You are currently viewing ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ & ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ & ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ

Ωροσκόπος! Ετυμολογικά πρόκειται για μία σύνθετη λέξη, που αποτελείται από τις λέξεις ώρα και σκοπός. Το ζώδιο και ειδικότερα η μοίρα του ζωδίου που ανατέλλει κατά τη χρονιά της γέννησης ενός ατόμου. Ο ωροσκόπος είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο στην αστρολογία καθώς μαζί με τον Ήλιο και τη Σελήνη αποτελούν το τρίπτυχο της προσωπικότητας ενός ανθρώπου. Ο υπολογισμός και η διερεύνηση του ωροσκόπου στη σημερινή εποχή υπολογίζεται μέσα από αυτοματοποιημένες φόρμες, κάτι που μας διευκολύνει αρκετά. Για τον υπολογισμό του χρειάζεται η ακριβής ώρα γέννησης αλλά και η πόλη γέννησης καθώς υπολογίζεται βάσει του γεωγραφικού μήκους και πλάτους. Ο ωροσκόπος δεν αποτελεί πλανήτη, αλλά ένα αστρικό σημείο στο χάρτη. Ο ωροσκόπος είναι το ζώδιο που ανατέλλει-σηκώνεται-εγείρεται την στιγμή της γέννησης μας. Ο ωροσκόπος αλλάζει κάθε δύο (2) ώρες, έτσι συνολικά προκύπτουν δώδεκα(12*2=24) δώδεκα (12) συνδυασμοί για κάθε ζώδιο.

Τι ισχύει όμως πραγματικά για τον ωροσκόπο; Ισχύει αυτό που λένε ότι μετά τα τριάντα (30) επηρεάζει ο ωροσκόπος περισσότερο τη ζωή μας; Ασφαλώς όχι! Ο ωροσκόπος μας υπάρχει από την στιγμή της γέννησης μας, είναι το σημείο εκείνο που ανατέλλει όταν γεννιόμαστε και σπάει ο ομφάλιος λώρος. Ο ωροσκόπος αποτελεί δείκτη κληρονομικότητας και σχετίζεται με το DNA που κουβαλάμε και φέρουμε από τους γονείς μας. Λόγου χάρη, κάποιος είναι Τοξότης με ωροσκόπο στον Ταύρο και ο πατέρας του είναι Ταύρος. Ιδιαίτερα σύνηθες το γεγονός ο ωροσκόπος μας να ταυτίζεται με τον Ήλιο (ζώδιο) ενός εκ των δύο γονέων μας. Μεγαλώνοντας, ερχόμενοι σε επαφή με την καθημερινότητα, την πραγματικότητα, τους κοινωνικούς παράγοντες και ερεθισμούς αλληλεπιδρούμε με τους άλλους και τη ζωή έτσι διαμορφώνεται ολοκληρωμένα ο χαρακτήρας μας. Σύμφωνα με διάφορους ψυχολόγους, όπως ο Piaget, ο Bruner και άλλοι ο άνθρωπος είναι ένα μείγμα αυθύπαρκτων-βιολογικών-γεννετικών χαρακτηριστικών με κοινωνικές επιδράσεις και κοινωνικές επιρροές. Ωστόσο, η ανθρώπινη ζωή ξεκινάει ουσιαστικά γύρω στην πρώτη επιστροφή Κρόνου, με αποτέλεσμα τα εξωτερικά μας χαρακτηριστικά, αυτά του ωροσκόπου να είναι πιο εύκολα κατανοητά τόσο σε εμάς, όσο και στους άλλους.

