You are currently viewing ΕΚΛΕΙΨΗ ΗΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ

ΕΚΛΕΙΨΗ ΗΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ

Σάββατο 4/12/2021 σχηματίζεται η Νέα Σελήνη στον Τοξότη! Η νέα σελήνη αυτή συνοδεύεται από την τελευταία Ηλιακή Έκλειψη στον άξονα Διδύμων-Τοξότη! Ο άξονας αυτός σχετίζεται με θέματα παιδείας, εκπαίδευσης, επικοινωνίας, διαλόγου, μέσων μαζικής ενημέρωσης και επικοινωνίας. Ο άξονας αυτός εκφράζει την ανώτερη παιδεία, την ηθική, την πνευματικότητα! Ένας κύκλος όσον αφορά αυτά τα ζητήματα φαίνεται πως κλείνει!

Ηλιακή έκλειψη καλείται το φαινόμενο εκείνο, κατά το οποίο η Σελήνη παρεμβάλλεται μεταξύ του Ήλιου και της γης, με αποτέλεσμα κάποιες περιοχές στον κόσμο να δεχτούν λιγότερο ή καθόλου φως (μερική ή ολική έκλειψη ηλίου). Τι σημαίνει αυτό; Αλλαγές! Οι ηλιακές εκλείψεις σχετίζονται με εξελίξεις, γεγονότα αλλά και δραστικές αλλαγές που είναι απαραίτητο να συμβούν ώστε να εξελιχθούμε και να φτάσουμε ένα βήμα παραπέρα! Τι πρέπει να αφήσουμε πίσω μας; Ποιες συνήθειες πρέπει να εγκαταλείψουμε; Τι είναι αυτό που αναζητάμε πραγματικά;

Βασικές αστρολογικές όψεις και σχηματισμοί της έκλειψης;!

Μία τριπλή σύνοδος μεταξύ των Ήλιου, Σελήνης και Ερμή στον Τοξότη! Η συμμετοχή του Ερμή στο φαινόμενο δίνει έναν έντονα πνευματικό τόνο στην εν λόγω έκλειψη. Θέματα επικοινωνίας, εκπαίδευσης, ανώτερης φιλοσοφίας, παιδείας, παιδαγωγικής και ηθικής φαίνεται να αλλάζουν. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην πνευματική μας εξέλιξη και επιθυμούμε τη γνωστική-γνωσιολογική ανάπτυξη μας, την διεύρυνση των πνευματικών μας οριζόντων! Σε άλλες εποχές θα έλεγα ότι είναι μια ιδανική εποχή για ταξίδια και εμπειρίες που θα διαμορφώσουν αλλιώς την προσωπικότητα μας. Βρισκόμαστε σε διανοητική εγρήγορση για αυτό καλό είναι να επικεντρώνουμε στα θετικά μπλοκάροντας τα αρνητικά, ώστε να έλξουμε τα θετικά.

Η έκλειψη εντείνει την αγωνία, το άγχος και την νευρικότητα καθώς σχηματίζει χιαστή με τον Ουρανό στον Ταύρο. Είναι μία έκλειψη που φέρνει αναπάντεχα γεγονότα και εξελίξεις στην καθημερινότητα πολλών. Οι ανατροπές και οι αιφνίδιες αλλαγές παραμονεύουν κάτι που απαιτεί ευελιξία και προσαρμοστικότητα. Μπορεί να έχουμε υιοθετήσει έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής και καθημερινότητας ωστόσο με το φεγγάρι αυτό μπαίνουμε στην διαδικασία να κάνουμε αλλαγές και αναπροσαρμογές. Τι χρειάζεται να αλλάξουμε στη ζωή μας; Ποια κλισέ και ποιες συνήθειες πρέπει να αφήσουμε πίσω!

Στα θετικά της έκλειψης; Η θετική συμμετοχή του Κρόνου σε εξάγωνο προς την έκλειψη, κάτι που μειώνει τους κραδασμούς και την ένταση! Οι όποιες αλλαγές μπορούν να έρθουν μέσα από σωστό προγραμματισμό, προσπάθεια και αυτογνωσία. Ο ρόλος της ηθικής και της αξίας είναι καίριος. Η όψη φέρνει σταθερότητα, σταθεροποίηση και παγίωση σε εξελίξεις τόσο στην προσωπική όσο και την επαγγελματική μας ζωή. Χρειάζεται να δουλέψουμε σκληρά, μεθοδικά, αποτελεσματικά ώστε να αναγνωριστούμε!

