You are currently viewing Ο Ρόλος της Σελήνης στην Αστρολογία

Ο Ρόλος της Σελήνης στην Αστρολογία

Στην αστρολογία δεν παύει ένας άνθρωπος να αποτελεί τον Ήλιο του ή το ζώδιό του, ο Ήλιος αποτελεί το κέντρο της ενέργειας του σύμπαντος, εκφράζει την αρσενική μας πλευρά, το συνειδητό κομμάτι του εαυτού μας, το οποίο μας είναι εύκολο να αντιληφθούμε και να κατανοήσουμε. Σημαντικές πληροφορίες όμως για την προσωπικότητα ενός ανθρώπου αντλούμε από την θέση της σελήνης στο ωροσκόπιό μας. Η Σελήνη αποτελεί την θηλυκή πλευρά του εαυτού μας, σχετίζεται με το υποσυνείδητο, τις ρίζες μας, τις καταβολές μας και αποτελεί δείκτη συναισθηματικό, είναι δείκτης συναισθήματος. Ο Ήλιος, ο ωροσκόπος και η σελήνη αποτελούν τα τρία βασικά στοιχεία μιας προσωπικότητας, κοινώς; Αποτελούν ή καλύτερα συνθέτουν το τρίπτυχο της προσωπικότητας. Στο εν λόγω άρθρο θα αναφερθούμε στον ρόλο της Σελήνης στο ωροσκόπιό μας, στο τι συμβολίζει και στο πως οφείλουμε να κινούμαστε ανάλογα με την θέση της βάση της καθημερινής της κίνησης. Η Σελήνη σχετίζεται με τη διάθεσή μας και γενικότερα με την βασική διάθεση της ημέρας, αλλάζει ζώδιο κάθε δυόμισι ημέρες.

Σελήνη
Η Σελήνη αποτελεί παθητικό δείκτη, δεν είναι ενεργητικής φύσεως αλλά μας παραπέμπει σε βιώματα, σε βιωματικές εμπειρίες, τις οποίες βιώνουμε και αποκομίζουμε από την στιγμή της γέννησής μας και έπειτα. Είναι ο δείκτης εκπλήρωσης των βασικών μας αναγκών και σχετίζεται με το αίσθημα της επιβίωσης. Μοιάζει με ένα κάτοπτρο, στο οποίο αντικατοπτρίζονται διάφορα γεγονότα της ζωής μας και μας στιγματίζουν με τρόπο είτε θετικό είτε αρνητικό. Καθώς σχετίζεται με την μητρότητα και την κύηση δείχνει πως το έμβρυο δέχεται ερεθίσματα εξωτερικά κατά τη διάρκεια της κύησης. Στους 9μήνες κύησης κάθε έμβρυο απορροφά στοιχεία και εμπειρίες που ζει η μητέρα, η οποία αποτελεί ένα μέσο, με το οποίο το έμβρυο έρχεται σε επαφή με τον εξωτερικό κόσμο και τα εξωτερικά ερεθίσματα. Σχετίζεται με τα κληρονομικά χαρίσματα, τις ενστικτώδεις αντιδράσεις, τις συμπεριφορές που ενστερνιζόμαστε και ακολουθούμε. Ορισμένες φορές ένα άτομο είτε άνδρας είτε γυναίκα μπορεί να εκφράζει τα στοιχεία της Σελήνης του με έναν πιο δυναμικό και φανερό τρόπο. Λόγου χάρη: Ένας Αιγόκερως με Σελήνη στον Τοξότη με την πάροδο του χρόνου μπορεί να καταφέρει να υπερνικήσει το ασφυκτικά συντηρητικό στυλ της προσωπικότητάς του. Ένας Τοξότης χαρακτηρίζεται ως φιλελεύθερος και ανεξάρτητος, έχοντας μία Σελήνη στον σκορπιό αυτομάτως γίνεται συναισθηματικός και πλήττεται από ψυχοσωματικές μεταπτώσεις και έντονες εναλλαγές της διάθεσης.

