You are currently viewing ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ – ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ – ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Γενικά & Εγκυκλοπαιδικά

Ο Πλούτωνας διελαύνει στο ζώδιο του Αιγόκερω από το 2008 φέρνοντας σαρωτικές, ουσιαστικές, ριζικές αλλαγές στις ζωές των παρορμητικών ζωδίων (Κριών, Καρκίνων, Ζυγών και Αιγόκερων). Ο Αιγόκερως σαν ζώδιο σχετίζεται με τον έλεγχο, την εξουσία, τις κυβερνήσεις, τα θεμέλια και η διέλευση του από το εν λόγω ζώδιο προκάλεσε κυταρρικές αλλαγές όσον αφορά σε θέματα ελέγχου, κυβερνήσεων και πολιτικής. Το 2023 έρχεται με μία διαφορετική διάθεση καθώς ο πλανήτης ετοιμάζεται για μία δοκιμαστική κούρσα στο ζώδιο του Υδροχόου από τις 23/3/2023 έως τις 11/6/2023. Παραδοσιακά, στην αστρολογία ο Πλούτωνας κυβερνά το ζώδιο του Σκορπιού ενώ παράλληλα αποτελεί σύμβολο μεταμόρφωσης και αλλαγής. Ο πλανήτης μιλάει για έναν «θάνατο», για το κλείσιμο καταστάσεων αλλά και για την αναγέννηση. Να θυμάστε ότι ύστερα από κάθε θάνατο ακολουθεί η αναγέννηση, ύστερα από μία περίοδο συσκοταδισμού και σκότους οδηγούμαστε στο φως. Ο Υδροχόος σαν ζώδιο κυβερνά το συλλογικό, τα έθνη, συμβολίζει την οικουμενικότητα και την καθολικότητα. Κυβερνήτης πλανήτης του Υδροχόου αποτελεί ο Ουρανός, που σχετίζεται με την υψηλή διανόηση καθώς αποκαλείται ανώτερη οκτάβα του Ερμή. Ο Πλούτωνας εισερχόμενος στο ζώδιο του Υδροχόου θα φέρει τεράστιες, βαθιές, ουσιαστικές, κυταρρικές αλλαγές σε θέματα επιστήμης, υψηλής διανόησης, συλλογικού επιπέδου και συνείδησης. Μέσα στην επόμενη εικοσαετία παλιές πεποιθήσεις και αντιλήψεις γκρεμίζονται. Είναι η εποχή που οι κοινωνίες και τα έθνη θα ξεσηκωθούν, θα καταλάβουν τη δυναμική που φέρουν ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξεγέρσεις και επαναστατήσεις απέναντι σε κυβερνήσεις και κατεστημένα. Στο δεύτερο εξέμηνο του 2023, ο Πλούτωνας επιστρέφει για την τελική του πορεία στο ζώδιο του Αιγόκερω και από τον Ιανουάριο του 2024 έως το 2044 θα διελαύνει το ζώδιο του Υδροχόου. Η τελευταία φορά που ο πλανήτης έκανε την διέλευση του από τον Υδροχόο ήταν την περίοδο (1778-1798), όπου ο Διαφωτισμός, η Γαλλική Επανάσταση και η Αμερικανική Επανάσταση αποτέλεσαν σημαντικά ιστορικά γεγονότα. Ιστορικά και ανατρέχοντας στο παρελθόν μπορείτε να κατανοήσετε ότι οι εν λόγω εποχές στην Αμερική και την Ευρώπη αντίστοιχα αποτέλεσαν την «πορεία προς το φως» ύστερα από μέ περίοδο «πνευματικής φτώχειας» και σκοταδισμού. Ο Υδροχόος είναι ζώδιο του αέρα, με τον Πλούτωνα εκεί θα υπάρξει τεράστια αλλαγή στον τρόπο σκέψης, στις αντιλήψεις και τις πεποιθήσεις μας. Ας μην παραλείψουμε ότι το έδαφος έχει ήδη προετοιμαστεί από τα περασμένα χρόνια (2020-2021-2022) με την διέλευση των Δία και Κρόνου από το ζώδιο του Υδροχόου. Οι διελεύσεις των πλανητών (Δία & Κρόνου) από τον Υδροχόο έδωσαν έμφαση στις «Υδροχοίστικες» πτυχές της ζωής και σήμαναν κρίσεις, εξελίξεις και πρόοδο. Το αποκορύφωμα προς αυτήν την νέα εποχή, αποτελεί αυτό, της διέλευσης του Πλούτωνα από τον Υδροχόο!

