You are currently viewing ΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΤΟ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΤΗΣ ΠΟΡΤΡΕΤΟ

ΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΤΟ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΤΗΣ ΠΟΡΤΡΕΤΟ

ΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ - ΤΟ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΤΗΣ ΠΟΡΤΡΕΤΟ

Η Άννα Παναγιωτοπούλου γεννήθηκε στις 30/7/1947 στην Κυψέλη της Αθήνας. Ανήκε στον αστερισμό του Λέοντα (ζώδιο του θεάτρου). Παραδοσιακά, στην αστρολογία το ζώδιο του Λέοντα σχετίζεται με το θεατρο, τον κινηματογράφο και την τέχνη. Ο Λέων, ως ζώδιο της φωτιάς χαρακτηρίζεται από αυθορμητισμό, εξωστρέφεια, πληθωρικότητα και γενναιοδωρία έτσι και η Άννα μας, η Άννα Παναγιωτοπούλου είχε πολλά από τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Το επάγγελμα του ηθοποιού είναι ιδιαίτερα συμβατό με το ζώδιο του Λέοντα και κυριολεκτικά φαίνεται πως βρήκε το μονοπάτι της ζωής της μέσα από μία αξιοζήλευτη και λαμπρή καριέρα στο θέατρο και την τηλεόραση. Η επιτυχία και η λάψη ήταν και είναι δεδομένα κάτι που αναγνωρίζεται από όλους. Οι συνάδελφοι και συμπρωταγωνιστές της, την αποχαιρετούν, με αγάπη, ζεστασιά και εγκαρδιότητα.

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης (τηλεοπτικός Αντώνης) από την σειρά Dolce Vita, η Μαρία (Γ)καβογιάννη (τηλεοπτική Ασπασία) από την σειρά επίσης Dolce Vita την αποχαιρετούν με σεβασμό και μεγάλη λύπη. Συγκεκριμένα, Ο Θανάσης Ευθυμιάδης αποχαιρετά την Άννα Παναγιωτοπούλου: «Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς». Η Μαρία Γ(κ)αβοβιάννη γράφει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram: Άννα μου..δεν είναι τυχαίο ότι έφυγες την ημέρα της Ανάστασης γιατί αναστηθήκαμε όλοι μέσα από τους ρόλους σου,το ταλέντο σου και την γενναιοδωρία σου. Δεν θα ξεχάσω πόσο με στήριξες. Σε ευχαριστώ πολύ για όλα…Από τις αναρτήσεις των συναδέλφων της, μπορούμε να καταλάβουμε για την γενναιοδωρία της, το μεγαλείο της καρδιάς της, το ταλέντο της. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητή, δημοφιλής και ενθαρρυντική. Ναι, το ζώδιο του Λέοντα έχει μία λάμψη, μία μεγαλειότητα, μία πληθωρικότητα και γενναιοδωρία. Οι θαυμαστές της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την αποχαιρετούν με διδθραμβικά σχόλια και εγκώμια αγάπης.

Λίγα λόγια για το αστρολογικό πορτρέτο της Άννας Παναγιωτοπούλου,

Ο Ήλιος της (ζώδιο) ευρίσκετο στον Λέοντα χαρίζοντας της λάμψη, πληθωρικότητα, γενναιοδωρία, εξωστρέφεια, δυναμισμό. Η εμφάνιση της ήταν ιδιαίτερα αριστοκρατική και κομψή. Ο Λέοντας διαθέτει ένα ιδιαίτερο ταπεραμέντο και δείχνει ρίζες αριστοκρατικής καταγωγής. Ιδιαίτερα πετυχημένη στον χώρο του θεάτρου, της τηλεόρασης γνώρισε μεγάλη δόξα και επιτυχία μέσα από τις σειρές που πρωταγωνίστησε (Μαντάμ Σουσού, Όλγα Χαρίτου τις Τρεις Χάριτες και Χριστίνα Μαρκάτου στην επιτυχημένη σειρά του Μega, Dolce Vita.

Η Σελήνη της από το ζώδιο του Αιγόκερω την έκανε κάπως συντηρητική και συνάμα προσγειωμένη και προσηλωμένη στους στόχους της. Είναι μία ιδιαίτερα φιλόδοξη και πετυχημένη Σελήνη σε θέματα καριέρας και διαχείρισης του επαγγελματικού βίου. Σοβαρή, αξιοπρεπής, ηθική, μετρημένη πάντα πρόσεχε τις δηλώσεις της και την επικοινωνία. Από τον τρόπο που την αποχαιρετούν οι συνεργάτες της καταλαβαίνουμε πως λειτούργησε «σαν Μέντορας» για αυτούς. Είναι μία ζωδιακή θέση σελήνης που χαρίζει ιδιαίτερα έξυπνο και καυστικό χιούμορ. Πολλές φορές ενδεχόμενα να χρειαζόταν τον χώρο της και να φαινόταν απρόσιτη αλλά απλά χρειαζόταν τον χώρο της ώστε να γεμίσει εκ νέου τις μπαταρίες της.

