You are currently viewing ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ & ΜΕΣΟΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ & ΜΕΣΟΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ

 

Σημαντικό κεφάλαιο στην επιστήμη της αστρολογίας αποτελούν τα μεσοδιαστήματα. Μεσοδιάστημα καλείται η ενδιάμεση απόσταση μεταξύ δύο πλανητών. Τα μεσοδιαστήματα είναι ενεργειακά σημεία, τα οποία χρήζουν ιδιαίτερης μελέτης και προσοχής καθώς μας δίνουν μία σημαντική εικόνα για κάποιες κατευθύνσεις στην ζωή ενός ανθρώπου σε μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο της ζωής του. Όταν ένα μεσοδιάστημα πέφτει επάνω σε έναν προσωπικό πλανήτη, τον ενεργοποιεί φέρνοντας στο προσκήνιο γεγονότα της φύσεως των πλανητών που σχηματίζουν το εν λόγω μεσοδιάστημα. Λαμβάνουμε υπόψη μας τους προσωπικούς πλανήτες, τον Ερμή, την Αφροδίτη αλλά και τον Άρη. Εδώ θα προσθέσουμε φυσικά και τα δύο σώματα, τον Ήλιο και την Σελήνη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και ιδιαίτερα σημαντικά σημεία του ωροσκοπίου μας όπως είναι ο ωροσκόπος, το μεσουράνημα, το ναδίρ και το κατερχόμενο. Ο Ωροσκόπος σχετίζεται με την εικόνα μας προς τα έξω, είναι ο δεύτερος μας εαυτός, το μεσουράνημα σχετίζεται με την απήχηση μας στον κοινωνικό ιστό αλλά και με τις επαγγελματικές μας φιλοδοξίες. Τέλος, το ναδίρ αποτελεί το πιο χαμηλό σημείο στο ωροσκόπιό μας και σχετίζεται με την οικογένειά μας, με τις ρίζες μας, με τις καταβολές μας αλλά και με την βαθύτερη ψυχολογία μας ενώ το κατερχόμενο αποτελεί το σημείο των σχέσεων, των συνεργασιών και του γάμου.

Παράδειγμα:
Στις 15/4/2013 ο Κρόνος βρίσκεται στην 9 μοίρα του Σκορπιού και ο Πλούτωνας στην 11 μοίρα του Αιγόκερω. Ποιο είναι το μεσοδιάστημα των δύο πλανητών; Απομένουν 21 μοίρες για να ολοκληρωθούν οι μοίρες του Σκορπιού. Σε αυτές τις 21 μοίρες προσθέτουμε τις 30 μοίρες του ζωδίου του Τοξότη και τις 11 μοίρες του ζωδίου του Αιγόκερω. Στο σύνολο παίρνουμε άθροισμα 62 μοιρών. Διαιρούμε το 62 με το 2 και αυτό δίνει αποτέλεσμα 31. Το μεσοδιάστημα των δύο πλανητών βρίσκεται 31 μοίρες μετά την 9 μοίρα του Σκορπιού. Άρα στις 10 του Τοξότη! Έστω έχουμε έναν Τοξότη, με τον Ήλιο του στην 10 μοίρα του ζωδίου. Ο εν λόγω Ήλιος δέχεται το μεσοδιάστημα Κρόνου/Πλούτωνα. Είναι μία περίοδος κούρασης, υποχρεώσεων, ευθυνών και σκληρής δουλειάς. Ωστόσο, εάν ο εν λόγω Τοξότης ακολουθήσει ένα πιο υπεύθυνο προφίλ σίγουρα θα βιώσει ηθική ικανοποίηση και καταξίωση. Συν τοις άλλοις, βιώνει κάποιες ριζικές αλλαγές στην ζωή του. Μέσα από έναν θάνατο (μεταφορικά) αφήνει πίσω παλιές εμπειρίες του παρελθόντος ώστε να αναγεννηθεί μέσα από μία επίπονη και ψυχοφθόρο διαδικασία. Είναι μία περίοδος απομόνωσης, ωριμότητας, εργατικότητας με απώτερο σκοπό την ενδυνάμωση της ψυχολογίας του αλλά και την απόκτηση υλικών αγαθών. Σίγουρα υπάρχουν τροποποιήσεις στην προσωπικότητα του εν λόγω εκπροσώπου αλλά και μία αναγέννηση.