Τεχνολογία, Διαδίκτυο & Τηλεπικοινωνίες

Ως γνωστόν ο Υδροχόος συμβολίζει την υψηλή τεχνολογία, την επιστήμη, το διαδίκτυο και τις τηλεπικοινωνίες. Η διέλευση του Πλούτωνα από τον Υδροχόο θα φέρει σαρωτικές αλλαγές στους εν λόγω τομείς και σίγουρα θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις. Νέες ανακαλύψεις, νέα επιστημονικά επιτεύγματα, νέες τεχνολογικές έρευνες θα σημάνουν μία νέα εποχή για το διαδίκτυο. Αναμένονται μεγάλες και σπουδαίες εφευρέσεις όσον αφορά τα διαστημόπλοια, τις αποστολές σε άλλους πλανήτες και στο διάστημα. Θέματα που σχετίζονται με την ναυπήγηση και την αεροναυπηγική θα σημειώσουν σπουδαία πρόοδο. Τίποτα δεν θα θυμίζει την εποχή 2008-2022. Σημαντική πρόοδος και ενίσχυση θα παρατηρηθεί σε θέματα γλώσσας προγραμματισμού, διαχείρισης βάσεων δεδομένων σε επιχειρήσεις ενώ θα περάσουμε σε μία εποχή υψηλής επιστημονικής ευφιίας (Business Intelligence). Επαγγέλματα όπως αυτά του προγραμματιστή, του οικονομικού αναλυτή θα κερδίσουν έδαφος ενώ παράλληλα πολλές τεχνικές επεξεργασίας και οπτικοποίησης δεδομένων όπως το Power Bi και το Tableau θα συμβάλλουν στον εκσυγχρονισμό. Πολλοί είναι εκείνοι που θα αποφασίσουν να ακολουθήσουν την νέα εποχή και να εκσυγχρονίσουν τον τρόπο που εργάζονται ενώ τα παιδιά με γενέθλιο Πλούτωνα στον Υδροχόο θα συμβάλλουν στην εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας ως γενιά. Κλάδοι όπως αυτοί της ρομποτικής, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), της βιοτεχνολογίας και της ιατρικής θα σημειώσουν αλματώδη πορεία.

Συλλογικότητα & Επανάσταση

Ο Υδροχόος σχετίζεται με το συλλογικό, τις μάζες, την κοινωνία ως σύνολο, ως έθνος. Η διέλευση του Πλούτωνα από τον Υδροχόο έρχεται να αλλάξει τις αντιλήψεις σχετικά με τις ανωτέρω έννοιες έτσι θα δούμε ουσιαστικές αλλαγές σε θέματα φιλίας και ομαδικής-συλλογικής δράσης. Είναι η εποχή που τα έθνη, τα κράτη ανά τον κόσμο θα ξεσηκωθούν ομαδικά-συλλογικά. Η αλλαγή και η εξέλιξη μπορεί να έρθει μόνο αν αντιδράσουμε «ομαδικά» και όχι «ατομικά». Ο κόσμος θα αντιδράσει, θα επαναστατήσει, αναζητώντας την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την αποδέσμευση. Θέματα που σχετίζονται με την ισότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα των δύο φύλων ή των μειονοτήτων θα ρθουν δυναμικά στο προσκήνιο. Είναι η εποχή που θα δούμε πολλές γυναίκες να πετυχαίνουν επαγγελματικά και να αναλαμβάνουν πιο «managerial» θέσεις εργασίας.

Κριός: Είστε ένα από τα ζώδια που περάσαν ριζικές αλλαγές σε θέματα καριέρας και επαγγελματικών. Πολλοί ενδεχόμενα αλλάξατε πορεία ή κατεύθυνση επαγγελματική ενώ άλλοι ανεβήκατε επαγγελματικά χτίζοντας μία σπουδαία καριέρα. Με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο θα βιώσετε σημαντικές αλλαγές σε θέματα κοινωνικής συνείδησης και ομαδικής δραστηριοποίησης. Μπαίνετε σε μία νέα εικοσαετία όπου θα αλλάξετε στόχους, φιλοδοξίες και θα θελήσετε να επικοινωνήσετε τις ιδέες σας και τα πιστεύω σας. Αλλάζουν οι αξίες και οι ιδέες όσον αφορά θέματα φιλίας και συλλογικής δράσης. Από τη φύση σας είστε ένα ζώδιο που προβάλλει το «ΕΓΩ» και δρα περισσότερο ατομικά, ωστόσο με την νέα αυτή επιρροή θα αλλάξετε δρώντας ομαδικά-συλλογικά. Θα βιώσετε ριζικές αλλαγές στον κοινωνικό και φιλικό σας κύκλο ενώ δεν αποκλείεται να συναναστραφείτε με άτομα από το εξωτερικό ή που φέρουν διαφορετικές ιδέες από τις δικές σας. Θέτετε νέους μακροπρόθεσμους στόχους, αλλάζετε οπτική προσέγγισης στην προσωπική και επαγγελματική σας ζωή. Είναι μία εποχή στην διάρκεια της οποίας θα κάνετε σημαντικά ξεκαθαρίσματα όσον αφορά τουυς φίλους σας ή την ανάμειξη σας στα κοινά και θα αποφασίσετε να απομακρύνετε από κοντά σας τοξικούς ανθρώπους δίνοντας χώρο στο καινούριο. Η εκκαθάρριση είναι απαραίτητη ώστε να αφήσετε στο παρελθόν βαρίδια που δεν σας αφήνουν να εξελιχθείτε. Αναθεώρηση στόχων, περισσότερη ανάγκη για πρόοδο και εξέλιξη σας οδηγούν στον εκσυγχρονισμό του τρόπου που εργάζεστε. Ένας στόχος σας υλοποιείται την περίοδο Μαίου-Ιουλίου 2024 ενώ έχετε κέρδη και επιτυχία μέσα από συζητήσεις, επαφές, επικοινωνίες και διεπαφές. Ο λόγος σας κρύβει δυναμική και μπορείτε να επηρεάσετε μάζες.

