You are currently viewing ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ & ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ & ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ

Υπάρχουν πολλών ειδών άνθρωποι. Οι ρεαλιστές ή αλλιώς πραγματιστές που βασίζονται στη λογική τους και παίρνουν αποφάσεις στηριζόμενοι στην εμπειρία, την πράξη και την πραγματικότητα. Η λέξη πραγματιστής εμπεριέχει την έννοια της πράξης και της εμπειρίας. Αρχαίος φιλόσοφος και εκφραστής της πράξης και εμπειρίας ήταν ο Πλάτωνας. Μία άλλη ομάδα ανθρώπων είναι οι επικοινωνιακοί που στηρίζονται στη σκέψη τους και έχουν έμφυτη ανάγκη να ανταλλάσουν απόψεις με τους γύρω τους. Κύριο κριτήριο δράσης στην πορεία της ζωής τους είναι το μυαλό τους για αυτό καλούνται «εγκεφαλικοί τύποι». Αρχαίος εκφραστής αυτής της φύσης των ανθρώπων μπορεί να θεωρηθεί ο Αριστοτέλης, ο οποίος εξυμνούσε τις έννοιες της ηθικής και του ρεαλισμού. Μία τρίτη κατηγορία ανθρώπων είναι οι εμπνευστές-οραματιστές που έχουν πάγιο το αίτημα της διάδοσης και της μεταλαμπάδευσης μίας ιδέας. Ο ενθουσιασμός, το πάθος και η ανάγκη για συνέχεια του ανθρωπίνου είδους αποτελούν βασικές αξίες για αυτούς. Τέλος, διασθητικοί καλούνται οι άνθρωποι που ακολουθούν τις εσωτερικές επιταγές υπακούοντας την εσωτερική τους συνείδηση και αποτελούν την τέταρτη και τελευταία ομάδα ανθρώπων. Σε αυτό το άρθρο αναλύουμε τις αστρολογικές επιρροές που υπόσχονται ένα «Διαισθητικό» ωροσκόπιο. Υπάρχουν ενδείξεις στον προσωπικό αστρολογικό σας χάρτη που να φανερώνουν ότι έχετε ανεπτυγμένη την αποκαλούμενη «έκτη αίσθηση»;

«Διαίσθηση» Ετυμολογικά η λέξη είναι σύνθετη. Αποτελείται από τις λέξεις «δια» και «αίσθηση» που σημαίνει διαμέσω των αισθήσεων δηλαδή της αφής, της οσμής, της όρασης, της ακοής και της γεύσης. Η διαίσθηση αποτελεί υψηλότερη μορφή ευφυΐας με τους διασθητικούς ανθρώπους να περνούν χρόνο με τον εαυτό τους. Είναι ικανοί να παρατηρούν, να αφουγκράζονται το σώμα τους και να εμπιστεύονται τα όνειρα τους.

«Ενσυναίσθηση» Ετυμολογικά η λέξη είναι σύνθετη. Αποτελείται από τις λέξεις «εν», «συν» και «αίσθηση». Ενσυναίσθηση καλείται η ικανότητα ορισμένων ανθρώπων να μπαίνουν στην ψυχοσύνθεση κάποιου άλλου και να αισθάνονται-νιώθουν τις συμπεριφορές ή τα κίνητρα του. Η ενσυναίσθηση αναφέρεται στην επέκταση της αίσθησης του ατόμου πέραν του εαυτού του.

«Τηλεπάθεια» Ετυμολογικά η λέξη είναι σύνθετη. Αποτελείται από τις λέξεις «τήλε» που σημαίνει μακριά και «πάσχω» που σημαίνει παθαίνω. Τηλεπάθεια είναι η μεταβίβαση πληροφοριών από απόσταση, χωρίς τη μεσολάβηση ανθρώπινων αισθητικών οργάνων και σωματικής αλληλεπίδρασης. Πολλές φορές μπορεί να σας έχει τύχει να σας τηλεφωνεί ή να σας στέλνει μήνυμα κάποιος που έχετε έντονα στο μυαλό σας. Τηλεπάθεια είναι η μεταφορά της «σκέψης» από τον πομπό στον δέκτη και τούμπαλιν.

