You are currently viewing ΕΚΛΕΙΨΗ ΗΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ

ΕΚΛΕΙΨΗ ΗΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ

Την Πέμπτη 20/4/2023 ολοκληρώνεται η Έκλειψη Ηλίου στον Κριό. Ήλιος και Σελήνη συναντώνται σε σύνοδο (ιδιομοιρία) στις 29ο 50’’ του Κριού. Κάθε έκλειψη ηλίου αποτελεί και νέα σελήνη ταυτόχρονα, καθώς τα φώτα, Ήλιος και Σελήνη βρίσκονται στην ίδια μοίρα. Οι εκλείψεις σχετίζονται με τις θέσεις των δεσμών της σελήνης (κάρμα) και λαμβάνουν χώρα όταν τα φώτα βρίσκονται πολύ κοντά στους δεσμούς. Στην εν λόγω έκλειψη, Ήλιος και Σελήνη συναντώνται στις 29ο μοίρες του Κριού ενώ οι σεληνιακοί δεσμοί βρίσκονται στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού στις 4o 25’’.Κατά την διάρκεια μιας ηλιακής έκλειψης, Ήλιος και Σελήνη βρίσκονται κοντά στον βόρειο δεσμό της σελήνης ενώ κατά την διάρκεια μιας σεληνιακής έκλειψης (ή πανσελήνου) ο Ήλιος βρίσκεται κοντά στον βόρειο δεσμό και η Σελήνη κοντά στον νότιο. 

Ειδικότερα, η εν λόγω έκλειψη ανοίγει έναν νέο κύκλο εκλείψεων που θα λάβουν χώρα στον άξονα Κριού-Ζυγού καθώς οι δεσμοί μετατοπίζονται από τον άξονα Ταύρου-Σκορπιού στον άξονα Κριού-Ζυγού. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Οι αλλαγές μετατοπίζονται από τον τομέα των οικονομικών (χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, οικονομική κρίση, πληθωρισμός και ανεργία) στον κοινωνικό τομέα (σχέσεις, συνεργασίες, εύρεση ταυτότητας έθνους, πολιτική, κοινωνική κρίση). Ο Κριός ως ζώδιο σχετίζεται με την αρχή, την εκκίνηση, την εύρεση της “προσωπικής” μας αλήθειας και ταυτότητας. Επιπλέον, σχετίζεται με το “ΕΓΩ” και είναι ένα ανθρωποκεντρικό ζώδιο που βάζει τον άνθρωπο σε πρώτη θέση. Ο βόρειος δεσμός μας δείχνει τον δρόμο στον οποίο πρέπει να φτάσουμε, το σημείο εκείνο που θα μας βοηθήσει να εξελιχθούμε σε αντίθεση με τον νότιο δεσμό, ο οποίος αποτελεί το σημείο εκείνο που πρέπει να αφήσουμε πίσω μας καθώς είναι οικείο και μας οδηγεί στην νωχέλεια. Ο Ήλιος σχετίζεται με το “ΕΓΩ”, αποτελεί σύμβολο του συνειδητού πεδίου, είναι σύμβολο του γνωριμου ενώ η Σελήνη σχετίζεται με το υποσυνείδητο, τα συναισθήματα, τις ρίζες μας και τις καταβολές μας. Κάθε έκλειψη Ηλίου σηματοδοτεί μία περίοδο αλλαγών όπου νέα γεγονότα και εξελίξεις λαμβάνουν χώρα. Όλοι, ανεξαρτήτως ζωδίου ερχόμαστε αντιμέτωποι με γεγονότα και εξελίξεις που μας βγάζουν από τη “βολή” μας και μας οδηγούν να προβούμε σε αλλαγές. Πολλές φορές συμβαίνουν στη ζωή μας σημαντικά γεγονότα όπως αλλαγή χώρας κατοικίας, πόλης διαμονής, αλλαγή καριέρας, ένας χωρισμός, μία επανασύνδεση. Επιπλέον, στην διάρκεια εκλείψεων συμβαίνουν εκκαθαρίσεις, άνθρωποι αποχωρούν και νέοι έρχονται στη ζωή μας. Είναι μία περίοδος με περισσότερη ρευστότητα και ανασφάλεια αλλά οι αλλαγές που φέρνουν οι εκλείψεις είναι επιτακτικής ανάγκης. 