Ταύρος: Είστε ένα από τα ζώδια που επηρεάζονται αμεσότερα μέσα στην επόμενη εικοσαετία με την διέλευση του Πλούτωνα από τον Υδροχόο. Μέχρι τώρα, με την διέλευση του Πλούτωνα από τον Αιγόκερω είχατε την ευκαιρία να αλλάξετε απαρχαιωμένες αντιλήψεις και να διευρύνετε το γνωστικό σας πεδίο. Ο Πλούτωνας στον Υδροχόο είναι δείκτης ριζικών αλλαγών σε θέματα καριέρας, κοινωνικής προβολής και καταξίωσης. Είστε ένα από τα ζώδια που θα πάρουν σημαντικές αποφάσεις για το επαγγελματικό τους μέλλον. Πολλοί θα αποφασίσετε ακόμα και να αλλάξετε επάγγελμα εάν θεωρείτε ότι αυτό που κάνετε τώρα δεν σας καλύπτει. Είναι μία εποχή, στην διάρκεια της οποίας θα αναλάβετε πρωτοβουλίες και θα πάρετε σημαντικές αποφάσεις που θα αναδείξουν τις ικανότητες σας. Αυξάνεται σημαντικά η επιρροή σας σε τρίτους και δει στον επαγγελματικό σας χώρο. Χρειάζεται να εργαστείτε σκληρά αλλά και να εκσυγχρονίσετε τον τρόπο που εργάζεστε. Από την φύση σας είστε σταθεροί και δυσκολεύεστε να εξελιχθείτε, να υιοθετήσετε νέες τεχνικές και μεθόδους εργασίας. Ωστόσο, με αυτήν την επιρροή μπαίνετε στην διαδικασία να εκσυγχρονιστείτε, να γίνετε περισσότερο καινοτόμοι. Αλλάζουν οι σχέσεις σας με ανωτέρους, προισταμένους ενώ δεν αποκλείεται να αποκτήσετε δύναμη και υπεροχή στον χώρο εργασίας σας. Μπαίνετε σε μία νέα εικοσαετία όπου θα αποφασίσετε να τερματίσετε σχέσεις που δεν εξυπηρετούν το συμφέρον σας και δεν σας ταιριάζουν. Δώστε χώρο σε νέους συνεργάτες, γίνετε περισσότερο ευέλικτοι και αποδεχτείτε τις αλλαγές που έρχονται. Τα επαγγελματικά σας απογειώνονται την περίοδο Μαίου-Ιουλίου 2024 ενώ έχετε ευκαιρίες για κέρδος, αναμένεται οικονομική ενίσχυση.

Δίδυμοι: Με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω από το 2008 βιώσατε σαρωτικές, ριζικές αλλαγές στα οικονομικά σας. Πολλοί μπορεί να προβήκατε σε μία σπουδαία επένδυση, άλλοι σε μία σημαντική αγοραπωλησία, σε κάθε περίπτωση οι οικονομικές συνθήκες στη ζωή σας διαφοροποιήθηκαν δεόντως. Με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο την επόμενη εικοσαετία αλλάζει ο τρόπος που σκέφτεστε, οι ιδέες σας, οι αντιλήψεις σας και οι πεποιθήσεις σας. Πολλοί μπορεί να καθίσετε ξανά στα θρανία ενώ δεν αποκλείεται να αποφασίσετε την εκ νέου εκπαίδευση σας μελετώντας σε βάθος το αντικείμενο της δουλειάς σας ή των σπουδών σας. Από την άλλη πλευρά υπάρχετε και εσείς που θα βιώσετε σημαντικές συνειδητοποιήσεις αποφασίζοντας να αφήσετε πίσω ένα αντικείμενο σπουδών ή εργασίας που δεν σας γεμίζει. Η νέα θέση του Πλούτωνα από τον Υδροχόο φέρνει στη ζωή σας ένα πρόσωπο που θα λειτουργήσει σαν μέντορας, σαν δάσκαλος και θα σας βοηθήσει να διευρύνετε το γνωστικό σας επίπεδο. Αλλάζουν οι πεποιθήσεις σας και η κοσμοθεωρία σας ενώ θα πραγματοποιήσετε αρκετά ταξίδια στο εξωτερικό, ενώ δεν αποκλείεται να αποφασίσετε μία μετεγκατάσταση σε κάποια χώρα του εξωτερικού. Με την νέα διέλευση του Πλούτωνα πολλοί μπορείτε να ασχοληθείτε με ένα πιο καινοτόμο πεδίο σπουδών, κάτι που θα σας εκσυγχρονίσει. Ιδανική εποχή για να προοδεύσετε και να ασπαστείτε μεθόδους και τεχνικές που θα αναβαθμίσουν τον τρόπο που εργάζεστε. Το 2024 και δει το τρίμηνο Μαίου-Ιουλίου η ζωή σας αλλάζει ριζικά ενώ εσείς που έχετε γεννηθεί στο πρώτο δεκαήμερο του ζωδίου (οι γεννημένοι Δίδυμοι του Μαίου) θα βιώσετε μία σημαντική αναβάθμιση και θα έχετε σημαντικές ευκαιρίες κέρδους και βελτίωσης του βιωτικού επιπέδου στη ζωή σας. Νέοι άνθρωποι μπαίνουν στη ζωή σας, με έναν τρόπο σκέψης τελείως διαφορετικό από τον δικό σας και αυτό λειτουργεί υποστηρικτικά στο να αλλάξετε.