«Αστρική προβολή» Το σώμα μας αποτελείται από πολλά σώματα. Το υλικό ή φθαρτό σώμα αντιλαμβάνεται την ύλη διαμέσω των αισθήσεων μας ενώ το «αστρικό σώμα» είναι το πνευματικό σώμα. Υπάρχουν άνθρωποι που καταφέρνουν να αποχωριστούν από το υλικό σώμα και να μεταφέρουν το «αστρικό σώμα» σε άλλη διάσταση, σε άλλον τόπο και χρόνο. Αυτό καλείται αστρική προβολή. Σημαντικές έννοιες είναι αυτές του χρόνου και του χώρου.

«Μελλοντολογία» Αποκαλείται  η χρήση «μέσων» βλέπε ταρώ, χαρτιά από ανθρώπους υψηλής συναισθηματικής νοημοσύνης που μπορούν να διαβάσουν το μέλλον, το παρόν και το παρελθόν μας.

Αστρολογική Χαρτογράφηση ενός διαισθητικού ωροσκοπίου.

Υπάρχουν κάποιοι κανόνες που φανερώνουν ότι ένας άνθρωπος είναι διαισθητικός. Το υδάτινο στοιχείο σχετίζεται με το συναίσθημα και την διαίσθηση έτσι τα ζώδια του νερού, Καρκίνος, Σκορπιός και Ιχθύες αποτελούν σύμβολο διαίσθησης.

  • Ήλιος, Σελήνη και Ωροσκόπος στα ζώδια του Καρκίνου, του Σκορπιού και των Ιχθύων. Χαρακτηριστικά των συγκεκριμένων ανθρώπων αποτελούν το ένστικτο, η δεκτικότητα, η συμπονετικότητα, η διαίσθηση, η έντονη ενσυναίσθηση, το ψυχικό σθένος που φέρουν και η ικανότητα που έχουν να αντιλαμβάνονται ενέργειες και διαθέσεις. Επηρεάζονται έντονα από τα συναισθήματα και τις διαθέσεις των άλλων. Ένα άλλο χαρακτηριστικό των ζωδίων αυτών είναι τα προφητικά όνειρα που μπορούν να δουν.
  • Πολλοί πλανήτες συγκεντρωμένοι και συσσωρευμένοι στους υδάτινους οίκους. Ποιοι είναι οι υδάτινοι οίκοι; Ο 4ος, ο 8ος και ο 12ος! Οι πολλοί πλανήτες σε αυτούς τους οίκους χαρίζουν ενόραση, έντονη διαίσθηση, ικανότητα αντίληψης του εξωπραγματικού και του ασυνείδητου. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν την ικανότητα να ξαναγιεννιούνται μέσα από τις στάχτες τους και μπορούν να προλάβουν έναν κίνδυνο ή ένα δυσάρεστο γεγονός.
  • Η Σελήνη σε όψη με τον Χείρωνα δείχνει τον ψυχολόγο-ψυχοθεραπευτή, αυτόν που βοηθάει στην ίαση τραυμάτων των άλλων.
  • Η Σελήνη σε όψη με το μεσουράνημα και τον ωροσκόπο δείχνει αναγνώριση, δημοτικότητα, επιρροή στην κοινωνία αλλά και μεγάλη δύναμη μέσω μεταφυσικών δυνάμεων.
  • Η Σελήνη σε όψη με τον Ουρανό δείχνει έναν συναισθηματικά ευφυΐή άνθρωπο.
  • Ο Ποσειδώνας σε όψη με το μεσουράνημα και τον ωροσκόπο δείχνει μεταφυσικές αναζητήσεις και ένα έντονα διαισθητικό άτομο, ωστόσο δημιουργεί ομιχλώδες τοπίο στη ζωή του ατόμου και τον κάνει επιρρεπή σε σχόλια και κουτσομπολιά από τρίτους.
  • Ο Ποσειδώνας σε όψη με τον Ερμή δείχνει αυτόν του έχει μεταφυσικές εμπνεύσεις και μπορεί να διδάξει την μεταφυσική καθοδηγώντας τους άλλους. Μπορεί να αποτελεί «μέντορα».
  • Τέλος, η πιο σημαντική όψη είναι η σύνοδος Ποσειδώνα-Άρη που μπορεί να δείχνει ακόμα και έναν προφήτη, έναν άνθρωπο με τεράστια διαίσθηση που μπορεί να λειτουργήσει ως θεραπευτής. Είναι ο ιατρός, ο ψυχοθεραπευτής και κατανοεί κινδύνους και κίνητρα ή προθέσεις που έχουν οι άλλοι χωρίς να τους έχει καν δει.