Ο ωροσκόπος σχετίζεται με την εικόνα μας προς τα έξω και με το πως μας αντιλαμβάνονται οι άλλοι. Ποια είναι η πρώτη εικόνα-εντύπωση που αυτοί σχηματίζουν για εμάς; Ο ωροσκόπος σχετίζεται με την εμφάνιση μας και δείχνει σημαντικές πληροφορίες για το ποιες τακτικές ή πολιτικές ακολουθεί ένα άτομο ώστε να εκπληρώσει τους στόχους του, τις φιλοδοξίες του, τις ανάγκες του. Αποτελεί μία εικόνα για τα ταλέντα, τις δεξιότητες και τις ικανότητες ενός ατόμου. Επιπλέον, όταν ένας πλανήτης βρίσκεται επάνω στον ωροσκόπο, σε σύνοδο με τον ωροσκόπο δίνει στην προσωπικότητα χαρακτηριστικά του ζωδίου που κυβερνά. Έτσι, για παράδειγμα ένας Κριός με ωροσκόπο στον Κριό και Σελήνη στον Κριό, με την Σελήνη να βρίσκεται σε σύνοδο με τον ωροσκόπο δίνει στοιχεία Καρκίνου σε αυτόν τον Κριό. Η Σελήνη κυβερνά παραδοσιακά το ζώδιο του Καρκίνου, έτσι έχουμε να κάνουμε με ένα περισσότερο ευαίσθητο Κριάρι, που έχει υψηλή ενσυναίσθηση και ευαισθησίες. Ένας Τοξότης με ωροσκόπο στον Αιγόκερω και Κρόνο στον Αιγόκερω, στον ωροσκόπο κοντά, δίνει χαρακτηριστικά Αιγόκερου στον εν λόγω Τοξότη με αποτέλεσμα να είναι περισσότερο οργανωτικός, ευπρεπής, υπομονετικός και αφοσιωμένος στους στόχους του. Σε αυτό το άρθρο αναλύουμε, την επιρροή των πλανητών στον ωροσκόπο. Όταν ένας πλανήτης βρίσκεται σε σύνοδο με τον ωροσκόπο μας, ή τον πρώτο οίκο της προσωπικότητας δίνει χαρακτηριστικά και ποιότητες του πλανήτη και του ζωδίου που αυτός κυβερνά, με αποτέλεσμα να παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην διερεύνιση της προσωπικότητας.

Ήλιος σύνοδος Ωροσκόπος: Όταν ο Ήλιος σχηματίζει σύνοδο με τον ωροσκόπο ενός ατόμου ανεξαρτήτως εάν αυτός είναι Ταύρος, Παρθένος, Ιχθύς ή Σκορπιός έχουμε να κάνουμε με μία προσωπικότητα λαμπερή, ηγετική, αρκετά εγωκεντρική. Η όψη αυτή σημαίνει ότι το άτομο έχει ίδιο ζώδιο και ωροσκόπο, Λέων με ωροσκόπο Λέοντα, Σκορπιός με ωροσκόπο Σκορπιό. Ωστόσο, ο Ήλιος θα πρέπει να βρίσκεται στον πρώτο οίκο ή στον ωροσκόπο ακριβώς και όχι στον δωδέκατο. Η θέση αυτή κάνει την προσωπικότητα να μοιάζει με ένα «εν δυνάμει» Λιοντάρι. Ο Ήλιος στον πρώτο οίκο προσδίδει σε μία προσωπικότητα λάμψη, ηγετικές-αρχηγικές ικανότητες, υψηλό εγωισμό ενώ παράλληλα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον εαυτό του και την κάλυψη των προσωπικών θέλω και επιθυμιών του. Ανάλογα με το ζώδιο στο οποίο σχηματίζεται η σύνοδος μιλάμε για συγκεκριμένα προφίλ ανθρώπων. Ένας Ήλιος στον ωροσκόπο επάνω στο ζώδιο του Ταύρου κάνει το άτομο περισσότερο αδιάλλακτο, ισχυρό, σταθερό και επίμονο με αποτέλεσμα να μην αλλάζει εύκολα απόψεις και χαρακτήρα. Εάν η σύνοδος Ήλιου-Ωροσκόπου λαμβάνει χώρα στους Διδύμους έχουμε να κάνουμε με μια προσωπικότητα μεν λαμπερή, γενναιόδωρη αλλά ο άνθρωπος είναι περισσότερο ευέλικτος,ε πικοινωνιακός και δεκτικός στις απόψεις των άλλων.

