You are currently viewing Ο Ερμής στα 12 Ζώδια
Illustration of horoscope

Ο Ερμής στα 12 Ζώδια

Ο Ερμής στα 12 Ζώδια

Είναι ο πιο κοντινός πλανήτης προς τον Ήλιο. Κατά τη γέννηση μας θα βρεθεί είτε στο ζώδιο του Ηλίου ή σ’ ένα από το διπλανό. Συμβολίζει την επικοινωνία, πνευματική και σωματική, το βαθμό ευφυΐας, την ετοιμότητα των αντανακλαστικών, την ευγλωττία. Η φύση του είναι ερμαφρόδιτη, μεταβλητή, γι’ αυτό οι αρχές του θα επηρεαστούν σημαντικά από τους πλανήτες με τους οποίους θα κάνει όψεις. Δείχνει τις σχέσεις με τα αδέλφια, το παιδί, το νέο άτομο. Συνδέεται με τη γειτονιά, το άμεσο περιβάλλον,  τα έγγραφα, τα μέσα μεταφοράς, τα κοντινά ταξίδια. Είναι ο νους, οι μελέτες, το γράψιμο, η  εφηβική ηλικία, οι αγγελίες, τα γράμματα, η πανουργία, η ταραχή, το άλφα-βήτα, η αναπνοή, οι βραχίονες και τα άκρα.
Αρνητική έκφραση: ασυνέπεια, δυαδικότητα, πονηριά, επιπολαιότητα, πνευματική ανισορροπία, στασιμότητα, αισχροκέρδεια, ελαφρότητα συνείδησης, υπερένταση, εκνευρισμός, ανευθυνότητα, υποκειμενισμός, αστάθεια.
Ερμηνευτικές Λέξεις: Νοήμων, λογικός, πολυμήχανος, έξυπνος, ψυχρός, κριτικός, επιδέξιος, ικανός, πανούργος, πονηρός, φλύαρος, πολυπράγμων.

Πιο αναλυτικά:

Ερμής στον Κριό:  Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν με τον Ερμή στον Κριό έχουν γρήγορη αντίληψη, σωστή κρίση και ευφράδεια. Παρορμητικοί στον τρόπο που εκφράζονται και ενεργούν, άνθρωποι που δύσκολα συγκρατούν τη γλώσσα τους όταν θυμώσουν και σπάνια κρύβουν την ανυπομονησία ή το άγχος τους. Η οργάνωση είναι το αδύνατο σημείο τους μια και συνήθως, λόγω της παρορμητικής τους φύσης, βιάζονται να θέσουν σε εφαρμογή τα σχέδια τους. Μέσα από την κίνηση και το λόγο, ικανοποιούν την ανάγκη τους για αυτοπραγμάτωση. Ενδιαφέρονται για τα μαθηματικά, τις μηχανές, εξερευνούν και εφευρίσκουν με μεγάλη δεξιοτεχνία. Είναι πρακτικοί, ομιλητικοί, φιλομαθείς και ετοιμόλογοι. Η σκέψη τους και  ο τρόπος που επικοινωνούν χαρακτηρίζονται περισσότερο από υποκειμενικότητα, παρά από αντικειμενικότητα. Ωστόσο, δεν τους λείπουν τα δημιουργικά σχέδια και το ζωντανό ενδιαφέρον για πολλά, διαφορετικά πράγματα.

Ερμής στον Ταύρο:  Όσοι έχουν τον Ερμή στο ζώδιο του Ταύρου  είναι πρακτικοί, σταθεροί σε όσα λένε ή πράττουν και επίμονοι. Αργοί στην αφομοίωση και συχνά νωχελικοί στην κίνηση, με μεγάλη ανάγκη για συναισθηματική ασφάλεια-ίσως έτσι εξηγείται η προσκόλλησή τους σε υλικά αγαθά ή ανθρώπους. Πριν πουν ή κάνουν οτιδήποτε σκέπτονται καλά, αλλά γίνονται, συνειδητά ή όχι, υπολογιστές. Προικισμένοι πνευματικά αλλά και σωματικά, διαθέτουν συνήθως κομψή, γλυκιά και ελκυστική εμφάνιση, είναι φιλικοί και κοινωνικοί με απαράμιλλες καλλιτεχνικές ικανότητες, μια και συνδυάζουν απίθανη επιδεξιότητα στα χέρια και μελωδικότητα στη φωνή. Καθώς είναι διπλωμάτες και καλοί διαπραγματευτές έχουν επιτυχία και στις επιχειρήσεις, γιατί η πρακτικότητα ρέει στο αίμα τους. Τα γούστα τους είναι συνήθως νεανικά, το νευρικό τους σύστημα ευαίσθητο και επιμένουν στις επιδιώξεις τους ακόμα και όταν ανάβει απέναντί τους το….κόκκινο φως.

