You are currently viewing ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΔΙΔΥΜΩΝ

ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ ΔΙΔΥΜΩΝ

Μία ιδιάζουσα περίπτωση ωροσκοπίων είναι αυτή των διδύμων, όχι των Διδύμων σαν ζώδιο, αλλά των διδύμων αδελφών. Αν και δίδυμα, αν και έχουν γεννηθεί ως επι των πλείστων πολύ κοντά, την ίδια στιγμή διαφέρουν σε πολλά χαρακτηριστικά αλλά και στην πορεία της ζωής τους. Μπορεί να έχουν γεννηθεί με διαφορά ελάχιστων λεπτών αλλά έχουν πολλές φορές διαφορετικό χαρακτήρα, διαφορετική πορεία ζωής, διαφέρουν ως προς τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τις σχέσεις τους ή ως προς τις αντιλήψεις τους. Φυσικά, υπάρχουν εκπληκτικές ομοιότητες και κυρίως για τα δίδυμα παιδιά που είναι ομοζυγωτικά αλλά υπάρχουν και διαφορές. Το ένα από τα δυο μπορεί να παντρευτεί σε μικρότερη ηλικία, το άλλο σε μεγαλύτερη, το ένα μπορεί να είναι πιο ευαίσθητο και συνεσταλμένο, το άλλο μπορεί να είναι πιο εξωστρεφές και πρακτικό. Ποιο είναι όμως το χαρακτηριστικό εκείνο που τα κάνει να διαφέρουν; Σε αυτό το σημείο θα σας αναφέρω την θεωρία των διδύμων, για την οποία έμαθα και εγώ από την σύμβουλο αστρολογίας κα Λίλιαν Σίμου. Υπάρχει αντίστοιχη αναφορά και στο βιβλίο της, στον «Λόγο των άστρων». 

Τα δεδομένα που χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε τον αστρολογικό χάρτη ενός ανθρώπου, στην περίπτωση μας τον χάρτη των διδύμων είναι η πλήρης ημερομηνία γέννησης, η ακριβής ώρα γέννησης και η πόλη γέννησης. Το στοιχείο εκείνο που κάνει την διαφορά είναι ο ωροσκόπος, ο οποίος υπολογίζεται εφόσον γνωρίζουμε την ακριβή ώρα γέννησης των παιδιών. Το πρώτο παιδί παίρνει τον απέναντι ωροσκόπο από εκείνον που ανατέλλει τη στιγμή της γέννησης ενώ το δεύτερο παίρνει τον ανατέλλοντα ωροσκόπο. Σε περίπτωση τριδύμων, το τρίτο παιδί παίρνει τον απέναντι ωροσκόπο κ.ο.θ. Επιπλέον, το πρώτο παιδί έχει πιο έντονα τα χαρακτηριστικά του Ήλιου ενώ το δεύτερο παιδί τα χαρακτηριστικά της Σελήνης. Με άλλα λόγια, το πρώτο παιδί επηρεάζεται περισσότερο από τον πατέρα ενώ για το δεύτερο πιο καθοριστικό ρόλο παίζει η σχέση του με την μητέρα του. Το πρώτο μπορεί να είναι περισσότερο ηγετικό, αποφασιστικό, γενναίο και τολμηρό ενώ το δεύτερο περισσότερο συναισθηματικό, με πιο έντονες ανασφάλειες και ενδοιασμούς. Ωστόσο, αυτό μπορεί να μην ισχύει πρακτικά καθώς εξαρτάται από τα προσωπικά τους ωροσκόπια. Επομένως, καταλαβαίνετε ότι το σημείο κλειδί είναι ο ωροσκόπος, ο Ήλιος και η Σελήνη. Για αυτό πολλές φορές θα δείτε τα δίδυμα παιδιά να έχουν εκ διαμέτρου αντίθετους χαρακτήρες και το ένα να συμπληρώνει το άλλο. 

Παράδειγμα από προσωπική εμπειρία. 