Σελήνη σύνοδος Ωροσκόπος: Εάν η Σελήνη βρίσκεται επάνω στον ωροσκόπο ή τον πρώτο οίκο κάνει το άτομο να μοιάζει με έναν Καρκίνο. Καθώς η Σελήνη κυβερνά το ζώδιο του Καρκίνου, η προσωπικότητα του ατόμου είναι αρκετά ευαίσθητη και έντονα κυκλοθυμική. Το άτομο μοιάζει με έναν «εν δυνάμει» Καρκίνο. Η αγάπη για την οικογένεια, το σπίτι, τις παραδόσεις, τα ήδη και τα έθιμα είναι έντονα και πιθανά χαρακτηριστικά του ατόμου. Έτσι παραδείγματος χάρην, έχουμε έναν ωροσκόπο στον Λέοντα και το άτομο έχει Σελήνη στον Λέοντα, με την Σελήνη να βρίσκεται επάνω στον ωροσκόπο. Η Σελήνη στον Λέοντα είναι γενναιόδωρη, μεγαλόκαρδη, εκφράζεται με ισχυρά και γεμάτα αυτοπεποίθηση συναισθήματα ωστόσο το άτομο είναι αρκετά ευαίσθητο και παρορμητικό σε σύγκριση με ένα άτομο που δεν έχει την Σελήνη στον πρώτο οίκο. Η Σελήνη στον ωροσκόπο χαρίζει στο άτομο ιδιαίτερες ευαισθησίες, έντονο συναίσθημα και κάνει το άτομο να έχει υψηλή ενσυναίσθηση. Σε ένα ωροσκόπιο με ωροσκόπο Τοξότη και σελήνη στον Τοξότη στον πρώτο οίκο, έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο που αγαπάει την ελευθερία, την αποδέσμευση, χρειάζεται το χώρο του και τον χρόνο του ωστόσο έχει ανάγκη από πιο προσωπικές σχέσεις και ουσιαστικό-συναισθηματικό δέσιμο. Αν και ο ωροσκόπος Τοξότης είναι αρκετά προοδευτικός, ανεξάρτητος και φιλελεύθερος στην εν λόγω περίπτωση κάνει την προσωπικότητα περισσότερο παραδοσιακή-συντηρητική με αγάπη για τα ήθη, τα έθιμα και τις σταθερές.

Ερμής σύνοδος Ωροσκόπος: Εάν ο Ερμής βρίσκεται σε σύνοδο με τον ωροσκόπο σας τότε έχετε χαρακτηριστικά Διδύμου ή και Παρθένου σαν προσωπικότητα. Είστε ιδιαίτερα έξυπνοι, οξυδερκείς, με καθαρή πνευματική διαύγεια και αρέσκεστε στην επικοινωνία, τον διάλογο και τις διεπαφές. Σας χαρακτηρίζει ένα αίσθημα υψηλής περιέργειας και έχετε την ανάγκη να μαθαίνετε, να πληροφορείστε και να μεταδίδετε ή να αναμεταδίδετε τις απόψεις σας, τις πληροφορίες που συλλέγετε. Φαίνεστε αρκετά εξωστρεφείς και κοινωνικά δραστήριοι, είστε αέναοι και αλλάγετε εύκολα απόψεις-γνώμες. Ένα αρνητικό σας μπορεί να είναι η έντονη κυκλοθυμία σας αλλά το ισχυρό σας όπλο είναι ότι είστε ευέλικτοι, ευπροσάρμοστοι. Είστε καλοί ρήτορες, ακροατές και ομιλητές. Πολλές φορές είστε ρεαλιστές, αντικειμενικοί, ορθολογιστές και επικεντρώνετε στη λεπτομέρεια αναζητώντας ουσιαστικές λύσεις. Σε κάθε περίπτωση δεν τα πάτε καλά με τις συναισθηματικές εκφράσεις και δυσκολεύεστε να μπείτε στη διάθεση και τα συναισθήματα των άλλων. Ανάλογα με το ζώδιο που πραγματοποιείται η σύνοδος αυτή, ποικοίλουν οι επιρροές. Για παράδειγμα κάποιος που έχει ωροσκόπο Λέοντα με τον Ερμή να βρίσκεται στον Λέοντα (σε σύνοδο με ωροσκόπο), μπορεί να