Όψεις – Σχηματισμοί & Επιρροή Έκλειψης Ηλίου στον Κριό

Η έκλειψη Ηλίου είναι ιδιάζουσα καθώς σχηματίζεται στην τελευταία μοίρα (29) του Κριού, η οποία καλείται και αναιρετική μοίρα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι σχηματίζεται στο μεταίχμιο δύο ζωδίων (Κριού-Ταύρου) και φέρει αλλαγές σε θέματα “ΕΓΩ”, προσωπικότητας, αυτοεκτίμησης, αυτοαξίας και αυτοπροσδιορισμού από την μία, ενώ από την άλλη σημαίνει αλλαγές σε επίπεδο οικονομικό, υλικό και συναισθηματικό. Τι αξίζει για εμάς; Ποιες είναι οι δικές μας αξίες;  Ποιες είναι οι δικές μας προτεραιότητες! Στο φαινόμενο συμμετέχει με όψη τετραγώνου  ο Πλούτωνας από το ζώδιο του Υδροχόου. Ο Πλούτωνας βρίσκεται στην μηδενική μοίρα του Υδροχόου (0ο 19’’) σχηματίζοντας ένα συγκλίνον τετράγωνο με την έκλειψη-νέα σελήνη. Φυσικά, το τετράγωνο σχηματίζεται σε ζώδια διαφορετικών στοιχείων και ποιοτήτων (φωτιά-αέρας) αλλά παρόλα αυτά είναι ισχυρό και θεωρείται ακριβείας. Ο Πλούτωνας είναι ο πλανήτης των μεταρρυθμίσεων, του θανάτου (μεταφορικά) αλλά και της αναγέννησης. Ο Πλούτωνας είναι ο πλανήτης “μετασχηματιστής” – “μεταρρυθμιστής”, που γκρεμίζει και κατεδαφίζει δίνοντας χώρο σε νέες καταστάσεις και δεδομένα. Φυσικά, το τετράγωνο σαν όψη αποτελεί όψη πρόκλησης και συμβολίζει μία περίοδο αναταραχής, εμποδίων και προκλήσεων που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Επηρεάζονται τόσο τα παρορμητικά (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί, Αιγόκεροι) όσο και τα σταθερά ζώδια (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί, Υδροχόοι). Ειδικότερα, πιο συγκεκριμένα επηρεάζονται οι γεννημένοι στα κάτωθι διαστήματα: 

  • Κριοί με γενέθλια στις 16-17-18-19/4 
  • Ταύροι με γενέθλια στις 20-21-22-23/4
  • Καρκίνοι με γενέθλια στις 19-20-21-22/7 
  • Λέοντες με γενέθλια στις 23-24-25-26/7
  • Ζυγοί με γενέθλια στις 20-21-22-23/10
  • Σκορπιοί με γενέθλια στις 24-25-26-27/10
  • Αιγόκεροι με γενέθλια στις 16-17-18-19/1 
  • Υδροχόοι με γενέθλια στις 20-21-22-23/1

Παρόλα αυτά, ανεξαρτήτως ημερομηνίας γέννησης όλοι μας επηρεαζόμαστε σε κάποιον τομέα. Επιπρόσθετα, η έκλειψη μπορεί να αγγίζει έναν πλανήτη του ωροσκοπίου μας κάτι που σηματοδοτεί μία περίοδο αποσταθεροποίησης, αλλαγών και εξελίξεων. Ειδικότερα: 

Έκλειψη σε όψη με γενέθλια Σελήνη: Σηματοδοτείται μία περίοδος συναισθηματικών αλλαγών ενώ ενδέχεται να έρθουν στην επιφάνεια ζητήματα που σχετίζονται με το σπίτι, την οικογένεια, τις πολύ προσωπικές μας σχέσεις. Πιθανή μία μετακόμιση, μία ανακαίνιση ή αγοραπωλησία ενός ακινήτου. Καθώς ο Πλούτωνας συμμετέχει στο φαινόμενο μιλάμε με έντονη συναισθηματική περίοδο όπου θα συμβούν σημαντικές συναισθηματικές αλλαγές στη ζωή σας. 