Αίτημα για Ασφάλεια – Διατροφή
Η Σελήνη σχετίζεται με την ανάγκη μας για ασφάλεια και το αίσθημά μας να θέσουμε σταθερές στη ζωή μας. Ανάλογα με την θέση της στο ωροσκόπιό μας μπορούμε να αντλήσουμε συμπεράσματα για το ποιόν ενός ανθρώπου και για τους τομείς που νιώθει ασφάλεια. Μία σελήνη σε ζώδιο της γης κάνει τον άνθρωπο να αποκομίζει ασφάλεια μέσα από την απόκτηση υλικών αγαθών και αποκτημάτων. Σε ζώδια του νερού η Σελήνη δείχνει πως ο άνθρωπος νιώθει ασφαλής μέσα από τις πολύ προσωπικές του σχέσεις και εφόσον υπάρχει συναισθηματική ασφάλεια. Στα ζώδια της φωτιάς και του αέρα η Σελήνη δείχνει πως ένας άνθρωπος νιώθει ασφαλής μέσω της έκφρασης, της ελευθερίας, της μόρφωσης και της διεύρυνσης πνευματικών οριζόντων. Παράλληλα, η σελήνη σχετίζεται με τις διατροφικές μας συνήθειες καθώς η διατροφή αποτελεί βασική ανάγκη μας.  Εκτός αυτού, η θέση της σε ένα ωροσκόπιο δείχνει και την τροφή σε ένα πνευματικό επίπεδο, για παράδειγμα στους Διδύμους, η Σελήνη δείχνει πως ένα άτομο θρέφεται μέσα από την επικοινωνία και τον διάλογο.

 

Σελήνη και Σύλληψη
Σημαντικός δείκτης, καθώς μας παρέχει πληροφορίες για την κύηση. Ένας άνθρωπος με έντονη σελήνη δείχνει πως έχει άμεση επιρροή ή καλύτερα πολύ έντονη επιρροή από την μητέρα του και το οικογενειακό του περιβάλλον. Οι όψεις που σχηματίζει η Σελήνη είναι δείκτης του οικογενειακού περιβάλλοντος, στο οποίο μεγάλωσε ένα παιδί. Λόγου χάρη δύσκολες γωνίες με τον Πλούτωνα δείχνουν ένα τοξικό περιβάλλον ενώ γωνίες με τον Δια και τον Ποσειδώνα δείχνουν ένα εξαιρετικά θρεπτικό περιβάλλον. Η σελήνη δείχνει τις σχέσεις μας με του γονείς επιπλέον. Μία σελήνη σε δύσκολη γωνία με τον Ήλιο ή τον Κρόνο δείχνει πως το παιδί μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον με εντάσεις μεταξύ των γονέων, ενδεχομένως να έχει αποκομίσει μία εμπειρία θανάτου είτε κυριολεκτικά είτε μεταφορικά. Ένας εκ των δύο γονέων μπορεί να απουσίαζε και έτσι το παιδί μεγάλωσε βάση ενός προτύπου, είτε του πατέρα είτε της μητέρας.

Συμβολικά: Το μισοφέγγαρο συμβολίζει την ψυχή του ανθρώπου αλλά και την μήτρα, το μέρος, δηλαδή το σημείο εκείνο, στο οποίο αναπτύσσεται η ζωή.

Κυβερνήτης/Κυριαρχία: Καρκίνος

Έξαρση: Ταύρος

Πτώση: Σκορπιός

Αδυναμία: Αιγόκερως

Ας δούμε τώρα αναλυτικά τα χαρακτηριστικά της σελήνης στο κάθε ζώδιο:

 

Σελήνη στον Κριό: Με κυβερνήτη του ζωδίου τον Άρη, έχουμε να κάνουμε με ένα άτομο ισχυρό, αρσενικής ποιότητας, εμπρηστικό, φλογερό και αρκετά παρορμητικό. Πάγιο αίτημα του ανθρώπου με αυτήν τη σελήνη είναι η έκφραση και μάλιστα με τρόπο δυναμικό. Δραστήριος, βρίσκεται σε κίνηση συνεχώς και δεν αντέχει τη στατικότητα, αυτό πολλές φορές κουράζει τους ανθρώπους με σελήνη στο εν λόγω ζώδιο. Ενέχει τεράστια αποθέματα ψυχικής αλλά και σωματικής ενέργειας, τα οποία διοχετεύει σε πολλές κατευθύνσεις και ίσως χάνει το πρόγραμμά του. Χαρίζει στους ανθρώπους συναισθηματική ρώμη αλλά και εγωκεντρισμό. Οι άνθρωποι αυτοί αναζητούν την άμεση επιβράβευση των προσπαθειών τους, αμφισβητούν την δράση των γύρω τους ενώ παράλληλα λατρεύουν να τους θαυμάζουν. Χαρακτηρίζονται από έντονα συναισθήματα και εμπλέκονται σε διαξιφισμούς, είναι εκφραστικοί και δεν υποδουλώνονται, εξωστρεφείς και συναισθηματικά δραστήριοι. Διακρίνονται για τις αθλητικές τους επιδόσεις.

