You are currently viewing Εκλειψη Σελήνης στον Τοξότη

Εκλειψη Σελήνης στον Τοξότη

Την Τετάρτη 26/5/2021 και ώρα 14:13 σχηματίζεται η πανσέληνος και έκλειψη Σελήνης στον Τοξότη. Η έκλειψη αυτή λαμβάνει χώρα στον άξονα Διδύμων-Τοξότη, αποτελεί την πρώτη έκλειψη για το 2021 και είναι σεληνιακή. Το φαινόμενο της σεληνιακής έκλειψης συμπίπτει με το φαινόμενο της πανσελήνου και προκαλεί πάντοτε μία περισσότερη συναισθηματική φόρτιση. Όπως σε κάθε πανσέληνο, τα φώτα, Ήλιος και Σελήνη βρίσκονται εκ διαμέτρου αντίθετα κάνοντας μας να βλέπουμε τις καταστάσεις υποκειμενικά. Οι εκλείψεις σχετίζονται με τις αλλαγές, είναι δείκτης αλλαγών στη ζωή μας, πολλές φορές μας ξεβολεύουν και μας αναγκάζουν να χάσουμε τη βολή μας αλλά στην ουσία είναι φαινόμενα που θέλουν να μας κινητοποιήσουν και να μας βοηθήσουν να εξελιχθούμε. Όπως λέει και η ίδια η λέξη, «έκλειψη», κάτι εκλείπει, κάτι απουσιάζει. Οι Σεληνιακές εκλείψεις επιδρούν περισσότερο στο συναίσθημα και μας αναγκάζουν να αλλάξουμε συναισθηματικά φέροντας συναισθηματικές αναστατώσεις και ξεκαθαρίσματα. Είναι το χρονικό σημείο εκείνο που καλούμαστε να πάρουμε οριστικές αποφάσεις για σχέσεις, συνεργασίες αλλά και την προσωπική μας ζωή.

Στο φαινόμενο της πανσελήνου και έκλειψης σελήνης συμμετέχει ο Δίας σε αποκλίνον τετράγωνο. Η όψη δεν είναι κακή, ωστόσο δημιουργεί ένα στοιχείο υπερβολής και μας οδηγεί στο να βλέπουμε τα πάντα μέσα από έναν μεγενθυντικό φακό. Το ζώδιο του Τοξότη σχετίζεται με θέματα διπλωματίας, διεθνών σχέσεων, επαφών με το εξωτερικό, με τον νόμο, την εκπαίδευση ενώ ο άξονας Διδύμων-Τοξότη σχετίζεται με την επικοινωνία, τις μεταφορές, το εμπόριο και την πληροφόρηση. Η εβδομάδα από της 23 έως 29 Μαίου είναι σημαντική σε τέτοιου είδους ζητήματα και σίγουρα θα υπάρξουν εξελίξεις και γεγονότα. Το δύσκολο του φαινομένου είναι η θέση του Ερμή και της Αφροδίτης. Ερμής και Αφροδίτη βρίσκονται στο ζώδιο των Διδύμων, σε ένα σημείο που τετραγωνίζουν τον Ποσειδώνα από τους Ιχθείς. Τα δύο αυτά τετράγωνα αποτελούν το πρόβλημα της εβδομάδας καθώς δημιουργούν ένα κλίμα επικοινωνιακής ασάφειας και συναισθηματικής θολούρας. Χρειάζεται να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επικοινωνία, στο τι μεταφέρουμε και πως το μεταφέρουμε. Ελλοχεύει ο κίνδυνος ψεμάτων, κουτσομπολιού και παραπληροφόρησης. Υπάρχει κίνδυνος συναισθηματικής εξειδανίκευσης, ωραιοποίησης και απογοήτευσης. Καλό είναι να είμαστε προσεκτικοί και μετρημένοι στις σχέσεις μας και τις επαφές μας ενώ πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε συναισθηματικές και οικονομικές επενδύσεις.

Επηρεάζονται αμεσότερα τα μεταβλητά ζώδια, Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθείς και ειδικότερα οι γεννημένοι στο πρώτο δεκαημέρου των ζωδίων. Λαμβάνετε υπόψη σας και το ζώδιο του ωροσκόπου σας. Επιπρόσθετα, επηρεάζονται όσοι έχουν πλανήτες στις 3,4,5,6 και 7 μοίρες των ζωδίων που προαναφέραμε. Προστατέψτε την καρδιά σας, την τέσπη σας και το μυαλό σας καθώς υπάρχουν άνθρωποι που λειτουργούν σαν «ενεργειακά βαμπίρ» προσπαθώντας να εξουδετερώσουν την καρδιά και το μυαλό σας.

