You are currently viewing ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΗ (MARS RETURN)

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΡΗ (MARS RETURN)

Σημαντική μέθοδος πρόβλεψης – πρόγνωσης στην αστρολογία θεωρείται αυτή της επιστροφής του Άρη (Mars Return). Επιστροφή Άρη καλούμε την χρονική στιγμή εκείνη που ο Άρης επιστρέφει στην γενέθλια θέση του και συγκεκριμένα στην συγκεκριμένη μοίρα που βρισκόταν όταν γεννηθήκαμε. Την δεδομένη στιγμή καταστρώνεται ένας χάρτης, ο οποίος μας δείχνει τις τάσεις σε επίπεδο δράσης και πρωτοβουλιών μέχρι την επόμενη επιστροφή του πλανήτη. Ο Άρης στην αστρολογία σχετίζεται με την λίμπιντο, με την ενέργεια και την δράση, αφορά τα θέλω μας και τις δυνατές μας επιθυμίες. Μαζί με τον Ήλιο είναι τα δύο σώματα που αφορούν την ενέργεια και δείχνουν σε ποιους τομείς θα επικεντρωθούμε και θα αφιερώσουμε ψυχή τι και σώματι. Λόγου χάρη, ο κύριος Χ γεννήθηκε στις 12/12/1989 και ώρα 14:45 το μεσημέρι. Ο ωροσκόπος του ανατέλλει στον Ταύρο ενώ έχει γενέθλια θέση Άρη στην 26ο του Σκορπιού στον έβδομο οίκο του. Τι δείχνει αυτό; Πως είναι ένας άνθρωπος με δυνατά πάθη, δυνατές επιθυμίες, επιμονή, υπομονή και σταθερότητα. Η δράση του είναι υπόγεια, «Πλουτώνια» και ακολουθεί κανόνες στρατηγικής. Έχει αντοχή και ικανότητα να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες του ενώ στις δύσκολες συγκυρίες έχει έναν μοναδικό μηχανισμό αντίδρασης που τον καθιστά καθηλωτικό «νικητή». Ωστόσο, είναι έντονα συναισθηματικός, απαιτητικός κάτι που τον κάνει αδιάλλακτο και δογματικό στις σχέσεις του έτσι μπορεί να δημιουργούνται συνεχώς προστριβές με τους γύρω του. Μάλιστα, ο έβδομος (7ος) οίκος συσχετίζεται με τον Ζυγό, με τις σχέσεις και τις συνεργασίες έτσι στους εν λόγω τομείς αντιδρά έντονα, παρορμητικά, είναι αδιάλλακτος και φυσικά θεωρεί ότι οι σχέσεις είναι «αρένα». Χρειάζεται να δείξει ένα αίσθημα υποχωρητικότητας και συμβιβασμού ώστε να γεφυρώσει τις αντιπαραθέσεις ενώ πρέπει να κατανοήσει ότι οι σχέσεις δεν υπόκεινται στην σφαίρα του «ανταγωνισμού» αλλά στην άλλη, της «συμπόρευσης». 

Στις 7/12/2021, ο κύριος Χ είχε την λεγόμενη επιστροφή Άρη, όπου ο διελαύνον Άρης ευρίσκετο στις 26ο 4’’ του ζωδίου του Σκορπιού. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι στις 7/12/2021 ο πλανήτης επέστρεψε στην γενέθλια θέση, δηλαδή, εκεί όπου βρισκόταν στις 12/12/1989 (ημερομηνία γέννησης του Χ). Από τις 7/12/2021 έως τις 18/11/2023 είναι σε ισχύ αυτός ο χάρτης, μέχρι την επόμενη φορά που θα επιστρέψει ο πλανήτης στην εν λόγω θέση και μοίρα. Σχεδόν ένας διετής κύκλος! Κατά την επιστροφή Άρη καταστρώνουμε έναν νέο χάρτη, ένα ωροσκόπιο που μας δείχνει τους τομείς δράσης, δραστηριότητας και δραστηριοποίησης του Χ. Ο Ήλιος στον Τοξότη, με τον ωροσκόπο να ανατέλλει στις αρχές του Λέοντα. Κυβερνήτης του ωροσκοπίου ήταν ο Ήλιος, με τον Ήλιο να βρίσκεται στον 5ο ηλιακό οίκο που πρακτικά κυβερνά. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η περίοδος αυτή θα είναι άκρως δημιουργική, ερωτική, γεμάτη χαρές, ξενοιασιά και δημιουργικότητα. Θέματα έρωτα, δημιουργικότητας και επιχειρείν θα απασχολήσουν το άτομο. Ο Άρης ευρίσκετο στον 5ο οίκο, που συμβολίζει τον έρωτα, την επιχειρηματικότητα και τις χαρές της ζωής. Ο Άρης βρίσκεται στις αρχές του 5ου οίκου, κάτι που δείχνει έντονη κινητοποίηση ήδη από τις αρχές του 2022. Πράγματι, ο Χ διανύει μία πολύ θετική, δημιουργική εποχή, νιώθει παραγωγικός και οι συνθήκες της ζωής έχουν βελτιωθεί σημαντικά. Εκτός αυτού κοιτάμε τις όψεις που σχηματίζει ο πλανήτης. Ένα εξάγωνο Άρη-Πλούτωνα αλλά και ένα τετράγωνο Άρη-Δία. Συν τοις άλλοις, σε θετική γωνία εξαγώνου βρίσκεται και η Αφροδίτη προς τον Άρη. Ποικοίλες οι επιρροές!