Σελήνη στον Ταύρο: Άνθρωποι με σελήνη στον Ταύρο αναζητούν την συναισθηματική κατοχύρωση, είναι πιστοί, κτητικοί, σταθεροί στα συναισθήματά τους, χαρακτηρίζονται από έλλειψη φαντασίας, έχουν συγκεκριμένες συνήθειες, δείχνουν να έχουν μία εξάρτηση από την ύλη και το φαγητό, το οποίο τους κάνει να νιώθουν ασφαλείς. Είναι άνθρωποι που βολεύονται στην ρουτίνα τους και αντιπαθούν τις αλλαγές. Χαρακτηριστικό των εν λόγω ανθρώπων είναι η αυτοσυντήρηση της ψυχολογίας και η ψυχραιμία. Με κυβερνήτη πλανήτη την Αφροδίτη, αναζητούν την συναισθηματική αρμονία, την αρμονία και το καλό φαγητό ή το καλό ποτό. Όταν νιώθουν μόνοι συνήθως αφοπλίζονται μπροστά στις δυσκολίες και πολλές φορές αποσύρονται ή κοιμούνται ώστε να αντιμετωπίσουν αμέσως μετά το πρόβλημα ρεαλιστικά. Έχουν μία μοναδική ικανότητα να παράγουν χρήμα και να το αναπαράγουν φυσικά.

Σελήνη στους Διδύμους: Καθώς οι δίδυμοι κυβερνώνται από τον Ερμή, άτομα με Σελήνη στους Διδύμους έχουν ανάγκη από επικοινωνία με τον περίγυρό τους, από έκφραση και είναι αρκετά περίεργοι. Είναι οι άνθρωποι που προτάσσουν τη λογική έναντι του συναισθήματος, κατανοούν τους γύρω τους, εκλογικεύουν τις καταστάσεις και υστερούν σε συναίσθημα. Είναι ευμετάβλητοι τόσο σε συναίσθημα όσο και στις γνώμες τους, αλλάζουν εύκολα διαθέσεις και μιλάνε ακατάπαυστα. Είναι οι άνθρωποι που διαχέουν την προσοχή τους παντού, νιώθουν πάντα έφηβοι ενώ παράλληλα έχουν κάποια αδυναμία συγκέντρωσης αλλά εξαιρετικές ικανότητες για διαπραγματεύσεις, συζητήσεις και συνομιλίες. Είναι συναισθηματικά καλοδιάθετοι αλλά άστατοι, ευέλικτοι, διπλωμάτες και φυσικά αντιπαθούν τη ρουτίνα. Διακρίνονται για τις επικοινωνιακές τους ικανότητες.


Σελήνη στον Καρκίνο: Παντοδύναμη σελήνη καθώς εδώ κυβερνά και εκφράζεται με ευκολία. Οι άνθρωποι με αυτήν τη σελήνη είναι δεκτικοί σε συναισθηματικές εκδηλώσεις, εκφράζονται ανοιχτά, εκφράζονται μέσα από το άγγιγμα και τις αισθήσεις ή μέσα από ένα χάδι. Καταλαβαίνουν τους άλλους, είναι ευσυγκίνητοι και έχουν ανάγκη να αισθάνονται ασφάλεια πολύ περισσότερο μέσα στον ιδιωτικό τους χώρο. Είναι τρυφεροί, ευάλωτοι και όταν νιώθουν αδύναμοι δεν εκφράζονται από άμυνα. Έχουν εναλλαγές διαθέσεων, είναι κτητικοί, με έντονο στοιχείο προστατευτισμού, περιποίησης ή περίθαλψης. Είναι άνθρωποι δεμένοι με την οικογένεια, τις ρίζες τους, την πατρίδα τους, αρκετά προσκολλημένοι στο παρελθόν και φυσικά στην μητέρα τους. Έχουν καλή μνήμη, αυξημένη παρατηρητικότητα, διαίσθηση και ισχυρό επιχειρηματικό ένστικτο, έτσι στους εχθρούς σηκώνουν ένα τείχος για να προστατευτούν και να μην πληγωθούν.

