You are currently viewing ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ

Στην αστρολογία υπάρχουν πολλές τεχνικές πρόβλεψης ή πρόγνωσης. Μια από αυτές είναι η «Επιστροφή Αφροδίτης». Παραδοσιακά, στην αστρολογία η Αφροδίτη συμβολίζει τον έρωτα, τις σχέσεις, την αισθηματική μας ζωή και το πως αντιλαμβανόμαστε τις σχέσεις. Αφορά τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις σχέσεις και την συμπεριφορά μας απέναντι στους ανθρώπους. Ο πλανήτης κυβερνάει τα ζώδια του Ταύρου και του Ζυγού και έχει άμεση σύνδεση με ζητήματα ασφάλειας, κεκτημένων αλλά και με την αγάπη, την αποδοχή και την αυτοαποδοχή. Η Αφροδίτη είναι δείκτης οικονομικής ευημερίας και συνδέεται άρρηκτα με τα οικονομικά μας και την διαχείριση επί οικονομικών ζητημάτων. Η επιστροφή Αφροδίτης δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την γενέθλια θέση της Αφροδίτης στο ωροσκόπιο μας ή τον οίκο που βρίσκεται αυτή. Η «Επιστροφή Αφροδίτης» σχετίζεται με την χρονική στιγμή εκείνη που η διελαύνουσα Αφροδίτη επιστρέφει στη θέση που την έχουμε στο γενέθλιο μας ωροσκόπιο, όταν γεννηθήκαμε δηλαδή. Την στιγμή εκείνη, καταστρώνουμε έναν νέο χάρτη, ένα ωροσκόπιο.  Ο χάρτης αυτός καλείται χάρτης «Επιστροφής Αφροδίτης» και είναι ιδιαίτερα σημαντικός καθώς μας δίνει σημαντικές πληροφορίες για την νέα χρονιά της Αφροδίτης και το τι ακριβώς θα συμβεί στη ζωή του προς εξέταση ατόμου. Το φαινόμενο αυτό λαμβάνει χώρα μία φορά το χρόνο κατά προσέγγιση και λέω κατά προσέγγιση καθώς υπάρχουν και οι περίοδοι της «ανάδρομης Αφροδίτης» με αποτέλεσμα να περάσουν έως και 16 μήνες να ξανασυμβεί. Συμπερασματικά, μπορούμε να πούμε ότι ο χάρτης της «Επιστροφής Αφροδίτης» είναι συνάρτηση της γενέθλιας θέσης της Αφροδίτης, ωστόσο δεν ταυτίζεται εννοιολογικά με την γενέθλια αστρολογία. 

Υπάρχουν κάποιοι κανόνες, αρκετά σημαντικοί, οι οποίοι πρέπει να εξετασθούν εξονυχιστικά ώστε να αντλήσουμε την κατάλληλη πληροφόρηση για τα γεγονότα που προβλέπονται να συμβούν στην διάρκεια της νέας αυτής χρονιάς. Πρώτα από όλα πρέπει να εξετάσουμε τον ωροσκόπο του χάρτη και τον κυβερνήτη αυτού. Ένας ωροσκόπος στα ζώδια του Ταύρου ή του Ζυγού δείχνουν πως τα ζητήματα της Αφροδίτης θα παίξουν καθοριστικό ρόλο αυτήν την χρονιά για το προς εξέταση άτομο.