Άρης στους Διδύμους! Άξια λόγου είναι η αναφορά στον Άρη της, ο οποίος ευρίσκετο στο ζώδιο των Διδύμων. Μάλιστα, σε σύνοδο με τον πλανήτη Ουρανό της χάριζε στοιχεία «Υδροχόου» όπως φιλελεύθερο πνεύμα, ανοιχτούς ορίζοντες, επαναστατική διάθεση, αντισυμβατική σκέψη. Η ηθοποιός, Ελένη Ράντου, μίλησε για το ελεύθερο πνεύμα της στην αποχαιρετιστήρια ανάρτηση της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook. Είναι μία όψη που πάει κόντρα στο κατεστημένο, κόντρα στις παραδόσεις, χαρίζει ιδιαίτερα πρωτότυπη και πρωτοποριακή δράση. Ο Άρης σχετίζεται σε ένα ωροσκόπιο με τη δράση του ατόμου. Ο ρόλος που ενσάρκωσε ως «Χριστίνα Μαρκάτου» στην τηλεοπτική σειρά Dolce Vita ανέδειξε την όψη της αυτή ακόμα περισσότερο. Οι άνθρωποι με αυτήν την όψη μπορούν να δημιουργήσουν ερωτικές σχέσεις με άτομα νεαρής ηλικίας έτσι και εδώ ενσάρκωσε την μητέρα της Ντορίτας (Κατερίνας Ζιώγου) όπου δημιούργησε ερωτικό δεσμό με τον φίλο της κόρης της. Και ναι! Ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στον έρωτα, στα όνειρα και την αγάπη. Ναι, παρουσιάστηκε στο έργο ως «χήρα» εργοστασιάρχου να διευθύνει ένα εργοστάσιο (Σελήνη στον Αιγόκερω). Φυσικά, στο Dolce Vita ένιωθε τύψεις που ενέδωσε σε ένα ερωτικό πάθος νιώθοντας ότι δεν τιμάει τη μνήμη του θανόντος συζήγου της. Η όψη αυτή, η σύνοδος Άρη-Ουρανού αποτελεί μία όψη «ωδή στον έρωτα». Για τα τότε δεδομένα της εποχής ο ρόλος ήταν ιδιαίτερος, κόντρα στα κατεστημένα που επικρατούσαν στην κοινωνία. Ωστόσο, ήταν ένας ρόλος ριζοσπαστικός. Ναι, η Άννα Παναγιωτοπούλου ήταν ένα παράδειγμα, μίας γυναίκας που έχει κάθε δικαίωμα να ξαναζήσει, ήταν αυτή που απελευθέρωσε τον έρωτα από κλισέ και ταμπού.

Ο Ποσειδώνας της στον Ζυγό σε εξάγωνο με τον Ήλιο της στον Λέοντα. Μία όψη που ενισχύει ακόμα περισσότερο το καλιτεχνικό της ταπεραμέμντο. Γνώρισε αγάπη και αποδοχή από συναδέλφους αλλά και από το κοινό, που την λάτρεψε και την αγάπησε όπως ταιριάζουν σε μία σταρ.

Ο Ερμής της στον Καρκίνο σε τρίγωνο με τον Δία στον Σκορπιό είναι η αιτία για την συγγραφική της πένα και για την ιδιότητα της ως σεναριογράφος. Η χροιά της ήταν γλυκιά, αισθαντική και αισθησιακή ενώ και η φωνή μπορούσε να σε παρασύρει συναισθηματικά. Είναι μία όψη που χαρίζει αισιόδοξο τρόπο σκέψης, συγγραφική πένα και διαίσθηση.

Όσον αφορά την προσωπική της ζωή, παντρεύτηκε το 1972 και έναν χρόνο αργότερα απέκτησε έναν γιο, τον Δημήτρη, που της χάρισε ενα εγγόνι. Χήρεψε το 2015. Ζούσε στον Λυκαβηττό αλλά περνούσε μεγάλα χρονικά διαστήματα, έως και χρόνο, στην Τήνο. Τα τελευταία 4 χρόνια, ζούσε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, λόγω της νόσου Αλτσχάιμερ από την οποία έπασχε. Απεβίωσε στις 4 Μαΐου 2024, σε ηλικία 76 ετών, από επιπλοκές της νόσου.

Αδιαμφισβήτητα, αδιαφιλονίκητα η Άννα Παναγιωτοπούλου αποτέλεσε μία ιδιαίτερα λαμπρή προσωπικότητα στο θέατρο και τον καλλιτεχνικό χώρο, όπου αγαπήθηκε από συνεργάτες αλλά και από το κοινό της. Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει! Καλό ταξίδι στους αιθέρες…θα σε θυμόμαστε με αγάπη! Σε μία προσωπική κατάθεση ψυχής για την αγαπημένη μου ηθοποιό. Αιωνία σου η μνήμη..