You are currently viewing Ημέρες & Κυβερνήτες Πλανήτες

Ημέρες & Κυβερνήτες Πλανήτες

Όλοι γνωρίζουμε ότι η εβδομάδα έχει επτά ημέρες. Πόσοι όμως από εμάς γνωρίζουμε ότι κάθε ημέρα αντιστοιχεί σε έναν πλανήτη και κυβερνάται από αυτόν; Η κάθε ημέρα συσχετίζεται με έναν πλανήτη, ο οποίος χρωματίζει την ενέργεια της ημέρας. Η αρχαία αυτή θεωρία πηγάζει από τους Βαβυλώνιους, οι οποίοι ανέπτυξαν ένα πολιτισμικό και πολιτιστικό κέντρο την περίοδο 658 π.Χ-539 π.Χ. Επιπλέον, κάθε ημέρα σχετίζεται με έναν από τους Θεούς της μυθολογίας. Εξετάζοντας αναλυτικά αυτό το θέμα μπορούμε να οργανώσουμε το πρόγραμμα μας, την ατζέντα μας προωθώντας αντίστοιχα θέματα της φύσεως του κάθε πλανήτη την κατάλληλη ημέρα.

Κυριακή: Στα Αγγλικά Sunday. Η ημέρα είναι αφιερωμένη στον Ήλιο, ο οποίος αποτελεί το κέντρο του σύμπαντος και του κόσμου. Ο Ήλιος είναι ο κυβερνήτης της ημέρας αυτής, η οποία προορίζεται για ξεκούραση, ανάπαυλα και ανασύνταξη των δυνάμεων μας. Η Κυριακή μας βοηθάει να βρούμε το κέντρο μας και τον εαυτό μας. Η ημέρα προσφέρεται ώστε να βελτιώσουμε μία αρνητική κατάσταση. Οτιδήποτε ξεκινήσει αυτήν την ημέρα υπόσχεται λάμψη, διακρίσεις και επιτυχία. Καλή ημέρα για να προσεγγίσετε ανδρικές φιγούρες ή εξέχοντα πρόσωπα που κατέχουν κάποιον τίτλο και υψηλή θέση.

Δευτέρα: Στα Αγγλικά Monday, στα λατινικά Luna-ae. Η ημέρα είναι αφιερωμένη στη Σελήνη, η οποία αποτελεί δείκτη συναισθηματικής ευφυΐας. Το συναίσθημα και οι εναλλαγές στις διαθέσεις συνδέονται με την ημέρα αυτή. Ενδείκνυται για να εξετάσετε οικογενειακά ζητήματα. Ευνοούνται οι επανατοποθετήσεις και οι επαναπροσεγγίσεις σε οικογενειακά προβλήματα. Καθώς η Σελήνη κινείται ταχύτατα και αλλάζει κάθε δυόμισι ημέρες ζώδιο δεν υπόσχεται σταθερότητα. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει αποτυχία αλλά σίγουρα κάποια πράγματα θα αλλάξουν στην πορεία ενός σχεδίου. Ο Καρκίνος συνδέεται με την Δευτέρα, ζώδιο ιδιαίτερα γόνιμο.

Τρίτη: Στα Αγγλικά Tuesday. Η ημέρα είναι αφιερωμένη στον Άρη, τον πλανήτη του πολέμου και των μαχών. Ο Κριός συνδέεται με την ημέρα αυτή καθώς ο Άρης αποτελεί κυβερνήτη πλανήτη του ζωδίου. Εάν έχετε στα σχέδια σας κάτι που απαιτεί δύναμη, δυναμισμό, μαχητικότητα και θάρρος επιλέξτε αυτήν την ημέρα. Εάν η δραστηριότητα σας προϋποθέτει διπλωματία, τακτ και συμβιβασμό αποφύγετε να διαπραγματευτείτε ζητήματα τέτοιας φύσεως αυτήν την ημέρα.

Τετάρτη: Στα Αγγλικά Wednesday. Η ημέρα συνδέεται άρρηκτα με τον Ερμή, που αποτελεί κυβερνήτη των Διδύμων και της παρθένου. Ημέρα που προορίζεται για διανοητικές δραστηριότητες, για διαπραγματεύσεις και τοποθετήσεις επάνω σε ζητήματα. Οτιδήποτε σχετίζεται με την επικοινωνία, το διάλογο, τις συζητήσεις και τις διαπραγματεύσεις είναι καλό να το τρέξετε την ημέρα της Τετάρτης. Ημέρα αφιερωμένη στο μυαλό, το νου και την πνευματική διαύγεια.

Πέμπτη: Στα Αγγλικά Thursday. Η ημέρα συνδέεται με τον Δία, ο οποίος κυβερνά τον Τοξότη. Ο Δίας σχετίζεται με την αφθονία, την πληθωρικότητα και την επέκταση κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ιδανική ημέρα για έρευνα, φιλοσοφικές αναζητήσεις, σπουδές και επαφές με το εξωτερικό. Οργανώστε ένα ταξίδι σας αυτήν την ημέρα. Η ημέρα προσφέρεται για να φτάσουμε στην αλήθεια της ζωής και να κατακτήσουμε υψηλές πνευματικές αξίες και ιδανικά. Ιδανική ημέρα ένα σχεδιάζετε ένα πρότζεκτ, θέστε το σε εφαρμογή για να ευδοκιμήσει.

Παρασκευή: Στα Αγγλικά Friday. Η ημέρα συνδέεται με την Αφροδίτη, την θεά του έρωτα και της ομορφιάς. Στην αστρολογία συνδέεται με τα ζώδια του Ζυγού και του Ταύρου. Ιδανική ημέρα για να προωθήσετε ζητήματα οικονομικά ή αισθηματικής φύσεως. Ημέρα κατάλληλη για οικονομικές επενδύσεις και αγορές αλλά και για σύσφιξη σχέσεων. Εάν θέλετε να κάνετε μία πρόταση γάμου ή αρραβώνα ενδείκνυται. Ιδανική ημέρα για να αρχίσετε μία νέα συνεργασία, η οποία θα έχει εύνοια. Ευνοείται η ερωτική ζωή και η εξομάλυνση τυχόν διαφορών. Εάν θέλετε να διαπραγματευτείτε κάτι η ημέρα προσδίδει εύφορο κλίμα για συμβιβασμούς και διαπραγματεύσεις. Φροντίστε την εμφάνιση σας ή το στυλ σας.

Σάββατο: Στα Αγγλικά Saturday. Η ημέρα του Σαββάτου συνδέεται με τον Κρόνο, πατέρα του Δία στη μυθολογία και κυβερνήτη του Αιγόκερω στην αστρολογία. Ιδανική ημέρα για να ξεκινήσετε κάτι που θα έχει μακροβιότητα και μακροημέρευση αρκεί να είστε συνεπείς, άρτιοι, μεθοδικοί και καλά οργανωμένοι. Πρέπει να διαθέτετε σιγουριά και να νιώθετε ασφαλείς με τον εαυτό σας και τις ικανότητες σας εάν θελήσετε να κάνετε κάποια εκκίνηση αυτήν την ημέρα. Η ημέρα σχετίζεται με ευθύνες, υποχρεώσεις και δεσμεύσεις και ταιριάζει σε ανθρώπους που φέρουν αυτές τις ποιότητες. Η επιτυχία μπορεί να αργεί να έρθει αλλά είναι προϊόν συνετής προσπάθειας. Χρειάζεται σκληρή δουλειά, κόπος και δομή για να ολοκληρώσεις ένα σχέδιο σου.