You are currently viewing Astro-Calendar 2024

Astro-Calendar 2024

Astro-Calendar 2024

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024: Ένας μήνας ιδιαίτερα παραγωγικός και αποδοτικός σε θέματα επαγγελματικά, καριέρας, κοινωνικής προβολής και καταξίωσης για όλους ανεξαρτήτως ζωδίου. Από τις αρχές του μήνα σχεδόν (4/1) ο Άρης εισέρχεται στον Αιγόκερω. Ο Άρης συμβολίζει τη δράση, τη λίμπιντο, τις πρωτοβουλίες, τα κίνητρα και τις προθέσεις σε ένα ωροσκόπιο. Ο Άρης στον Αιγόκερω βρίσκεται σε έξαρση και ακολουθεί μια προσηλωμένη πορεία ώστε να ολοκληρώσει τους στόχους του και να ανέλθει ιεραρχικά. Μέσα από σκληρή προσπάθεια, πειθαρχία και οργάνωση μπορούμε να φτάσουμε στην υλοποίηση υψηλών προσδοκιών. Καθ όλη τη διάρκεια του μήνα σχηματίζει εξαιρετικές όψεις με τον Κρόνο και τον Δία (κοντά στις 10/1) ενώ και ο Ερμής από τον Αιγόκερω από τις 14/1 και έπειτα φέρνει περισσότερη συγκέντρωση και προσήλωση στις φιλοδοξίες μας. Οι θετικές όψεις του Ερμή με τον Δία και τον Κρόνο στις 18-19/1 προάγουν την επικοινωνία, θέματα σπουδών, εκπαίδευσης. Ένας μήνας που στέφει τις επαγγελματικές μας προσπάθειες με επιτυχία. Επιπλέον, ο Ερμής κινείται ορθόδρομος δίναντας μας την υπεροχή σε νέα επαγγελματικά εγχειρήματα. Η συναισθηματική ζωή καλά κρατεί και ο έρωτας ανθίζει μιας και Άρης-Αφροδίτη συντρέχουν στο ζώδιο του Αιγόκερω. Ταύροι, Παρθένοι και Αιγόκεροι οι κύριοι αποδέκτες της επιρροής.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2024: Άρης και Αφροδίτη συντρέχουν στο ζώδιο του Αιγόκερω το πρώτο μισό του μήνα με αποτέλεσμα ο έρωτας να ανθίζει και να υπάρχει περισσότερη τύχη σε ζητήματα καρδιάς και επαγγελματικά. Στο δεύτερο μισό του μήνα οι πλανήτες του έρωτα (Άρης και Αφροδίτη) παίρνουν θέση στο ζώδιο του Υδροχόου ενώ συναντάνε σε σύνοδο τον Πλούτωνα που έχει μπει στον Υδροχόο. Το δεύτερο μισό του μήνα προάγει τη φιλία και μιλάει για την γέννηση σημαντικών συνεργασιών-φιλιών που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην προσωπική μας ανάπτυξη και εξέλιξη. Θέματα σχετικά με την συλλογική δράση, την τεχνολογία, την εκπαίδευση, την υψηλή διανόηση, την τεχνολογία, την αστρολογία, τις επιστήμες και την φυσική μπορούν να προαχθούν και να μας ξαφνιάσουν ευχάριστα. Ταύροι, Παρθένοι και Αιγόκεροι ευνοούνται στο πρώτο μισό του μήνα, Δίδυμοι, Ζυγοί και Υδροχόοι στο δεύτερο μισό του μήνα.

