You are currently viewing ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΕΛΗΝΗΣ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ

ΕΚΛΕΙΨΗ ΣΕΛΗΝΗΣ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ

Παρασκευή 19/11/2021 σχηματίζεται η έκλειψη σελήνης στον άξονα Σκορπιού-Ταύρου και συγκεκριμένα στο ζώδιο του Ταύρου! Σχηματίζεται στην 27 μοίρα του άξονα Ταύρου-Σκορπιού και επηρεάζει όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες, ήλιο και ωροσκόπο από την 25 έως την 29 μοίρα των ζωδίων του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου. Αποτελεί την πρώτη έκλειψη στον άξονα αυτό και φέρνει στην επιφάνεια ζητήματα ασφάλειας, κεκτημένων, οικονομικών αλλά και αξιών! Τι είναι αυτό που αξίζει στη ζωή μας; Ποια είναι τα πράγματα εκείνα που έχουν αξία και μας καλύπτουν συναισθηματικά ή και πρακτικά; Ο Ταύρος σχετίζεται με την επαφή που έχουμε ως άνθρωποι με το σώμα μας! Πάντα μία έκλειψη Σελήνης συμπίπτει με μια πανσέληνο, καθώς τα φώτα, Ήλιος και Σελήνη βρίσκονται εκ διαμέτρου αντίθετα. Οι σεληνιακές εκλείψεις σχετίζονται με την ολοκλήρωση καταστάσεων και με μία γενικότερη εκκαθάριση όσον αφορά την συναισθηματική μας κατάσταση. Σημαίνουν την λήξη κάποιων σχέσεων που υστερούν σε ειλικρίνεια και είναι ψυχοφθόρες. Τα γεγονότα και οι καταστάσεις μας οδηγούν να πάρουμε τελεσίδικες αποφάσεις και να δώσουμε ένα οριστικό τέλος εφόσον αυτές μας αφήνουν συναισθηματικά ατροφικούς. Ο Ήλιος στον Σκορπιό φέρνει στην επιφάνεια αρνητικά συναισθήματα ή και φθόνο μέσα στις σχέσεις ενώ η Σελήνη στον Ταύρο αναζητάει την συναισθηματική ασφάλεια και σταθερότητα. Είναι το σημείο εκείνο που αναζητάμε την δική μας κάθαρση και απελευθέρωση!

Οι βασικές όψεις της πανσελήνου είναι ένα αποκλίνον τετράγωνο με τον Δία και ένα αποκλίνον τρίγωνο με τον Πλούτωνα. Η συμμετοχή του Δία δεν είναι κακή, ωστόσο διογκώνει τις συμπεριφορές μας, τις αντιδράσεις μας, δημιουργεί μία ροπή στην επιπολαιότητα, τις κακές εκτιμήσεις και την αδιαλλαξία (λαμβάνει χώρα σε σταθερά ζώδια). Μέσα σε αυτές τις ημέρες μπορεί να είμαστε περισσότερο φορτισμένοι συναισθηματικά αλλά και πιο αντιδραστικοί στην κριτική. Μπορεί να βιώνουμε περισσότερη ασφάλεια σε υλικό και συναισθηματικό επίπεδο με αποτέλεσμα να είμαστε ιδιαίτερα αγχωμένοι. Η συμμετοχή του Πλούτωνα είναι καίρια καθώς μας δίνει την δυνατότητα να βρούμε την δύναμη εκείνη που χρειαζόμαστε ώστε να απομακρύνουμε από τις ζωές μας οτιδήποτε μας μπλοκάρει συναισθηματικά, δημιουργώντας μας ανασφάλεια. Η ικανότητα να ξανα γεννιόμαστε μέσα από τα χαλάσματα.

Το σημαντικό της έκλειψης αυτής;;; Η αντίθεση του Άρη με τον Ουρανό στον ίδιο άξονα. Μόλις προχθές, 17/11 οι δύο πλανήτες συναντήθηκαν σε αντίθεση. Φυσικά η όψη είναι ακόμα σε ισχύ και μάλιστα ενεργοποιεί το σημείο της νέας σελήνης που σχηματίστηκε στις 4/11 στο ζώδιο του Σκορπιού. Ανατροπές, ξαφνικές αλλαγές, συναισθήματα εκρηκτικά, έντονα επαναστατική διάθεση, όλα είναι στο μενού της όψης αυτής. Αυτή η έκλειψη εντείνει την ανάγκη μας για αλλαγή, μας οδηγεί σε απότομες ρήξεις από ανθρώπους που μας επικρίνουν και μας δημιουργούν ανασφάλεια. Χρειαζόμαστε ελευθερία κινήσεων! Πιθανά σενάρια; Η δημιουργία σχέσεων με έναν καταιγιστικό, εντελώς ανατρεπτικό και αναπάντεχο τρόπο! Νέοι άνθρωποι μπαίνουν στην ζωή μας και το παλιό αποχωρεί. Αυτό που χρειάζεται να προσέξουμε ιδιαίτερα είναι η αδιαλλαξία και η ακαμψία καθώς τόσο η έκλειψη όσο και η αντίθεση λαμβάνει χώρα σε σταθερά ζώδια!