Σελήνη στον Λέοντα: Με κυβερνήτη τον Ήλιο, έχουμε να κάνουμε με μία εγκάρδια καρδιά ,γεμάτη πάθος, πληθωρικότητα και αυτοπεποίθηση. Άνθρωποι με αυτήν τη θέση της σελήνης βάζουν πάνω απ’ όλα την αξιοπρέπεια, την υπερηφάνεια και αναζητάνε την καλοπέραση και την χλιδή. Χαρακτηριστικό των ανθρώπων με αυτή τη σελήνη είναι η αυστηρότητα με τους άλλους πολύ περισσότερο με τον ίδιο τους τον εαυτό, παράλληλα είναι συναισθηματικά γενναιόδωροι, καθόλου μίζεροι και δίνονται ψυχή και σώματι. Ένα ηφαίστειο συναισθηματικής πληθώρας έτοιμο να εκραγεί και να εκδηλώσει την συναισθηματική του λάμψη σε όλο το μεγαλείο. Συγκεκριμένα, στην 29η μοίρα του λέοντα υπάρχει ο αστεροειδής Regulus, είναι εξαιρετικό σημείο καθώς δίνει στα άτομα με αυτήν την θέση μία τεράστια καρδιά, ανοιχτή για όλον τον κόσμο. Οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να νιώθουν ξεχωριστοί, να είναι πρωταγωνιστές.

Σελήνη στην Παρθένο: Με κυβερνήτη πλανήτη τον Ερμή, έχουμε να κάνουμε με άτομα άκρως λογικά αλλά όχι σε ένα επιφανειακό επίπεδο. Είναι οργανωτικοί, υπεραναλυτικοί, δεν παίρνουν ρίσκα και ακολουθούν την πεπατημένη και σταθερή οδό. Είναι λεπτολόγοι, συγκεκριμένοι, σαφείς και έχουν μία ροπή και κλίση για την υγεία, την καθαριότητα και την υγιεινή. Είναι άνθρωποι της προσφοράς, εξυπηρετικοί και ικανοί να προσφέρουν ένα χέρι βοηθείας στους αδυνάτους. Χρειάζεται να μην υπεραναλύουν τα συναισθήματά τους καθώς κουράζουν τους γύρω τους αλλά και τους ίδιους τους,  τους εαυτούς. Είναι αρκετά πιστοί στις παραδόσεις, επιφυλακτικοί και διακατέχονται πολλές φορές από ανασφάλειες. Φαίνονται συναισθηματικά ψυχροί αλλά χρειάζονται ασφάλεια για να δοθούν, είναι αλτρουιστές και τίμιοι ενώ ξεχωρίζουν για την αυτοπειθαρχία τους.

Σελήνη στον Ζυγό: Η Σελήνη σε ένα από τα ζώδια της Αφροδίτης, άνθρωποι με αυτήν τη θέση της σελήνης είναι συναισθηματικοί και συνάμα λογικοί, είναι συναισθηματικά εξαρτημένοι από τους άλλους, αρέσκονται για να αρέσκονται. Παράλληλα, τους αρέσει να αρέσουν στους άλλους και τους νοιάζει η γνώμη των άλλων. Αρετές τους; Η καλοσύνη και η αρμονία, ο προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν πάγιο αίτημα τους την συντροφικότητα, την ειρήνη και την αδελφοποίηση, χαρακτηρίζονται από διπλωματικές ικανότητες και έχουν τη δυνατότητα να γεφυρώνουν αντιθέσεις. Αποφεύγουν τις ανοιχτές αντιπαραθέσεις, τους διαπληκτισμούς και πολλές φορές είναι μη ειλικρινείς, όχι από κακή πρόθεση αλλά γιατί αποφεύγουν να έρθουν σε ρήξη με ένα μέλος ή άτομο, έτσι καταλήγουν αναποφάσιστοι. Έχουν την ικανότητα να εκλογικεύουν καταστάσεις, είναι εκλεπτυσμένοι, με τρόπους και κομψοί στην εμφάνιση και στην συμπεριφορά.