Καρκίνος: Με τον Πλούτωνα απέναντι σας βιώσατε μεγάλες αλλαγές σε σχέσεις, συνεργασίες και τον γάμο σας. Ο Πλούτωνας στην διέλευση του από τον Υδροχόο φέρνει ριζικές αλλαγές και αναδιάρθρωση στα εισοδήματα σας και τα οικονομικά σας. Μπορεί να μπείτε στην διαδικασία μιας σημαντικής αγοραπωλησίας ή μιας επένδυσης έτσι θα χρειαστεί να φανείτε προσεκτικοί και συνετοί σε θέματα αποπληρωμής δανείων και οικονομικών υποχρεώσεων. Ο Πλούτωνας στον Υδροχόο θα φέρει μεγάλες αναταραχές, αλλά και απώλειες στα οικονομικά σας και πιο συγκεκριμένα σε οτιδήποτε σχετίζεται με κληρονομικά, φορολογικά, ασφάλειες ή τα οικονομικά του συντρόφου σας. Χρειάζεται να είστε ρεαλιστές και ορθολογικοί στην διαχείριση του χρήματος αλλά και στην αποπληρωμή των οικονομικών δεσμεύσεων. Από την άλλη πλευρά με την διέλευση αυτή μπορείτε να ποντάρετε σε επενδύσεις που θα αποδώσουν μακροπρόθεσμα κέρδος. Όσον αφορά τον αισθηματικό τομέα, η εποχή είναι σημαντική καθώς θα γνωρίσετε άτομα που θα σας ξεσηκώσουν συναισθηματικά και θα αναμοχλεύσουν τα βαθύτερα σας συναισθήματα. Σχέσεις μεγάλης έντασης και βαθέως ερωτισμού έρχονατι στο προσκήνιο, ενώ για κάποιον λόγο πρέπει να παραμείνουν κρυφές. Πιθανό σενάριο; Ένα άτομο να μπει με σφοδρότητα στη ζωή σας, αλλάζοντας τις συναισθηματικές σας ισορροπίες και κάνοντας σας υποκειμενικούς, απομακρύνοντας σας από την λογική. Η διέλευση του Πλούτωνα από τον Υδροχόο σας καλεί να αλλάξετε συμπεριφορά σε θέματα οικονομικής διαχείρησης. Επιπρόσθετα, σας δίνει την δυνατότητα να εμβαθύνετε σε καταστάσεις και να βρείτε την ρίζα ενός προβλήματος. Εμβαθύνετε στις σχέσεις και έχετε ανάγκη από περισσότερο δέσιμο με τους γύρω σας. Την περίοδο Μαίου-Ιουλίου 2024 μπορείτε να εξεσφαλίσετε νέες πηγές εισοδήματος και πόρων ενώ αναμένεται ενίσχυση της ρευστότητας και αύξηση στην αποταμιευτική σας δύναμη.