Έκλειψη σε όψη με γενέθλιο Ερμή: Οι αλλαγές αφορούν στην επικοινωνία, στον τρόπο που εκφραζόμαστε, μιλάμε, επικοινωνούμε και ανταλλάσουμε απόψεις. Μπορεί να αρχίσουμε νέες σπουδές σε ένα αντικείμενο που μέχρι τώρα δεν είχαμε ασχοληθεί. Σκεφτόμαστε με τρόπο διαφορετικό ενώ δεν αποκλείεται αλλαγή μεταφορικού μέσου. 

Έκλειψη σε όψη με γενέθλια Αφροδίτη: Οι αλλαγές αφορούν την αισθηματική ζωή αλλά και τον οικονομικό μας βίο. Πιθανώς να προκύψει ένας χωρισμός μιας σχέσης που δεν έχει προοπτική ενώ δεν αποκλείεται και μία νέα γνωριμία. Έχουμε να κάνουμε με έναν συναισθηματικό “θάνατο” αλλά και μία μεταμόρφωση. Πιθανώς να υπάρξουν έξοδα αλλά και ανακάλυψη νέων πηγών εσόδων. 

Έκλειψη σε όψη με γενέθλιο Άρη: Μία όψη που φέρνει αλλαγή στον τρόπο δράσης και στην πορεία μας. Αποφασίζουμε να αλλάξουμε τρόπο πλεύσης και δραστηριοποίησης. Καλό είναι να αποφευχθούν σημαντικά χειρουργεία ή αγορές νέων οχημάτων. Φυσικά, πρέπει να έχουμε πλήρη γνώση του ατομικού σας ωροσκοπίου. 

Έκλειψη σε όψη με γενέθλιο Δία: Περίοδος υπερβολής όπου χρειάζεται να επιδείξουμε μέτρο, συνέπεια, συνοχή. Μπορεί να πάρουμε αποφάσεις που θα μας βοηθήσουν να εξελιχθούμε περεταίρω ενώ δεν αποκλείονται τάσεις ελέγχου και επιβολής. 

Έκλειψη σε όψη με γενέθλιο Κρόνο: Περίοδος συστολής, όπου θα υπάρξουν εμπόδια και προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε με συνέπεια, σύνεση, οργάνωση, πειθαρχία και υπομονή. Εδώ είναι αυτό που λέμε τα αγαθά κόποις κτώνται. Μπορεί να συναντήσουμε εμπόδια αλλά η εποχή φέρνει καταξίωση μέσα από συνέπεια και αποτελεσματικότητα. 

Έκλειψη σε όψη με γενέθλιο Ουρανός: Περίοδος αλλαγών, ανατροπών, ξαφνικών ευκαιριών ή απωλειών. Πιθανή μετεγκατάσταση, αλλαγή τόπου ή και χώρας διαμονής. Περίοδος συνειδητοποίησης που μπορούμε να ανακαλύψουμε πτυχές του εαυτού μας που αγνοούσαμε. Ξαφνικός ένας χωρισμός ή ένας κεραυνοβόλος έρωτας. 

Έκλειψη σε όψη με γενέθλιο Ποσειδώνα: Μία εποχή λίγο δύσκολη καθώς υστερούμε σε ρεαλισμό, ορθολογισμό και ευθυκρισία και μπορούμε να νιώσουμε μπερδεμένοι. Καλό είναι να αποφευχθούν σημαντικές δεσμεύσεις και οριστικές αποφάσεις. Ωστόσο, είναι μία εποχή που η τέχνη ανθίζει και μπορούμε να ασχοληθούμε με την πνευματικότητα, την θρησκεία και την ¨Πίστη”. 

Έκλειψη σε όψη με γενέθλιο Πλούτωνα: Μία έντονη περίοδος μετασχηματισμού όπου μπορεί να αλλάξουμε προσωπικότητα αλλά και σε συναισθηματικό επίπεδο. Μία περίοδος όπου μπορεί να βιώσουμε έντονες φοβίες και ανασφάλειες αλλά θα βγούμε νικητές χωρίς φόβο και πάθη. Χρειάζεται προσοχή στον θυμό και τη βία. 

Να σημειώσουμε ότι εκτός από το ζώδιο σας διαβάζετε τις προβλέψεις του “Ωροσκόπου” σας καθώς δίνουν πιο εξειδικευμένες πληροφορίες για την επιρροής της έκλειψης ηλίου. 