Σελήνη στον Σκορπιό: Η Σελήνη στα άδυτα του Πλούτωνα έχει έντονα πάθη, δυνατές παρορμήσεις, καχυποψία, ζήλια, μυστικοπάθεια και την διεγείρει η ίντριγκα. Φυσικά είναι αρκετά πεισματάρα έως σημείο εμμονής, έχει πολλές αδυναμίες, κρυμμένα μυστικά και υποφέρει καθώς βάζει τον άνθρωπο σε μία διαδικασία του να ψαχουλεύει συνεχώς τα συναισθήματά του, έτσι οι άνθρωποι με αυτήν τη σελήνη έχουν ένα μόνιμο αίσθημα ανικανοποίητου και πολλές συναισθηματικές ανασφάλειες έτσι γίνονται επιθετικοί, αμυντικοί και πικρόχολοι. Δεν ξέρουν πώς να διαχειριστούν το συναίσθημά τους, είναι παρόλα αυτά συναισθηματικά δυνατοί με μία τάση να συγχέουν το συναίσθημα με την σεξουαλικότητα. Φοβούνται την εγκατάλειψη και γίνονται εκδικητικοί συνάμα έχουν την ικανότητα να αναγεννώνται μέσα από τις στάχτες τους. Ικανοί στα σενάρια, στις πλεκτάνες, στην έρευνα, στην εξιχνίαση μυστηρίων και όπου υπάρχει ίντριγκα. Έχουν ικανότητες και στην απόκτηση χρήματος.

Σελήνη στον Τοξότη: Στο ζώδιο της διακυβέρνησης του Δία η σελήνη, κάνει τους ανθρώπους με αυτό το φεγγάρι καλοδιάθετους, καλότυχους, με επιτυχίες στα αισθηματικά και με γενναιόδωρα συναισθήματα. Έχουν μία μεγάλη καρδιά, ενδιαφέρονται για το σύνολο και είναι ανθρωπιστές-ουμανιστές. Χαρακτηρίζονται από θετική σκέψη και από αρκετή τύχη στη ζωή τους, έχουν χαμόγελο διάπλατο αλλά και γρήγορες εναλλαγές διάθεσης. Είναι δοτικοί, έχουν έναν καλό λόγο πάντοτε να πουν και βιώνουν θετικά συναισθήματα ενώ παράλληλα τα δίνουν όλα στους άλλους και ειδικότερα στους φίλους τους. Είναι συναισθηματικά ανήσυχοι, παρορμητικοί, ανεξάρτητοι και περιπετειώδεις. Είναι ανέντακτοι, εκφράζονται πολλές φορές χωρίς τακτ και έτσι παρεξηγούνται αν και δεν είναι κακοί, αντιθέτως είναι φιλικοί και δεν δεσμεύονται. Φιλαλήθεις, φιλομαθείς και με τάση εξωστρέφειας, πάντοτε φιλοσοφούν τη ζωή και τα συναισθήματά τους.

 

Σελήνη στον Αιγόκερω: Στο ζώδιο του Κρόνου η σελήνη, κάνει τους ανθρώπους εργατικούς, υπεύθυνους, στιβαρούς με ένα συναισθηματικό βάρος και αρκετά πρακτικούς. Είναι παρορμητικοί, γήινοι, οργανωτικοί, έχουν ένα αίσθημα καθήκοντος και υπηρετούν τον επαγγελματικό τους τομέα με σθένος και δύναμη. Είναι άνθρωποι του καθήκοντος, των νόμων, των πρέπει, τους ενδιαφέρει η εικόνα τους και το status τους ενώ ταυτόχρονα είναι φιλόδοξοι και με ικανότητα να φέρνουν εις πέρας ένα τεράστιο φόρτο εργασίας. Δυσκολεύονται να εκφραστούν συναισθηματικά, θέλουν το χώρο τους και την απομόνωσή τους πολλές φορές ενώ ταυτόχρονα καταπιέζουν τον εαυτό τους. Επιθυμούν να τους σέβονται και κολακεύονται εφόσον κατέχουν αξιώματα. Είναι συναισθηματικά ελεγχόμενοι και εγκρατείς, μπορείς να υπολογίζεις επάνω τους σε θέματα καριέρας αλλά ουσιαστικά διακατέχονται από ανασφάλειες και καταπιάνονται από τον επαγγελματικό χώρο όπου και διαπρέπουν.