Η έκλειψη ενεργοποιεί την όψη της χρονιάς, το τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού που κορυφώνεται παραμονές Χριστουγέννων για τρίτη και τελευταία χρονιά. Η όψη έχει φέρει σε όλους μας, ανεξαρτήτως ζωδίου εντάσεις, συγκρούσεις και ισχυρά διλήμματα. Πολλές φορές μέσα στη φετινή χρονιά είχαμε έντονα επαναστατική διάθεση και γκρεμίσαμε σταθερές στη ζωή μας ρισκάροντας και παρατολμώντας. Με την έκλειψη αυτή βιώνουμε ακόμα μία φορά διλήμματα και ερχόμαστε αντιμέτωποι με το τι πρέπει να διατηρήσουμε και τι πρέπει να αλλάξουμε στη ζωή μας.

Έμφαση στην πνευματική εξέλιξη και την διεύρυνση των πνευματικών μας οριζόντων! Επηρεάζονται αμεσότερα Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθείς! 

Κριός: Η τελευταία έκλειψη στον άξονα Τοξότη-Διδύμων σας βοηθάει να αλλάξετε τρόπο σκέψης, ιδεολογίας και πεποιθήσεις. Η ηλιακή έκλειψη σηματοδοτεί αλλαγές σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Υπάρχουν εκείνοι που θα αναζητήσουν μία εργασιακή πρόκληση στο εξωτερικό και θα ρισκάρουν να αλλάξουν δραστικά τη ζωή τους και την καθημερινότητα τους. Η έκλειψη σας βάζει σε μία διαδικασία νέων γνωστικών εμπειριών και στην διεύρυνση των στόχων σας. Μακροπρόθεσμα οι στόχοι σας φαίνονται να εκπληρώνονται μέσω βοήθειας φίλων και της υιοθέτησης ενός πιο συνεργατικού χαρακτήρα. Ωστόσο, οικονομικά αναμένεται ρευστότητα, ίσως νιώσετε λιτότητα κάτι που θα σας αγχώσει κάνοντας σας να νιώσετε ανασφάλεια. Αδράξτε επαγγελματικές ευκαιρίες, κοιτάξτε με αισιοδοξία το μέλλον!

Ταύρος: Η ηλιακή έκλειψη στον Τοξότη φέρνει αλλαγές στα οικονομικά σας και δει σε ότι σχετίζεται με τρίτους, οφειλές, δάνεια και οικονομικούς διακανονισμούς. Το μυαλό σας κινητοποιείται και ψάχνει εναλλακτικές πηγές εισοδήματος καθώς οι ανάγκες σας αυξάνονται. Μοναδική ευκαιρία για να κάνετε μία ενδοσκόπηση και να κατανοήσετε τις βαθύτερες ανάγκες και επιθυμίες σας. Βελτίωση της επικοινωνίας με τον/τη σύντροφο σας. Επαγγελματικά αναμένονται επιτυχίες, σταθερότητα και αναγνώριση των ικανοτήτων σας. Ωστόσο, απαιτείται σκληρή δουλειά και έμφαση στην λεπτομέρεια. Χρειάζεται να φανείτε περισσότερο ευέλικτοι και διπλωμάτες στην προσωπική ζωή, τις σχέσεις και τις συνεργασίες. Αλλάξτε τρόπο σκέψης και αποφασίστε να ενισχύσετε τη γνώση σας μέσω επιπρόσθετης κατάρτισης.

Δίδυμοι: Η ηλιακή έκλειψη φέρνει αλλαγές και ανακατατάξεις σε σχέσεις, συνεργασίες και την προσωπική ζωή. Μία σχέση μπαίνει στο μικροσκόπιο και καλείστε να αποφασίσετε για το μέλλον της. Εάν δεν στηρίζεται σε στέρεο έδαφος αποφασίζετε να βάλετε ένα τέλος. Νέοι άνθρωποι μπαίνουν στη ζωή σας φέρνοντας ανανέωση και αισιοδοξία. Βρίσκετε ανθρώπους και συνεργάτες που ταυτίζεστε και έχετε κοινή οπτική ζωής. Επαγγελματικά προβλέπεται εδραίωση και αναγνώριση των ικανοτήτων σας ενώ και η αισθηματική σας ζωή σταθεροποιείται. Ωστόσο, υπάρχουν αγωνίες για πρακτικά κομμάτια στη ζωή και την καθημερινότητα σας. Ποντάρετε στην συναισθηματική σας ζωή, πλησιάστε το ταίρι σας. Μακροπρόθεσμη οικονομική βελτίωση και έσοδα.