Λέων: Η ώρα των μεγάλων αλλαγών! Είναι η αλήθεια ότι με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω από το 2008 περάσατε δια πυρός και σιδήρου όσον αφορά τα εργασιακά σας και την καθημερινότητα σας. Πολλοί αλλάξατε καθημερινότητα, συνήθειες ή και τόπο εργασίας. Με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο αυτό που αλλάζει ριζικά είναι οι σχέσεις, οι συνεργασίες και το πως αντιιμετωπίζετε τις σχέσεις σας αλλά και το πως σας αντιμετωπίζουν οι άλλοι. Σχέσεις που δεν στηρίζονται σε γερά θεμέλια και είναι τοξικές μπαίνουν στο μικροσκόπιο έτσι αποφασίζετε να τις ττερματίσετε οριστικά. Αναμένονται σημαντικές εμπειρίες, με ανθρώπους που έχουν δύναμη και ισχύ, κάτι που θα σας βοηθήσει να εξελιχθείτε. Έχετε να πάρετε πολλά μαθήματα από συνεργασίες και συναδέλφους ενώ θα γνωρίσετε ανθρώπους, με τους οποίους θα δεθείτε εις βάθος-ουσιαστικά. Όσον αφορά την ερωτική σας ζωή η διέλευση του Πλούτωνα απέναντι σας υπόσχεται «μοιραίες» γνωριμίες, καθώς στην ζωή σας εισβάλλουν άνθρωποι που θα σας στιγματίσουν. Από την φύση σας είστε άνθρωποι αυτάρκεις, εγωιστές και δράτε ατομικά, ωστόσο με την νέα θέση του Πλούτωνα απέναντι σας πρέπει να μάθετε να μοιράζεστε, να συνεργάζεστε. Δεν αρκείστε σε ρηχές ή επιφανειακές σχέσεις με αποτέλεσμα να τερματίζετε όσες δεν πληρούν τις προδιαγραφές σας. Οι αδέσμευτοι, αρχής γενομένης με εσάς του Ιουλίου θα βιώσετε μία έντονα παθιασμένη ερωτική ιστορία. Οι σχέσεις μετατρέπονται πολλές φορές σε πεδίο μάχης, με τους άλλους να έχουν παράλλογες απαιτήσεις από εσάς ασκώντας σας κριτική ή προκαλώντας σας έτσι πολλές φορές νιώθετε ότι πιέζεστε και είστε έτοιμοι να διαλύσετε σχέσεις που λειτουργούν ως βαρίδια. Από την φύση σας θέλετε να έχετε τον έλεγχο των καταστάσεων, ωστόσο, μετριάστε την τάση σας για επιβολή καθώς οι ρήξεις θα είναι αναπόφευκτες. Παθιασμένα συναισθήματα έρχονται στην επιφάνεια και ίσως θελήσετε να γοητεύσετε με την εξουσία και την δύναμη σας ένα άτομο. Οι σχέσεις γίνονται έμπνευση και σας μεταμορφώνουν. Την περίοδο Μαίου-Ιουλίου 2024 υλοποιείτε ένα όνειρο ζωής ενώ μπορεί να σας στηρίξουν φίλοι και ομοιδεάτες. Εάν εργάζεστε στο εξωτερικό μπορεί να ξεχωρίσετε και να διακριθείτε.

Παρθένος: Από το 2008 έως το 2022 είδατε τη ζωή σας να αλλάζει ριζικά, να κερδίζετε έδαφος σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Πολλοί τολμήσατε ένα μεγάλο επαγγελματικό εγχείρημα ενώ άλλοι ερωτευτήκατε, παντρευτήκατε ή βρήκατε το ιδανικό ταίρι. Η διέλευση του Πλούτωνα από τον Υδροχόο αλλάζει την καθημερινότητα σας και τις συνθήκες στον εργασιακό χώρο αλλά και τις σχέσεις σας με συναδέλφους και συνεργάτες. Χρειάζεται να προβείτε σε κάποιες αναπροσαρμογές-σε κάποιους ανασχηματισμούς ώστε να αυξήσετε την παραγωγικότητα και αποδοτικότητα σας. Υιοθετώντας νέες, εναλλακτικές και πρωτοποριακές μεθόδους στην εργασία σας μπορείτε να διακριθείτε και να ξεχωρίσετε. Ωστόσο, οι αλλαγές αυτές απαιτούν κάποιες θυσίες, κάποιες ελλείψεις ή περιορισμούς. Ένα άλλο σενάριο αφορά στην αλλαγή διατροφικών συνηθειών έτσι πολλοί θα αποφασίσετε να κόψετε κακές συνήθειες και εξαρτήσεις όπως το κάπνισμα ή το αλκοόλ. Η εποχή σας βάζει σε μία διαδικασία ανεξαρτησίας με μέτρο και μερικής αυτονομίας όπου θα πρέπει να υπολογίζετε τις γνώμες και τις αποφάσεις συνεργατών. Υπάρχετε και εσείς που θεωρείτε ότι εργασιακά διανύετε μία περίοδο στασιμότητας και κορεσμού με αποτέλεσμα να αναζητάτε την αλλαγή ή ακόμα και στροφή στην καριέρα σας. Σε κάθε περίπτωση αλλάζει η καθημερινότητα σας ενώ για εσάς τους γεννημένους τον Αύγουστο τονίζεται η ανάγκη σας για προσφορά. Από την φύση σας είστε οργανωτικοί και μεθοδικοί έτσι δεν θα δυσκολευτείτε να οργανώσετε την καθημερινότητα σας, θέτοντας νέα δεδομένα. Αλλάζει ο τρόπος που συσχετίζεστε με συνεργάτες και συναδέλφους. Εργασιακά και επαγγελματικά προβλέπονται σημαντικές επιτυχίες την περίοδο Μαίου-Ιουλίου 2024.