είναι εξωστρεφής και κοινωνικά δραστήριος ωστόσο οι απόψεις του είναι αμετακίνητες, είναι αρκετά πεισματάρης και αδιάλλακτος έτχει χρειάζεται να προσέχει τη διαχείριση του λόγου και την τάση του να επιβάλελι τις απόψεις τους στους άλλους. Εάν η σύνοδος ωροσκόπου-Ερμή πραγματοποιείται στον Σκορπιό έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο έντονα διευρευνητικό, με εξαιρετικές δυνατότητες ανάλυσης ή εντοπισμού λαθών και σφαλμάτων ωστόσο ειναι έντονα χειριστικός, μυστικοπαθής και καχύποπτος. Ωστόσο, αρέσκεται στην πληροφορία, τη γνώση, τη μάθηση και την πνευματική διεύρυνση της προσωπικότητας του. Ο Ερμής επάνω στον ωροσκόπο δίνει μία περισσότερο πνευματική διάσταση σε μία προσωπικότητα. Το άτομο μπορεί να εμφανίζει διανοητική υπερδραστηριότητα και να πάσχει από πονοκεφάλους και ημικρανίες.

Αφροδίτη σύνοδος Ωροσκόπος: Εάν η Αφροδίτη σχηματίζει όψη συνόδου με τον ωροσκόπου σας τότε είστε εν δυνάμει Ταύροι ή εν δυνάμει Ζυγοί, σας χαρακτηρίζει μία κομψότητα, μία γλυκήτητα και κερδίζετε εύκολα τη συμπάθεια των γύρω σας. Είστε κοινωνικοί, θετικοί, αισιόδοξοι, ζεστοί και άκρως φιλικοί. Ενδιαφέρεστε για τις προσωπικές σας αξίες, έχει ιδιαίτερη σημασία για εσάς το να διασφαλίζετε την ισορροπία και την αρμονία στις διαπροσωπικές σας σχέσεις. Η Αφροδίτη κυβερνά τα ζώδια του Ταύρου και του Ζυγού έτσι η προσωπικότητα σας έχει κάτι από τις ποιότητες αυτών των ζωδίων. Ενδιαφέρεστε για την υλική ασφάλεια, θέλετε να νιώθετε οικονομική σιγουριά και συναισθηματική ασφάλεια. Ωστόσο, η προσωπικότητα σας έχει και πινελιές διπλωματίας και τακτ. Ενδιαφέρεστε για τον διάλογο, τις συζητήσεις, δεν σας αρέσει να «κακακαρδίζετε» κανέναν με αποτέλεσμα να φαίνεστε έντονα αναποφάσιστοι καθώς δεν παίρνετε «ανοιχτά» θέση επί ενός θέματος. Η συντροφική ζωή είναι ιδιαίτερα σημαντική για εσάς και παίζει σπουδαίο ρόλο στη ζωή σας. Είστε άνθρωποι κομψοί, εμφανίσιμοι, καλαίσθητοι, αγαπάτε την τέχνη και κερδίζετε εύκολα την εύνοια και την συμπάθεια των άλλων. Ο παράγοντας της τύχης δεν σας εγκαταλείπει και συνήθως ξεπερνάτε εύκολα τις κακοτοπιές. Λόγου χάρη, εάν έχεις ωροσκόπο στον Τοξότη με Αφροδίτη στον Τοξότη και βρίσκεται στον πρώτο οίκο τότε εκτός από φιλελεύθερος, ανεξάρτητος, ανοιχτόμυαλος, αρέσεις να συναναστρέφεσαι με τους ανθρώπους, αγαπάς τις σχέσεις, τις συνεργασίες και την έντονη κοινωνική ζωή. Διαθέτεις διπλωματία, τακτ και αγαπάς να νιώθεις κάποια ασφάλεια στις σχέσεις σου. Μπορεί να είσια αρκετά πνευματώδης και ανεξάρτητος, ωστόσο αγαπάς τη συντροφική ζωή και βρίσκεσαι πολλές φορές σε δίλημμα για το εάν θέλεις να είσαι εργένης ή σε σχέση. Το άτομο μπορεί να έχει ροπή στην κατανάλωση, την καταναλωτική μανία.