Το καλό της υπόθεσης; Η Αφροδίτη από τον Αγόκερω επιβραδυνόμενη μεν σε ένα τρίγωνο με τον Ουρανό! Οι όποιες αλλαγές έχουν έναν σκοπό! Την συναισθηματική μας απελευθέρωση! Αφήστε χώρο ώστε να εισβάλλει το νέο στη ζωή σας….

Κριός: Τα οικονομικά επηρεάζει η έκλειψη σελήνης στον άξονα Ταύρου-Σκορπιού! Προσοχή σε οικονομικές επενδύσεις & στην έντονη καταναλωτική σας διάθεση αυτό το τριήμερο. Πιθανά έκτακτα έξοδα και οικονομικές υποχρεώσεις σας βγάζουν εκτός προυπολογισμού. Εγκαινιάζεται μία περίοδος αλλαγών στα εισοδήματα σας αλλά και στους πόρους σας. Αλλάζετε τρόπο οικονομικής διαχείρισης. Κρίση αξιών στο μενού της έκλειψης. Τι σας συνδέει και τι σας διαχωρίζει από τους ανθρώπους που έχετε γύρω σας; Δυνατότητες επαγγελματικής επιτυχίας, αναρρίχησης και αναγνώρισης! Αποφύγετε να εμπλέξετε τους φίλους με το χρήμα.

Ταύρος: Αλλαγές σε σχέσεις και συνεργασίες. Κλείνει ένας κύκλος σχέσεων-συνεργασιών είτε αυτές αφορούν επαγγελματικά είτε αισθηματικά. Εάν διατηρείτε μία σχέση από υποχρέωση ή αναγκαστικά δίνεται η ευκαιρία για μία ουσιαστική εκκαθάριση. Αφήστε χώρο στο νέο, να μπει στην ζωή σας καθώς θα σας βοηθήσει να εξελιχθείτε πνευματικά. Νέοι άνθρωποι με φρέσκιες ιδέες και φιλοσοφία κοντά στη δική σας μπαίνουν στην ζωή σας. Προσέχετε αυτές τις ημέρες εντάσεις και υπερβολικές αντιδράσεις όσον αφορά τη σχέση σας με ανωτέρους-προισταμένους και υφισταμένους. Κρατήστε ένα χαμηλό προφίλ, όσο μπορείτε και εάν σας το επιτρέπουν οι καταστάσεις. Ξαφνικές ρήξεις αλλά και νέες ελεύσεις!

Δίδυμοι: Η έκλειψη σελήνης επηρεάζει την ψυχολογία σας και την υγεία σας. Αυτές τις ημέρες ενδέχεται να είστε πιεσμένοι στην εργασία και να έχετε επωμιστεί περισσότερες ευθύνες από όσες αντέχετε ή πρέπει. Δείξτε ευελιξία, αφοσιωθείτε στο έργο σας και αποφύγετε διαφωνίες με συνεργάτες και συναδέλφους που ενδεχόμενα να θέλουν να σας υποσκάψουν. Καλείστε να αλλάξετε τρόπο δράσης όσον αφορά την εργασία, να γίνετε πιο καινοτόμοι και πρωτοποριακοί. Ο εργασιακός τομέας χρειάζεται ευελιξία καθώς προκύπτουν συνεχώς ξαφνικά περιστατικά που σας βγάζουν από το πρόγραμμα. Πιθανώς να προκύψει μία ξεφνική προσφορά! Προσέξετε εάν πλήττεται η σταθερότητα σας. Οικονομικά ανοίγονται νέες προοπτικές για το ζώδιο σας. προσοχή στην οδήγηση, στις μετακινήσεις αλλά και σε ότι σχετίζεται με το νόμο και αντιδικίες. Φροντίστε την υγεία σας, εξασφαλίστε ώρες για ανάπαυση και ξεκούραση. Εγκαινιάζεται μια περίοδος αλλαγής των διατροφικών σας συνηθειών.

