You are currently viewing Οι Πλανήτες στον Βόρειο Δεσμό

Οι Πλανήτες στον Βόρειο Δεσμό

Οι δεσμοί της σελήνης δεν είναι πλανήτες, δεν συγκαταλέγονται στα φώτα, είναι δύο εκ διαμέτρου αντίθετα νοητά σημεία, τα οποία έχουν αλληλεπίδραση με τη γη, τον ήλιο και τη σελήνη. Οι δεσμοί κάνουν μία πλήρη περιστροφή γύρω από τον ζωδιακό κάθε 18 με 19 χρόνια και σε ερμηνευτικό επίπεδο δηλώνουν την ανάγκη μας για εξέλιξη. Για να κατανοήσουμε καλύτερα αυτό το λεπτό σημείο είναι ανάγκη να δούμε τη θέση του ζωδίου αλλά και του οίκου που βρίσκονται ώστε να αντλήσουμε πληροφορίες για το μονοπάτι που έχει να ακολουθήσει ο καθένας μας. Οι δεσμοί της σελήνης σχετίζονται με την κινέζικη αστρολογία και τον δράκο, ο βόρειος δεσμός με το κεφάλι του δράκου ενώ ο νότιος δεσμός με την ουρά του.  Ο βόρειος δεσμός συμβολίζει το μονοπάτι που πρέπει να φτάσουμε σε τούτη τη ζωή και σχετίζεται με το σημείο που γεννιέται η σκέψη ενώ ο νότιος δεσμός σχετίζεται με τις έμφυτες ιδιότητες-ικανότητες που φέρουμε από προηγούμενες ενσαρκώσεις και σχετίζεται με ότι πρέπει να αποβάλλουμε και να γονιμοποιήσουμε ακολουθώντας ένα μονοπάτι, φτάνοντας από τον νότιο δεσμό στον απέναντι, βόρειο. Οι δεσμοί παίζουν σημαντικό ρόλο στην αστρολογία. Ο νότιος δεσμός δείχνει το δρόμο που έχουμε ξεκινήσει να διανύουμε από το παρελθόν και που πιθανόν να ακολουθούμε και σε αυτή τη ζωή. Ο οίκος και η θέση του ζωδίου δείχνει το σημείο όπου νιώθει άνετα η ψυχή, όλα μοιάζουν οικεία και γνωστά.

Ο βόρειος δεσμός φανερώνει το δυναμικό που υπάρχει, το δρόμο της εξέλιξης που η ψυχή έχει επιλέξει σε αυτή τη ζωή, εκεί δηλαδή που πρέπει να οδηγηθεί. Η καρμική πρόκληση έγκειται στο να μάθει όσα του πρόσφερε ο νότιος δεσμός και να τα διοχετεύσει με τρόπο εποικοδομητικό στο σημείο του βορείου. Το παρελθόν έρχεται να ενσαρκωθεί στον σκοπό του παρόντος-μέλλοντος. Εγκαταλείποντας τον νότιο δεσμό και φτάνοντας ή πλησιάζοντας τον βόρειο η ψυχή εκπληρώνει το σκοπό της και νιώθει ήρεμη, ισορροπημένη συν του ότι εξασφαλίζει την αρμονία με τον κοινωνικό της περίγυρο. Όταν ο βόρειος δεσμός βρίσκεται στο ίδιο ζώδιο με τον Ήλιο τότε η ψυχή μπορεί να φτάσει με μία σχετική άνεση ή ευκολία στον προορισμό της καθώς υπερτονίζονται τα χαρακτηριστικά του ζωδίου. Εάν πάλι ο βόρειος δεσμός βρίσκεται στο ίδιο ζώδιο με τη Σελήνη ή ο νότιος δεσμός βρίσκεται στο ίδιο ζώδιο με τον Ήλιο τότε χρειάζεται η ψυχή να καταβάλλει μεγαλύτερη προσπάθεια προκειμένου να φτάσει στον προορισμό της καθώς φέρει ή καλύτερα κουβαλάει στείρες και σαθρές συναισθηματικές εμπειρίες, από τις οποίες δύσκολα αποκόπτεται ώστε να οδηγηθεί στην κάθαρση.
Ο νότιος δεσμός έχει σχέση με το παρελθόν, με το γνώριμο, με το οικείο περιβάλλον, εκεί που νιώθουμε άνετα και ελεύθερα, χωρίς φόβους, εμπόδια και δισταγμούς. Σχετίζεται με τα ιδιαίτερα χαρίσματά μας, με τις κλίσεις μας, τα προτερήματα αλλά και τα ελαττώματά μας.