Σημαντικά μεσοδιαστήματα αποτελούν τα ακόλουθα:

Το μεσοδιάστημα Δία/Κρόνου σχετίζεται με επαγγελματικές φιλοδοξίες αλλά και με μία περίοδο όπου θέτουμε νέους επαγγελματικούς στόχους. Είναι ανεπτυγμένο το αίσθημα της δικαιοσύνης και υπάρχει μία ροπή για την μόρφωση και την διεύρυνση των πνευματικών οριζόντων. Ευνοούνται οι σπουδές.

Το μεσοδιάστημα Δία/Ουρανού σχετίζεται με απρόσμενη τύχη, χαρά, αισιοδοξία, ανανέωση, ελευθερία και ανεξαρτησία. Διευρύνει την επιθυμία μας για μόρφωση, για περιπέτεια και ταξίδια. Η επαφή με το εξωτερικό και με διαφορετικούς πολιτισμούς μπορεί να σταθεί αρωγός.

Το μεσοδιάστημα Δία/Ποσειδώνα σχετίζεται με την έμπνευση, τον οραματισμό, την διαίσθηση και την τέχνη. Άκρως θετική επιρροή για μεταστροφή σε μονοπάτια πιο πνευματικά και καλλιτεχνικά.

Το μεσοδιάστημα Δία/Πλούτωνα είναι σημαντικό καθώς μας προάγει σε μονοπάτια απόκτησης εσωτερικού πλούτου ή και υλικού. Μπορεί να μας οδηγήσει σε βίαιες συμπεριφορές και σε ακραίες αντιδράσεις ωστόσο είναι πέπλο ψυχικής ενδυνάμωσης.

Το μεσοδιάστημα Δία/Κόμβου σχετίζεται με σημαντικές εξελίξεις στην ζωή μας. Είναι μία ώθηση και σχετίζεται με την προώθηση της δράσης μας και των δραστηριοτήτων μας.

Το μεσοδιάστημα Κρόνου/Ουρανού μας βάζει σε διαδικασία αμφισβήτησης. Ποια είναι η χρυσή τομή μεταξύ προόδου, επανάστασης, εκσυγχρονισμού και συντηρητισμού; Η ωριμότητα, η εμπειρία, η υπομονή και η επιμονή είναι διανθισμένες με ένα πρωτοποριακό πνεύμα.

Το μεσοδιάστημα Κρόνου/Ποσειδώνα είναι κάπως περίεργο. Δύο εντελώς διαφορετικής φύσεως πλανήτες ενώνουν τις δυνάμεις τους ώστε να εξελιχθούμε. Οι έννοιες του μέτρου και της αμετροέπειας πάνε μαζί. Η φαντασία, οι καλλιτεχνικές εμπνεύσεις αποκτούν σάρκα και οστά. Ο Κρόνος έρχεται να δώσει μορφοποίηση στην φαντασία του Ποσειδώνα.

Το μεσοδιάστημα Κρόνου/Πλούτωνα είναι ένα δύσκολο μεσοδιάστημα καθώς σχετίζεται με λιτότητα, περιορισμούς και με το απόλυτο μηδέν. Η ενέργεια αυτή μας καλεί να αναγεννηθούμε μέσα από έναν θάνατο μεταφορικά. Μάλιστα, η εμπειρία είναι το όπλο στις αντιξοότητες. Είναι μία περίοδος ενδοσκόπησης, απολογισμού, εσωστρέφειας και αποχής ακόμα και από την σεξουαλική πράξη. Πιθανά προβλήματα υγείας.