Κριός: Η έκλειψη ηλίου επηρεάζει τις σχέσεις, τις συνεργασίες και την προσωπική σας ζωή. Αλλάζετε εσείς αλλά και η εικόνα που έχετε οι ίδιοι για τον εαυτό σας αλλά και για τους άλλους. Εάν διατηρείτε μία προβληματική σχέση δεν αποκλείεται να βάλετε ένα τέλος και να αποφασίσετε να συνεχίσετε μόνοι σας. Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνοι που θα κάνουν μία σημαντική γνωριμία και θα ανοίξουν ένα νέο κεφάλαιο στην αισθηματική σας ζωή. Μπορεί να συναντήσετε κάποιες προκλήσεις στην υλοποίηση των μακροπρόθεσμων σχεδίων σας αλλά επιδεικνύοντας σύνεση και υπομονή θα καταφέρετε να ανταπεξέλθετε σε πιθανά εμπόδια. Μία φιλική σχέση φαίνεται να σας προβληματίζει και δεν αποκλείεται να πέσουν τίτλοι τέλους. Η νέα σελήνη και έκλειψη ηλίου σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε έναν απολογισμό και να προσδιορίσετε ξανά την αξία σας, είναι αφυπνιστική με αποτέλεσμα να αποκτήσετε κοινωνική δύναμη και επιρροή σε ένα σύνολο από ομοϊδεάτες. Οι γεννημένοι στις 16-17-18-19/4 πιθανόν να έχετε αλλαγές και ανακατατάξεις στα εισοδήματα σας. 

Ταύρος: Για εσάς τους Ταύρους με γενέθλια στις 20-21-22-23/4 οι αλλαγές αφορούν τους τομείς της καριέρας, των διαπροσωπικών σχέσεων αλλά και της αισθηματικής σας ζωής. Πιθανόν να έρθετε σε αντιπαράθεση με έναν ανώτερο ή με κάποιον που έχει λόγο στην δουλειά σας για αυτό καλό είναι να κρατήσετε χαμηλό προφίλ στον χωρο που εργάζεστε. Από την άλλη πλευρά εάν διατηρείτε μία σχέση ατροφική δεν αποκλείεται να βάλετε ένα τέλος. Σε κάθε περίπτωση έρχεστε αντιμέτωποι με δύο επιλογές και καλείστε να αναλάβετε ευθύνες στον εργασιακό τομέα. Μην διστάσετε να κάνετε τις αλλαγές που επιθυμείτε και καταπολεμήστε τυχόν φοβίες ή ανασφάλειες. Πολύ πιθανόν να νιώθετε ότι έχετε φτάσει σε ένα τέλμα, σε έναν κορεσμό κάτι που σας οδηγεί σε αλλαγή επαγγελματικής πορείας. Επιπλέον, η έκλειψη ηλίου σας βάζει σε μία διαδικασία απολογισμού ώστε να κοιτάξετε τα λάθη του παρελθόντος κατάματα και να μην τα επαναλάβετε ξανά στο μέλλον. Χρειάζεται να προστατέψετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα και να διαφυλάξετε την υγεία σας. 

Δίδυμοι: Η έκλειψη ηλίου φέρνει αλλαγές σε επίπεδο στοχοθέτησης και μελλοντικών σχεδίων. Έχετε φτάσει σε ένα τέλμα, βιώνετε την στασιμότητα και αποφασίζετε να αναλάβετε δράση ωστόσο σε αυτήν την πορεία υπάρχουν προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσετε δουλεύοντας σκληρά, οργανωμένα και με συνέπεια. Μην διστάσετε να καταπολεμήσετε τις φοβίες σας και να αναλάβετε δράση για ένα καλύτερο αύριο που θα φέρει ένα πιο ικανοποιητικό βιοτικό επίπεδο. Η νέα σελήνη-έκλειψη ηλίου φέρνει δίπλα σας ανθρώπους σημαντικούς, που έχουν δύναμη και εξουσία κάτι που θα σας δώσει την δυνατότητα να ανέλθετε κοινωνικά ή να απολαύσετε την αποδοχή. Οι γεννημένοι τον Μάιο φροντίστε για το ανοσοποιητικό σας σύστημα, την υγεία σας και θωρακίστε τον οργανισμό σας. Σε κάθε περίπτωση οι Δίδυμοι του Μαίου έχετε σημαντικές ευκαιρίες για σταθεροποίηση στην καριέρα ωστόσο πρέπει να θυσιάσετε προσωπικό χρόνο. 

