You are currently viewing Σελήνη Κενή Πορείας – Προβλέψεις

Σελήνη Κενή Πορείας – Προβλέψεις

Πολλές φορές στην αστρολογία θα έχετε ακούσει τον όρο «Σελήνη Κενή Πορείας». Η Σελήνη αποτελεί το ταχύτερο ηλιακό σώμα του πλανητικού μας συστήματος καθώς αλλάζει ζώδιο κάθε δυόμισι ημέρες περίπου ενώ κάνει έναν πλήρη ζωδιακό κύκλο κάθε μήνα σχεδόν, για την ακρίβεια κάθε εικοσι οχτώ ημέρες. Τι καλείται όμως «Σελήνη Κενή Πορείας»; Το φαινόμενο είναι αρκετά συχνό μέσα σε έναν ημερολογιακό μήνα λόγω της γρήγορης διέλευσης του πλανήτη από ένα ζώδιο. Κενή πορείας ονομάζεται από την στιγμή εκείνη που σταματάει να κάνει κάποια όψη με άλλον πλανήτη. Η χρονική στιγμή εκείνη που σχηματίζει η Σελήνη την τελευταία όψη με κάποιον πλανήτη μέχρι να βγει από το ζώδιο αυτό καλείται «κενή πορείας».

Κατά τη διάρκεια της «Κενής Πορείας» της Σελήνης καλό είναι να αποφύγουμε κάποια πράγματα όπως καινούριες εκκινήσεις, αποφάσεις, αγορές, διαπραγματεύσεις ή σοβαρές δεσμεύσεις. Είναι ιδανικό διάστημα για να κλείσουμε υποθέσεις, να επιλύσουμε ήδη υπάρχοντα ζητήματα και να ξεκουραστούμε εάν βρισκόμαστε προς το τέλος της ημέρας. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι κανόνες που κάνουν πιο συγκεκριμένη και στοχευμένη την πρόβλεψη αυτή και την αναφορά σε συγκεκριμένα «πρέπει», «μη» ή «δε».

Κανόνας Νο 1: Κοιτάμε το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται η Σελήνη και επικεντρώνουμε στον κυβερνήτη του ζωδίου. Παραδείγματος χάρη μία Σελήνη κενή πορείας στο ζώδιο του Ταύρου έχει κυβερνήτη πλανήτη την Αφροδίτη. Η Αφροδίτη στην αστρολογία συμβολίζει τις σχέσεις, τις συνεργασίες και την αισθηματική ζωή άρα καλό είναι να αποφύγουμε στην διάρκεια της κενής πορείας σημαντικές αποφάσεις για ζητήματα σχέσεων, συνεργασιών ή προσωπικής ζωής. Λόγου χάρη, αποφύγετε έναν γάμο, μία επισημοποίηση ή έναν αρραβώνα.  

Κανόνας Νο 2: Κοιτάμε τις πιθανές όψεις που μπορεί να σχηματίζει ο κυβερνήτης πλανήτης της «Σελήνης Κενής Πορείας». Λόγου χάρη, έχουμε την Αφροδίτη στον Ζυγό και σε αντίθεση με τον Άρη στον Κριό. Συμπέρασμα; Η Αφροδίτη παντοδύναμη στο ζώδιο της διακυβέρνησης της (Ζυγός) και ο Άρης ισχυρότατος στο ζώδιο της διακυβέρνησης του (Κριός). Η αντίθεση λαμβάνει χώρα στον άξονα των σχέσεων συνεπώς καταλαβαίνουμε ότι είναι ώρες που πρέπει να αποφύγουμε συζητήσεις με τον/τη σύντροφο μας που ενδεχομένως γνωρίζουμε ότι θα υποκινήσουν μία ένταση. Αποφεύγουμε αποφάσεις και δεσμεύσεις για σχέσεις και συνεργασίες.

Κανόνας Νο 3: Κοιτάμε την τελευταία όψη που σχηματίζει η Σελήνη. Έστω η Σελήνη στον Ταύρο. Η τελευταία όψη που σχηματίζει είναι ένα τρίγωνο με τον Πλούτωνα. Σε αυτήν την περίπτωση, μέχρι η Σελήνη να βγει από το ζώδιο του Ταύρου δεν σχηματίζει άλλη όψη. Μέχρι να μπει στο ζώδιο των Διδύμων είναι άνευ όψεων. Ο τελευταίος πλανήτης που συναντάει είναι ο Πλούτωνας. Άρα, καλό είναι να αποφύγουμε οικονομικές δοσοληψίες και αποφάσεις επί των οικονομικών ή υπογραφών συμβολαίων καθώς ο Πλούτωνας κυβερνά το ζώδιο του Σκορπιού.

