You are currently viewing ΑΡΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ (Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΑΡΗ)

ΑΡΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ (Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΑΡΗ)

Το Σάββατο 20/8/2022 ο πλανήτης της δράσης, της λίμπιντο, της λήψης αποφάσεων, της ενεργητικότητας, της αποφασιστικότητας και των κινήτρων, ο Άρης, εισέρχεται στους Διδύμους. Συνήθως, ο Άρης μένει σε ένα ζώδιο περίπου ενάμισι μήνα, αυτήν την φορά θα μείνει στο εν λόγω ζώδιο έως τον Μάρτιο του 2023 (25/3/2023) καθώς θα κινηθεί σε ανάδρομη πορεία από τις 30/10/2022 έως τις 13/1/2023 στο ζώδιο των Διδύμων. Η περίοδος της αναδρομής του Άρη είναι αρκετά δύστροπη, δύσκολη με την έννοια του ότι η δράση μας και η ενεργεια μας είναι μπλοκαρισμένες, πολλές φορές νιώθουμε ότι τα σχέδια μας δεν προχωράνε, δεν υλοποιούνται. Είναι περίοδος έντονου θυμού, συσσωρευμένου θυμού για αυτό καλό είναι να βρούμε τους τρόπους εκείνους ή τις δραστηριότητες εκείνες ώστε να διοχετεύσουμε δημιουργικά την ενέργεια μας.

Το ζώδιο των Διδύμων είναι το τρίτο κατά σειρά στον ζωδιακό κύκλο και σχετίζεται με θέματα επικοινωνίας, έκφρασης, αυτοέκφρασης, σχετίζεται με τα πρώτα μαθητικά μας χρόνια (έως το λύκειο), συμβολίζει τις εκδόσεις, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, μεταφοράς, με το διαδίκτυο, με τα αδέλφια μας, με τις κοντινές αποστάσεις και τα σύντομα ταξίδια, με το μεταφορικό μας όχημα αλλά και με τα παιδιά. Με τον Άρη στους Διδύμους γινόμαστε περίεργοι, έχουμε πολλαπλά ενδιαφέροντα και είμαστε συνεχώς σε διανοητική εγρήγορση. Είμαστε παθιασμένοι με το λόγο, ανήσυχοι, ανυπόμονοι. Αδυναμίες αυτού του Άρη είναι η έλλειψη συγκέντρωσης σε μία δραστηριότητα, η έλλειψη συνέχειας και ολοκλήρωσης σε έναν στόχο αλλά και η κυκλοθυμία.

Στην διάρκεια της ανάδρομη πορείας του θα υπάρξουν εμπόδια, προκλήσεις, καθυστερήσεις, ματαιώσεις και αναβολές σε τέτοιου είδους θέματα ενώ δεν αποκλείεται να ακούσουμε διάφορα γεγονότα όσον αφορά τα παιδιά, την εκπαίδευση, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τις μεταφορές. Πιθανώς να έρθουν στην επιφάνεια προβλήματα ή προβληματικές καταστάσεις που σχετίζονται με τα θέματα που αντιπροσωπεύει ο Άρης στους Διδύμους. Τι δεν πρέπει να κάνουμε με τον ανάδρομο Άρη στους Διδύμους (30/10/2022-13/1/2023):

1. Νέα επαγγελματικά εγχειρήματα

2. Επεμβάσεις, αισθητικές ή σωματικές.

3. Αγορά οχήματος ή ακινήτων. Ο Άρης σχετίζεται με τις μηχανές.
 
4. Γάμους, αρραβώνες ή νέες ερωτικές ιστορίες.
 