Σελήνη στον Υδροχόο: Η σελήνη στο ζώδιο του Ουρανού κάνει τους ανθρώπους αντιρρησίες, αμφισβητούν τα θεμέλια, τα κατεστημένα και χτίζουν έναν δικό τους κόσμο αξιών και οράματος. Θέλουν να αντιδράσουν, να αλλάξουν ότι δεν τους αρέσει και πνίγει την προσωπικότητά τους, την ελευθερία τους και τις επιλογές τους. Είναι ανένταχτοι, σπάνε το κατεστημένο και συγκρούονται μετωπικά με πολλά πράγματα στη ζωή τους. Είναι ιδιαίτερα ευφυείς, με μία ροπή να φιλοσοφούν οτιδήποτε συμβαίνει γύρω τους, έχουν κλίση για την μεταφυσική και την αστρολογία ενώ παράλληλα διαπρέπουν στην έρευνα, δεν εμπιστεύονται και δεν εκφράζονται. Συναισθηματικά απρόβλεπτοι, ανεξάρτητοι, αντισυμβατικοί, αντικομφορμιστές, ανίκανοι να δεσμευτούν, με τάσεις απομόνωσης και αυτάρεσκοι. Προσεγγίζουν τους πάντες με κριτήριο την φιλία, ακόμη και τις ερωτικές σχέσεις. Εκλογικεύουν το συναίσθημα και μοιάζουν σοκαριστικοί. Προσοχή χρειάζεται να δείξουν στην αυστηρή κριτική και στη συνεχή αμφισβήτηση γιατί αυτό κουράζει τους γύρω τους.

Σελήνη στους Ιχθείς: Η σελήνη στο ζώδιο της διακυβέρνησης του Ποσειδώνα κάνει τους ανθρώπους ευαίσθητους, ψυχικά δεκτικούς, διαισθητικούς, με τάσεις φυγής από την πραγματικότητα, καταλήγουν να εξαρτώνται συναισθηματικά από ανθρώπους ή στην χειρότερη περίπτωση από ουσίες. Εμφανίζουν ψυχοσωματικές μεταπτώσεις και μπερδεύονται στο συναίσθημά τους, το οποίο καταλήγει να τους εγκλωβίζει στα πάθη τους και στις αδυναμίες τους. Επηρεάζονται εύκολα από το περιβάλλον τους, είναι κυκλοθυμικοί και ευέξαπτοι ενώ παράλληλα χρειάζονται το χώρο τους, ώστε να καθαρίζει η σκέψη τους και να γίνονται λιγότερο υποκειμενικοί. Παθιασμένοι, αφελείς και ευάλωτοι σε δυσκολίες, πληγώνονται και απομονώνονται από την σκληρή πραγματικότητα. Έχουν αυξημένη φαντασία και συνήθως εκφράζονται με συμπόνια και στοργή προς τους άλλους.

Θέματα που προωθούμε επί τάπητος ανάλογα με τις θέσεις της Σελήνης στα ζώδια και στους οίκους:

Με σελήνη στον Κριό (1ος οίκος): Είμαστε δραστήριοι, ηγετικοί, θέτουμε στόχους ώστε να τους φέρουμε εις πέρας. Ρίχνουμε τους σπόρους, διεκδικούμε όσα μας αξίζουν ή πιστεύουμε πως μας αξίζουν και φυσικά έχουμε την ικανότητα για εξάσκηση σώματος και νου. Επιτάσσει αθλητισμό, προπονήσεις και είναι ιδανική για εκκινήσεις αθλητικών εκδηλώσεων. Φροντίζουμε για την σωματική μας ευρωστία και την ενδυνάμωση του σώματός μας, φροντίζουμε την υγεία μας.