Άρης σύνοδος Ωροσκόπος: Εάν ο Άρης σχηματίζει όψη συνόδου με τον ωροσκόπο σου τότε είσαι έντονα μαχητική προσωπικότητα, διαθέτεις τεράστια ποσά ενέργειας, έντονο δυναμισμό και δεν ρισκάρεις να «πολεμήσεις» για όσα θεωρείς ότι σου αξίζουν. Η όψη αυτή κάνει έναν άνθρωπο να μοιάζει με «εν δυνάμει» Κριό ή Σκορπιό. Η επιρροή αυτή προσδίδει ένα έντονα μαχητικό προφίλ, σε κάνει να ηγείσαι ή σου χαρίζει έντονα κυριαρχικές τάσεις. Διαθέσεις ισχυρές φιλοδοξίες και παρορμήσεις, είσαι γεμάτος ενέργεια αλλά εύκολα εγκαταλείπεις έναν στόχο μη ολοκληρώνοντας τον. Χρειάζεται να αναδείξεις την υπομονή, την επιμονή και την οργάνωση ώστε να επιτύχεις το επιθυμητό αποτέελσμα. Η εμφάνιση σου είναι αθλητική, σου αρέσει να αθλείσαι και έχεις ένα πιο αθλητικό στυλ. Πολλές φορές η σύνοδος του Άρη με τον ωροσκόπο κάνει τα άτομα να ενδιαφέρονται για την απόκτηση υλικών αγαθών. Θέλεις να νιώθεις ότι έχεις τον έλεγχο τόσο στην προσωπική όσο και την επαγγελματική σου ζωή. Είστε από τη φύση σας αποφασιστικοί και οι γύρω σας μπορούν να βασιστούν επάνω σας καθώς ξεπερνάτε εμπόδια και δυσκολίες με θάρρος, τόλμη και γενναιότητα. Ο έρωτας παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή σας αλλά πολλές φορες οι σχέσεις σας μετατρέπονται σε αρένα λόγω της διάθεσης σας για κυριαρχία και επιβολή. Ένας ωροσκόπος Σκορπιός με Άρη στον Σκορπιό στον 1ο οίκο αποτελεί ένα πολυμηχάνημα. Είστε ιδιαίτερα δραστήριος, τολμηρός, ανθεκτικός, διαθέτετε έντονη πυγμή και υψηλο επιχειρηματικό ένστικτο. Το πάθος και η έντονη σεξουαλικότητα σας χαρακτηρίζουν. Στην αντίπερα όχθη, ένας ωροσκόπος Ζυγός με Άρη στον Ζυγό στον 1ο οίκο χαρίζει ποιότητες μαχητικού ανθρώπου αλλά και αναποφάσιστου χαρακτήρα (Ζυγός, Άρης σε αδυναμία) ωστόσο είστε ιδιαίτερα παθιασμένος με το λόγο, την επικοινωνία. Ανάλογα με το ζώδιο που σχηματίζεται η σύνοδος χρωματίζεται η προσωπικότητα ενός χαρακτήρα, ωστόσο παίρνει χρώμα και από το ζώδιο που κυβερνά ο Άρης (Κριός, Σκορπιός) αλλά και από το ζώδιο που βρίσκεται η σύνοδος. Το άτομο μπορεί να έχει ροπή προς τα ατυχήματα, τις φλεγμονές και τα καψίματα-κοψίματα.