Κριός: Η έκλειψη σελήνης στον Τοξότη φέρνει στην επιφάνεια ζητήματα που σχετίζονται με το νόμο, το εξωτερικό και τις διαπροσωπικές σας σχέσεις. Σε μία περίοδο όπου είστε αρκετά πιεσμένοι από ζητήματα οικογενειακά και επαγγελματικά άγχη η πανσέληνος δημιουργεί την ανάγκη να αποδράσετε ή να βγείτε από τα προβλήματα που σας κρατάνε δέσμιους στην καθημερινότητα. Η διάθεση σας να «αποδράσετε», να ξεφύγετε από τις πιέσεις της καθημερινότητας είναι έντονη για αυτό δεν αποκλείεται να οργανώσετε μία απόδραση, ένα ταξίδι ή να απέχετε από τα καθήκοντα σας. Αφιερώστε χρόνο για τον εαυτό σας, εξασφαλίστε χρόνο για ξεκούραση και αποφόρτιση. Ένα θέμα σχετικό με σπουδές ή μία μετακόμιση έρχεται στο προσκήνιο. Δεν αποκλείεται να ολοκληρώνετε έναν κύκλο σπουδών ή μία πιστοποίηση. Αλλάζει ο τρόπος που σκέφτεστε και το πως αντιλαμβάνεστε κάποιες καταστάσεις στην προσωπική και επαγγελματική σας ζωή.

Ταύρος: Η έκλειψη σελήνης στον Τοξότη φέρνει στην επιφάνεια οικονομικά ζητήματα και αγωνίες που προυπήρχαν, ωστόσο καλείστε να βρείτε λύσεις. Πιθανώς να προκύψουν έκτακτα έξοδα και οικονομικές υποχρεώσεις που θα πρέπει να καλύψετε ενώ δεν αποκλείεται να μπείτε στην διαδικασία εύρεσης εναλλακτικών-συμπληρωματικών πηγών εισοδήματος. Η ψυχολογία σας είναι κάπως εύθραυστη, ελέγξτε την κυκλοθυμία σας. Μην εμλέξετε τους φίλους με το χρήμα και αποφύγετε να δανείσετε σε φιλικά πρόσωπα. Όσον αφορά υπογραφές οικονομικών συμβολαίων να είστε προσεκτικοί στους όρους των συμβάσεων καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος οικονομικών εξαπατήσεων ή απώλειας χρημάτων. Ίσως νιώσετε προδωμένοι ή απογοητευμένοι από φιλικά πρόσωπα, σε κάθε περίπτωση ελέγξτε το συναίσθημα σας και αποφύγετε να συγκρουστείτε. Οι αλλαγές αφορούν τα οικονομικά σας και την διαχείριση των πόρων σας.

Δίδυμοι: Η έκλειψη σελήνης φέρνει στο προσκήνιο μία σχέση επαγγελματική ή βάζει στο μικροσκόπιο την ερωτική σας ζωή. Βρίσκεστε σε μία περίοδο που δίνετε προτεραιότητα στον εαυτό σας και την ικανοποίηση των προσωπικών σας αναγκών ωστόσο στη ζυγαριά πρέπει να προσθέτε και τους άλλους δίνοντας τους προσοχή. Φαίνεται πως μία σχέση φτάνει σε κομβικό σημείο και θα κριθεί η πορεία της στο μέλλον. Χρειάζεται να είστε προσεκτικοί στον επαγγελματικό τομέα και στην επικοινωνία σας με συναδέλφους, ανωτέρους ή προισταμένους καθώς υπάρχει έντονη διάθεση για παρεξηγήσεις, παρερμηνεύσεις και καυγάδες. Να είστε προσγειωμένοι, να ελέγχετε την σκέψη σας καθώς είστε απορροφημένοι σε πολλές υποχρεώσεις με αποτέλεσμα να υπάρχει αδυναμία συγκέντρωσης και να κάνετε λάθη. Οι αλλαγές αφορούν σχέσεις-συνεργασίες και την ερωτική σας ζωή!