Τι γίνεται σε περίπτωση όμως που αλλάξουμε εργασία ή παντρευτούμε ή αγοράσουμε κάποιο όχημα; Θα υπάρξει πρόβλημα; Θα καταστραφούμε; Ασφαλώς όχι! Όσον αφορά μία νέα εργασία ίσως λείψει το κίνητρο, ίσως δεν βρούμε τα κίνητρα ή τον ενθουσιασμό που πιστεύαμε με αποτέλεσμα να αναζητήσουμε νέα εργασιακή θέση. Επεμβάσεις καλό είναι να αναβληθούν εφόσον μπορούμε να τις αναβάλλουμε και δεν επείγει. Το ίδιο ισχυει όσον αφορά και την αγορά αυτοκινήτου ή μηχανής. Όσον αφορά τους γάμους καλό είναι να μην πραγματοποιηθούν, δεν είναι απαραίτητο ότι το ζευγάρι θα χωρίσει απλώς ίσως αντιμετωπίσει προβλήματα σχετικά με τη δράση του και την πορεία του.
 
27/8: Νέα Σελήνη στην Παρθένο σε τετράγωνο με τον Άρη στους Διδύμους. Η νέα σελήνη στο ζώδιο της Παρθένου είναι ιδανική για νέες εκκινήσεις και ξεκινήματα όσον αφορά τους τομείς της εργασίας και της υγείας. Καλό είναι να εκμεταλλευτεούμε αυτήν την περίοδο και έως τις 10/9, πριν γυρίσει ανάδρομος ο Ερμής. Μπορούμε με γρήγορες κινήσεις να υπογράψουμε νέα συμβόλαια ή να αναζητήσουμε επιτυχώς εργασία. Η νέα αυτή σελήνη στην Παρθένο στοχεύει συγκεκριμένα, ο Άρης στους Διδύμους δεν έχει έναν συγκεκριμένο στόχο, μπορεί να γ’ινει αφηρημένος, υπερφιάλος και να αναλώνεται σε πολλές δραστηριότητες. Η όψη εντείνει την ανυπομονησία, την υπερβολή, την ανησυχία, μιλάει για έντονα εριστική διάθεση και εγωκεντρισμό. Χρειάζεται προσοχή σε βιαστικές αποφάσεις όσον αφορά εργασιακά ζητήματα ή αλλαγή εργασιακής στέγης. Πρέπει να διαθέτουμε την κατάλληλη πληροφόρηση ώστε να αποφασίσουμε επί εργασιακών ζητημάτων. Είμαστε ικανοί να επικεντρώσουμε σε έναν στόχο αλλά χρειάζεται προσοχή στην διάσπαση ενέργειας σε πολλαπλές δραστηριότητες. Προσοχή στον εκνευρισμό, την κυκλοθυμία και τις αντιπαραθέσεις σε εργασιακές σχέσεις ή την καθημερινότητα μας. Προσοχή σε ατυχήματα, καψίματα, κοψίματα, ημικρανίες, φλεγμονές. Ιδανική όψη για να αρχίσουμε διατροφή ή δίαιτα ύστερα από τα περιττά του καλοκαιριού και των διακοπών. Περισσότερη προσοχή για Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς και δει του πρώτου δεκαημέρου.  
Συν τοις άλλοις, το τέλος του καλοκαιριού μας βρίσκει με την Αφροδίτη στον υπερλαμπρο Λέοντα σε ταυ-τετράγωνο με Κρόνο αι Ουρανό. Η Αφροδίτη αυτή είναι πολλά υποσχόμενη αλλά σε εμπλοκή με αυτόν τον σχηματισμό κόβει τα θετικά της χαρακτηριστικά έτσι μιλάει για εμπόδια, προβλήματα, καθυστερήσεις, αναβολές, ματαιώσεις, ξαφνικές ρήξεις σε σχέσεις-συνεργασίες ή γύρω από ζητήματα οικονομικά. Η χαρά ανακόπτεται, οι ευθύνες μας κατατρέχουν. Προσοχή σε Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους. 
 
1/9: Ο Άρης από τους Διδύμους σε εξάγωνο με τον Δία από τον Κριό. Μία όψη τυχερή, αισιόδοξη, δυναμική που χαρίζει αποφασιστικότητα, πείσμα και τόλμη και δει όσον αφορά θέματα λέγειν, επικοινωνίας, διαλόγου, έκφρασης, αυτοέκφρασης και νέων εγχειρημάτων σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Ο ενθουσιασμός μπορεί να αποτελέσει κινητήριο δύναμη, ωστόσο, λόγω των προκλήσεων της εποχής οποιοδήποτε πλάνο πρέπει να έχει εξετασθεί ενδελεχώς, με λεπτομέρεια και ακρίβεια για να αποφύγουμε δυσάρεστες εκπλήξεις στο εγγύς μέλλον. Η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς αλλά τους τολμηρούς που έχουν πλάνο, στόχο και συγκεκριμένη στοχοθέτηση. Εύνοια για Κριούς, Διδύμους, Ζυγούς, Τοξότες, Λέοντες και Υδροχόους του πρώτου δεκαημέρου. 
 