Δίδυμες αδελφές, γεννημένες στον αστερισμό του Ζυγού, με ωροσκόπο η πρώτη Αιγόκερω (απέναντι του ανατέλλοντα) και η δεύτερη Καρκίνο (ανατέλλον) και με Σελήνη στον Ταύρο. Έχουμε την περίπτωση των ομοζυγωτικών διδύμων, που είναι πανομοιότυπα. Ωστόσο, οι χαρακτήρες τους είναι εντυπωσιακά αντίθετοι. Το παιδί που έχει γεννηθεί πρώτο είναι Ζυγός με ωροσκόπο Αιγόκερω και Σελήνη στον Ταύρο. Έχει πιο έντονη την επιρροή του Ήλιου στον Ζυγό, είναι περισσότερο λογική αλλά το πνεύμα πρακτικότητας το προσδίδει και ο ωροσκόπος της στον Αιγόκερω, ο οποίος την κάνει ρεαλίστρια, πρακτική και ορθολογική. Αυτό δεν σημαίνει ότι το πρώτο παιδί δεν έχει ευαισθησίες και συναισθήματα, απλά μπορεί και τα ελέγχει, χρησιμοποιώντας την λογική της. Το δεύτερο παιδί, η Ζυγός με ωροσκόπο Καρκίνο είναι πιο ευαίσθητη, περισσότερο συναισθηματική και κατακλύζεται από συναισθήματα πιο εύκολα. Το πιο εύθραυστο προφίλ της και ο ευαίσθητος χαρακτήρας της δυσκολεύουν την λογική να δράσει αμέσως. Πολλές φορές νιώθει συναισθηματικά εγκλωβισμένη και δυσκολεύεται να πάρει αποφάσεις βάση λογικής, όχι ότι φυσικά δεν διαθέτει. Εδώ είναι ο ρόλος των αξόνων και της συμπληρωματικότητας. Το παιδί με ωροσκόπο στον Αιγόκερω μπορεί να λειτουργήσει σαν μάνατζερ του δεύτερου παιδιού και να του υποδείξει την λογική, βοηθώντας το να αποφασίσει με γνώμονα την λογική. 

Ζυγίνες με κυβερνήτη από άποψη ζωδίου την Αφροδίτη. Καλαίσθητες, κομψότατες, σικάτες, φίνες αδελφές. Αγαπάνε την καλή ζωή, το ντύσιμο, φροντίζουν για τον εαυτό τους και τον περιποιούνται. Ωστόσο, το πρώτο παιδί που επηρεάζεται αμεσότερα από τον Ήλιο έχει πιο έντονα τα χαρακτηριστικά της κομψότητας, της ενασχόλησης με ζητήματα Αφροδίτης όπως η τέχνη και η μόδα. Το δεύτερο παιδί επηρεάζεται περισσότερο από την Σελήνη. Παρόλο που και οι δυο αδελφές δεν είναι λάτρεις της κουζίνας, το δεύτερο παιδί, το οποίο έχει πιο έντονα τα χαρακτηριστικά της Σελήνης είναι συνεχώς στην κουζίνα. Που την χάνεις που την βρίσκεις είναι το σύνηθες μέρος που θα την βρεις. Μπορεί να μην είναι λάτρεις της μαγειρικής, ωστόσο είναι εξαιρετικές μαγείρισες και επιδέξιες στην μαγειρική. Τέλος, θα ήθελα να αναφερθώ στην σύνοδο Άρη-Αφροδίτης στον Τοξότη. Η Αφροδίτη σχετίζεται με ζητήματα καρδιά και έρωτα, ο Άρης με την δράση και την πρωτοβουλία. Και οι δύο αγαπάνε τον αθλητισμό, την γυμναστική και φροντίζουν για το σώμα τους και την υγεία τους. Και οι δύο αγαπάνε την ελευθερία, τα ταξίδια και την περιπέτεια. Το νεανικό προφίλ και η νεανική διάθεση αποτελεί μια ερμηνεία της συνόδου Αφροδίτης-Άρη στον Τοξότη. Μπορείτε να διακρίνετε τις ομοιότητες και τις διαφορές. Σίγουρα για έναν άνθρωπο που έχει βιώσει μια τέτοια κατάσταση του είναι εύκολο να εξηγήσει τα ωροσκόπια των Διδύμων. 

Ανακεφαλαιώνοντας, το πρώτο παιδί παίρνει τον απέναντι ωροσκόπο (Αιγόκερως) από αυτόν που ανατέλλει (Καρκίνος) έτσι το σύστημα της οικοθεσίας για το πρώτο παιδί ξεκινάει από τον έβδομο οίκο. Ο έβδομος οίκος του δεύτερου παιδιού είναι ο πρώτος οίκος του πρώτου παιδιού. Το πρώτο παιδί έχει πιο έντονα τα χαρακτηριστικά του Ήλιου (Ζυγός) ενώ το δεύτερο επηρεάζεται έντονα από την Σελήνη (Ταύρος). Καλές αναζητήσεις φίλοι μου, βρείτε την αλήθεια για τον εαυτό σας και για τα παιδιά σας και εξηγήστε γιατί πραγματικά διαφέρουν.