You are currently viewing Ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς

Ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς

Ποσειδώνας:   Από την αρχή του 2012 μέχρι 03/02/2012 και ώρα 19:02 βρίσκεται στο ζώδιο του Υδροχόου. Από το ζώδιο του Υδροχόου βρίσκεται σε πτώση και δυσκολεύεται να εκδηλώσει τις συμπονετικές, οραματιστικές του ιδιότητες. Οι ποιότητες του Ποσειδώνα μπλοκάρονται στο ζώδιο του αρσενικού Ουρανού και γίνονται άμεσα εξαρτώμενες από αυτόν συνεπώς ο Ποσειδώνας αδυνατεί να εκφράσει το μεγαλείο του. Από το 1998 μέχρι το 2011 έκανε την αρμένικη βίζιτά του στο ζώδιο της πτώσης του με εξαίρεση ένα σύντομο χρονικό διάστημα το 2011 όπου έκανε μία δοκιμαστική πτήση στο ζώδιο της διακυβέρνησής του, αυτό των Ιχθύων. Στα χρόνια που πέρασαν ενθαρρύνθηκε ο ανθρωπισμός-ουμανισμός και πάγιο ήταν το αίτημα για έναν καλύτερο κόσμο μακριά από ανισότητες και διακρίσεις. Εμπόδιο στάθηκε η παρέμβαση του ιδεαλισμού στην ανάπτυξη του ρεαλισμού συνεπώς παρατηρήθηκε μία σύγχυση στους τομείς της τεχνολογίας και της επιστήμης. Καθώς ο Ποσειδώνας λειτουργεί σαν δίκοπο μαχαίρι δεν παρατηρήθηκε μόνο μπέρδεμα σε τέτοιου είδους θέματα αλλά και παράλληλη πρόοδος μέσω ενός οραματιστικού και ασυνήθιστου τρόπου. Προσωπικά θεωρώ πως ήταν η εποχή καθορισμού στόχων και ιδεών οραματιστικών ενώ παράλληλα έθεσε και προστριβές σε τέτοιου είδους θέματα έτσι παρατηρήθηκε ένας γενικότερος αποπροσανατολισμός στόχων και ιδεών.

Φιλίες που αναπτύχθηκαν μπορούν να χαρακτηριστούν «λυκοφιλίες» καθώς ο Ποσειδώνας κάλυψε με τα ροζ του κιάλια την αντικειμενικότητά μας, δεν ήταν όμως και καταστροφικός μιας και μας έδωσε ευκαιρίες για δημιουργία σχέσεων-συνεργασιών όχι ουτοπικών και εκμεταλλευτικών αλλά ουσιαστικών, ανθρώπινων με καθολικό τρόπο και καλλιτεχνικών. Οι σχέσεις αυτού του είδους, οι ποιοτικές σχέσεις έχουν να προσφέρουν πολλά σε παγκόσμιο, εθνικό επίπεδο και να βγάλουν από τα όρια της αποτελμάτωσης μία αρκετή μάζα πληθυσμού. Έρχεται να κλείσει οριστικά έναν κύκλο πολλών ετών για τα σταθερά ζώδια: Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς, Υδροχόους που βιώσαν καταστάσεις εξαπάτησης και νοθείας. Θέματα σχέσεων-συνεργασιών ή επαγγελματικής-οικογενειακής προέλευσης είχαν ταλανίσει τα συγκεκριμένα ζώδια και τώρα έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να πάρουν ανάσες ζωής και απεγκλωβισμού από τα θολά νερά του Ποσειδώνα. Στην τελευταία και οριστική του επιστροφή ανακαλύφθηκε το φάρμακο κατά του AIDS(SIDA) σύνδρομου επίκτητης ανοσολογικής ανεπάρκειας. Ο Ποσειδώνας για τελευταία φορά στο ζώδιο της επιστήμης έκλεισε το κεφάλαιο αυτό ξεδιαλύνοντας τις θολές έρευνες και διαλευκαίνοντας το μυστήριο πολλών χρόνων. Έφερε το δώρο του, την οριστική λύση της μάστιγας της περιόδου 1984-1995.

Από τις 03/02/2012 και ώρα 19:03 ο Ποσειδώνας κάνει την οριστική του εισβολή στο ζώδιο της διακυβέρνησης του, αυτό των Ιχθύων και μπορεί να εκφράσει με δύναμη όλες του τις ποιότητες. Μεταμορφώνεται σε έναν ποιοτικό και ιδεαλιστή μεταρρυθμιστή! Κοσμοσείστης ο Ποσειδών!!! Σε θέση παντοδυναμίας!!! Θέση εμβρυακής μορφής για τον Ποσειδώνα. Πολλές καλλιτεχνικές δραστηριότητες θα αναπτυχθούν και θα γεννηθούν πάλι από το μηδέν με μία νότα οραματισμού και έμπνευσης. Η θέση αυτή του Ποσειδώνα δείχνει μία ροπή προς την επιστροφή σε αρχικές καταστάσεις , στην έναρξη του κύκλου της ζωής. Ανάπτυξη της τέχνης, της ποίησης, του μυστικισμού, έμφαση σε μεταφυσικά θέματα και την αστρολογία θα εμφανιστούν σταδιακά και με την πάροδο του χρόνου. Θεραπείες και ψυχοσωματικές θεραπείες όπως και η ψυχολογία θα ανακτήσουν το χαμένο τους έδαφος.