Δίας σύνοδος Ωροσκόπος: Με αυτήν την σύνοδο είσαι ένας «εν δυνάμει Τοξότης». Ο παράγοντας της τύχης σας συντροφεύει, είστε γενναιόδωροι, πληθωρικοί, αισιόδοξοι και αντιμετωπίζετε τη ζωή με χαμόγελο. Ο Δίας σε αυτόν τον οίκο μπορεί να σημαίνει προβλήματα θυροειδούς ή περισσότερα κιλά. Είστε από τη φύση σας άνθρωποι που ενδιαφέρεστε για τα πνευματικά αγαθά, την υψηλή διανόηση, τις γνώσεις, τη μόρφωση. Κερδίζετε εύκολα τις εντυπώσεις αλλά και την ευμενή-θετική στάση των γύρω σας λόγω της θετικότητας σας. Είστε εγκάρδιοι, ζεστοί, φιλικοί και δύσκολα θα έρθετε σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τους γύρω σας. Σας αρέσουν τα ταξίδια, οι μετακινήσεις και μπορεί πολλές φορές να αλλάξετε κατοικία ή και χώρα κατοικίας. Δεν θα διστάσετε να σπουδάσετε στο εξωτερικό ή και να διαμείνετε μόνιμα εκεί καθώς το ιδεολογικό σας σύστημα είναι εύκαμπτο. Ανάλογα με το ζώδιο, στο οποίο ανατέλλει ο ωροσκόπος, ο Δίας δείχνει τύχη και εύνοια στα θέματα του ζωδίου που κυβερνά και αντιπροσωπεύει. Ένα ωροσκόπιο με ωροσκόπο στον Σκορπιό και Δία στον σκορπιό στον 1ο οίκο δείχνει τύχη του ατόμου σε θέματα οικονομικά, οικονομικής διαχείρισης αλλά και οικονομικής εξασφάλισης-επιτυχίας. Το άτομο μπορεί να έχει έφεση σε ζητήματα οικονομικά και να αυξήσει την περιουσία του μέσω επενδύσεων και αγοραπωλησιών. Ένα άτομο με ωροσκόπο στους Ιχθύες και σύνοδο Δία-Ωροσκόπου μπορεί να διαθέτει μεγάλη διαίσθηση αλλά και να έχει ένα «ισχυρό» αίσθημα «Πίστης».

Κρόνος σύνοδος Ωροσκόπος: Ένας εν δυνάμει Αιγόκερως. Ο Κρόνος στον ωροσκόπο προσδίδει στο άτομο ωριμότητα, σοφία, πρακτικότητα, ταπεινότητα, ρεαλισμό και έντονο ρεαλισμό. Από την φύση σας είστε άνθρωποι ιδιαίτερα προσγειωμένοι και καθόλου αιθεροβάμονες. Η επιτυχία έρχεται ύστερα από οργανωμένη και συστηματική προσπάθεια, ενώ έχετε μάθει ότι η ζωή είναι γεμάτη εμπόδια, δυσκολίες και προκλήσεις που μπορείτε και ξεπερνάτε μέσα από την υπομονή σας. Πατάτε γερά στα πόδια σας, στηρίζεστε στις δικές σας δυνάμεις, ξέρετε τι θέλετε και θα το πάρετε μη αποκλίνοντας από το πρόγραμμα σας και τη στοχοθεσία σας. Το χαμόγελο δύσκολα ζωγραφίζεται στο πρόσωπο σας, συνήθως ταιριάζετε με άτομα μεγαλύτερης ηλικίας ενώ στα παιδικά σας χρόνια είστε αρκετά ώριμοι και απέχετε από τα παιδιά της ηλικίας σας καθώς είστε πιο ώριμοι. Ένας από τους δύο γονείς έπαιξε ιδιαίτερο ρόλο στην ανατροφή και τη διαπαιδαγώγιση σας ενώ δεν αποκλείεται να βιώσατε περιορισμούς και όρια από το οικογενειακό σας περιβάλλον. Ο γάμος για εσάς είναι μία σοβαρή υπόθεση και η καλύτερη ηλικία για να παντρευτείτε είναι μετά τα τριάμντα. Ενδιαφέρεστε για την κοινωνική σας εικόνα και το prestige σας, κάτι που σας κάνει να ακολουθείτε συνήθως τη νόμιμη οδό. Ένας ωροσκόπος Αιγόκερως με Κρόνο στον Αιγόκερω είναι έντονα ισχυρός, ηγετικός με ικανότητες επαγγελματικής αναρρίχισης ενώ ένας Κρόνος στον Λέοντα με ωροσκόπο στον Λέοντα μπορεί να νιώθει πως οι χαρές της ζωής είναι περιορισμένες. Ο Κρόνος σχετίζεται με τη συστολή, τα όρια, τα πρέπει, τις δεσμεύσεις και ένας Κρόνος στον 1ο οίκο σημαίνει έναν άνθρωπο χωρίς ιδιαίτερο αυθορμητισμό, που ενδιαφέρεται για την γνώη των άλλων. Η επαγγελματική επιτυχία και η πρόοδος θεωρούνται δεδομένες. Ωστόσο, ο Κρόνος εδώ φέρνει προβλήματα αυτοπεποιθησης, χαμηλή αυτοεκτίμηση. Η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμηση είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την επαγγελματική επιτυχία-πρόοδο και αναγνώριση.