  • Ο Δίας του χάρτη της Άρειας επιστροφής σε τετράγωνο με τον πλανήτη δείχνει ένα στοιχείο υπερβολής, θάρρους, τόλμης, γενναιότητας αλλά και επιπολαιότητας ή ρίσκου. Ο Δίας κάνει να βλέπουμε τις καταστάσεις περισσότερο υποκειμενικά έτσι το στιχείο του ρεαλισμού και της ευθυκρισίας αποδυναμώνεται. Ο Χ ενδεχόμενα να ξοδέψει ποσά, να δαπανήσει ποσά για καλοπέραση, διασκεδάσεις, ταξίδια ή να προβεί σε ένα εγχείρημα-οικονομικό άνοιγμα. Μία περισσότερη κυκλοθυμία αλλά και έμφαση στις πιο ψυχολογικές διαστάσεις της ζωής. Μπορεί να δείχνει την ύπαρξη μιας ισχυρής σχέσης, με έντονα σεξουαλικά πάθη και απολαύσεις. Τι κυβερνά ο Άρης; Τους 5ον και 10ον οίκους! Τον τομέα του έρωτα, των επιχειρήσεων αλλά και της καριέρας. Μία περίδος με έρωτες, φλερτ, διασκεδάσεις αλλά και έμφαση στα σημιουργικά του σχέδια. Χρειάζεται προσοχή στην αμετροέπεια όσον αφορά την έντονη καταναλωτική μανία και τις επιπόλαιες-κακές εκτιμήσεις όσον αφορά τον τομέα της καριέρας.
  • Οι Πλούτωνας και Αφροδίτη της Άρειας επιστροφής σε εξάγωνο προς τον Άρη. Η όψη ενισχύει την καριέρα, τα εργασιακά, μιλάει για ένα έντονα μαχητικό προφίλ, για αύξηση της αντοχής, της ανθεκτικότητας και της δύναμης. Το πάθος, η αποφασιστικότητα, η επιμονή και η υπομονή μπορούν να οδηγήσουν τον Χ σε αύξηση παραγωγικότητας αλλά και στην καταξίωση. Ο τομέας της εργασίας κρύβει πρόοδο, καλύτερες συνθήκες και προοπτικές. Συν τοις άλλοις, μέσα στον εργασιακό χώρο μπορεί να προκύψει ένα φλερτ και μια ερωτική ιστορία.

Επιστροφή Άρη στον 1ο οίκο: Ο Άρης στο σπίτι του, στην χώρα του Κριού. Μία περίοδος δραστήρια, γεμάτη ενέργεια και ζωτικότητα. Πιθανώς να σχετίζεται με την έναρξη μίας νέας κατάστασης στην προσωπική ή επαγγελματική ζωή. Δεν αποκλείεται κάποιος/α να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στα επαγγελματικά ή να αρχίσει μία νέα σχέση – συνεργασία. Σημαντική χρονιά καθώς το άτομο κερδίζει σε θάρρος, μαχητικότητα, αποφασιστικότητα ενώ διακατέχεται από δυνατές επιθυμίες και ερωτισμό. Η χρονική στιγμή όπου πέφτει ο «σπόρος» μιας νέας ιδέας. Χρειάζεται να προσέξουμε τον εγωισμό, την αδιαλλαξία και την ισχυρογνωμοσύνη. Ανάλογα με τις όψεις που σχηματίζει ο Άρης υπάρχουν ευκαιρίες, επέκταση ή προκλήσεις και δυστροπίες.