Με σελήνη στον Ταύρο(2ος οίκος): Προωθούμε οικονομικά μας σχέδια, επιχειρηματική δράση καθώς μπορεί να αποκομίσουμε οφέλη οικονομικού περιεχομένου. Τα υλικά αγαθά έχουν σημασία στη ζωή μας, κάνουμε κινήσεις σταθεροποίησης που θα μας εξασφαλίσουν. Μπορούμε να ασχοληθούμε με το σώμα μας, με την περιποίησή μας και μας δίνει την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με τη φύση.

Με σελήνη στους Διδύμους(3ος οίκος): Προωθούμε τις ιδέες μας, ερχόμαστε σε επαφή με φίλους μας, με γνωστούς και προχωρούμε ακάθεκτοι στην πραγματοποίηση των ραντεβού μας. Χαρίζει εξαιρετικές εμπορικές-εμπορευματικές ικανότητες συν ικανότητες διαπραγματεύσεων. Μοναδικό φεγγάρι για να επικοινωνήσουμε τις ιδέες μας, να υπογράψουμε συμβόλαια νομικού ή οικονομικού περιεχομένου.  Ευκαιρίες για υπογραφές συμβολαίων και για εμπορικά επιτυχείς συναλλαγές ή εκφράσεις επικοινωνιακές στο μενού της σελήνης.

Με σελήνη στον Καρκίνο(4ος οίκος): Ασχολούμαστε με θέματα οικογένειας, με τους οικείους μας ή με όσους θεωρούμε οικογένειά μας. Διευθετούμε ζητήματα σχετικά με τα ακίνητά μας και προωθούμε τέτοιου είδους θέματα. Μας ενδιαφέρει η ασφάλειά μας και η εξασφάλισή μας. Ιδανικές ημέρες ώστε να απολαύσουμε την θαλπωρή του σπιτιού μας ή να ασχοληθούμε με την αναμόρφωση και περιποίηση του χώρου. Αναμόρφωση του χώρου, της οικείας και αποκατάσταση των ενδοοικογενειακών σχέσεων προσφέρει αυτό το φεγγάρι.

Σελήνη στον Λέοντα(5ος οίκος): Μας ενδιαφέρει η διασκέδαση, η απόλαυση, η χαρά και θέλουμε να ξεκουραστούμε. Ιδανική θέση σελήνης για ενασχόληση με τα χόμπι μας και με τις δεξιότητές μας. Ομαδικότητα, απόλαυση, διασκέδαση με φίλους ή δικούς μας ανθρώπους. Διασκέδαση με τον/την σύντροφό μας πάθος και ενασχόληση με τα παιδιά για τους γονείς. Ημέρες που οδηγούμαστε στα ρίσκα, στον τζόγο και στα οικονομικά εγχειρήματα. Ευκαιρίες για αναζωογόνηση, χαρά και αύξηση της δημιουργικότητάς μας, άρα και της αυτοπεποίθησής μας.

Σελήνη στην Παρθένο(6ος οίκος): Προωθούμε πρακτικά θέματα στη ζωή μας, ιδιαίτερα εργασιακά και ρουτίνας. Ιδανικό φεγγάρι για τακτοποίηση υποχρεώσεων ρουτίνας, στηρίζουμε την αποβολή τοξινών από τον οργανισμών μας και την αναδόμηση της ανοσοποίησής μας. Φροντίζουμε για την καθαριότητα και υγιεινή τόσο του σώματός μας , όσο της ψυχής μας και της οικείας μας. Προσφέρουμε σε επίπεδο συλλογικό και στηρίζουμε τους αδυνάτους. Ευκαιρίες για αποτοξίνωση από τη διασκέδαση, τη ραθυμία και την καλοπέραση.

 

Σελήνη στον Ζυγό(7ος οίκος): Ιδανική η θέση της σελήνης για να έρθουμε σε επαφή με σχέσεις μας ή με τους συνεργάτες μας. Μπορούμε να προωθήσουμε τις ιδέες μας, έχουμε την ικανότητα να παρουσιάσουμε τον εαυτό μας με διπλωματία και έτσι με εύκολο τρόπο μπορούμε να κλείσουμε επιτυχείς συμφωνίες. Οι σχέσεις είναι προτεραιότητά μας, ο/η σύντροφός μας έρχεται σε πρώτο πλάνο και η ομαδικότητα ή συντροφικότητα. Ευκαιρία για συμφιλίωση στις σχέσεις μας και αποτοξίνωση από τον εγωκεντρισμό μας.