Κανόνας νούμερο δύο! Μελετάμε τον οίκο που πέφτει η Αφροδίτη στον χάρτη της «Επιστροφής Αφροδίτης». Ο πλανήτης θεωρείται ευεργέτης πλανήτης, όπως ο Δίας και φέρνει τύχη, επιτυχία, αναγνώριση και διευκολύνσεις τον τομέα που θα βρεθεί. Έτσι, για παράδειγμα, μία Αφροδίτη στον 1ο οίκο φέρνει επιτυχία σε σχέσεις, συνεργασίες ή και μία νέα ερωτική γνωριμία. Μία Αφροδίτη στον 2ο οίκο φέρνει έσοδα, αύξηση εισοδήματος, επιτυχείς οικονομικούς διακανονισμούς ή μία νέα εργασία με καλύτερες αποδοχές. Μία Αφροδίτη στον 3ο οίκο φέρνει επιτυχία σε σπουδές, στον διάλογο και τυχερές εμπορικές συμφωνίες ενώ στον 4ο οίκο διευκολύνει οικογενειακά ζητήματα και εξομαλύνει ενδοοικογενειακά προβλήματα. Η Αφροδίτη στον 5ο οίκο μπορεί να βελτιώσει την αισθηματική ζωή του ανθρώπου, να σημάνει μία εγκυμοσύνη ή την απόκτηση ενός απογόνου ενώ ο πλανήτης εάν βρεθεί στον 6ο οίκο σημαίνει επιτυχία στην εργασία, διευκολύνσεις ίσως και μία ερωτική υπόθεση στον χώρο της εργασίας. Η Αφροδίτη στον 7ο οίκο αποτελεί μία ένδειξη νέων συνεργασιών, μίας νέας αισθηματικής υπόθεσης ή έναν γάμο. Η παρουσία της στον 8ο  αποτελεί εξαιρετική ένδειξη για κέρδη από επιχειρηματικές κινήσεις και επενδύσεις ενώ δείχνει και μια πλούσια ερωτική-σεξουαλική ζωή. Στον 9ο  οίκο ευνοεί τις επαφές με το εξωτερικό, τα ταξίδια και την εύρεση εργασίας στο εξωτερικό ενώ στον 10ο  οίκο σημαίνει επαγγελματική επιτυχία, αναγνώριση και ευκαιρίες για επαγγελματική άνοδο. Η παρουσία της στον 11ο οίκο σημαίνει εύνοια από φιλικά πρόσωπα και σημαίνει την διεύρυσνη του κοινωνικού σας κύκλου ενώ στον 12ο δείχνει το κλείσιμο υποθέσεων σε ερωτικό και επαγγελματικό επίπεδο ή ότι διατηρείτε μυστικά ερωτικά συναισθήματα για κάποιο πρόσωπο. 

Κανόνας νούμερο τρία! Μελετάμε τις όψεις που σχηματίζει ο πλανήτης την ημέρα της επιστροφής και τις όψεις που σχηματίζουν οι κυβερνήτες του 2ου και 7ου οίκου, όπου παραδοσιακά κυβερνά η Αφροδίτη. Εάν στον χάρτη της επιστροφής «Αφροδίτης» ο πλανήτης σχηματίζει τρίγωνο με τον Άρη αυτό αποτελεί ένδειξη ευχάριστης, πλούσιας και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσας ερωτικής ζωής. Μία θετική γωνία του Κρόνου προς την «Αφροδίτη» της επιστροφής μπορεί να σημαίνει μία επισημοποίηση ή την σταθεροποίηση μιας σχέσης ενώ μία δύσκολη γωνία του Κρόνου προς την Αφροδίτη στον χάρτη μπορεί να σημαίνει απογοητεύσεις στον έρωτα, αίσθημα αποτυχίας, μοναξιά ή δοκιμασία στον έγγαμο βίο. Ο Ποσειδώνας μπορεί να σημαίνει την εξιδανίκευση ή την ωριαοποίηση μιας σχέσης ενώ μπορεί να δείχνει και ατυχείς οικονομικές συμφωνίες ή «οικονομικά ναυάγια».

Παράδειγμα προς ανάλυση, για την καλύτερη και πρακτικότερη κατανόηση.

Ο κύριος Χ έχει γεννηθεί 12/12/1989 και ώρα 14:45. Η γενέθλια Αφροδίτη στο ωροσκόπιο του Χ βρίσκεται στο ζώδιο του Υδροχόου, στην 1ο 21’’, στον 10ο οίκο. Η Αφροδίτη αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πλανήτες στο ωροσκόπιο του Χ καθώς είναι κυβερνήτης του ωροσκοπίου (ωροσκόπος Ταύρος). Η Αφροδίτη στο ζώδιο του Υδροχόου λειτουργεί με απόλυτη λογική και είναι αρκετά αποστασιοποιημένη από τα συναισθήματα, νιώθει ασφυξία και τρόμο στην περίπτωση των πολύ προσωπικών σχέσεων, όταν οι σχέσεις γίνονται πολύ στενές. Στον 10ο οίκο δίνει μία αγάπη για το επάγγελμα και ενασχόληση με ένα καλλιτεχνικό επάγγελμα. Ωστόσο, στον οίκο του Κρόνου είναι μοναχική, απόμακρη, απρόσωπη και αρκετά σοβαρή.