Καρκίνος: Η έκλειψη σελήνης φέρνει στην επιφάνεια προβληματικές καταστάσεις όσον αφορά τον τομέα της φιλίας αλλά και της συλλογικής σας δράσης. Αλλάζει ο τρόπος που χτίζετε και οικοδομείτε τις φιλικές σας σχέσεις αλλά και τις συνεργασίες σας. Αλλάζετε στάση ζωής και επιθυμείτε περισσότερη ελευθερία και ανεξαρτησία. Ανοίγει ένας νέος κύκλος στην ζωή σας, στην διάρκεια του οποίου θα θέσετε νέους στόχους προς υλοποίηση. Οι ημέρες αυτές φέρουν ξαφνικές γνωριμίες σε επίπεδο αισθηματικό ή νέες συνεργασίες. Οτιδήποτε σας βαραίνει ψυχολογικά αποχωρεί, ή καλύτερα αποφασίζετε να το τερματίσετε! Δώστε χώρο στο καινούριο καθώς υπάρχουν οι προοπτικές εκείνες για την δημιουργία νέων, ισχυρών δεσμών. Προσοχή στην οικονομική διαχείριση, τα έκτακτα έξοδα αλλά και τις αλλόγιστες σπατάλες αυτό το τριήμερο καθώς μπορείτε να βγείτε με ευκολία εκτός προυπολογισμού. Πιθανά νέα για μία εγκυμοσύνη!

Λέων: Η έκλειψη σελήνης έρχεται να ρίξει φως στο κομμάτι εκείνο του ωροσκοπίου σας που σχετίζεται με τις φιλοδοξίες σας και τις επαγγελματικές σας στοχοθετήσεις. Προσέχετε εντάσεις στον επαγγελματικό τομέα, ρήξεις και διαφωνίες με συνεργάτες ή ανωτέρους. Η αδιαλλαξία και εμμονή σας μπορούν να προκαλέσουν έντονες αντιδράσεις. Πιθανώς μέσα σε αυτήν την περίοδο και από το νέο έτος να πάρετε μία προαγωγή ή να αλλάξετε καριέρα και εργασία. Σε κάθε ενδεχόμενο αναγνωρίζεται η αξία σας και διψάτε για εξουσία. Επαγγελματικές εκκαθαρίσεις. Πιθανές εντάσεις στην οικογένεια ή έντονο άγχος όσον αφορά ένα οικογενειακό ζήτημα. Δεν αποκλείεται μια μετακόμιση! Αποφύγετε να γίνετε εριστικοί και μην απαντάτε με θυμό και τραχύτητα γιατί θα βγείτε από τις ράγες! Εργασιακή μακροπρόθεσμη πρόοδος και ευημερία. Προσοχή στην υπερβολή και τις υπερβολικές αντιδράσεις στην αισθηματική ζωή αλλά και στο θέμα συνεργασίας-συνύπαρξης, δεν το έχετε πολύ αυτές τις ημέρες!

Παρθένος: Η έκλειψη σελήνης στον Ταύρο ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην προσωπική και επαγγελματική σας ζωή. Πιθανώς να αποφασίσετε μια εργασιακή αλλαγή, να αλλάξετε εργασία, εργοδότη ενώ κάποιοι θα αποφασίσετε να αυτονομηθείτε μπαίνοντας στο ελεύθερο επάγγελμα. Αλλάζει ο τρόπος που σκέφτεστε, που επικοινωνείτε και εκφράζεστε αλλά και η διάθεση σας. Πολλοί θα αποφασίσετε μία μετεκπαίδευση ή να ενισχύσετε τις επαγγελματικές σας δεξιότητες. Δεν αποκλείεται μία προσφορά εργασιακή από το εξωτερικό. Σημαντικές επικοινωνίες και περίοδος δικτύωσης. Ωστόσο, οτιδήποτε από το παρελθόν που λειτουργεί σαν βαρίδιο πρέπει να κλείσει, δίνοντας ένα οριστικό τέλος. Αλλαγές στην αισθηματική ζωή. Πολλοί θα αποφασίσετε μια επισημοποίηση ενώ άλλοι θα κάνετε μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα γνωριμία που θα ζωντανέψει το συναίσθημα σας. Εργασιακά αποφύγετε τις υπερβολικές αντιδράσεις με τους συναδέλφους σας, αποφύγετε να ασκήσετε σκληρή κριτική, προστατέψτε τα κεκτημένα σας. Αποφύγετε διατροφικές υπερβολές.