Καρκίνος: Η έκλειψη σελήνης στον Τοξότη επηρεάζει την καθημερινότητα σας και σίγουρα η εβδομάδα που έρχεται χρήζει ιδιαίτερης προσοχής σε αλλαγές μέσα στο πρόγραμμα σας και σε αιφνίδιες αλλαγές που θα πρέπει να διαχειριστείτε με επιδεξιότητα και υπομονή. Χρειάζεται να είστε προσεκτικοί σε σχέσεις με συναδέλφους καθώς δεν αποκλείεται να υπάρξει μία διάθεση για παρεξηγήσεις και ένα κλίμα ασυνενοησίας ή παρεξηγήσεων. Φροντίστε να είστε επακριβείς στον τρόπο που εκφράζεστε και τοποθετείστε πάνω σε ζητήματα που εμπλέκεστε. Αποφύγετε παρασκηνιακές καταστάσεις καθώς το παρασκήνιο θα λειτουργήσει εις βάρος σας και θα βλάψει το γόητρο σας. Η ημέρες κοντά στην έκλειψη φέρουν μία συναισθηματική φόρτιση και είστε πιο επιρρεπείς στην κριτική και τα σχόλια τρίτων. Προσοχή σε ένα θέμα νομικό και στις μετακινήσεις σας ή το μεταφορικό σας μέσον. Φροντίστε για την υγεία σας. Οι αλλαγές αφορούν την εργασία και την καθημερινότητα σας!

Λέων: Με την έκλειψη σελήνης στον Τοξότη έρχεται στην επιφάνεια ένα αισθηματικό θέμα και εσείς καλείστε να πάρετε οριστικές αποφάσεις για το μέλλον μίας σχέσης. Υπάρχουν ευκαιρίες στον έρωτα, διάθεση για φλερτ ενώ το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει φαίνεται να ανταποκρίνεται. Ωστόσο, καλό είναι να μην εμπλέξετε το χρήμα με τον έρωτα και να μην ξοδέψετε για ένα «καπρίτσιο». Οι επιχειρηματικές σας κινήσεις αποδίδουν και μπορείτε να γευτείτε μακροπρόθεσμα αύξηση αποδοχών ή προσόδου. Τις ημέρες κοντά στην έκλειψη και την επερχόμενη εβδομάδα ίσως ακούσετε δυσάρεστα πράγματα από φιλικά πρόσωπα ενώ δεν αποκλείεται να απογοητευτείτε από φίλους. Δώστε έμφαση και προτεραιότητα στις δικές σας ανάγκες και στα δικά σας θέλω και μην επηρεάζεστε από γνώμες τρίοτων. Η έκλειψη σελήνης μιλάει για ερωτικές αλλαγές και το κλείσιμο ενός κύκλου στα αισθηματικά.

Παρθένος: Η έκλειψη σελήνης στον Τοξότη φέρνει στην επιφάνεια ένα οικογενειακό ζήτημα που εκκρεμεί και σας καλεί να βρείτε οριστικές λύσεις. Κάποιο άτομο από το στενό σας οικογενειακό περιβάλλον χρειάζεται την συμπαράσταση σας και εσείς πρέπει να του συμπαρασταθείτε. Ο υποκειμενσμός σας είναι ιδιαίτερα έντονος κάτι που δεν σας βοηθάει να αντιμετωπίσετε την καθημερινότητα σας ρεαλιστικά όπως κάνετε πάντοτε. Όλος αυτός ο υποκειμενισμός και η έντονα συναισθηματικά φορτισμένη εβδομάδα σας απορρυθμίζουν και δεν σας βοηθάνε να ηρεμήσετε με αποτέλεσμα να είστε αγχωμένοι και νευρικοί. Προσοχή χρειάζεται να δείξετε στις συνεργασίες σας και στα επαγγελματικά καθώς υπάρχει ένα κλίμα ασάφειας που μπορεί να προκαλέσει παρεξηγήσεις. Επιστρατεύστε τη λογική σας και προσπαθήστε να είστε οργανωτικοί με τις υποχρεώσεις σας. Αυτή η εβδομάδα κρύβει σημαντικές αλλαγές σε σχέσεις και συνεργασίες και σας καλεί να είστε προσεκτικοί στην διαχείριση των σχέσεων. Οι αλλαγές αφορούν εσάς και την ψυχολογία σας ή το σπίτι και τους οικείους σας.