Καρκίνος: Η ηλιακή έκλειψη λαμβάνει χώρα στο υψηλότερο σημείο του ωροσκοπίου σας και φέρνει αλλαγές σε θέματα καριέρας και επαγγελματικά. Πολλοί θα αποφασίσετε να αλλάξετε εργοδότη ή να κάνετε μία στροφή στην καριέρα σας είτε αλλάζοντας αντικείμενο είτε αλλάζοντας εργοδότη είτε πέφτοντας στο ελεύθερο επάγγελμα. Μπορεί να νιώσετε ανεπαρκείς στον χώρο εργασίας ή ότι δεν σας καλύπτει με αποτέλεσμα να αλλάξετε αντικείμενο. Αποφύγετε εντάσεις και προστριβές με όσους έχουν λόγο στην εργασίας σας. Οι γεννημένοι στο πρώτο δεκαήμερο πιθανόν να νιώσετε έντονη οικονομική ανασφάλεια και αβεβαιότητα κάτι που θα σας οδηγήσει να αναζητήσετε νέες πηγές εσόδων και πόρων. Αποφύγετε σημαντικές επενδυτικές αποφάσεις και ανοίγματα όπως ένα δάνειο που δεν μπορείτε να αποπληρώσετε έγκαιρα. 

Λέων: Αλλάζει ο τρόπος που σκέφτεστε, που εκφράζεστε και επικοινωνείτε. Μπαίνετε σε μία διαδικασία να αλλάξετε τρόπο ζωής ή καλύτερα απόψεις και ιδεολογία. Πολλοί θα αποφασίσετε να αφήσετε την χώρα που διαμένετε και να αλλάξετε χώρα ή και πόλη κατοικίας. Εάν απασχολείστε στο εξωτερικό θα συμβούν πολύ σημαντικά γεγονότα που θα αλλάξουν τη ζωή σας και το lifestyle σας. Πολλοί από εσάς θα αποφασίσετε να διευρύνετε το γνωστικό σας αντικείμενο ενισχύοντας τις σπουδές σας ώστε να αποκτήσετε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας. Συν τοις άλλοις οι αλλαγές αφορούν την προσωπική και επαγγελματική σας ζωή και θα δείτε τη ζωή από άλλη οπτική γωνία, πιο αισιόδοξα. Οι γεννημένοι στις 23-24-25-26 θα έχετε σημαντικές αλλαγές σε σχέσεις, συνεργασίες αλλά και στην αισθηματική ζωή. Δεν αποκλείεται να κάνετε μία μοιραία σχέση που θα αλλάξει την προσωπικότητα σας. Αλλάζει ο τρόπος που σχετίζεστε με τους άλλους. 

Παρθένος: Η έκλειψη ηλίου φέρει σημαντικές αλλαγές, εξελίξεις και γεγονότα σε θέματα οικονομικής διαχείρισης και εκμετάλλευσης των πόρων σας. Μπαίνετε σε μία διαδικασία να κάνετε επενδύσεις που θα αποδώσουν σημαντικά και θα αυξήσουν την εισοδηματική σας κατάσταση. Μπορείτε να επιτύχετε επωφελείς οικονομικούς διακανονισμούς και να κερδίσετε μέσα από προγράμματα επενδύσεων, επανεπένδυσης ή και αποταμίευσης. Αυξάνεται η επιχειρηματική σας ικανότητα και το επιχειρηματικό σας ένστικτο. Πολλοί θα προχωρήσετε σε μία σχέση ουσιαστική, εις βάθος. Από δω και πέρα στοχεύετε στην ουσία των πραγμάτων και των καταστάσεων στην προσωπική και επαγγελματική σας ζωή. Οι γεννημένοι Παρθένοι του Αυγούστου καλείστε να προσέχετε τις εργασιακές σας σχέσεις και στον χώρο εργασίας καθώς ελλοχεύει ο αθέμιτος ανταγωνισμός. Προσοχή σε θέματα άμυνας, διατροφής και υγείας. 