Ζυγός: Η έκλειψη σελήνης φέρνει αλλαγές στον οικονομικό τομέα και τα κεκτημένα σας. Πιθανώς να κλείνει ένας κύκλος χρεών και οφειλών ή να μπαίνετε σε μία περίοδο αποπληρωμής κάποιων δανειακών σας ή ταμειακών σας υποχρεώσεων. Αποφύγετε οικονομικές επενδύσεις αυτές τις ημέρες και φανείτε προνοητικοί σε οικονομικές δεσμεύσεις ή σε ρίσκα αμφιβόλου αποτελέσματος και δυναμικής. Η αισθηματική ζωή μπαίνει στο μικροσκόπιο, καθώς έχετε ανάγκη από ουσιαστικό δέσιμο. Εάν διατηρείτε μία σχέση συμβατικά και έχει σβήσει το ενδιαφέρον δεν αποκλείεται να αποφασίσετε να δώσετε ένα τέλος. Αφήστε χώρο στο καινούριο ώστε να μπει φρεσκος αέρας στη ζωή σας. Ωστόσο, καλό είναι να μην πάρετε αποφάσεις για την αισθηματική σας ζωή εν βρασμώ ψυχής γιατί ενδέχεται να το μετανιώσετε αργότερα. Θέματα ακίνητης περιουσίας ή οικογενειακών υποχρεώσεων-αγωνιών βρίσκουν λύσεις και αυτό σας ανακουφίζει σημαντικά. Μπαίνετε σε μία περίοδο αναζήτησης εναλλακτικών ή συμπληρωματικών πηγών εισοδήματος.

Σκορπιός: Η πρώτη έκλειψη στον άξονα σας είναι γεγονός και φέρνει σημαντικές αλλαγές και εξελίξεις σε σχέσεις, συνεργασίες, στον γάμο και την αισθηματική σας ζωή. Εάν διατηρείτε μία σχέση συμβατικά, από συνήθεια οι συνθήκες είναι ιδανικές ώστε να κάνετε μια σοβαρή συζήτηση που θα οδηγήσει στην εκκαθάριση. Μπορεί να σας συνδέει μόνο η συνήθεια και τίποτα παραπάνω, έτσι θα αποφασίσετε να δώσετε ένα οριστικό τέλος. Στο μενού της έκλειψης αλλά και της εποχής ξαφνικοί χωρισμοί και αποχωρισμοί αλλά και νέες, ενθουσιώδεις γνωριμίες. Μία νέα γνωριμία είναι κατά πάσα πιθανότητα και η αφορμή για τον επικείμενο χωρισμό. Δώστε χώρο στο καινούριο καθώς θα σας βοηθήσει να εξελιχθείτε ως άνθρωποι αλλά και πνευματικά. Εκμεταλλευτείτε της επικοινωνίας και της πειθούς σας καθώς αυτό αποτελεί ισχυρό σας όπλο αυτές τις ημέρες. Μην μπλέκεστε σε ανταγωνισμούς και αντιπαλότητες καθώς θα διαταραχθούν οι σχέσεις σας. Νέες συνεργασίες αλλά και αλλαγές στον κοινωνικό σας κύκλο. Αποφύγετε να αντιδράσετε υπερβολικά όσον αφορά ένα οικογενειακό ζήτημα ή έναν προβληματισμό στο σπίτι. Η οικογένεια σας είναι σύμμαχος σας! Διαχειριστείτε τον θυμό και τις εκρήξεις σας για να κερδίσετε μέσα από τις συνεργασίες και τον/τη σύντροφο σας.

Τοξότης: Η έκλειψη σελήνης στον Ταύρο φέρνει στην επιφάνεια εργασιακές αλλαγές αλλά και αλλαγές στην καθημερινότητα σας. Τι σημαίνει αυτό; Πιθανή αλλαγή αντιμειμένου εργασίας ή αλλαγή στον τρόπο που εργάζεστε! Χρειάζεται να εκμοντερνίσετε τον τρόπο που απασχολείστε και να υιοθετήσετε πιο καινοτόμες μεθόδους. Κάποιοι άλλοι θα αποφασίσετε να ακολουθήσετε το ελεύθερο επάγγελμα καθώς χρειάζεστε να νιώσετε περισσότερη ελευθερία κινήσεων. Πιθανή αλλαγή πόλης εργασίας ή ακόμα και χώρας. Σε κάθε περίπτωση αλλάζει η καθημερινότητα σας! Οικονομικά έχετε να περιμένετε θετικές εξελίξεις μακροπρόθεσμα. Προσέχετε επικοινωνιακές γκάφες αλλά και τις υπερβολές στον λόγο ή στις σχέσεις με συγγενείς και αδέλφια! Ο τομέας εργασίας κρύβει εκπλήξεις παρόλες τις ανατροπές! Προσοχή στην υγεία και την διατροφή!