Ερμής στους Διδύμους:  Τα άτομα που γεννήθηκαν με τον Ερμή στους Διδύμους είναι πανέξυπνα, με μεγάλη ικανότητα λόγου και επιχειρημάτων. Η κίνηση και η επικοινωνία είναι γι’ αυτούς τρόπος ζωής και η άνεσή τους σε ότι έχει σχέση με τις δημόσιες σχέσεις, τον τύπο και το εμπόριο είναι εκπληκτική. Πολύ συχνά όμως αγχώνονται ή αντιδρούν υπερβολικά ή απερίσκεπτα. Πολλές φορές επίσης αποδεικνύεται πως η γνώση τους για τα πράγματα είναι επιφανειακή και αρκετοί τους χαρακτηρίζουν διπρόσωπους, ίσως γιατί η ταχύτητα με την οποία αλλάζουν θέσεις και ιδέες, πρόσωπα ή καταστάσεις, θυμίζει….σίφουνα. Παρ’ όλα αυτά, ο ορθολογισμός που τους διακρίνει τους βοηθά να ελέγχουν τον πολύπλοκο χαρακτήρα με αποτέλεσμα μα τους θαυμάζουν όλοι για τις μοναδικές τους ικανότητες. Προσαρμόζονται άνετα σε κάθε καινούρια κατάσταση, προσπαθώντας να βρουν τον εαυτό τους ή να νιώσουν ολοκληρωμένοι μέσα από τις εμπειρίες που θα ζήσουν.

Ερμής στον Καρκίνο:  Περνώντας ο Ερμής από τον Καρκίνο, επηρεάζει τους ανθρώπους του ζωδίου αυτού, που γίνονται ασταθείς συναισθηματικά, αλλά έχουν μεγάλη αντίληψη, φοβερή μνήμη και φαντασία υπέρμετρη. Πολλές φορές, οι φοβίες τους προκαλούν αναστάτωση στη ζωή τους και η συναισθηματική τους ισορροπία κρέμεται από μία κλωστή. Συνήθως όμως περνούν απαρατήρητες από τους άλλους, ίσως επειδή δεν είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικοί. Η δεκτικότητα τους είναι μεγάλη και οι εμπειρίες τους έντονες. Τα ψυχολογικά τους προβλήματα είναι πολλά και το ενδιαφέρον τους για την οικογένεια τους δίνει χρώμα στην καθημερινή τους ζωή. Έτσι είναι αγαπητοί, έχουν μεγάλη άνεση στο λόγο, είναι φιλομαθείς και αγαπούν πολύ τις καλές τέχνες. Ό, τι συνέβη στο παρελθόν δεν το ξεχνούν ποτέ και γι’ αυτό οι άνθρωποι αυτοί συχνά αποτελούν ιστορική πηγή ή εγγύηση για αν γίνουν άριστοι ιστορικοί.

Ερμής στον Λέοντα:  Η είσοδος του Ερμή στο ζώδιο αυτό είναι μεγαλοπρεπής. Το στοιχείο αυτό της μεγαλοπρέπειας το διαθέτουν και οι άνθρωποι του ζωδίου αυτού, που συχνά, λόγω των οργανωτικών τους ικανοτήτων και της επιβλητικότητας τους, βλέπουν τους άλλους σαν υπηκόους. Ο ναρκισσισμός, η φιλοδοξία, η εξεζητημένη συμπεριφορά και ο δογματισμός τους τους κάνουν  ανυπόφορους. Τους διακρίνει το πάθος, η αισιοδοξία, ο δυναμισμός και η αποφασιστικότητα, στοιχεία που αποδεικνύονται χρήσιμα σε δύσκολες καταστάσεις. Προξενούν αρκετό θόρυβο γύρω από τον εαυτό τους, είναι κοινωνικοί γιατί έτσι ξεχωρίζουν και έλκονται όσο λίγοι από τις χαρές της ζωής. Αρκετές είναι οι φορές που το συναίσθημα και η λογική τους βρίσκονται σε πλήρη διάσταση και αυτό είναι ένα σημείο που θα πρέπει να το προσέξουν περισσότερο. Άλλοτε, το πάθος μπορεί να κατευθύνει τις σκέψεις τους, κάνοντας τους ατίθασους.