Ιανουάριος-Φεβρουάριος-Μάρτιος 2024: Καθ όλη την διάρκεια του τριμήνου στον αστρολογικό ουρανό λαμβάνει χώρα μία όψη άκρως υποστηρικτική όσον αφορά ζητήματα επαγγελματικά, καριέρας, κοινωνικής καταξίωσης, επαγγελματικής προόδου, αναγνώρισης κόπων και προσπαθειών. Ο Δίας από τον Ταύρο σχηματίζει ένα εξάγωνο με τον Κρόνο από τους Ιχθύες. Ο Δίας στον Ταύρο δίνει έμφαση στην ύλη και την υλική διάσταση της ζωής, συμβολίζει την εύνοια σε επίπεδο οικονομικό ενώ παράλληλα ενισχύει και την ανάγκη μας για επαφή με τη γη, το έδαφος. Ο Κρόνος στους Ιχθύες δοκιμάζει θέματα Πίστης στον Θεό ή σε κάποια ανώτερη δύναμη και έρχεται να βάλει όρια σε σκέψεις και την φαντασία μας. Οι δύο πλανήτες μυθολογικά είχαν σχέση γιου-πατέρα, συμβολίζουν ο μεν Δίας την επέκταση, τη γνώση, την φιλοσοφία, την νεότητα και την νεανικότητα, ο δε Κρόνος συμβολίζει την σοφία, την εμπειρία, την γνλωση μέσα από την πράξη και την απόκτηση εμπειριών. Θέματα θρησκείας, Πίστης, φιλοσοφίας και οικονομικά μπορούν να σταθεροποιηθούν. Η όψη μιλάει για την εκμετάλλευση της γης, της ακίνητης περιουσίας προς όφελος μας ενώ και οικονομικές ρυθμίσεις, νέες νομολογίες μπορούν να αποδώσουν τα μέγιστα. Οι αλλαγές έρχονται για να μείνουν. Περισσότερο ευνοημένοι στέκονται Ταύροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι, Καρκίνοι, Σκορπιοί, Ιχθύες και Τοξότες του πρώτου δεκαημέρου.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2024: Ο μήνας των μεγάλων ανατροπών και ευκαιριών! Δίας και Ουρανός συναντώνται στον Ταύρο και υπόσχονται ξαφνικές ευκαιρίες, απρόοπτες επιτυχίες, απρόσμενη τύχη για όλους μας, ανεξαρτήτως ζωδίου. Ο Δίας συμβολίζει την τύχη, την επέκταση, την αισιοδοξία, είναι ο πλανήτης της γνώσης και της καλοτυχίας ενώ ο Ουρανός συμβολίζει το αναπάντεχο, το ξαφνικό, το απρόοπτο, την καινοτομία, την προοδο. Ο Ουρανός αποτελεί την ανώτερη οκτάβα του Ερμή και σχετίζεται με την διαισθητική-τηλεπαθητική επικοινωνία, την ανώτερη γνώση και μόρφωση. Η όψη σσχηματίζεται σε ένα ζώδιο που δεν ταιριάζει στην φύση των πλανητών (καθώς ο Ταύρος είναι ζώδιο υλιστικό) ωστόσο, παρόλα αυτά θα υπάρξουν σημαντικές ευκαιρίες σε ζητήματα οικονομικά. Πιθανή οικονομική αναδιάρθρωση στις οικονομίες ανά τον κόσμο, πιθανή εκμετάλλευση της γης (Ταύρος) ή νέα επιστημονικά επιτεύγματα όσον αφορά τη γεωργία και τις μηχανές στην γεωργία. Επιπρόσθετα θα υπάρξει σημαντική πρόοδος σε θέματα «Περιφερειακής Ανάπτηξης», ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μεταλλείας, δασών, φυτιών και σε οτιδήποτε άπτεται της γης και της οικονομίας της γεωργίας. Θέματα αγροτικής πολιτικής τονώνονται ιδιαίτερα. Οι ημέρες κοντά στο τέλος του μήνα χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής καθώς ο Άρης στους Ιχθύες συναντάει σε σύνοδο τον Ποσειδώνα στο τέλος του ζωδίου, στις 28-29 μοίρες. Οι μοίρες αυτές σχετίζονται με ναυάγια, αποτυχίες, θυσίες, εξαπατήσεις για αυτό χρειάζεται να επιστρατεύσουμε τη λογική μας ώστε να αποφύγουμε τη λήψη λαθεμένων αποφάσεων.