16/9: Η Αφροδίτη από την Παρθένο σε τετράγωνο με τον Άρη στους Διδύμους. Μία όψη που φέρνει στην επιφάνεια εντάσεις σε σχέσεις και συνεργασίες, ερωτικές και εργασιακές. Η όψη μιλάει για δυσκολίες στις σχέσεις που πρέπει να ξεπεραστούν, για εγωισμούς και αντιπαραθέσεις. Η έντονη επιθυμία για ικανοποίηση των προσωπικών μας αναγκών μπορεί να  μας κάνει αδιάφορους απέναντι στα συναισθήματα, τα θέλω και τις επιθυμίες του/της συντρόφου μας ή στα προβλήματα των άλλων. Η όψη μιλάει για έντονα ερωτική διάθεση που ωστόσο πρέπει να βρει σωστές διεξόδους εκτόνωσης. Ας ενδιαφερθούμε για το συναίσθημα των άλλων και τις επιθυμίες τους.  Προσοχή για Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς του δευτέρου δεκαημέρου. 
 
28/9: Ο Άρης σε τρίγωνο με τον Κρόνο, μία όψη σταθεροποιητική, που εδραιώνει και καθιερώνει. Η όψη δείχνει πως εάν έχουμε δουλέψει σκληρά, μεθοδικά, αποδοτικά, θα ανέλθουμε επαγγελματικά, κοινωνικά και ιεραρχικά. Η υπομονή, η επιμονή και το πνεύμα συντηριτικότητας μπορούν να μας βοηθήσουν σε επαγγελματικά ζητήματα. Παρόλο που διανύουμε ημέρες με ανάδρομο Ερμή, η ημέρα είναι εξαιρετική για επαγγελματικά θέματα αλλά και υπογραφές συμβολαίων και συμφωνιών. Η ανάγκη μας για διεκδίκηση και διακρίσεις μας οδηγεί στην άνοδο μέσα από σκληρή δουλειά. Θετικές εξελίξεις για Διδύμους, Ζυγούς, Υδροχόους, Κριούς, Λέοντες και Τοξότες του δευτέρου δεκαημέρου ειδικότερα. 
 
12/10: Ο Άρης στους Διδύμους σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς. Μία όψη που θα είναι σε ισχύ έως και τις 19/11 όπου θα ξαναεπαναληφθεί με τον Άρη ανάδρομο. Η περίοδος αυτή 12/10/2022 έως 19/11/2022 είναι αρκετά δύσκολη, με παρανοήσεις, λάθη, χαμηλή ενέργεια, χαμηλά ποσοστά ενέργειας, πιθανή έξαρση του Covid-19, ιώσεις, μαλύνσεις, παθήσεις, δερματολογικές παθήσεις, αιματολογικές αλλά και τροφικές δηλητηριάσεις ή χρήση τοξικών-χημικών. Σταδιακά μπαίνουμε και στην περίοδο των εκλείψεων (25/10 και 8/11) έτσι είναι μία περίοδος ευμετάβλητη, με αλλαγές, σαν σε σύγχιση. Χρειάζεται πολύ προσοχή στις επαγγελματικές μας σχέσεις, συνεργασίες αλλά και στην αισθηματική μας ζωή. Θα υπάρξουν σοκαριστικές ειδήσεις και σκάνδαλα όσον αφορά τα παιδιά, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και επικοινωνίας. Οι τάσεις φυγείς θα είναι αυξημένες ενώ άλλοτε θα νιώθουμε θύματα και άλλοτε θύτες. Η ασάφεια, η σύγχιση και οι λάθος πληροφορίες μπορούν να μας οδηγήσουν σε λανθασμένες αποφάσεις και λάθη. Περισσότερο προσεκτικοί πρέπει να φανούν Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθείς του τρίτου δεκαημέρου. 
 