Ζυγός: Νέες σχέσεις, νέες συνεργασίες, νέοι άνθρωποι στην προσωπική και επαγγελματική σας ζωή. Αλλάζετε εσείς αλλά και ο τρόπος που αντιμετωπίζετε τις σχέσεις σας και πως σας αντιμετωπίζουν. Αποφασίζετε να τερματίσετε σχέσεις που δεν έχουν προοπτική και μην διστάσετε για αυτό ώστε να πάρουν τη θέση τους άλλες πιο λειτουργικές. Ένας χωρισμός αλλά και μία νέα συναρπαστική γνωριμία στο μενού της εποχής αλλά και στο υπόλοιπο του έτους. Η ερωτική σας ζωή είναι πολλά υποσχόμενη και ο κοινωνικός σας κύκλος αλλάζει, διευρύνεται. Σε κάθε περίπτωση μπαίνετε σε μία νέα εποχή, ενίσχυσης της αυτοεκτίμησης, της αυτοπεποίθησης και της κοινωνικής σας ζωής. Ο λόγος σας έχει δύναμη αλλά και η επιρροή σας απέναντι στους άλλους αυξάνεται. Ωστόσο, αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι η αποφυγή τυχόν παλαιών, μη λειτουργικών συμπεριφορικών μοτίβων στις συσχετίσεις σας με τρίτους. 

Σκορπιός: Εργασιακές αλλαγές φέρνει η έκλειψη ηλίου. Πολλοί θα αποφασίσετε να αλλάξετε εργασία, εργοδότη ή θα σας γίνει αλλαγή στο πόστο. Σε κάθε περίπτωση αλλάζουν οι αρμοδιότητες και το καθηκοντολόγιο σας. Πολλοί θα αποφασίσετε να αλλάξετε επάγγελμα, εργασία ή θα δείτε ότι δεν ικανοποιείστε από αυτό που κάνετε αναζητώντας μία άλλη εναλλακτική. Θέματα υγείας, διατροφής στο προσκήνιο. Ίσως προσθέσετε ένα χόμπι ή την άθληση στην καθημερινότητα σας. Αλλάζουν οι συνήθειες σας και η καθημερινότητα σας. Εσείς του Οκτωβρίου έχετε σημαντικές αλλαγές σε θέματα σπιτιού, ακίνητης περιουσίας, διαχείρισης ακινήτων και εκμετάλλευσης πόρων. Η εποχή σας δίνει τη δυνατότητα να εκμεταλλευτείτε ακίνητα. Σημαντικές αλλαγές στις πολύ προσωπικές σας σχέσεις, η απόκτηση ενός απογόνου ή μία μετακόμιση. 

Τοξότης: Η έκλειψη ηλίου φέρνει σημαντικές αλλαγές, γεγονότα και εξελίξεις στην ερωτική σας ζωή. Πολλοί θα αποφασίσετε να χωρίσετε εάν διατηρείτε μία σχέση προβληματική ή συμβατικά ενώ άλλοι θα ερωτευτείτε σφοδρά. Πολλοί θα αποκτήσετε έναν απόγονο ή θα σας δημιουργηθεί η ανάγκη για απόκτηση παιδιών. Θέματα επιχειρηματικότητας και δράσης ευνοούνται έτσι επαγγελματικά αναμένονται σημαντικές ευκαιρίες. Η ζωή σας γίνεται πιο φωτεινή και απολαμβάνετε τις μικρές χαρές, τον έρωτα, το φλερτ. Η ερωτική σας ζωή είναι πολλά υποσχόμενη και κρύβει σημαντικές ευκαιρίες. Σταδιακά θα δείτε ότι ο λόγος σας αποκτά δύναμη, ισχύ και έχετε σημαντική επιρροή μέσα σε έναν κύκλο από ομοϊδεάτες ή συνεργάτες ωστόσο αυτό που πρέπει να προσέχετε είναι η χρήση του λόγου, ο τρόπος που εκφράζεστε και επικοινωνείτε γιατί θα φαίνεστε αλαζόνες, υπερόπτες και σνομπ. Η δύναμη έρχεται όχι για να μας κάνει αντιπαθείς αλλά για να αλλάξουμε τους άλλους. 