ΜΑΙΟΣ 2024: Ο μήνας διαχωρίζεται σε δύο φάσεις. Το πρώτο διάστημα εκτείνεται από τις αρχές του μήνα έως τις 24/5 όπου ο Δίας από τον Ταύρο σχηματίζει ένα βοηθητικό εξάγωνο με τον Ποσειδώνα από τους Ιχθύες. Στο παιχνίδι προστίθεται και η Αφροδίτη, η οποία διασχίζει το ζώδιο του Ταύρου. Μάλιστα, στις 23-24/5 συναντά τον Δία σε σύνοδο. Οι όψεις ενισχύουν τον έρωτα, την τέχνη, το συναίσθημα ενώ μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με πιο ανθρώπινες και ανθρωπιστικές πτυχές της ζωής μας. Ο Δίας μπαίνει στους Διδύμους στις 25/5. Το ζώδιο των Διδύμων είναι μία θέση όχι τόσο αβανταδόρικη για τον Δία έτσι δεν νιώθει ιδιαίτερα βολικά σε αυτό το περιβάλλον. Σίγουρα από τη νέα θέση θα ευνοήσει θέματα που σχετίζονται με την επικοινωνία,τον διάλογο, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, επικοινωνίας και μεταφοράς. Θέματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση, την παιδεία, τον νόμο, την ειδησεογραφία και μα ΜΜΕ θα έρθουν στην επιφάνεια ενώ θα βρεθούν και δυναμικές λύσεις. Από την νέα θέση ο Δίας θα ευνοήσει Διδύμους και Τοξότες, Υδροχόους και Ζυγούς. Επιπλέον, όσοι έχουν ωροσκόπο και γενέθλια Σελήνη στους Διδύμους θα βιώσουν κάποια ενίσχυση σε επίπεδο σχέσεων-συνεργασιών αλλά και σε συναισθηματικό επίπεδο.

ΙΟΥΝΙΟΣ 2024: Ο Δίας από τους Διδύμους σχηματίζει ένα ευεργετικό τρίγωνο με τον Πλούτωνα από τον Υδροχόο. Είναι η όψη του πλούτου, υλικού και συναισθηματικού. Θέματα επενδύσεων και οικονομικά μπορούν να έχουν ιδιαίτερα θετική έκβαση ενώ και η αισθηματική μας ζωή μπορεί να ανθίσει. Τα ζώδια του αέρα (Δίδυμος-Υδροχόος) σχετίζονται με το πνεύμα, την πνευματικότητα, τον νου συνεπώς η εποχή μιλάει για νέες γνώσεις ενώ όλοι, ανεξαρτήτως ζωδίου μπορούμε να ενισχύσουμε το γνωστικό και γνωσιακό μας υπόβαθρο. Θέματα που σχετίζονται με την τεχνολογία, την έρευνα, την ανάπτυξη, την επικοινωνία, την εκπαίδευση, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, επικοινωνίας και μεταφοράς μπορεί να πάρουν μία πιο θετική έκκβαση. Οι μέρες που ανοίγονται μπροστά μας θα μας αποδείξουν πως κυνηγώντας δυναμικά την επιτυχία και προβάλλοντας αντίσταση στην στασιμότητα και στην αδράνεια τα πάντα γίνονται εφικτά. Η πρόοδος, η ανάπτυξη, η επίτευξη στόχων και η αξιοποίηση των νέων δρόμων που ανοίγονται, είναι στο χέρι μας, αρκεί να δραστηριοποιηθούμε και να τολμήσουμε. Οφείλουμε να δώσουμε τέλος σε μικροπράγματα που έως τώρα μας ταλαιπωρούσαν, βάζοντας στόχους μεγαλύτερους και ουσιαστικότερους. Οι επιφανειακές αξίες και οι ηθικολογίες, αφήνονται πίσω, δίνοντας τη θέση τους σε νέες βαθύτερες αξίες και ισχυρό ήθος. Ιδιαίτερα τυχεροί στέκονται Δίδυμοι, Ζυγοί, Υδροχόοι, Τοξότες του πρώτου δεκαημέρου αλλά και όσοι έχουν ωροσκόπο, σελήνη, Άρη, Ερμή και Αφροδίτη στις αρχές των ζωδίων που προαναφέρονται. Η όψη μας επηρεάζει ήδη από τις 25/5 και έχει ισχύ μέχρι τα τέλη του Ιούνη.