Ζυγός: Ο Πλούτωνας στον Υδροχόο φέρνει ριζικές αλλαγές στον τρόπο που διαχειρίζεστε την ερωτική σας ζωή και τα ζητήματα καρδιάς. Κάποιοι από εσάς θα βιώσετε πολύ έντονες και παθιασμένες καταστάσεις, οι οποίες μάλιστα μπορεί να είναι έξω από τον έλεγχο σας. Οτιδήποτε επιφανειακό και ρηχό δημιουργεί αποστροφή και γι’ αυτό οι άνθρωποι που μπαίνουν τώρα στη ζωή σας θα πυροδοτήσουν ακραία και σκοτεινά συναισθήματα. Κάποιοι από εσάς θα είστε αρκετά καχύποπτοι με τα κίνητρα του ερωτικού σας συντρόφου και μπορεί να σας κυριεύει ο φόβος, ενώ άλλοι μπορεί να νιώσετε την ανάγκη να αφεθείτε ολοκληρωτικά σε μοιραία πάθη. Μία τάση ελέγχου και κυριαρχίας απέναντι στον/τη σύντροφο σας μπορεί να δημιουργήσει εντάσεις για αυτό καλό είναι να αποφεύγετε την χειραγώγηση. Μπορεί ακόμα να αποκτήσετε εμμονή με κάποιο συγκεκριμένο άτομο και να βγουν στην επιφάνεια συναισθήματα ζήλιας και κτητικότητας. Εάν όμως όλο αυτό είναι μονόπλευρο, στο τέλος μπορεί να πληγωθείτε και να υποφέρετε. Όση έντονη κι αν είναι η κατάσταση που βιώνετε, είναι σημαντικό να μην ξεπεράσετε τα όρια και μην αναλωθείτε σε παιχνίδια εξουσίας και δύναμης. Εάν πάλι διατηρείτε μία σχέση ουσιαστική και με καλές προδιαγραφές δεν αποκλείεται να αναζωπυρωθούν συναισθήματα πάθους. Το αίσθημα του επιχειρείν τονίζεται ιδιαίτερα και μπορείτε να ανέλθετε επαγγελματικά. Το τρίμηνο Μαίου-Ιουλίου 2024 η ερωτική σας ζωή κρύβει πολλές εκπλήξεις ενώ προσιαγράφονται σπουδαίες εξελίξεις στον τομέα της καριέρας.

Σκορπιός: Ο κυβερνήτης σας, ο Πλούτωνας αλλάζει ζώδιο το τρίμηνο Μαρτίου-Ιουνίου 2023 και έρχεται να φέρει ριζικές αλλαγές σε θέματα σπιτιού, οικογένειας και ακίνητης περιουσίας. Πολλοί θα αποφασίσετε να εκμεταλλευτείτε την ακίνητη περιουσία και να έχετε κέρδη μέσα από εκμισθώσεις γαιών και κτιριακών συγκροτημάτων ή οικιών. Δεν αποκλείεται να μετακομίσετε ή να προβείτε σε ριζικές αλλαγές στο σπίτι σας όπως στην αναδιαμόρφωση χώρου. Οι σχέσεις σας με τα άτομα της οικογένειας σας μπορεί να περάσουν σημαντική κρίση και να χρειαστεί να κάνετε ξεκαθαρίσματα. Με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο αντιμετωπίζετε προκλήσεις και αναταραχές που σχετίζονται με το σπίτι, την οικογένεια και τα κοντινά σας πρόσωπα. Ίσως να υπάρχουν συγκρούσεις με τον σύντροφο, τους γονείς σας ή κάποιο στενό οικογενειακό σας πρόσωπο, κάτι που σας δημιουργεί μεγάλη ανασφάλεια. Κάποιοι από εσάς μπορεί να χωρίσετε, ενώ άλλοι θα αποφασίσετε να συγκατοικήσετε ή να αλλάξετε τόπο κατοικίας. Το πιο σημαντικό είναι να βρείτε το κουράγιο να απομακρυνθείτε από άτομα δεν σας καλύπτουν πλέον και με κάποιο τρόπο σας βλάπτουν ή σας θεωρούν δεδομένους. Σε κάθε περίπτωση αποφασίσετε να τερματίσετε τοξικές σχέσεις και να βγάλετε ανθρώπους από τη ζωή σας. Γενικώς, θα βιώσετε απώλειες οι οποίες θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στον ψυχισμό σας και θα σας βάλουν σε μια διαδικασία ενδοσκόπησης. Ωστόσο, αυτές οι αλλαγές και οι απώλειες είναι απαραίτητες για να έρθετε σε επαφή με το βαθύτερο σας εαυτό και να κατανοήσετε τις πιο σκοτεινές πλευρές σας. Αυτό που σας δίδαξε ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω την περίοδο 2008-2022 είναι η δύναμη του λόγου και η πειθώς. Αν και από τη φύση σας εσωστρεφείς καταφέρατε να επηρεάσετε ανθρώπους και να χτίσετε έναν κύκλο γωριμιών και διεπαφών. Τώρα, με την διέλευση του Πλούτωνα από τον Υδροχόο θα αποφασίσετε με «ποιους» μπορείτε να συμπορευτείτε.

