευθέρωση.
  2. Σε νέες σχέσεις και συνεργασίες, σε νέες επαγγελματικές προτάσεις, αλλά και σε νέες ερωτικές γνωριμίες δεν είμαι αρνητικός. Είμαι μεν επιφυλακτικός, χρειάζεται να συλλέξω την κατάλληλη πληροφόρηση και πληροφορία πριν δράσω, πριν αποφασίσω.
  3. Εμπιστεύομαι το ένστικτο μου και την διαίσθηση μου.
  4. Νέα τάξη αξιών, πραγμάτων και αρχών.
  5. Γκρέμισμα ήδη υφιστάμενων σχέσεων-συνεργασιών λόγω διαφορών στο σύστημα αξιών.
  6. Προσοδοφόρες οικονομικές συμφωνίες, άνοιγμα και οικονομική επιτυχία για πολλούς.
  7. Ανάδειξη της γης, της δύναμης της «γεωργίας», του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (απε) και της εκμετάλλευσης της γης.
  8. Ενίσχυση της «Πίστης», της Θρησκείας.
  9. Συνήθως συνίσταται να αποφεύγονται γάμοι, επισημοποιήσεις και δεσμεύσεις επάνω σε μία έκλειψη. Προσωπικά, πιστεύων ότι η εν λόγω έκλειψη δεν είναι αρνητική, ίσα ίσα μιλάει για μεγάλες, βαθιες και ειλικρινείς αγάπες που ωστόσο έχουν και ένα κοινό οικονομικό συμφέρον ή την εκμετάλλευση περιουσίας και την αύξηση περιουσίας.