Ουρανός σύνοδος Ωροσκόπος: Ένας εν δυνάμει, μικρός Υδροχόος. Ο Ουρανός σε σύνοδο με τον ωροσκόπο προσδίδει σε ένα ωροσκόπιο έντονα τα στοιχεία της ανεξαρτησίας, της προόδου, της καινοτομίας και ενός ιδιαίτερα πρωτοπόρου, επαναστάση ανθρώπου. Είστε από τη φύση σας άνθρωποι που αγαπάτε τις αλλαγές, ο χαρακτήρας σας είναι απρόβλεπτος, αλλά και συνάμα συναρπαστικός σε όσους σας γνωρίζουν. Διαθέτετε υψηλή νοημοσύνη, αγαπάτε την υψηλή διανόηση, τις επιστήμες και είστε εξαιρετικοί φίλοι. Δύσκολα μπαίνετε σε μία σχέση και σε καλούπια, αγαπάτε τις ελευθερίες και ελευθεριότητες σας. Μπορείτε να ζήσετε στο εξωτερικό ή σε χώρα διαφορετική από εκείνη που γεννηθήκατε. Η γνώση είναι το μεγάλο σας όπλο και αναζητάτε συνεχώς την εκπαίδευση, τη γνώση και τη μεταγνώση. Η ερωτική σας ζωή είναι αρκετά ενδιαφέρουσα και δεν απολείεται να κρατάτε σχέσεις με ηλικιακή διαφορά και χιλιομετρική απόσταση. Απαραίτητο συστατικό της επιτυχίας των αισθηματικών σας σχέσεων είναι να λειτουργούν ως φιλίες. Είστε αλτρουιστές και χρησιμοποιείτε καινοτόμες μεθόδους στην επαγγελματική σας ζωή κάτι που σας καθιστά δημοφιλείς και εξαιρετικούς. Παραδείγματος χάρην, αυτήν την εποχή όσοι γεννιούνται με ωροσκόπο Ταύρου έχουν τον Ουρανό στον πρώτο τους οίκο κάτι που τους καθιστά διαφορετικούς ως προς τους κλασσικούς, βαρετούς, μονότονπους Ταύρους. Οι Ταύροι από τη φύση τους αναζητάνε τη σταθερότητα ωστόσο ένας Ωροσκόπος Ταύρος που έχει τον Ουρανό στον 1ο οίκο είναι εντελώς προοδευτικός, τολμηρός, ριψοκίνδυνος. Για αυτούς τους Ταύρους η χρήμα και η διαχείριση των οικονομικών είναι μία τελειώς ξεχωριστή υπόθεση ενώ φέρουν πιο ριζοσπαστικές αντιλήψεις για τη διαχείριση του χρήματων και των επενδύσεων.