Τοξότης: Είστε από τα ζώδια που πέρασαν δια πυρός και σιδήρου όσον αφορά τα οικονομικά σας από το 2008 έως το 2022. Πολλοί προβήκατε σε επενδύσεις που κόστισαν ενώ ενδεχόμενα να βιώσατε λιτότητα και οικονομικές πιέσεις. Οι αλλαγές αφορούσαν θέματα οικονομικής διαχείρισης και διαχείρισης των πόρων. Με τον Πλούτωνα στον Υδροχόο αλλάζει ο τρόπος σκέψης σας, οι απόψεις σας και οι πεποιθήσεις σας. Από την φύση σας ενδιαφέρεστε για την απόκτηση γνώσεων και πληροφοριών αλλά είστε κάπως επιφανειακοί. Τώρα, με την νέα διέλευση η σκέψη σας αποκτά βάθος και ενδιαφέρεστε για τα ουσιώδη κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει να εμβαθύνετε σε επιστήμες, σπουδές ή το αντικείμενο σας. Εμπιστευτείτε το έντσικτο σας και δεν θα διαψευσθείτε. Η ικανότητα σας να εμβαθύνετε σε συζητήσεις μπορεί να είναι πιο έντονη με αποτέλεσμα να αλλάξετε τακτική και προσέγγιση στη ζωή σας. Με την νέα αυτήν διέλευση μπορείτε να ενισχύσετε το εκαπιδευτικό σας υπόβαθρο με περαιτέρω σπουδές και γνώση. Κέρδη μπορείτε να έχετε μέσα από επαφές, συζητήσεις, ταξίδια ενώ πολλοί θα ενδιαφερθείτε να βρείτε ένα νέο χόμπι, μία νέα ασχολία. Ο λόγος σας αποκτά δύναμη, μπορείτε να πείσετε και αυτό σας καθιστά δημοφιλείς. Η επιρροή σας αυξάνετε με αποτέλεσμα να γίνεστε πιο ισχυροί επαγγελματικά. Σημαντικό ρόλο μπορεί να παίξουν στη ζωή σας τα αδέλφια ή συγγενικά σας πρόσωπα καθώς η ανάμειξη τους θα βοηθήσει στην μελλοντική εκπλήρωση στόχων και φιλοδοξιών σας. Η άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024 αναμένονται σπουδαία ανοίγματα όσον αφορά σχέσεις-συνεργασίες ενώ τονίζονται οι επικοινωνιακές σας ικανότητες κάτι που σας κάνει πλέον δημοφιλείς.

Αιγόκερως: Ο Πλούτωνας στον Υδροχόο φέρνει ριζικές αλλαγές στον τρόπο που διαχειρίζεστε τα οικονομικά σας ζητήματα. Μιας και πρόκειται για έναν πλανήτη που λειτουργεί στα άκρα, είναι πιθανό να έχετε μεγάλες ευκαιρίες για να αυξήσετε σημαντικά τα έσοδα σας, αλλά από την άλλη μπορεί να έχετε μεγάλες απώλειες και χρέη που θα σας δημιουργήσουν αναστάτωση. Αυτό εξαρτάται από τους δικούς σας χειρισμούς και από τις κινήσεις που θα επιλέξετε να κάνετε. Καθώς είστε σοφοί, οργανωτικοί και συνεπείς μπορεί να μπείτε στην διαδικασία επενδύσεων που θα σας εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον, με περισσότερες ανέσεις. Πολλοί μπορεί να αποφασίσετε να επενδύσετε σε ένα ανταποδοτικό πρόγραμμα ασφάλισης με σκοπό την ασφάλιση σας και την αύξηση της σύνταξης σας ενώ είστε και εκείνοι που θα αναζητήσετε εναλλακτικές πηγές εισοδήματος και πόρων. Θα πρέπει λοιπόν να φερθείτε με σύνεση και ωριμότητα και να μην πάρετε πρωτοβουλίες που εμπεριέχουν μεγάλο ρίσκο ή να επενδύσετε σε κάτι το οποίο είναι αβέβαιο. Είναι πολύ πιθανό μέσα σε αυτά τα χρόνια να καταφέρετε να αξιοποιήσετε καλύτερα τα ταλέντα σας και να σας αποφέρουν μεγάλα κέρδη ή να έχετε έσοδα από κάποιο ακίνητο. Επιπλέον, ο Πλούτωνας σε αυτή τη θέση δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για έρευνα εάν έχετε σκοπό να κάνετε μια σημαντική αγοραπωλησία. Μπορείτε να ασχοληθείτε με τα κεκτημένα σας, με το τι κατέχετε από ακίνητα και να τα εκμεταλλευτείτε είτε εκμισθώνοντας τα είτε πωλώντας τα. Επιρόσθετα, με τον Πλούτωνα να διελαύνει από τον Υδροχόο θα βιώσετε ριζικές αλλαγές σε θέματα αξιών και αρχών έτσι θα αλλάξει σημαντικά ο κύκλος σας καθώς θα τερματίσετε σχέσεις με ανθρώπους που δεν έχετε κοινή πλεύση. Η άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024 αποτελούν μία χρυσή εποχή αποθησαυρισμού, επενδύσεων, εξοικονόμησης χρήματος και εργασιακής προόδου.