Επιστροφή Άρη στον 2ο οίκο: Ο Άρης μαθηματικά αντιστοιχεί στο ζώδιο του Ταύρου, στο σπίτι της Αφροδίτης. Η ερωμένη  φιλοξενεί τον εραστή της. Μία χρονική περίοδος με έμφαση στα οικονομικά, στον μισθό, στην σχέση εργοδότη-εργαζομένου. Πιθανώς το άτομο να αναζητήσει εναλλακτικές πηγές εισοδήματος ενώ παράλληλα αποτελεί μία χρονιά σταθεροποίησης και μορφοποίησης σχεδίων, ονείρων και φιλοδοξιών. Καθώς ο δεύτερος οίκος σχετίζεται με τις αξίες και τις σταθερές στην ζωή μας δεν αποκλείεται να υπάρξουν αλλαγές στο σύστημα αξιών και σταθερών μας. Σύμφωνα με τις γωνίες που σχηματίζει ο Άρης υπάρχουν έσοδα ή έξοδα. Χρονιά σταθεροποίησης στα αισθηματικά. Δεν αποκλείεται μία συμβίωση.

Επιστροφή Άρη στον 3ο οίκο: Στην χώρα των Διδύμων, έχουμε να κάνουμε με έναν Άρη επικοινωνιακό, ευέλικτο, έξυπνο και νευρικό. Μία χρονική στιγμή εξωστρέφειας, δικτύωσης και έντονης επικοινωνιακής χροιάς όπου το άτομο θα γνωρίσει πολύ κόσμο και θα χτίσει έναν νέο κοινωνικό περίγυρο. Μπορεί να πραγματοποιήσει ταξίδια ή να αποκτήσει δίπλωμα οχήματος. Ιδανική επιρροή για όσους ασχολούνται με την διαφήμιση, την επικοινωνία, την συγγραφή, το εμπόριο, τις πωλήσεις αλλά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ιδανική περίοδος για αναζήτηση εργασίας, για ενίσχυση βιογραφικών και ικανοτήτων. Προσοχή χρειάζεται σε εντάσεις στον τομέα συγγενικές – αδελφικές σχέσεις. Το άτομο προσπαθεί να επικοινωνήσει τις ιδέες του, να εξωτερικεύσει τα σχέδιά του και να γνωστοποιήσει τις φιλοδοξίες του. Ανάλογα των επιρροών που δέχεται ο Άρης υπάρχει πρόοδος ή δυσκολίες.

Επιστροφή Άρη στον 4ο οίκο: Στην χώρα της Σελήνης, λοιπόν. Μία χρονιά όπου θα μας απασχολήσουν θέματα οικογενειακά, ακίνητης περιουσίας, αγορών, πωλήσεων αλλά και πολύ προσωπικών σχέσεων. Είναι μία χρονιά ψυχολογικής έντασης, άγχους και αναμόχλευσης όπου το άτομο βιώνει ψυχολογικές ζυμώσεις. Δεν αποκλείεται να χρειαστεί να σταθούμε στο πλευρό ενός μέλους της οικογένειάς μας ή να μας απασχολήσουν προβλήματα στα του οίκου. Πολλές φορές οι ενδοοικογενειακές σχέσεις περνάνε εντάσεις και χρειάζεται να δείξουμε πνεύμα υποχωρητικότητας και συμβιβασμού ώστε να αποφευχθούν οι διαξιφισμοί.

Επιστροφή Άρη στον 5ο οίκο: Χρονιά ευκαιριών, ανέλιξης, χαράς, επέκτασης, δικτύωσης και κοινωνικοποίησης. Στην χώρα του Ήλιου ο Άρης γίνεται χορηγός και μας γεμίζει ενέργεια ενώ αυξάνει τα επίπεδα δράσης και πρωτοβουλιών. Σημαντική χρονική περίοδος καθώς δεν αποκλείεται να ξεκινήσει κάποιος ένα νέο επαγγελματικό – επιχειρηματικό σχέδιο. Ιδιαίτερα δημιουργική περίοδος όπου χτίζεις τα θεμέλια για ένα καλύτερο αύριο. Οι ενδιαφερόμενοι για έναν απόγονο έχουν τα φόντα να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους. Πιθανώς να γνωρίσεις τον έρωτα της ζωής σου εάν είσαι ελεύθερος ενώ οι δεσμευμένοι μπορούν να επισημοποιήσουν την σχέση τους. Το παιδί που κρύβεις μέσα σου αφυπνίζεται ενώ μαθαίνεις να ρισκάρεις και να δρας.