Ερμής στην Παρθένο:  Ο Ερμής στο ζώδιο  της Παρθένου, βρίσκει το φυσικό του χώρο. Ένα χώρο που διακρίνεται για την οργάνωση και τη λειτουργικότητά του. Οι άνθρωποι του ζωδίου αυτού που έχουν κυρίαρχο τον πλανήτη αυτό, είναι ορθολογιστές, εύστροφοι, ακριβείς και πρακτικοί. Η οξυδέρκεια τους διαπερνά κάθε εξωτερικό περίβλημα και φτάνει στο βάθος των πραγμάτων. Η μεθοδικότητά τους αποτελεί εγγύηση για επιτυχία. Πολλές φορές όμως, ο εγωισμός, η σχολαστικότητα και η τάση τους να εκλογικεύουν τα πάντα, δυσκολεύουν τις κοινωνικές τους σχέσεις. Είναι όμως πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν τους άλλους σε κάθε δύσκολη στιγμή. Η υπευθυνότητα και η εγκράτεια τους εκτιμούνται ιδιαίτερα. Θέλουν πάντα να έχουν χειροπιαστά αποτελέσματα αλλά δεν τους λείπουν και τα πνευματικά ενδιαφέροντα. Η λογική είναι σχεδόν πάντα ο βασικός συντελεστής της ζωής τους.

Ερμής στον Ζυγό:  Όσοι γεννήθηκα με τον Ερμή στο ζώδιο αυτό, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι και συναισθηματικοί και λειτουργούν παρορμητικά. Επειδή η αρμονία είναι εσωτερική τους ανάγκη, είναι μοναδικοί στην αποκατάσταση των ανθρώπινων σχέσεων και ικανοί μεσολαβητές σε συναλλαγές. Είναι όμως και οι ίδιοι εύθικτοι, αρκετά ανήσυχοι και νιώθουν κάποια αβεβαιότητα, ενώ το θάρρος και ο φόβος εναλλάσσονται συνέχεια μέσα τους. Αν και συχνά οι ίδιοι νιώθουν άγχος και έχουν κάποια συναισθηματική αστάθεια, οι άνθρωποι αυτοί είναι γεννημένοι διπλωμάτες. Οι δημόσιες σχέσεις, οι καλές τέχνες, το θέμα, η ομορφιά, βρίσκουν τον ιδανικό οργανωτή τους. Οι φιλίες, οι ατελείωτες κοινωνικές τους υποχρεώσεις και το λειτούργημα τους, γεμίζουν την καθημερινή τους ζωή , προσφέροντας τους το αίσθημα της κινητικότητας και χρησιμότητας που τόσο επιθυμούν.

Ερμής στον Σκορπιό: Η θέση του Ερμή στο ζώδιο  του Σκορπιού προσδίδει ιδιαίτερο μυστήριο. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν έντονη διαίσθηση και μεγάλη αντίληψη. Σταθεροί και φιλόδοξοι για  ό, τι και αν αποφασίσουν, είναι ιδανικοί ερευνητές, μια και έτσι ικανοποιούν την διττή τάση τους, ή να ξεσκεπάζουν τους πάντες και τα πάντα ή να κρατούν κρυφό ό, τι έμαθαν. Κυρίως, όσα έχουν άμεση σχέση με τον εαυτό τους και τη γνωστοποίηση τους θα έρχονταν σε δύσκολη θέση. Πολλές φορές διακρίνονται για τον κυνισμό, την πονηριά και την καχυποψία τους. Ξέρουν πολύ καλά να κινούν τα νήματα της ζωής των άλλων και πετυχαίνουν στη ζωή τους που την απολαμβάνουν τόσο, όσο και το σεξ. Δεν τους λείπει όμως και η αισιοδοξία, ο δυναμισμός και η αποφασιστικότητα, που είναι αναγκαία στις δύσκολες στιγμές. Οι σκέψεις τους επηρεάζονται από τον εγωισμό τους και αυτό τους εμποδίζει να κρίνουν σωστά.