Ζυγός: Η έκλειψη σελήνης εντείνει την διάθεση σας να αποδράσετε, να ταξιδέψετε και να ξεφύγετε από τις αυξημένες επαγγελματικές σας υποχρεώσεις. Αφιερώνετε μεγάλο κομμάτι της ενέργειας σας στα επαγγελματικά και τα οικογενειακά σας με αποτέλεσμα να έχετε παραμελήσει τον εαυτό σας και τις δικές σας ανάγκες έτσι η πανσέληνος σας ωθεί να οργανώσετε ένα ταξίδι ή να απέχετε από τα καθήοντα σας. Προσοχή χρειάζεται να δείξετε στις διατροφικές υπερβολές αλλά και στις μετακινήσεις ή την οδήγηση. Ένα θέμα σχετικά με ένα συγγενικό πρόσωπο φτάνει σε σημείο όπου ζητάει λύση. Δεν αποκλείεται να χρειαστεί να φροντίσετε για αγαπημένα σας πρόσωπα. Ωστόσο, πρέπει να είστε προσεκτικοί και ακριβείς στην επικοινωνία, στο τι μεταφέρετε και πως το μεταφέρετε καθώς θα προκύψουν προβλήματα, λάθη και παρεξηγήσεις. Οι αλλαγές έχουν να κάνουν με τον τρόπο που επικοινωνείτε, εκφράζεστε και με το πως τις ιδέες που φέρετε.

Σκορπιός: Η έκλειψη σελήνης επηρεάζει το κομμάτι εκείνο του ωροσκοπίου σας που σχετίζεται με τα οικονομικά και τους πόρους σας. Η εβδομαδα αυτή, κοντά στην έκλειψη σελήνης δεν αποκλείεται να σημάνει έκτακτα έξοδα και οικονομικές υποχρεώσεις που θα πρέπει να ρυθμίσετε. Αποφύγετε να διαπραγματευτείτε τα του μισθού σας ή να ζητήσετε αύξηση αποδοχών. Πιθανώς να σας δοθεί κάποιο bonus ή μία ενίσχυση. Η έκλειψη φέρνει αλλαγές στο εισόδημα σας και αποτελεί μία δυναμική αναζήτσηης εναλλακτικών πηγών εισοδήματος. Σημαντική η πανσέληνος για να συνειδητοποιήσετε τι αξίζει στη ζωή σας και εάν έχετε ίδιες αξίες με τους ανθρώπους που σας περιστελεχώνουν. Προσοχή μην εμπλέξετε τον έρωτα με το χρήμα, αποφύγετε την έντονα καταναλωτική διάθεση και την μανία σας να αγοράσετε τα πάντα. Οι αλλαγές αφορούν το εισόδημα σας και τους πόρους σας.

Τοξότης: Πρωταγωνιστές της εβδομάδας με την πανσέληνο να σχηματίζεται στο δικό σας ζώδιο. Ωστόσο, η πανσέληνος αυτή συνοδεύεται από μία έκλειψη σελήνης. Τι είναι αυτό που λείπει από τη ζωή σας; Ο έρωτας; Η ελευθερία; Η έκλειψη σελήνης φέρνει στην επιφάνεια τις δικές σας επιθυμίες και ανάγκες και σας ωθεί σε διασκεδάσεις και αποφάσεις για την αυριανή σας επαγγελματική πορεία ή αισθηματική ζωή. Μία σχέση φτάνει σε κομβικό σημείο ενώ αυτήν την εβδομάδα θα έρθει στην επιφάνεια ένα έντονο παρασκήνιο και κουτσομπολιά που υπήρχαν στον επαγγελματικό χώρο. Κρατήστε την ψυχραιμία σας, βρείτε το κέντρο σας και μην επιτρέψετε σε κανέναν να σας εξουθενώσει διανοητικά και συναισθηματικά. Πολλές φορές οι άλλοι θέλουν να εκμεταλλευτεούν την καλή σας διάθεση και τις προθέσεις σας. Μην επιτρέψετε να εκμεταλλευτούν την ελαστικότητα σας. Οι ανοχές σας είναι μετρημένες, θέστε τα όρια σας. Επαγγελματικές συνεργασίες χρήζουν προσοχής ενώ και η αισθηματική σας ζωή κρύβει πολλές εκπλήξεις καθώς καλείστε να πάρετε αποφάσεις. Μία σχέση που έχει τελματώσει παίρνει μία άλλη καμπή. Οι αλλαγές αφορούν εσάς, εσείς αλλάζετε, αλλάζει ο τρόπος που βλέπετε τον εαυτό σας με αποτέλεσμα να αλλάζουν οι άλλοι απέναντι σας.