Αιγόκερως: Αλλαγές στο σπίτι, την οικογένεια, τον ενδοοικογενειακό βίο και τις πολύ προσωπικές σας σχέσεις φέρνει η έκλειψη Ηλίου στον Κριό. Πιθανόν να προβείτε στην ανακαίνιση του ιδιωτικού σας χώρου ή να βρείτε το ιδανικό σπίτι, που εσείς ποθείτε. Πιθανό σενάριο η συγκατοίκηση με το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει. Δεν αποκλείεται η έλευση ενός απογόνου. Θέματα αγοραπωλησίας ακινήτων μοιάζουν ιδιαίτερα επικερδή και μπορείτε να κερδίσετε χρήματα μέσω εκμίσθωσης κατοικιών και γης. Προσέχετε θέματα οικονομικά και μην προβείτε στην αγορά ενός ακινήτου, τις δόσεις του δανείου δυσκολεύεστε να αποπληρώσετε. Προτού εμπλακείτε σε μία αγοραπωλησία εξετάστε προσεκτικά τους οικονομικούς όρους και τις συνθήκες ώστε να μην εκτεθείτε οικονομικά. Με την έκλειψη ηλίου εγκαινιάζεται μία νέα περίοδος εύρεσης και αναζήτησης εναλλακτικών πηγών εισοδήματος και πόρων. 

Υδροχόος: Η έκλειψη Ηλίου στον Κριό αλλάζει τον τρόπο που σκέφτεστε, επικοινωνείτε και εκφράζεστε, παίζει με το μυαλό σας και σας βοηθάει να εξελιχθείτε επικοινωνιακά φτάνοντας σε νέες θεωρίες και αντιλήψεις. Μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα χρειαστεί να πραγματοποιήσετε πολλές μετακινήσεις και ταξίδια για λόγους επαγγελματικούς και ενδεχόμενα θα συνδυάσετε και με αναψυχή. Ο λόγος σας αποκτά δύναμη και μπορείτε να επηρεάσετε ένα πλήθος ανθρώπων, ωστόσο φροντίστε να μην γίνεται “χειραγωγοί” μάζας και αποφύγετε να επιβάλλετε τις απόψεις σας απολυταρχικά. Οι γεννημένοι στις 20-21-22-23/1 έχετε σημαντικές αλλαγές στην προσωπική και επαγγελματική σας ζωή. Τα σενάρια πολλά! Αλλαγή εργοδότη, αλλαγή καριέρας, στροφή στο επάγγελμα ή ένας χωρισμός από μία σχέση που έχει πέσει σε τέλμα. Να έχετε κατά νου ότι το επόμενο εξάμηνο είναι πολύ σημαντικό σε θέματα κοινωνικής ζωής και έρωτα όπου θα γνωρίσετε ανθρώπους που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για το μέλλον σας. 

Ιχθύες: Η έκλειψη Ηλίου στον Κριό έχει άμεση σχέση με τα οικονομικά σας και μάλιστα με τις αποδοχές σας. Μέσα στο επόμενο εξάμηνο πιθανόν να υπάρξουν αλλαγές στο εισόδημα σας και να νιώσετε μία οικονομική ανασφάλεια καθώς τα έξοδα αυξάνονται σημαντικά. Ωστόσο, μπορείτε να μπείτε στην διαδικασία διαπραγμάτευσης επί των αποδοχών σας και να διεκδικήσετε κάτι παραπάνω. Από την άλλη πλευρά έχετε την ευκαιρία εύρεσης εργασίας καλύτερα αμειβόμενης. Αλλάζει ο τρόπος που βλέπετε και κοστολογείτε τον εαυτό σας, πιστεύετε στις δυνάμεις και την αξία σας με αποτέλεσμα να έχετε περισσότερες απαιτήσεις οικονομικές αλλά και σε επίπεδο σχέσεων απαιτείτε τον σεβασμό. Οι σχέσεις σας γίνονται πιο ουσιαστικές και θέλετε δίπλα σας αυτούς που πραγματικά σας εκτιμούν και απολαμβάνετε την αποδοχή τους. Προσοχή χρειάζεται σε παράτολμα οικονομικά εγχειρήματα που μπορούν να κοστίσουν ενώ και σε μία πιθανή αλλαγή εργασίας-εργοδότη πρέπει να φανείτε συγκρατημένοι και να αποφασίσετε αφού έχετε ζυγίσει σωστά τα υπέρ και τα κατά.