Υδροχόος: Με τον Πλούτωνα στο ζώδιο σας (Μάρτιος-Ιούνιος 2023) αλλά και από το 2024 για την επόμενη εικοσαετία αναμένονται βαθιές, ριζικές, κυταρρικές αλλαγές στις σχέσεις, τις συνεργασίες και την αισθηματική σας ζωή. Μοιραίες καταστάσεις θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στη ζωή σας και θα αλλάξουν ριζικά τον τρόπο που αντιλαμβάνεστε τα πράγματα. Οι σχέσεις και οι συνεργασίες δεν θα κυλήσουν εύκολα και αρμονικά, αλλά αντιθέτως θα έχουν εντάσεις, παιχνίδια εξουσίας και θα αναγκαστείτε να βγάλετε προς τα έξω μια πλευρά την οποία τόσο καιρό κρατούσατε κρυμμένη. Όλα αυτά όμως θα σας φέρουν αντιμέτωπους με βαθιές συνειδητοποιήσεις που αφορούν τον εαυτό σας και δεν αποκλείεται να πάρετε αποφάσεις ζωής που τα προηγούμενα χρόνια διστάζατε. Κάποιοι από εσάς θα αποφασίσετε να χωρίσετε ή να απομακρυνθείτε από ανθρώπους που σας βλάπτουν, κάποιοι άλλοι θα αλλάξετε επάγγελμα ή χώρο εργασίας, ενώ άλλοι μπορεί να αποφασίσετε να αφήσετε πίσω σας τα πάντα και να αλλάξετε ακόμα και τόπο κατοικίας. Αλλάζει η σχέση που έχετε εσείς οι ίδιοι με τον εαυτό σας, δεν αλλάζουν μόνο οι άλλοι. Στις επιλογές σας είστε περισσότερο ώριμοι και επιλεκτικοί ενώ δεν αποκλείεται να τερματίσετε σχέσεις τοξικές που σας κρατάνε στάσιμους. Αυξάνονται τα ψυχικά σας αποθέματα και έρχεστε σε επαφή με πτυχές του εαυτού σας που και εσείς δεν γνωρίσατε. Το καλοκαίρι και η άνοιξη του 2024 υπόσχονται έρωτα, φλερτ, κερδοφορία, σημαντικές ευκαιρίες στην ερωτική και επαγγελματική σας ζωή.

Ιχθύες: Ο Πλούτωνας στον Υδροχόο σας βάζει σε μία διαδικασία ξεκαθαρισμάτων, απολογισμού και ενδοσκόπησης. Όσο επίπονο και εάν είναι θα έρθετε σε επαφή με καταστάσεις του παρελθόντος που σας έχουν πληγώσει. Πολλές φορές θα νιώθετε ότι έχετε ξαναβιώσει τέτοιου είδους δυσκολίες και αντιξοότητες ωστόσο τώρα θα έχετε περισσότερη ψυχική δύναμη και αντοχή ώστε να τις ξεπεράσετε. Δίνετε περισσότερη έμφαση στην ψυχκή και σωματική σας υγεία, επιθυμείτε να απαλλαγείτε από τοξικές σχέσεις και συνεργασίες που σας δηλητηριάζουν και λειτουργούν σαν βαριδια στην ψυχή σας. Αλλάζει η καθημερινότητα σας, αλλάζει η ρουτίνα σας ενώ παράλληλα μεταμορφώνονται και οι σχέσεις σας με συνεργάτες. Από την φύση σας είστε οραματιστές, ιδεαλιστές και συμπονετικοί, ωστόσο αυτή η διέλευση μπορεί να σας οδηγήσει σε φιλανθρωπίες και δωρεές. Η περίοδος ευνοεί την ψυχοθεραπεία, την ψυχανάλυση και αποτελεί εξαιρετική εποχή για να γνωρίσετε καλύτερα τον εαυτό σας αλλά και να συγχωρήσετε όσους σας έχουν πληγώσει. Μπαίνετε σε μία εικοσαετή περίοδο όπου σταδιακά θα αρχίσετε να κλείνετε κύκλους σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Οτιδήποτε σας βαραίνει αποφασίζετε να να πατάξετε ενώ επικεντρώνετε σε ανθρώπους που εξυψώνουν το πνεύμα σας και την ψυχή σας. Η άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024 αποτελούν σημαντικές περιόδους στη ζωή σας ενώ υπόσχονται χαρές σε επίπεδο σπιτιού, οικογένειας και πολύ προσωπικών σχέσεων. Κέρδη από εκμετάλλευση ακινήτων αλλά και μία όμορφη συνθήκη στο σπίτι υπόσχονται έναν πλούτο.