ΙΟΥΛΙΟΣ 2024: Ο Δίας από τους Διδύμους σε εξάγωνο με τον βόρειο δεσμό της σελήνης στον Κριό (κάρμα) υπόσχεται θετικές εξελίξεις, την διάνοιξη νέων πνευματικών οριζόντων αλλά και σημαντικές επιτυχίες για τα ζώδια του αέρα και της φωτιάς. Κριοί, Λέοντες, Τοξότες, Δίδυμοι, Ζυγοί και Υδροχόοι οι κύριοι αποδέκτες της επιρροής. Ο μήνας υπόσχεται επιτυχία ενώ μπορούμε να εισπράξουμε νέες, πλούσιες εμπειρίες. Προβλέπεται επιτυχία και τύχη σε θέματα δημόσιας εικόνας και κοινωνικής ζωής ενώ όλοι ανεξαρτήτως ζωδίου μπορούμε να έχουμε θετικές εξελίξεις και εύνοια σε κάποιους τομείς. Επιπρόσθετα, Άρης και Ουρανός σε σύνοδο στον Ταύρο μιλάνε για ξαφνικές, αιφνίδιες εξελίξεις και καταστάσεις σε κάποιους τομείς της ζωής μας. Προσοχή χρειάζεται στην έντονα επαναστατική διάθεση που μπορεί να διασαλεύσει την ισορροπία σχέσεων, συνεργασιών αλλά και της αισθηματικής μας ζωής.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2024: Ένας μήνας αρκετά δύσκολος, σύνθετος και πιεστικός καθώς θα υπάρξουν εμπόδια, προκλήσεις και καθυστερήσεις για όλους μας ανεξαρτήτως ζωδίου καθώς Δίας και Κρόνος σχηματίζουν τετράγωνο από τα ζώδια των Διδύμων και των Ιχθύων. Ο Δίας σχετίζεται με την επέκταση, την πρόοδο, την εξέλιξη ενώ ο Κρόνος σχετίζεται με την συρρίκνωση, τα όρια, τον περιορισμό. Είναι μία όψη που τιμωρεί την επιπολαιότητα για αυτό χρειάζεται να είμαστε ρεαλιστές, ορθολογιστές, πρακτικοί και προσγειωμένοι στην πραγματικότητα. Πολλές φορές μπορεί να νιώθουμε έντονη ανασφάλεια, απαισιοδοξία ή απότομη προσγείωση στην πεζή καθημερινότητα. Μπορούμε να παρομοιάσουμε τον Δία ως το γκάζι της καθημερινότητας μας, ενώ τον Κρόνο το φρένο. Το Τετράγωνο αυτό λοιπόν, μοιάζει με ένα απότομο φρενάρισμα τη στιγμή που έχουμε μόλις επιταχύνει,  γεγονός που φυσικά εγκυμονεί κινδύνους.  Τα καθημερινά εμπόδια ρουτίνας, φαντάζουν τώρα στα μάτια μας αξεπέραστα  και η δραματοποίηση χαρακτηρίζει κάθε έκφρασή μας. Θα υπάρξει τιμωρία για τους υπεραισιόδοξους και για τους επιπόλαιους, όχι όμως και ανταμοιβή σε αυτούς που δούλεψαν σκληρά και ώριμα. Επιπλέον, η Αφροδίτη διασχίζει το ζώδιο της Παρθένου με αποτέλεσμα να σχηματίζεται ένα ταυ-τετράγωνο μεταξύ Διός-Κρόνου-Αφροδίτης με τον Δία στην κορυφή. Το μότο λέει ότι η επιπολαιότητα τιμωρείται. Περισσότερες προκλήσεις, εμπόδια και καθυστερήσεις έχουν να αντιμετωπίσουν τα μεταβλητά ζώδια, Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθύες. Χρειάζεται ωριμότητα σε θέματα οικονομικής διαχείρισης αλλά και συναισθηματικά.