Ο βόρειος δεσμός έχει άμεση σχέση με τους στόχους μας, με το μέρος το άγνωστο, στο οποίο πρέπει να φτάσουμε. Σε αυτό το σημείο θα αναλύσουμε πως μας επηρεάζουν οι πλανήτες που έχουμε εφόσον βρίσκονται στο ίδιο ζώδιο με τον βόρειο δεσμό μας, η εξέλιξή μας χρωματίζεται από την ενέργεια των εν λόγω πλανητών, η οποία εκδηλώνεται με ένταση και μας ωθεί να δράσουμε, να πάρουμε πρωτοβουλίες που θα μας οδηγήσουν στην εκπλήρωση ή μη του κάρματός μας. Οι πλανήτες στο ζώδιο του βορείου δεσμού αποτελούν μία ένδειξη γεγονότων στη ζωή μας, ανάλογα με την φύση τους θα εκδηλωθούν και παρόμοια γεγονότα προκειμένου να μας βγάλουν από την αδράνεια. Χρειάζεται να καταβάλλουμε περισσότερη προσπάθεια καθώς δεν έχουμε από την φύση μας το χάρισμα ή καλύτερα τις ιδιότητες του πλανήτη ή των πλανητών που σχηματίζουν σύνοδο(ακόμη και ανοχής) με τον βόρειο δεσμό μας. Για παράδειγμα, κάποιος έχει την Αφροδίτη του στο ίδιο ζώδιο με τον βόρειο δεσμό του. Τι σημαίνει αυτό; Πως χρειάζεται να αναπτύξει τις ποιότητες της Αφροδίτης όπως είναι η διπλωματία, η κομψότητα, η ευγένεια προκειμένου να εκπληρώσει το κάρμα του.

Βόρειος Δεσμός & Ήλιος: Η εξέλιξη στη ζωή σας θα έλθει εφόσον αποκτήσετε αυτοπεποίθηση, δύναμη και πίστη στον εαυτό σας. Διαθέτετε μία λάμψη, έχετε κάτι επάνω σας που σας κάνει ιδιαίτερα γοητευτικούς και λαμπερούς, ακτινοβολείτε, είστε δημιουργικοί, χαρούμενοι και αισιόδοξοι. Χρειάζεται να διατηρήσετε την αισιοδοξία σας, την πίστη στον εαυτό σας ώστε να κατακτήσετε τους στόχους σας. Τα καρμικά γεγονότα στη ζωή σας κατά πάσα πιθανότητα σχετίζονται με τις ερωτικές σας σχέσεις, με τα παιδιά ή με τα θέματα εξουσίας και ηγεσίας. Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στη ζωή σας έπαιξε ο πατέρας σας ή κάποιο πρόσωπο γένους αρσενικού, το οποίο επέδρασε καταλυτικά στις επιλογές σας. Είστε σχετικά τυχεροί άνθρωποι καθώς βρίσκεστε στο κατάλληλο μέρος, την κατάλληλη στιγμή και αυτό σας κάνει να επωφελείστε των συμπτώσεων της ζωής. Η εξέλιξη κρύβεται στο μονοπάτι της δράσης, της ηγεσίας και της ανάληψης πρωτοβουλιών.