Σελήνη στον Σκορπιό(8ος οίκος): Ημέρες έντονες καθώς είμαστε εσωστρεφείς, έχουμε ψυχολογικές μεταπτώσεις και σκαμπανεβάσματα. Ενασχόληση με τα πολύ προσωπικά μας θέματα και ιδιαίτερα με τον/την σύντροφό μας και τις αισθηματικές μας υποθέσεις. Ιδανική σελήνη για ενασχόληση με οικονομικά θέματα, ρυθμίσεις οικονομικού-κληρονομικού περιεχομένου. Διακανονίζουμε οικονομικές εκκρεμότητες και φροντίζουμε να διευθετήσουμε οικονομικά ζητήματα. Ημέρες για διαλογισμό και αποτοξίνωση από αρνητικά συναισθήματα, αλκοόλ και τοξίνες.

Σελήνη στον Τοξότη(9ος οίκος): Ευκαιρία για ανανέωση, για διασκέδαση. Ιδανικές ημέρες για διασκέδαση, εξόδους, ρυθμίστε τις επαφές σας με το εξωτερικό, οργανώστε ένα ταξίδι στο εξωτερικό ή στο εσωτερικό. Ημέρες που χαρίζουν επιτυχία σε ρυθμίσεις νομικών υποθέσεων ή δικαστικών υποθέσεων. Ζητήματα με το νόμο ή την νόμιμη οδό που σας ταλανίζουν μπορούν να βρουν λύση. Οι ημέρες με σελήνη στον Τοξότη έχουν άφθονο χιούμορ και έντονη φιλοσοφική διάθεση ή συζητήσεις περί επιστημονικών και όχι επιφανειακών θεμάτων.

Σελήνη στον Αιγόκερω(10ος οίκος): Ιδανική σελήνη για ρυθμίσεις επαγγελματικών θεμάτων, διευθετήσεις επαγγελματικών υποχρεώσεων και εκκρεμοτήτων. Ιδανικές ημέρες για επαγγελματικά ραντεβού ή για να κλείσετε μία επιτυχή επαγγελματική πρόταση. Μας ενδιαφέρει η εικόνα μας και η κοινωνική μας προβολή. Ημέρες που μπορούμε να ενασχοληθούμε με τον χώρο μας είτε στον χώρο εργασίας είτε στην οικεία μας.


Σελήνη στον Υδροχόο(11ο οίκος): Ιδανική σελήνη για να επανεξετάσουμε στόχους μας για την μελλοντική μας εξέλιξη και πορεία. Ιδανικές ημέρες για να συναντήσουμε φίλους μας ή να ενταχτούμε σε μία ομάδα με άτομα κοινών ενδιαφερόντων. Οι ημέρες επιτάσσουν συλλογική προσφορά, ομαδικό πνεύμα, αλληλεγγύη ή ενασχόληση με την τεχνολογία και τα μεγάλα επιτεύγματά της ή την επιστήμη.

Σελήνη στους Ιχθείς(12ος οίκος): Ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με τα προσωπικά μας συναισθήματα, με τον βαθύτερο εαυτό μας. Είναι ιδανικές ημέρες για αποτοξίνωση από ένα κύκλο 26 ημερών γεμάτο άγχη, αγωνίες, ρυθμίσεις οικονομικού-επαγγελματικού περιεχομένου. Ιδανική θέση για να απολαύσουμε ένα χαλαρωτικό μασάζ, διαλογισμό και προσευχή. Ημέρες απόσυρσης και ενδοσκόπησης. Μπορούμε να ασχοληθούμε με την μεταφυσική, την αστρολογία ή με επαγγέλματα καλλιτεχνικά, ευκαιρία για ενασχόληση με τα χόμπι μας και τις καλλιτεχνικές μας πτυχές. Απόλαυση της θάλασσας ή της φύσης μας αβαντάρουν.