Αιγόκερως: Η έκλειψη σελήνης στον Τοξότη δημιουργεί έντονες ψυχολογικές μεταπτώσεις και φέρνει στην επιφάνεια τις δικές σας ανασφάλιες και φοβίες που καλείστε να αντιμετωπίσετε. Πιθανώς αυτήν την εβδομάδα να νιώθετε κουρασμένοι ή ότι χρειάζεστε περισσότερες ώρες ύπνου ώστε να γεμίσετε τις μπαταρίες σας. Σχέσεις και συνεργασίες σας πιέζουν ενώ νιώθετε απέναντι σας και τον/τη σύντροφο σας με αποτέλεσμα να είστε ευάλωτοι. Φροντίστε για την ψυχική σας υγεία, πάρτε αποστάσεις και «νικήστε» τις φοβίες σας. Οι ρυθμοί στη δουλειά είναι αυξημένοι ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν εντάσεις με συναδέλφους και συνεργάτες. Η καθημερινότητα σας μπορεί να έχει κάποιες αλλαγές αυτήν την εβδομάδα για αυτό φροντίστε να φανείτε ευέλικτοι και ευπροσάρμοστοι. Η έκλειψη εντείνει την ανάγκη σας για εργασιακές αλλαγές, κάτι που κυνηγάτε εδώ και καιρό ωστόσο ο νους σας είναι σε σύγχιση και δεν έχετε την ευθυκρισία που χρειάζεται ώστε να πάρετε τη σωστή απόφαση. Οι αλλαγές αφορούν την καθημερινότητα σας και την ψυχολογία σας. Μάθετε να στηρίζεστε στον εαυτό σας.

Υδροχόος: Η εβδομάδα φέρνει σημαντικές αλλαγές σε ζητήματα που σχετίζονται με τους στόχους και τις φιλοδοξίες σας. Επιπρόσθετα, η έκλειψη φέρνει αλλαγές σε σχέση με τον φιλικό σας κύκλο και τις παρέες σας. Μπορεί να νιώσετε απογοητευμένοι από ένα φιλικό σας πρόσωπο και να υπάρξει κάποια αλλαγή στην μεταξύ σας σχέση. Παρόλες τις απαιτήσεις και τα αυξημένα ωράρια των ημερών έχετε έντονη την ανάγκη για διασκέδαση και καλοπέραση. Δίνετε έμφαση στις δικές σας ανάγκες και στην ικανοποίηηση των επιθυμιών σας ωστόσο πρέπει να συνυπολογίσετε και τις επιθυμίες των άλλων. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εμπλέξετε το χρήμα με τους φίλους και τον έρωτα. Η διάθεση σας να ξεφύγετε από την καθημερινότητα μπορεί να σας οδηγήσει σε αλόγιστες σπατάλες, κάτι που πρέπει να ελέγξετε αυτήν την εβδομάδα. Οι αλλαγές αφορούν στην υλοποίηση των σχεδίων σας και στον φιλικό σας κύκλο.

Ιχθύες: Η έκλειψη σελήνης στον Τοξότη σημαίνει αλλαγές στα επαγγελματικά σας και προκαλεί μία συναισθηματική φόρτιση καθώς προκύπτουν αναπροσαρμογές και ανακατατάξεις που θα πρέπει να υιοθετήσετε πάρα πολύ γρήγορα. Μία επαγγελματική σχέση φαίνεται να φτάνει σε κομβικό σημείο και θα κληθείτε να πάρετε θέση για ένα ζήτημα στη δουλειά σας. Φροντίστε να στηρίξετε τις απόψεις σας σε τεκμήρια και όχι σε εικασίες. Ο Δίας στο ζώδιο σας, ίσως σας κάνει υπερβολικούς και επιπόλαιους για αυτό καλό είναι να ελέγξετε την παρόρμηση σας και το υπερβολικό του χαρακτήρα σας ή τις έντονες συναισθηματικές αντιδράσεις. Η οικογένεια εξακολουθεί να είναι προτεραιότητα σας ωστόσο υπάρχουν θέματα που απορροφούν μεγάλο κομμάτι της ενέργειας σας και σας αποσυντονίζουν. Πρέπει να προσέξετε την υγεία και την διατροφή σας αυτήν την εβδομάδα. Προσοχή στην άσκοπη σπατάλη της ενέργειας σας, δώστε προτεραιότητες! Οι αλλαγές αφορούν την καριέρα σας και την εικόνα σας προς τα έξω.