Βόρειος Δεσμός & Σελήνη: Έχετε έντονη ανάγκη από την δημιουργία ιδιαίτερα στενών προσωπικών σχέσεων στη ζωή σας. Η ανάγκη σας για να δημιουργήσετε οικογένεια ή τον ιδιωτικό σας χώρο είναι μεγάλη, επιθυμείτε την ασφάλεια και επιδιώκετε να νιώθετε συναισθηματικά ασφαλείς και όχι μετέωροι καθώς κλονίζεται η αυτοπεποίθησή σας. Ιδιαίτερα βαρύγδουπο ρόλο έπαιξε στη ζωή σας η μητέρα σας ή κάποιο πρόσωπο γένους θηλυκού, το οποίο έδρασε καταλυτικά. Τα καρμικά μαθήματα και γεγονότα μπορεί να προέρχονται από την οικογένειά σας ή από την πατρίδα σας. Η εκπλήρωση του κάρματός σας έγκειται στο να δημιουργήσετε την δική σας οικογένεια και να συσχετιστείτε άμεσα με άτομα πολύ οικεία σας. Εξέλιξη μέσω της άμεσης, συναισθηματικής επαφής.

Βόρειος Δεσμός & Ερμής: Από την φύση σας είστε άνθρωποι ιδιαίτερα ευφυείς, εύστροφοι και έχετε ένα μοναδικό χάρισμα στον διάλογο, στην επικοινωνία και τη ρητορεία. Είστε ικανοί να επισυνάψετε πολλές γνωριμίες και επαφές δημιουργώντας έναν τεράστιο κοινωνικό κύκλο. Καρμικά γεγονότα μπορεί να συμβούν στη ζωή σας όσον αφορά τα αδέλφια σας, τις στενές συγγενικές σας σχέσεις ή με άτομα νεότερα σε ηλικία. Κρίσιμα χρόνια κρίνονται εκείνα της σχολικής σας και πανεπιστημιακής σας ζωής, κατά τα οποία μπορείτε να βιώσετε μοιραία γεγονότα που θα αλλάξουν ριζικά τον τρόπο σκέψης και αντίληψής σας. Είστε ικανοί για επαγγέλματα που σχετίζονται με τις σπουδές, την διδασκαλία και την ακαδημαϊκή καριέρα. Στοχεύστε στην μόρφωση, στην γνώση και στην διάδοση της πληροφορίας.

Βόρειος Δεσμός & Αφροδίτη: Είστε άνθρωποι που νιώθετε ασφαλείς όταν επισυνάπτετε άμεσες σχέσεις είτε φιλικές είτε επαγγελματικές είτε αισθηματικές. Νιώθετε ολοκληρωμένοι και πλήρεις στη ζωή σας εφόσον κατακτήσετε την συναισθηματική αρμονία και ισορροπία στη ζωή σας. Θα ψάξετε λιμάνι στις σχέσεις, στον έρωτα αλλά και στα υλικά αγαθά. Τα καρμικά μαθήματα στη ζωή σας θα τα αντλήσετε από μία δυνατή ερωτική σχέση ή από μία οικονομική αποτυχία ή επιτυχία. Μόνο τότε θα αποκτήσετε την ανάλογη σοφία και θα εκπληρώσετε το κάρμα σας. Επαγγέλματα που σας ταιριάζουν είναι εκείνα που άπτονται της τέχνης, της έμπνευσης αλλά και της συμβουλευτικής όπως σύμβουλος ψυχολογίας ή αστρολογίας. Θα καταφέρετε να εξελιχτείτε εφόσον διατηρήσετε συνέπεια στις σχέσεις σας τις επαγγελματικές αλλά και στις αισθηματικές.

Βόρειος Δεσμός & Άρης: Είστε από την φύση σας άνθρωποι γενναίοι, θαρραλέοι και ηρωικοί. Διαθέτετε ακόρεστο δυναμισμό αρκεί να τον εντοπίσετε και να αναδείξετε την μαχητικότητα του χαρακτήρα σας. Στη ζωή σας χρειάζεται να πάρετε πρωτοβουλίες προκειμένου να εξελιχτείτε  πρέπει να δράσετε ώστε να φτάσετε στο μονοπάτι της ζωής σας. Χρειάζεται να πάτε κόντρα στις ανασφάλειες και στις φοβίες σας καθώς είναι αβάσιμες ή αναίτιες. Τα καρμικά μαθήματα στη ζωή σας θα τα αντλήσετε από εκρηκτικές καταστάσεις, δυναμικές και άκρως πολεμικές και βίαιες έτσι θα μάθετε να στηρίζεστε στις δικές σας δυνάμεις και να είστε αυτόνομοι και «αφέντες» του εαυτού σας. Διαθέτετε αστείρευτα ποσά ενέργειας και δύναμης, είστε ιδιαίτερα μαχητικοί, προκλητικοί και ανταγωνιστικοί. Σας αρμόζουν επαγγέλματα ηγεσίας, αρχηγίας και ανταγωνισμού.