Ερμής στον Τοξότη:  Ο Ερμής στο ζώδιο του Τοξότη, δεν ταιριάζει απόλυτα, αλλά είναι επιτυχής. Οι άνθρωποι με τον Ερμή στο ζώδιο τους κυρίαρχο, έχουν μεγάλη ικανότητα στην επικοινωνία και τη διπλωματία και διακρίνονται για την φιλομάθεια τους. Αδιαφορούν για τις συμβατικότητες και οι αντικομφορμιστικές τους εκδηλώσεις τους δημιουργούν ασύμφορες συνέπειες, για τις οποίες όμως δεν μετανιώνουν. Η αστάθεια και η επιπολαιότητα που τους διακρίνει συχνά, δεν συντελούν στην επίτευξη των στόχων τους και οι επιλογές τους αποδεικνύονται λανθασμένες. Η προκατάληψη, η αγένεια και η ασυνέπειά τους, μόνο προβλήματα δημιουργούν στις σχέσεις τους με τους άλλους, αλλά ξέρουν τον τρόπο να δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα και έχουν πρωτοτυπία σε ό, τι λένε ή κάνουν. Η καλοπροαίρετη όμως διάθεσή τους και οι φιλανθρωπίες τους, τους κάνουν αγαπητούς στους συνανθρώπους τους, πράγμα που αποζητούν, γιατί αντιπαθούν τη μοναξιά.

Ερμής στον Αιγόκερω:  Όσοι έχουν Ερμή στον Αιγόκερω, είναι ιδιοτελείς και προωθούν με επιτυχία τα προσωπικά τους συμφέροντα. Η οργανωτικότητα και η μεθοδικότητά τους, συχνά εκλαμβάνονται ως υπολογισμός και ψυχρότητα. Η φιλοδοξία τους τους βοηθά να ανέβουν γρήγορα κοινωνικά. Έχουν μεγάλη αντίληψη, είναι ιδιαίτερα ενεργητικοί και καταξιώνονται έστω και αργά ορισμένες φορές. Ο ενθουσιασμός τους σβήνει εύκολα, αλλά το αντιλαμβάνονται νωρίς και γίνονται πιο σταθεροί και επίμονοι με το χρόνο. Η έφεσή τους στα μαθηματικά , στο σχέδιο και στην έρευνα ικανοποιεί την ανάγκη τους να εμβαθύνουν στο καθετί. Κινδυνεύουν βέβαια συχνά από μία ακαμψία του μυαλού τους, ενώ η έλλειψη αμεροληψίας και ο δογματισμός τους είναι καταπιεστικά για τους άλλους.

Ερμής στον Υδροχόο:  Μία από τις καλύτερες θέσεις του πλανήτη, είναι αυτή στον Υδροχόο, που ευνοεί ότι έχει σχέση με τις πνευματικές δραστηριότητες και την πρακτική εφαρμογή τους. Οι άνθρωποι του ζωδίου αυτού με κυρίαρχο πλανήτη τον Ερμή, διακρίνονται για την πρωτοτυπία στη σκέψη τους , τη δυνατή τους αντίληψη ακόμα και για αφηρημένες έννοιες και ιδέες, καθώς και για την φιλοδοξία τους, Χαρακτηρίζονται όμως συχνά από στενοκεφαλιά σε ότι πιστεύουν και από έπαρση για τις ικανότητές τους. Θέλουν πάντα να γίνονται αποδεκτά όσα υποστηρίζουν και να κυριαρχούν αποκλειστικά τα δικά τους επιχειρήματα, διαφορετικά γίνονται επιθετικοί. Πάντως πολλοί άνθρωποι με τον Ερμή στον Υδροχόο έκαναν επιστημονικές ή τεχνικές εφευρέσεις, ή έγιναν επιτυχημένοι πολιτικοί χάρη στην έφεσή τους να εφαρμόσουν τις ιδέες τους στην πράξη.

Ερμής στους Ιχθείς:  Περνώντας ο Ερμής στο ζώδιο των Ιχθύων, οι θετικές του ιδιότητες, <<εξατμίζονται>>. Αυτό που εξασθενεί κυρίως είναι ο ορθολογισμός και η οργάνωση, στοιχεία που δεν διακρίνουν τόσο τους ανθρώπους του ζωδίου αυτού με κυρίαρχο πλανήτη τον Ερμή. Το συναίσθημα κυριαρχεί και επηρεάζονται υπέρμετρα από τις διαθέσεις των άλλων, αντιδρώντας έντονα και σε κάθε νέο ερέθισμα. Έχουν καλλιτεχνική φύση και αγγίζουν τις πιο ευαίσθητες χορδές της ψυχής των ανθρώπων. Συχνά η αστάθεια τους, τους οδηγεί σε λάθη. Παρ’ όλα αυτά, μπορούν και κατανοούν αφηρημένες έννοιες και διακρίνονται για τη μαθηματική τους σκέψη.

Βιβλιογραφία:  Πλανήτες και Ζώδια, Οι Πλανητικές Επιδράσεις, Κώστας Λεφάκης