Ποσειδώνας σύνοδος Ωροσκόπος: Ένας εν δυνάμει Ιχθύς. Όσοι έχετε γεννηθεί με τον Ποσειδώνα στον 1ο οίκο είστε άτομα γεμάτα ευαισθησίες αλλά και ισχυρό ένστικτο, αγαπάτε την έννοια του αφηρημένου, της τέχνης και δεν μπαίνετε στις γνωστές τυποποιημένες φόρμουλες. Αυτήν την εποχή τα άτομα που έχουν ωροσκόπο στους Ιχθύες έχουν γενέθλιο Ποσειδώνα στον 1ο οίκο. Επιπλέον, ο Ποσειδώνας είναι στο ζώδιο της διακυβέρνησης του κάτι που σημαίνει για άτομα με έντονη πνευματικότητα και υψηλό αίσθημα «Πίστης» στο Θείο, τω Θεώ, τη θρησκεία ή σε μία ιδέα. Είστε άνθρωποι ιδελαιτσές, αγαπάτε τους συνανθρώπους σας και μπορείτε να προσφέρετε με ανιδιοτέλεια, χωρίς να περιμένετε την έννοια της ανταποδοτικότητας. Αγαπάτε την τέχνη, το θέατρο, τα εικαστικά και διαθέτετε υψηλή ενσυναίσθηση που σημαίνει έχετε μία μοναδική ικανότητα να μπαίνετε στην συναισθηματική κατάσταση του άλλου και να ταυτίζετε με τη συναισθηματική του διάθεση. Μπορεί να υστερείτε σε πρακτικότητα, ρεαλισμό και να βρίσκεστε πολλές φορές σε σύγχιση, μη μπορώντας να ολοκληρώσετε τις φιλοδοξίες σας αλλά συνήθως μπορείτε να διαπρέψετε σε επαγγέλματα που εξυμνούν την τέχνη και το αφηρημένο. Στην ερωτική σας ζωή αναζητάτε το έντονο συναίσθημα, επιθυμείτε την απόλυτη ταύτιση ψυχών με αποτέλεσμα να αποτελεί για εσάς μια ιδανική-ιδεατή κατάσταση. Όσον αφορά την εξωτερική σας εμφάνιση, τα μάτια σας είναι έντονα και υγρά.

Πλούτωνας σύνοδος Ωροσκόπος: Ένας εν δυνάμει Σκορπιός. Ο Πλούτωνας σε σύνοδο με τον ωροσκόπο κάνει τον άνθρωπο ανθεκτικό, έντονα μαγνητικό, δυναμικό και σίγουρο για τις επιλογές του. Είστε άνθρωποι που αναζητάε την ουσία, την ποιότητα και δεν ενδιαφέρεστε για την επιφάνεια των πραγμάτων αλλά στοχεύετε να εμβαθύνετε και να αναζητήσετε την κύρια αιτία ενός προβλήματος. Διαθέτετε τεράστια αντοχή, υπομονή, ανθετικότητα σε δύσκολες και αντίξοες συνθήκες. Διαθέτετε υψηλό επιχειρηματικό ένστικτο και είστε ικανοί σε θέματα οικονομικής διαχείρισης αλλά και mentoring. Όσο υψηλά και να θέσετε τον πήχη στην προσωπική και επαγγελματική σας ζωή καταφέρνετε να πάρετε αυτό που θέλετε. Είστε απόλυτοι, δύσκολα αλλάζετε γνώμη και επιμένετε στις δικές σας αντιλήψεις-πεποιθήσεις και στρατηγικές. Διαθέτετε υψηλό εγωισμό, σε αυτό μοιάζετε με έναν Λέοντα που έχει ωροσκόπο Λέοντα και Ήλιο στον 1ο οίκο. Εκπέμπετε έντονο ερωτισμό, μαγνητισμό, είστε μυστηριώδεις και αινιγματικοί. Οι άλλοι καταφέρνουν να σας εμπιστευτούν γιατί είστε ισχυροί και γεμάτοι αυτοπεποίθηση. Αυτήν την εποχή όσοι γεννιούνται με ωροσκόπο Αιγόκερω έχουν τον Πλούτωνα στον ο οίκο, κάτι που σημαίνει ότι θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην κοινωνία και την ριζική αναδιάρθρωση του τρόπου που χτίζονται οι σχέσεις. Στην αισθηματική σας ζωή είστε κτητικοί, θέλετε να έχετε τον έλεγχο 100% κάτι που σας κάνει αυταρχικούς και καταπιεστικούς. Χρειάζεται να νιώσετε το «μοιράζομαι» και «υποχωρώ» στις σχέσεις και την ερωτική σας ζωή.