Βόρειος Δεσμός και Δίας: Η εξέλιξη μέσω της πίστης, μέσω της πίστης στον εαυτό σας, στον Θεό, στο Θείο, στην θρησκεία και σε οτιδήποτε φιλοσοφικό μπορεί να λειτουργήσει εξιλεωτικά για εσάς. Είστε ιδιαίτερα τυχεροί άνθρωποι και συνήθως ανοίγονται δρόμοι στη ζωή σας με ιδιαίτερη ευκολία και χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Καρμικά γεγονότα θα αντλήσετε από τα ταξίδια σας στο εξωτερικό, από τις επαφές σας με τους ξένους και το εξωτερικό. Αντλείτε ασφάλεια μέσα από την μόρφωση και την γνώση. Η ενασχόλησή σας με θέματα σπουδών, με την επιστήμη, με την γνώση και την μόρφωση στέκεται αρωγός στη ζωή σας, διδάξτε και μεταφέρετε τις γνώσεις σας. Πρέπει να αναδείξετε την αρετή της καλοσύνης και εκείνη της συγχώρεσης προκειμένου να φτάσετε στο μονοπάτι της ζωής σας και να εκπληρώσετε το κάρμα σας. Η ενασχόληση με την θρησκεία, με την φιλοσοφία και με τα μεγάλα ερωτήματα της ζωής θα αποτελέσουν σημείο φωτεινό στη ζωή σας.

Βόρειος Δεσμός & Κρόνος: Είστε οι άνθρωποι που ενδιαφέρεστε για το πνευματικό κομμάτι της ζωής, έχετε έντονο κάρμα και έρχεστε σε αυτήν την ζωή να το εκπληρώσετε. Στη ζωή σας θα σας απασχολήσουν ιδιαιτέρως θέματα εξουσίας, ελέγχου και επιβολής απέναντι στους άλλους. Η δίψα σας για κατάκτηση αξιών και τιμών είναι έντονη και αγωνίζεστε σκληρά για να κατοχυρώσετε μία θέση στην κοινωνία. Καρμικά γεγονότα θα συναντήσετε στην οικογένειά σας(στην πατρική σας οικογένεια), σε σχέση με όσους κατέχουν αξιώματα, δύναμη και εξουσία. Χρειάζεται να αναλάβετε ευθύνες, να γίνετε πιο μεθοδικοί και υπεύθυνοι ώστε να στηριχτείτε στις δικές σας δυνάμεις. Σε διαφορετική περίπτωση, θα επαναλαμβάνετε συνεχώς λάθη του παρελθόντος και θα νιώθετε εγκλωβισμένοι σε αυτό. Καλείστε να υιοθετήσετε έναν τρόπο ζωής, ο οποίος θα σας ωθήσει στην αυτοβελτίωση και στην ανάληψη πρωτοβουλιών ή ευθυνών. Τα μοιραία γεγονότα της ζωής σας θα σας βοηθήσουν ώστε να μην επαναλάβετε λάθη του παρελθόντος.