Επιστροφή Άρη στον 6ο οίκο:  Στην χώρα της Παρθένου, στο σπίτι του Ερμή. Έχουμε να κάνουμε με μία χρονική περίοδο κουραστική, βαρετή, στην διάρκεια της οποίας θα ασχοληθούμε με ζητήματα εργασιακά, καθημερινότητας και τακτοποίησης εκκρεμοτήτων. Πολλοί βιώνουν κούραση καθώς επωμίζονται περισσότερες ευθύνες στον εργασιακό χώρο αλλά είναι και ένα διάστημα που επιμένοντας στην λεπτομέρεια μπορείς να ξεχωρίσεις και να πάρεις μία προαγωγή. Καλό είναι να φροντίσεις το σώμα σου, την υγεία σου και τον εαυτό σου στο εν λόγω διάστημα καθώς οι άμυνες σου θα είναι πεσμένες και δεν αποκλείεται να πάρεις συμπληρώματα διατροφής. Σε δύσκολες γωνίες του Άρη προσέχουμε ζητήματα υγείας και υιοθετούμε ένα πρόγραμμα άθλησης ή σωστής διατροφής.

Επιστροφή Άρη στον 7ο οίκο:  Στην χώρα της Αφροδίτης, στο σπίτι του Ζυγού. Για άλλη μία φορά η ερωμένη φιλοξενεί τον εραστή της. Έχουμε με μία ιδιαίτερη επιστροφή Άρη καθώς θέματα σχέσεων, συνεργασιών είτε προσωπικών είτε επαγγελματικών έρχονται στο προσκήνιο. Είναι μία χρονική περίοδος στην διάρκεια της οποίας μπορούν να δημιουργηθούν εντάσεις, αψιμαχίες και καυγάδες σε τέτοια ζητήματα. Χρειάζεται να αναδείξουμε το πνεύμα συμβιβασμού και ελέγχοντας τον εγωισμό μας να αποφύγουμε ρήγματα. Περίοδος έντονη, απαιτητική για τις σχέσεις, οι οποίες περνάν δια πυρός και σιδήρου ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν απώλειες ή χωρισμοί. Μας διακατέχει ένα πνεύμα άμιλλας, ισορροπίας και αναβλητικότητας έτσι καλό είναι να είμαστε λίγο περισσότερο αποφασιστικοί. Οι σχέσεις δεν είναι αρένα, καλό είναι να ακούμε τι έχουν να μας πουν οι άλλοι και να μην είμαστε τόσο επιθετικοί.

Επιστροφή Άρη στον 8ο οίκο:  Ο Άρης στο σπίτι του, στην χώρα του Σκορπιού, στο σπίτι του Πλούτωνα. Στην διάρκεια αυτής της περιόδου έρχονται στην επιφάνεια θέματα οικονομικά, κληρονομικά, φορολογικά, εφορίας, δανείων, διατροφών αλλά και βαθύτερα ψυχολογικά – ερωτικά – σεξουαλικά. Πιθανώς να καταφέρουμε να τροποποιήσουμε ρυθμίσεις και οικονομικές συμφωνίες ή αποπληρωμές οφειλών και χρεών. Έντονη οικονομική ανασφάλεια και προσπάθεια για αναζήτηση εναλλακτικών πηγών εισοδήματος προερχομένων από την μεταφυσική, την αστρολογία ή την εναλλακτική ιατρική – ολιστική. Ξυπνάει το αίσθημα κυριαρχίας και εξουσίας μας ενώ και η επιχειρηματική μας φλέβα χτυπάει κόκκινο. Περίοδος εσωστρέφειας αλλά έντονα ψυχαναλυτική και εύρεσης ισορροπιών. Θυελλώδεις ερωτικές σχέσεις, πάθη, έρωτας, σεξ, απολαύσεις. Σύμφωνα με τις όψεις που δέχεται ο Άρης υπάρχουν ευκολίες ή δυσκολίες.