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ-ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ-ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2024: Το φθινόπωρο της μετάβασης και της αλλαγής σε μία εποχή διαφορετική, πιο ανθρώπινη, πιο ανοιχτόμυαλη, πιο καινοτόμα. Ένα φθινόπωρο που η έμπνευση, η φαντασία και τα υψηλά ιδανικά μπορούν να ανθίσουν. Η κοινωνία γίνεται πιο ανθρώπινη και εμείς κοινωνοί μιας κοινωνίας πιο ανθρώπινης. Ο εκμοντερνισμός ιδεών μπορεί να οδηγήσει στην πρόοδο τόσο στους τομείς της επιστήμης όσο και της τέχνης. Η εποχή μιλάει για σπουδαίες εξελίξεις στην επιστήμη, την τεχνολογία και την υψηλή διανόηση. Το φθινόπωρο του 2024 αποτελεί την χρυσή τομή εκείνη, που λειτουργεί ως έναρξη για μία νέα εποχή.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2024: Ο πιο κρίσιμος, δύσκολος και απαιτητικός μήνας του 2024 καθώς ο Άρης ξεκινάει την ανάδρομη του πορεία στο ζώδιο του Λέοντα. Καθώς ο Άρης συμβολίζει την ενέργεια, τη δράση, την λίμπιντο και τις πρωτοβουλίες είναι καλό να αποφευχθούν νέα εγχειρήματα σε επαγγελματικό και οικονομικό επίπεδο. Φανείτε επιφυλακτικοί με νέες συνεργασίες αλλά και με νέες ερωτικές σχέσεις που θα δημιουργηθούν. Ο Άρης ανάδρομος δυσκολεύεται να εκφραστεί ή να βρει την δύναμη και την ορμή να δείξει το ενδιαφέρον του. Όοσν αφορά νέα επαγγελματικά εγχειρήματα μπορεί να υπάρξουν εμπόδια, καθυστερήσεις, ματαιώσεις και αναβολές ενώ μπορεί να βρούμε αντιστάσεις στον δρόμο της υλοποίησης. Το ίδιο ισχύει όσον αφορά θέματα οικονομικά. Την εποχή της ανάδρομης πορείας του πλανήτη καλό είναι να αποφύγουμε την αγορά νέου μεταφορικού μέσου καθώς η μηχανή μπορεί να είναι ελαττωματική ή αποδυναναμωμένη. Συν τοις άλλοις, μην ξεχνάτε ότι τον δεκέμβριο η Αφροδίτη περνάει στον Υδροχόο και σχηματίζει αντίθεση με τον Άρη, μία όψη που εντείνει τις διαφωνίες μεταξύ των δύο φύλλων. Καθώς οι πλανήτες βρίσκονται σε σταθερά ζώδια (Λέων-Υδροχόος) πρέπει να αποφύγουμε την αδιαλλαξία και την ξεροκεφαλιά όσον αφορά την διαχείριση σχέσεων, διαπροσωπικών και αισθηματικών. Επιπλέον, στην αντίθεση αυτή εμπλέκεται και ο Πλούτωνας που μπορεί να δείχνει παιχνίδια εξουσίας, ελέγχου και επιβολής μέσα από ένα τερέν διεκδικήσεων στις σχέσεις. Ο μήνας μιλάει για πιθανές εστίες πολέμου ή συρράξεις σε διάφορες περιοχές του κόσμου. Μπορεί να παρατηρηθεί αύξηση της βίας, των εγκλημάτων πάθους, της κακοποίησης αλλά και παιχνίδια ελέγχου και επιβολής σε σχέσεις. Τέλος, η αναδρομή του Άρη μας αποτρέπει από σημαντικές χειρουργικές επεμβάσεις.