Τα «Όχι» και τα «Μη»

  1. Αποφυγή υπογραφής οικονομικών συμβολαίων.
  2. Αποφυγή επισημοποίησης γάμου ή αρραβώνα.
  3. Αποφυγή υπογραφής νομικών συμβολαίων.
  4. Αποφυγή ενός σημαντικού προσωπικού ή επαγγελματικού ραντεβού.
  5. Αποφυγή μιας επαγγελματικής συμφωνίας και υπογραφής.

Τα «Ναι» και τα «Πρέπει»

  1. Κλείσιμο προσωπικών και επαγγελματικών εκκρεμοτήτων.
  2. Ξεκούραση, χαλάρωση, γυμναστική.
  3. Ύπνος
  4. Διαλογισμός, μουσική, βόλτα, περίπατος στη φύση, ορειβασία, πεζοπορία ή κολύμπι
  5. Επανεξέταση ενός στόχου, σχεδίου ή πλάνου

Παραδείγμα με Απεικόνιση στον Αστρολογικό Χάρτη:  Μεταξύ 10/01/2021 και 11/01/2021 έχουμε «Σελήνη Κενή Πορείας»  στον Τοξότη. Η τελευταία όψη που σχηματίζει η Σελήνη με κάποιον πλανήτη είναι στις 10/01/2021 και ώρα 20:29 και συγκεκριμένα με τον Ποσειδώνα. Από εκείνη τη στιγμή, στις 10/01/2021, στις 20:29 έως την επομένη, στις 11/01/2021 και ώρα 15:30 η Σελήνη δεν σχηματίζει καμία άλλη όψη.

Κυβερνήτες της παύσης αυτής είναι οι Δίας και Ποσειδώνας. Ο Δίας είναι ο κυβερνήτης του Τοξότη (όπου βρίσκεται η Σελήνη σε Κενή Πορεία) και ο Ποσειδώνας που βρίσκεται στους Ιχθείς και είναι ο τελευταίος πλανήτης που συναντάει η Σελήνη σε αυτό το ζώδιο. Αποφεύγουμε καινούργια ξεκινήματα σε ότι σχετίζεται με το νόμο, τις επικοινωνίες, τις μεταφορές, την εκπαίδευση. Προσωπικά, θεωρώ ότι το άνοιγμα των σχολείων θα πέσει στο κενό και σύντομα θα υπάρξει έλεγχος ή περιορισμός των διαζώσεως μαθημάτων με αποτέλεσμα να επιστρέψουμε στην τηλεκπαίδευση. Όσοι βρίσκεστε στη διαδικασία ευρέσεως εργασίας καλό είναι να αποφύγετε να στείλετε τα βιογραφικά σας και κυρίως αν αφορούν το εξωτερικό. Εάν αναμένετε απαντήσεις από συνεντεύξεις που δώσατε ίσως καθυστερήσουν. Πολύ πιθανόν, να λάβετε απάντηση ή τηλεφώνημα στο τέλος της ημέρας και συγκεκριμένα μετά τις 15:30.

Αξιοσημείωτο; Η όψη που σχηματίζει ο Δίας στον Υδροχόο. Περιμένουμε τη σύνοδο Ερμή-Δία στον Υδροχόο, κάτι που μετριάζει αυτήν την αδυναμία της Σελήνης. Μην ξεχνάμε ότι η Σελήνη σχετίζεται με την καθημερινότητα μας και τη διάθεση μας. Ωστόσο, οι όψεις των πλανητών μεταξύ τους χρωματίζουν ολόκληρη την ημέρα, με αποτέλεσμα να υπερ ισχύουν έναντι του φαινομένου αυτού. Και φυσικά; Μην ξεχνάτε ότι κάθε ωροσκόπιο είναι μοναδικό και οι όψεις που δέχεστε σε προσωπικό επίπεδο δίνουν την απάντηση στο τι θα συμβεί.