Επιστροφή Άρη στον 9ο οίκο:  O Άρης στο σπίτι του Δία, στον οίκο του Τοξότη έρχεται να προσφέρει αισιοδοξία, πληθωρικότητα, αναγέννηση, διεύρυνση πνευματικών οριζόντων. Μία περίοδος ιδιαίτερα δημιουργική, παραγωγική στην διάρκεια της οποίας μπορούμε να ενισχύσουμε το βιογραφικό μας ή τις ικανότητές μας ώστε να ανέλθουμε κοινωνικά. Περίοδος με πολλές επαφές, συζητήσεις αλλά και ταξίδια είτε στο εξωτερικό είτε στο εσωτερικό. Αλλάζουμε τρόπο προσέγγισης καταστάσεων και οπτική. Ανακτούμε την αισιοδοξία μας και γενικότερα η τύχη είναι με το μέρος μας. Οι επαφές με το εξωτερικό, τους ξένους, με διαφορετικές κουλτούρες και νοοτροπίες είναι άκρως ενθαρρυντικές και μας φέρνουν ευκαιρίες. Περίοδος ενίσχυσης των επαγγελματικών αλλά και του κοινωνικού μας ιστού. Ευνοούνται όσοι ασχολούνται με την συγγραφή, τα ελεύθερα επαγγέλματα, τις πωλήσεις, την διαφήμιση αλλά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Επιστροφή Άρη στον 10ο οίκο: 
 Στην χώρα του Κρόνου, στο σπίτι του Αιγόκερω. Μία χρονική περίοδος ιδιαίτερα σημαντική και δη για τα επαγγελματικά μας, την καριέρα μας και την κοινωνική μας προβολή. Περίοδος ανέλιξης και κοινωνικής ενδυνάμωσης ή απόκτησης στάτους ή κάποιου τίτλου. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν αύξηση στο πελατολόγιό τους ενώ παράλληλα είναι μία χρονιά πολλά υποσχόμενη για τον επαγγελματικό τομέα. Δεν αποκλείεται κάποιοι να παντρευτούν ή να συμβιώσουν. Εάν επιδείξετε σύνεση, ωριμότητα, σοβαρότητα μπορείτε να κάνετε ένα άλμα στην καριέρα. Δεν αποκλείεται μία προαγωγή και μία αναβάθμιση ενώ είναι και χρονικό διάστημα γνωριμιών και επαφών που μας βοηθάνε σε θέματα ανάδειξης. Σε δύσκολες γωνίες του Άρη υπάρχουν επαγγελματικές προκλήσεις, προστριβές με ανωτέρους ενώ παράλληλα καλούμαστε να είμαστε νομοταγείς ώστε να μην χάσουμε το στάτους μας.

Επιστροφή Άρη στον 11ο οίκο:  Μία χρονική περίοδος ιδιαίτερα εξωστρεφής, δραστήρια με αύξηση της κοινωνικής ευθύνης και της ευθύνης απέναντι στο σύνολο. Ιδανικό διάστημα για δικτύωση, νέες επαφές, δημόσιες σχέσεις και συμμετοχή στα κοινά, σε συλλόγους, σε ομάδες και κόμματα. Χρονικό διάστημα που δίνουμε έμφαση στην φιλία και οι φίλοι είναι καθοριστικοί στις ζωές μας. Πολλοί προβαίνουν σε αναθεωρήσεις στόχων, σχεδίων και φιλοδοξιών ενώ άλλοι μπαίνουν στην διαδικασία να θέσουν νέους στόχους, τους οποίους θα ολοκληρώσουν μέσα στο πέρασμα του χρόνου. Ο έρωτας αποτελεί πηγή έμπνευσης και κρύβεται μέσα σε φιλίες, συλλόγους και ομάδες. Σε δύσκολες γωνίες με τον Κρόνο, τον Ποσειδώνα, τον Πλούτωνα και τον ουρανό υπάρχουν προβλήματα σε φιλίες, ξαφνικοί χωρισμοί αλλά και ένα αίσθημα αντικοινωνικής συμπεριφοράς.

Επιστροφή Άρη στον 12ο οίκο:  Μία περίοδος μεταβατική και μάλιστα κλεισιμάτων κύκλων και καταστάσεων σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Η εσωστρέφεια είναι διάχυτη και επιθυμούμε να αποσυρθούμε από τα φώτα κάνοντας έναν απολογισμό των περασμένων ετών. Ιδανικό διάστημα για ψυχανάλυση και για να έρθουμε σε επαφή με τον βαθύτερο εαυτό μας , τις επιθυμίες μας και τα θέλω μας. Καλό είναι να αποφύγουμε νέα επαγγελματικά εγχειρήματα και να ολοκληρώσουμε σχέδια έτοιμα ή ημιτελή. Περίοδος που μπορούμε να ασχοληθούμε με την εναλλακτική ιατρική, με τις εναλλακτικές θεραπείες, την αστρολογία, την μεταφυσική, την γιόγκα ή τις πιλάτες. Το αίσθημα συμπόνιας και προσφοράς μας κυριεύει κάτι που μας κάνει ευάλωτους και τρωτούς. Σε δύσκολες γωνίες με τον Κρόνο προκαλείται αίσθημα απομόνωσης, εγκλωβισμού ή προβλήματα υγείας.