Καρκίνος: Αλλαγές στην εργασία, στον εργασιακό χώρο αλλά και σε σχέσεις με συναδέλφους και συνεργάτες. Κάποιος συνεργάτης αποχωρεί έτσι επωμίζεστε πρόσθετες υποχρεώσεις. Άλλο ένα σενάριο; Έρχεται ένας νέος συνεργάτης και πρέπει να συνεργαστείτε μαζί του. Σε κάθε περίπτωση αλλάζει η καθημερινότητα σας. Πιθανό σενάριο αλλαγή εργασίας ή τρόπου που εργάζεστε. Πολλοί θα ακολουθήσετε το ελεύθερο επάγγελμα. Αλλαγές στον κοινωνικό σας κύκλο, στους φίλους αλλά και στους ανθρώπους που έχετε δίπλα σας. Οικονομικές ζυμώσεις αλλά και μακροπρόθεσμη σταθερότητα όσον αφορά τα εισοδήματα σας. Μην κάνετε περιττά εξοδα, να είστε συντηρητικοί στις αγορές και την καταναλωτική σας διάθεση.

Λέων: Η έκλειψη ηλίου στον Τοξότη τονώνει την δημιουργικότητα σας και σας βάζει στην διαδικασία να προοδεύσετε, να ανζητήσετε και τις πιο ανάλαφρες στιγμές της ζωής. Εκφράζεστε μέσα από τον έρωτα, το παιχνίδι και το φλερτ έτσι μπαίνετε σε περίοδο δράσης και αποφασίζετε να φτιάξετε τη ζωή σας ξανά. Νέες γνωριμίες στο προσκήνιο αλλά και αλλαγές στην συμπεριφορά σας και την ιδεολογία σας όσον αφορά τις ερωτικές σχέσεις. Μακροπρόθεσμα αναμένεται μία νέα σχέση που θα σταθεροποιηθεί. Επαγγελματικά αντιμετωπίζετε προκλήσεις, άγχος και αγωνία για την ολοκλήρωση ενός πρότζεκτ. Το έχετε ρίξει με τα μούτρα στην καριέρα ωστόσο νιώθετε ότι πρέπει να δώσετε χώρο στον εαυτό σας να ξανα ερωτευτεί. Αφήστε στην άκρη τα υλικά αγαθά, την μανία σας για χρήμα και κοιτάξτε λίγο και την ψυχή σας.

Παρθένος: Η έκλειψη ηλίου φέρνει αλλαγές όσον αφορά το σπίτι, την οικογένεια και τις ενδοοικογενειακές σας σχέσεις. Πιθανή αλλαγή κατοικίας, μια μετακόμιση ή ανακαίνιση. Συν τοις άλλοις η έκλειψη μπορεί να σημαίνει αλλαγές στην καριέρα και τον τρόπο που εργάζεστε. Εργασιακά υπάρχουν υποχρεώσεις, ευθύνες και αγγαρίες που πρέπει να διευθετήσετε αλλά οι κόποι σας αναγνωρίζονται. Προσοχή στις ακραίες ιδεολογίες, στις υπερβολικές αντιδράσεις όσον αφορά την επικοινωνία σας. Ο λόγος σας μπορεί να είναι ηλεκτρισμένος και αυτό να φέρνει στην επιφάνεια αψιμαχίες. Δώστε έμφαση στον έρωτα και τα δημιουργικά σας σχέδια.

Ζυγός: Η έκλειψη ηλίου σας βάζει σε μία διαδικασία συνεχών επαφών, συζητήσεων, μετακινήσεων και έντονων ανταλλαγών απόψεων. Σας βοηθάει να αλλάξετε τρόπο σκέψης και ιδεολογία. Πολλοί θα χρειαστεί να ταξιδέψετε για εργασιακούς λόγους. Αλλάζουν οι σχέσεις με συγγενείς και αδέλφια. Ο τρόπος που εκφράζεστε και επικοινωνείτε με τους άλλους αλλάζει. Αισθηματικά αναμένεται σταθεροποίηση στην ήδη υπάρχουσα σχέση σας ενώ και οι αδέσμευτοι μπορείτε να εξασφαλίσετε μακροβιότητα στην ερωτική ζωή. Οικονομικά αναμένονται έκτακτα έξοδα και υποχρεώσεις για αυτό χρειάζεται να δείξετε προνοητικότητα και διάθεση αποταμίευσης.

Σκορπιός: Η έκλειψη ηλίου στον Τοξότη φέρνει αλλαγές στο εισόδημα σας αλλά και στους οικονομικούς πόρους. Αλλάζει η σχέση σας με το χρήμα αλλά και ο τρόπος που διαχειρίζεστε το χρήμα. Πιθανώς να σκεφτείτε συμπληρωματικούς τρόπους για να αυξήσετε την ρευστότητα σας ενώ δεν αποκλείεται κάποια αύξηση στον μισθό σας. Όσον αφορά το σπίτι και την οικογένεια υπάρχουν προκλήσεις που πρέπει να ξεπεράσετε και θα τα καταφέρετε με αγώνα και οργάνωση. Αυτό που θέλει προσοχή είναι οι σχέσεις σας και οι απότομες αντιδράσεις σας καθώς έχετε μία ισχυρή διάθεση για απεξάρτηση και ελευθερία.