17/10: Τρίγωνο Ήλιου-Άρη από τα ζώδια του Ζυγού και των Διδύμων. Μία όψη που βοηθάει στις σχέσεις, τις συνεργασίες, τη συντροφικότητα, την συμβίωση αλλά και την επικοινωνία. Η όψη βοηθάει στην ανάκτηση της λίμπιντο και την ανάρρωση από πιθανές ασθένειες και παθήσεις. Η γενναιότητα, το θάρρος και η τόλμη μέσα από την επικοινωνία και τις διπλωματικές σχέσεις ενισχύονται. Η όψη ευνοεί την ερωτική ζωή, την εύρεση επικοινωνιών και την εξισορρόπηση. Πιθανές επιλύσεις προβλημάτων και παρεξηγήσεων. Τυχεροί; Δίδυμοι, Ζυγοί, Υδροχόοι, Κριοί, Λέοντες και Ζυγοί και δει του τρίτου δεκαημέρου. 
 

19/10: Η Αφροδίτη στον Ζυγό (διακυβέρνηση) σε τρίγωνο με τον Άρη στους Διδύμους. Μία όψη που ευνοεί τον έρωτα, την αισθηματική ζωή αλλά και την δημιουργία νέων δεσμών. Το πάθος και ο αισθησιασμός μας συντροφεύουν. Η επικοινωνία γεμίζει πάθος και είναι αυτό που μας ιντριγκάρει στην αισθηματική ζωή αλλά και τις διαπροσωπικές σχέσεις. Μπορούμε να εκφράσουμε εύκολα τα συναισθήματα μας και να τα επικοινωνήσουμε. Λίγο πριν τις εκλείψεις κάνουν την εμφάνιση τους ερωτικές ιστορίες που θα εξελιχθούν με σφοδρότητα μέχρι την άνοιξη του 2023. Ωστόσο, πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι γιατί το ποιοόν τους και το αν αξίζουν θα φανεί μετά το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Τι γίνεται σε περίπτωση όμως που αλλάξουμε εργασία ή παντρευτούμε ή αγοράσουμε κάποιο όχημα; Θα υπάρξει πρόβλημα; Θα καταστραφούμε; Ασφαλώς όχι! Όσον αφορά μία νέα εργασία ίσως λείψει το κίνητρο, ίσως δεν βρούμε τα κίνητρα ή τον ενθουσιασμό που πιστεύαμε με αποτέλεσμα να αναζητήσουμε νέα εργασιακή θέση. Επεμβάσεις καλό είναι να αναβληθούν εφόσον μπορούμε να τις αναβάλλουμε και δεν επείγει. Το ίδιο ισχυει όσον αφορά και την αγορά αυτοκινήτου ή μηχανής. Όσον αφορά τους γάμους καλό είναι να μην πραγματοποιηθούν, δεν είναι απαραίτητο ότι το ζευγάρι θα χωρίσει απλώς ίσως αντιμετωπίσει προβλήματα σχετικά με τη δράση του και την πορεία του. Τυχεροί; Δίδυμοι, Ζυγοί, Υδροχόοι, Κριοί, Λέοντες και Ζυγοί και δει του τρίτου δεκαημέρου. 
 