Το μόνο κακό έγκειται στο γεγονός πως παρατηρείται ένας αποπροσανατολισμός και μία δυσδιάκριτη σχέση μεταξύ απόδρασης από την πραγματικότητα και την αληθινής πνευματικής έκστασης. Αυτή η θέση θα ταλανίσει Παρθένους-Ιχθύες στον τομέα σχέσεων-συνεργασιών ενώ Δίδυμοι-Τοξότες θα ταλανιστούν στον επαγγελματικό-οικογενειακό χώρο. Η δημιουργία ιδεατής οικογένειας, του ιδανικού σπιτιού μπορεί να απασχολήσει τους αγαπημένους μας Τοξότες χωρίς να αποκλείει απογοητεύσεις και εξαπατήσεις. Η συγκεκριμένη επιρροή επηρεάζει θέματα καριέρας που μπορεί να κρύβουν παγίδες και εξαπατήσεις αλλά παράλληλα καθώς ο Ποσειδώνας όπως προαναφέρθη αποτελεί πλανήτη δίκοπο μαχαίρι μπορεί να φέρει αυξημένα επίπεδα καλλιτεχνικής δραστηριότητας επαγγελματικά. Πρόοδος των εναλλακτικών μορφών ενέργειας, θεραπείας και ο διαλογισμός η ή γιόγκα θα ανθίσουν.

Ελλάδα:  Η Ελλάδα μπορούμε να πούμε πως υπέφερε αρκετά από το 1998 καθώς ο Ποσειδώνας υπνώτισε τον Ήλιο της χώρας μας και εξακολουθεί να υπνωτίζει ακόμη και τώρα, τον Ερμή μας. Ολόκληρη η χώρα έπεσε θύμα απάτης, εξαπάτησης διαδοχικών κυβερνήσεων, οι οποίες εκμεταλλεύτηκαν την ισχύ τους και λήστεψαν ουσιαστικά την ίδια μας την πατρίδα. Το Ελληνικό Έθνος έπεσε σε μία νωχέλεια αποπροσανατολισμού και οι κυβερνήσεις εκμεταλλεύτηκαν τη θέση ισχύος τους «καταβροχθίζοντας» την περιουσία του Ελληνικού λαού. Η κρίση του λαού μειώθηκε σημαντικά ενώ παράλληλα υπήρξαν αρκετά σκάνδαλα όσον αφορά το status των κυβερνήσεων. Η «χρηματιστηριακή φούσκα» του 1999-2000 έπληξε το γόητρο της κυβέρνησης του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος ενώ τα σκάνδαλο της μονής «Βατοπεδίου και της Siemens» έπληξαν το γόητρο της Νέας Δημοκρατίας.

Τα σκάνδαλα διαδέχονταν το ένα το άλλο και οι κυβερνήσεις βρίσκονταν σε ένα κλίμα ρευστό πάνω σε κινούμενη άμμο. Σκανδαλολογία καλπάζουσα και σκάνδαλα κατά καιρούς έπληξαν την Ελληνική Βουλή καθώς ο Ποσειδώνας διελαύνον από τον 10ο ηλιακό οίκο της χώρας μας προκαλεί έναν ντόρο και ένα κλίμα αποκάλυψης των σκανδάλων.  Πλέον, ο Ποσειδώνας βρίσκεται σε στενό μαρκάρισμα με τον γενέθλιο Ερμή της χώρας μας και υπνωτίζει τη νοημοσύνη των Ελλήνων, προκαλεί έναν γενικότερο αποπροσανατολισμό του ελληνικού λαού και έναν αποπροσανατολισμό ιδεών. Βέβαια καθώς πέρασε στους Ιχθύες το 2011 είδαμε την «Ελληνική αφύπνιση» και τους έλληνες να εξεγείρονται. Το κλείσιμο της νωχέλειας είναι προ των πυλών και η Ελλάδα φαίνεται πως σταδιακά περνάει σε άλλη πορεία. Βέβαια για να μπορέσει να συγκροτηθεί και να δημιουργηθεί μέσα από τις στάχτες της και εκ του μηδενός θα περάσουν τουλάχιστον 2-3 χρόνια και θα έχουμε μπροστά μας το 2015.