Βόρειος Δεσμός & Ουρανός: Είστε άνθρωποι ιδιαίτερα πρωτοπόροι, καινοτόμοι και προοδευτικοί. Διαθέτετε το χάρισμα της ενόρασης και της διορατικότητας ενώ ταυτόχρονα έχετε μία μοναδική ικανότητα να διεισδύετε σε ένα δύσκολο θέμα, να κινήστε ενστικτωδώς και να το επιλύετε. Στη ζωή σας θα υπάρξουν μεγάλες εναλλαγές της τύχης, θα διανύετε περιόδους υπερτυχερές και περιόδους «ατυχίας». Παράλληλα, πολλές αλλαγές θα αντιμετωπίσετε σε θέματα εργασιακά ή επαγγελματικής σταδιοδρομίας, είναι αυτό που λέμε από αλλού αρχίζω και αλλού με πάει η ζωή. Ο παράγοντας του απροόπτου, του μη αναμενόμενου φλερτάρει έντονα με τη ζωή σας και εσείς καλείστε να συμβιβαστείτε με τις αλλαγές ή να τις ασπαστείτε. Είστε άνθρωποι πνευματικοί και άκρως εγκεφαλικοί ενώ μπορείτε να έχετε θεαματικές αποδόσεις σε ότι σχετίζεται με την επιστήμη και την τεχνολογία.

Βόρειος Δεσμός και Ποσειδώνας: Είστε οι οραματιστές, οι ιδεαλιστές και οι άνθρωποι της ενόρασης, του «μεντιουμισμού». Καρμικά μαθήματα θα αντλήσετε από τις σχέσεις σας και μάλιστα σε σχέση με εκείνους που θέλετε να σώσετε και τελικά καταλήγετε θύματά τους. Εν ονόματι του ανθρωπισμού και της εξύψωσης των ιδανικών θυσιάζεστε στο βωμό του ανθρώπινου ιδεώδους. Πολλές φορές είστε υποκειμενικοί και τείνετε να εξιδανικεύετε τους ανθρώπους και τις καταστάσεις στη ζωή σας έτσι απογοητεύεστε και αποσύρεστε. Είστε ικανοί να ασχοληθείτε με την μεταφυσική, με την τέχνη, με την αστρολογία και με οτιδήποτε άπτεται του μυστικισμού και αποκρυφισμού. Ο διαλογισμός, η άσκηση σωματική και πνευματική σας κρατάει σε εγρήγορση και φυσικά σε ευρωστία και πνευματική ανάταση. Καλό είναι, να προσπαθείτε να κινητοποιείτε την λογική σας και να αποφορτίζεστε συναισθηματικά καθώς μπορεί να βιώνετε σύγχυση, εξαπάτηση και αποπροσανατολισμό. Πολλές φορές η απόσυρση από την πραγματικότητα για μεγάλα χρονικά διαστήματα θα σταθεί βοηθητική για την εξέλιξή σας.

Βόρειος Δεσμός & Πλούτωνας: Μεγάλο θέμα στη ζωή όσων έχουν τον Πλούτωνα στο ίδιο ζώδιο με τον βόρειο δεσμό αποτελούν οι ερωτικές τους σχέσεις. Συνηθίζετε να φέρεστε ακραία, έντονα, καχύποπτα και κτητικά σε σχέση με τον ή την σύντροφό σας ενώ κυριεύεστε από αισθήματα εμμονής που σας ωθούν σε ξεσπάσματα θυμού και οργής. Η ζωή μέσα από μοιραίες καταστάσεις θα σας οδηγήσει στο μονοπάτι της αλλαγής, της εξέλιξης μέσα από βίαιες καταστάσεις αρκετές φορές. Διαθέτετε δύο μεγάλα όπλα, την ειλικρίνεια και την διεισδυτική σας ικανότητα, αξιοποιήστε τες στο έπακρο ώστε να αντιμετωπίσετε εμμονές και φοβίες και να εξελιχτείτε  Μπορείτε να αναγεννηθείτε μέσα από τις στάχτες σας, έχετε την δυνατότητα να εκμηδενιστείτε πλήρως και να δημιουργήσετε μία «νέα» προσωπικότητα, πιο ελεύθερη και πιο επαναστατική. Ο διαλογισμός, η προσευχή και η επαφή, η ουσιαστική επαφή με τον εαυτό σας μπορούν να αποβούν σωτήριες και να εξασφαλίσουν μία ποιοτικότερη και πιο ήρεμη ζωή.