19/11: Ο Άρης στους Διδύμους σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα στους Ιχθείς. Μία όψη που θα είναι σε ισχύ έως και τις 19/11 όπου θα ξαναεπαναληφθεί με τον Άρη ανάδρομο. Η περίοδος αυτή 12/10/2022 έως 19/11/2022 είναι αρκετά δύσκολη, με παρανοήσεις, λάθη, χαμηλή ενέργεια, χαμηλά ποσοστά ενέργειας, πιθανή έξαρση του Covid-19, ιώσεις, μαλύνσεις, παθήσεις, δερματολογικές παθήσεις, αιματολογικές αλλά και τροφικές δηλητηριάσεις ή χρήση τοξικών-χημικών. Σταδιακά μπαίνουμε και στην περίοδο των εκλείψεων (25/10 και 8/11) έτσι είναι μία περίοδος ευμετάβλητη, με αλλαγές, σαν σε σύγχιση. Χρειάζεται πολύ προσοχή στις επαγγελματικές μας σχέσεις, συνεργασίες αλλά και στην αισθηματική μας ζωή. Θα υπάρξουν σοκαριστικές ειδήσεις και σκάνδαλα όσον αφορά τα παιδιά, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και επικοινωνίας. Οι τάσεις φυγείς θα είναι αυξημένες ενώ άλλοτε θα νιώθουμε θύματα και άλλοτε θύτες. Η ασάφεια, η σύγχιση και οι λάθος πληροφορίες μπορούν να μας οδηγήσουν σε λανθασμένες αποφάσεις και λάθη. Περισσότερο προσεκτικοί πρέπει να φανούν Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθείς του τρίτου δεκαημέρου. 
 

28/11: Ο Άρης σε τρίγωνο με τον Κρόνο, μία όψη σταθεροποιητική, που εδραιώνει και καθιερώνει. Η όψη δείχνει πως εάν έχουμε δουλέψει σκληρά, μεθοδικά, αποδοτικά, θα ανέλθουμε επαγγελματικά, κοινωνικά και ιεραρχικά. Η υπομονή, η επιμονή και το πνεύμα συντηριτικότητας μπορούν να μας βοηθήσουν σε επαγγελματικά ζητήματα. Παρόλο που διανύουμε ημέρες με ανάδρομο Ερμή, η ημέρα είναι εξαιρετική για επαγγελματικά θέματα αλλά και υπογραφές συμβολαίων και συμφωνιών. Η ανάγκη μας για διεκδίκηση και διακρίσεις μας οδηγεί στην άνοδο μέσα από σκληρή δουλειά. Θετικές εξελίξεις για Διδύμους, Ζυγούς, Υδροχόους, Κριούς, Λέοντες και Τοξότες του δευτέρου δεκαημέρου ειδικότερα. 

 
1/12: Η Αφροδίτη στον Τοξότη σε αντίθεση με τον Άρη στους Διδύμους. Μία όψη που φέρνει σε ρήξεις αισθηαμτικές, εντάσεις και εγωισμούς στην αισθηματική ζωή αλλά και προβλήματα στις συνεργασίες. Η έλλειψη συναισθήματος και κατανόησης στις ανάγκες του/της συντρόφου μας, το ενδιαφέρον αποκλειστικά και μόνο για τις δικές μας ανάγκες και την καλοπέραση μας προκαλούν εντάσεις και διαφωνίες. Ευτυχώς η ευελιξία και η διαλλακτικότητα μπορούν να σώσουν κάπως το κλίμα και να γεφυρώσουμε τυχόν χάσματα. Περισσότερη προσοχή για Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς και δει του δευτέρου δεκαημέρου. Προσοχή σε έξοδα και δαπάνες. 
 
8/12: Πανσέληνος στον άξονα Διδύμων-Τοξότη. Ο Ήλιος στον Τοξότη, η Σελήνη στους Διδύμους και ο Άρης σε σύνοδο-αντίθεση με τα φώτα δημιουργούν ένα έκρυθμο κλίμα, με εντάσεις, διαφωνίες, εγωισμούς, παρορμήσεις. Αυτές τις ημέρες μπορεί να έχουμε έλλειψη ανοχής, να είμαστε κυκλοθυμικοί ή έτοιμοι για πόλεμο με αποτέλεσμα να χρειάζεται κόπος αλλά και διπλή ή τριπλή προσπάθεια να ξεπεράσουμε διαφωνίες και προστριβές. Προσοχή σε πονοκεφάλους, ημικρανίες,α τυχήματα, κοψίματα, καψίματα, στην επικοινωνία, τον διάλογο, τις συζητήσεις, τις μετακινήσεις, τις μεταφορές αλλά και σε οικογενειακά ζητήματα. Προσοχή σε θέματα που άπτονται του νόμου. Περισσότερη προσοχή για Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς και δει του δευτέρου δεκαημέρου.