Τοξότης: Η έκλειψη ηλίου στο ζώδιο σας φέρνει αλλαγές στην προσωπική και επαγγελματική σας ζωή. Πιθανή μία νέα γνωριμία, ένας νέος έρωτας αλλά και νέες συνεργασίες επαγγελματικές. αλλαγή πορείας στα επαγγελματικά, κάτι που χρειάζεστε. Είναι δύσκολο να αλλάξετε παγιωμένες ιδέες και εργασιακές αντιλήψεις αλλά μόνο έτσι θα εξελιχθείτε. Σας εδνιαφέρει να σταθεροποιήσετε και να εξασφαλίσετε γνώση και μάθηση. Οι ιδέες σας παγιώνονται και ο λόγος σας βγάζει μια σοφία. Σχέσεις με αδέλφια και συγγενείς σταθεροποιούνται και νιώθετε την αναγνώριση των δικών σας. Αλλαγή στην καθημερινότητα σας. Αλλάζετε εικόνα που έχετε εσείς οι ίδιοι για τον εαυτό σας, αλλάζει η σχέση σας με τον εαυτό σας. Έμφαση στα οικονομικά, δίψα για οικονομική εξασφάλιση και άνοδο.

Αιγόκερως: Η έκλειψη ηλίου στον Τοξότη σας βάζει σε διαδικασία να κλείσετε κύκλους και εκκρεμότητες όσονα φορά την εργασία και την καθημερινότητα σας. Πολλοί θα αποφασίσετε να αλλάξετε εργασία ενώ πρέπει να μάθετε να εργάζεστε με περισσότερη ανεξαρτησία και δημιουργικότητα. Θέματα υγείας ίσως έρχονται στο προσκήνιο και απαιτούν θεραπεία, κάτι που θα βρείτε. Οικονομικά βιώνετε αλλαγές και οικονομική λιτότητα, έχουν αλλάξει οι οικονομικές συνθήκες στη ζωή σας αλλά υπάρχει σταθερότητα. Ο έρωτας χτυπάει κόκκινο, νέες σχέσεις αλλά και επιστροφές από το παρελθόν.

Υδροχόος: Η έκλειψη ηλίου στον Τοξότη αυξάνει την δημιουργικότητα σας και σας ωθεί να θέσετε νέους μακροπρόθεσμους στόχους. Αναμένονται αλλαγές όσον αφορούν τον φιλικό σας κύκλο ενώ έχετε κατά νου ότι η συλλογική δράση και το ομαδοσυνεργατικό κλίμα βοηθούν στην εκπλήρωση των μελλοντικών σας επιδιώξεων. Σχέσεις και συνεργασίες δοκιμάζονται αλλά και ξεκαθαρίζουν, καθώς έχετε ανάγκη από ποιότητα στη ζωή σας. Η έκλειψη φέρνει στο προσκήνιο ένα άγχος οικογενειακό ή μπορεί να σημαίνει μία ένταση με ένα πρόσωπο της οικογένειας σας.

Ιχθύες: Η έκλειψη στον τομέα της καριέρας φέρνει σημαντικές εξελίξεις και αλλαγές. Ίσως πάρετε μία προαγωγή καθώς έχετε εργαστεί σκληρά και μεθοδικά. Πιθανώς να σας αντεθεί ένα νέο πόστο ή να επωμιστείτε περισσότερες αρμοδιότητες λόγω της εξέλιξης σας. Άλλοι θα αποφασίσετε να αλλάξετε εργασία και εργοδότη ενώ υπάρχετε και εσείς που θα ακολουθήσετε το ελεύθερο επάγγελμα. Κλείνετε κύκλους στην προσωπική σας ζωή, τερματίζετε καταστάσεις. Αλλάζει ο τρόπος που σκέφτεστε και η αλληλεπίδραση με τους γύρω σας, εκσυγχρονίζεται ο τρόπος σκέψης σας. Η διανοητική πρόοδος και η ανάγκη για περισσότερη πνευματικότητα σας εξυψώνει. Σημαντική στήριξη από φιλικά πρόσωπα. έχετε να κερδίσετε πολλά μέσω της ανάπτυξης πνεύματος συνεργασίας. Γίνεστε περισσότερο εκφραστικοί.