Το μεσοδιάστημα Κρόνου/Κόμβου σχετίζεται με εμπόδια, δυσκολίες, δοκιμασίες, αναβολές ή καθυστερήσεις. Η υπομονή, η σύνεση, η οργάνωση και η εγκράτεια αποτελούν όπλα εν ονόματι της αντιμετώπισης των δυσκολιών.

Το μεσοδιάστημα Ουρανού/Ποσειδώνα μπορεί να φέρει έξαρση της φαντασίας, έλλειψη πρακτικότητας αλλά και αλτρουιστικές ή πρωτοποριακές ιδέες που έχουν να προσφέρουν σε επίπεδο πρόνοιας. Ιδανικό για ενασχόληση με την μεταφυσική, τα ιδρύματα και τις φιλανθρωπίες.

Το μεσοδιάστημα Ουρανού/Πλούτωνα αποτελεί μία ενέργεια εκρηκτική. Οι αλλαγές έρχονται ακαριαία, απότομα. Μεγάλη διαίσθηση χαρακτηρίζει τους ανθρώπους ενώ είναι πιθανή μία ικανότητα για ενόραση ή προφητείες. Το άτομο έχει την ικανότητα να κοιτάει στο μέλλον και να βρίσκεται μπροστά από την εποχή του.

Το μεσοδιάστημα Ουρανού/Κόμβου αποτελεί μία ένδειξη υψηλής νοημοσύνης, εφευρετικότητας και επαναστατικότητας. Αρκετά απρόοπτα συμβαίνουν στην ζωή του ανθρώπου και παράξενες εμπειρίες είναι βιώσιμες. Ιδανικό για κατάρτιση και απόκτηση γνώσης. Ιδανικό για μεγάλα επιτεύγματα αλλά και για ενασχόληση με την επιστήμη ή την αστρολογία.

Το μεσοδιάστημα Ποσειδώνα/Πλούτωνα είμαι το μεσοδιάστημα της μύησης ή του μυστικισμού. Περίεργα γεγονότα συμβαίνουν στην ζωή του ανθρώπου και είναι ασύλληπτα για τον ανθρώπινο νου. Διέξοδος; Η ενασχόληση με την τέχνη, με τις επιχειρήσεις, τον αποκρυφισμό ή την μεταφυσική και την αστρολογία. Μεγάλη η πιθανότητα για εμπλοκές σε παρασκήνια ή σε μυστικές υποθέσεις.

Το μεσοδιάστημα Ποσειδώνα/Κόμβου είναι το μεσοδιάστημα της προφητείας. Προσοχή χρειάζεται στην υγεία και στην διατροφή. Η λήψη σημαντικών επιχειρηματικών ή οικονομικών ρίσκων καλό είναι να αποφεύγεται. Περίοδος σύγχυσης, εξαπάτησης και αποπροσανατολισμού. Ο ρεαλισμός πρέπει να εγείρεται ώστε να μην υπάρχουν ματαιώσεις και κίνδυνοι. Πιθανές απογοητεύσεις.

Το μεσοδιάστημα Πλούτωνα/Δεσμού παρέχει την δυνατότητα για αναγέννηση. Πριν την αναγέννηση όμως βρισκόμαστε στον σκοταδισμό και στην εποχή του μεσαίωνα. Έτσι μετά οδηγούμαστε στην εποχή της αναγέννησης. Η ενασχόληση με την μεταφυσική, τον αποκρυφισμό, τα σύμβολα αλλά και με την αρχαία ιστορία είναι ιδανική. Ριζική αλλαγή στην προσωπικότητα ενός ανθρώπου. Το παλιό μας αποχαιρετά και την θέση του έρχεται να λάβει το νέο.

Υ.Γ Κόμβος καλείται ο βόρειος δεσμός της Σελήνης.