Ζήτημα «Επιστροφή Αφροδίτης»

Στις 2/2/2021 και ώρα 6 το απόγευμα η Αφροδίτη επιστρέφει στην 1ο 21’’, την γενέθλια θέση, έτσι καταστρώνεται ο χάρτης της «Επιστροφής Αφροδίτης». Ο ωροσκόπος του χάρτη ανατέλλει στο ζώδιο του Λέοντα. Τι σημαίνει αυτό; Ζητήματα έρωτα, δημιουργικότητας, επαγγελματικά αλλά και χαράς και απολαύσεων θα απασχολήσουν το προς εξέταση άτομο. Η Αφροδίτη βρίσκεται στον 6ο ηλιακό οίκο της επιστροφής. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Για αυτήν την χρονιά θέματα εργασιακά, καθημερινότητας, επαγγελματικά και υγείας θα βρεθούν στο προσκήνιο. Ως ευεργέτης πλανήτης η Αφροδίτη φέρνει εύνοια σε αυτόν τον οίκο σε ζητήματα εργασιακά. Υπάρχουν ενδείξεις και προοπτικές ότι το άτομο θα έχει επιτυχία, ευκαιρίες και προστασία σε ζητήματα εργασιακού βίου, μία ευχάριστη καθημερινότητα ή δεν αποκλείεται και μία ερωτική γνωριμία με ένα άτομο από τον χώρο της δουλειάς. Επιπλέον, η Αφροδίτη εδώ μπορεί να σημάνει την εύρεση λύσεως σε ένα πρόβλημα υγείας.

Όψεις και επιρροές. Βλέπουμε την Αφροδίτη σε στενή σύνοδο με τον Κρόνο στον Υδροχόο. Ο Κρόνος δρα διττά εδώ. Από την μία μεριά σημαίνει σταθεροποίηση στον έρωτα και την αισθηματική ζωή ενώ από την άλλη σημαίνει ξεκαθαρίασματα σε εργασιακές σχέσεις και την αισθηματική ζωή. Το άτομο έχει την ανάγκη στον νέο αυτό κύκλο της ζωής του από ουσιαστικές εργασιακές σχέσεις που στηρίζονται στην ειλικρίνεια και είναι αξιόλογες. Η επιτυχία στα εργασιακά έρχεται μέσω της σκληρής δουλειάς και του σωστού προγραμματισμού. Επιπρόσθετα, η Αφροδίτη βρίσκεται επάνω στο μεσοδιάστημα Κρόνου/Πλούτωνα κάτι που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Το εν λόγω μεσοδιάστημα σχετίζεται με έναν θάνατο, με ένα τέλμα, με ένα αδιέξοδο αλλά μιλάει και για μία πλήρη αναγέννηση, αναδόμηση στα εργασιακά. Πιθανά σενάρια; Αλλαγή καριέρας, αλλαγή στροφής ή μία εξαίχουσα θέση εργασίας. Προσοχή θέλει ο τομέας της υγείας και μάλιστα ότι σχετίζεται με τα κόκκαλα.

Οι οίκοι του Ταύρου και του Ζυγού ανατέλλουν (έχουν ακμή) στον 3ο και 10ο οίκο αντίστοιχα. Σημαντικό ρόλο θα παίξουν την εν λόγω χρονιά ζητήματα μετακινήσεων, μετακομίσεων, σχέσεων με αδέλφια, συγγενείς αλλά και επαγγελματικά. Μία χρονιά σημαντική για τον διάλογο, την επικοινωνία και την έκφραση του ατόμου. Κέρδη αναμένονται μέσω της καριέρας, της εργασίας και της επικοινωνίας, του διαλόγου ή της μάθησης.

Συμπερασματικά και ανακεφαλαιωτικά, η «Επιστροφή Αφροδίτης» είναι μία τεχνική πρόβλεψης και πρόγνωσης γύρω από ζητήματα αισθηματικά και οικονομικά. Αυτά πουυ χρειάζεται να μελετήσουμε διεξοδικά είναι ο οίκος που βρίσκεται η Αφροδίτη, οι όψεις που αυτή σχηματίζει αλλά και ποιους οίκους κυβερνά.

Για προσωπικές αναλύσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στους social λογαριασμούς μου ή στο email. Καλές αναζητήσεις και πλοηγήσεις!