Αιγόκερως: Η έκλειψη σελήνης στον Ταύρο φέρνει αλλαγές στα αισθηματικά σας. Τι σημαίνει αυτό; Μία νέα γνωριμία έρχεται στο προσκήνιο και μία άλλη λαμβάνει τέλος. Χρειάζονται εκκαθαρίσεις στην αισθηματική ζωή. Εάν διατηρείτε μία σχέση από συμφέρον ή από συνήθεια καλό είναι να λήξει για να βρει χώρο το καινούριο. Σε κάθε περίπτωση αναμένονται ριζικές αλλαγές σε θέματα ερωτικά αλλά και σε φιλίες, όπου μπορεί να προκύψουν ξαφνικές ρήξεις. Ωστόσο, διανύετε μία περίοδο δημιουργικότητας και αφύπνισης βάζοντας νέους στόχους στη ζωή σας. Προσοχή χρειάζεται ο τομέας των οικονομικών αλλά και να μην εμπλέξετε το χρήμα με τους φίλους και τον έρωτα. Αλλαγές και ανακατατάξεις αναμένονται στον κοινωνικό σας κύκλο.

Υδροχόος: Η έκλειψη σελήνης στον Ταύρο φέρνει αλλαγές και εξελίξεις σε θέματα σπιτιού, οικογένειας και πολύ προσωπικών σχέσεων. Πιθανότατα μπαίνετε σε μία διαδικασία μετακόμισης, ανακαίνισης ή αλλαγής κατοικίας ενώ αποφασίζετε να διατηρήσετε τις ουσιαστικές σχέσεις αφήνοντας τις επουδιώδεις στο παρελθόν. Η εποχή φέρνει αλλαγές σε ζητήματα καριέρας, κοινωνικής προβολής και καταξίωσης. Τι σημαίνει αυτό; Αλλαγή καριέρας, αλλαγή κατεύθυνσης αλλά και αλλαγή χώρου εργασίας ή εργοδότη. Πολλοί θα αποφασίσετε να βγείτε στο ελεύθερο επάγγελμα. Οι σχέσεις χρειάζονται ιδιαίτερα προσεκτική διαχείριση, αποφύγετε εκρήξεις θυμού, την αδιαλλαξία και φανείτε περισσότερο ευέλικτοι και ευπροσάρμοστοι σε νέες συνθήκες και νέα δεδομένα. Οι ρυθμοί στον χώρο εργασίας είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί με αποτέλεσμα να μην έχετε ιδιαίτερα ελεύθερο χρόνο. Εξασφαλίστε χρόνο για προσωπική ανάπαυλα και ξεκούραση!

Ιχθύες: Η έκλειψη σελήνης στον Ταύρο και η μετατόπιση των εκλείψεων στον άξονα Σκορπιού-Ταύρου σας βάζουν σε μια διαδικασία να αλλάξετε τρόπο σκέψης και πεποιθήσεις. Αλλάζει ο τρόπος που σκέφτεστε αλλά και ο τρόπος που επικοινωνείτε και εκφράζεστε με τους γύρω σας. Πολλοί μέσα στην επόμενη διετία θα μπείτε στην διαδικασία μετακόμισης ή αλλαγής πόλης εργασίας ενώ δεν αποκλείεται και η αγορά οχήματος. Προσοχή χρειάζεται να δείξετε σε σχέσεις με αδέλφια και στενούς συγγενείς καθώς αλλάζουν οι ισορροπίες. Αυτό το τριήμερο δείξτε προσοχή στην οδήγηση, στις μετακινήσεις αλλά και στον τρόπο που εκφράζεστε και τοποθείστε γιατί εύκολα μπορούν να προκληθούν εντάσεις και ρήξεις. Ιδανική περίοδος για επιμόρφωση αλλά και για ενίσχυση των δεξιοτήτων σας μέσα από πρόσθετη κατάρτιση. Επαγγελματικά αναμένονται ευκαιρίες και κυρίως αν ασχολείστε με το εμπόριο, την διαφήμιση, την εκπαίδευση ή την επικοινωνία. Κέρδη αναμένονται από φιλικές σχέσεις αλλά και από την ανάμειξη σας στα κοινά! Εκμεταλλευτείτε τον λόγω σας, την πειθώ σας και ποντάρετε στις επικοινωνιακές σας δεξιότητες, γιατί αυτές θα αναδείξουν το έργο σας. Προσοχή σε πονοκεφάλους και ημικρανίες αυτό το τριήμερο.