You are currently viewing ΣΚΟΡΠΙΟΣ & ΩΡΟΣΚΟΠΟΙ

ΣΚΟΡΠΙΟΣ & ΩΡΟΣΚΟΠΟΙ

Σκορπιός με Ωροσκόπο Κριό: Ένας γνήσιος Άρειος συνδυασμός καθώς τα ζώδια του Σκορπιού και του Κριού κυβερνώνται από τον πλανήτη Άρη. Εκρηκτικός, δυναμικός συνδυασμός καθώς η εσωστρέφεια του ζωδίου (Σκορπιός) συγκρούεται με την ανάγκη του ωροσκόπου για εξωτερίκευση και δράση. Η ανάγκη του ζωδίου για ασφάλεια και σταθερότητα έρχεται σε αντιχτή αντιπαράθεση με τον ωροσκόπο στον Κριό που έχει την τάση για δράση και πρωτοβουλίες. Οι εσωτερικές συγκρούσεις που βιώνει το άτομο είναι ισχυρές και πολλές φορές νιώθει σαν να βρίσκεται σε δίλημμα. Εξωτερικά μπορεί να φαίνεται δραστήριος και κοινωνικός ωστόσο ο άνθρωπος με αυτόν τον συνδυασμό είναι μυστικοπαθής, καχύποπτος, επιφυλακτικός και υστερεί σε αυθορμητισμό. Οι άνθρωποι με αυτόν τον συνδυασμό είναι γεμάτοι υπαρξιακές αναζητήσεις και μπορούν εύκολα να πιστέψουν στην μεταφυσική. Στις περιπτώσεις που ο ωροσκόπος Κριός υπερτερεί και αυτό συμβαίνει εάν βρίσκονται και άλλοι πλανήτες στον Κριό το άτομο γίνεται τολμηρό έως παράτολμο, θαραλλέο και πολλές φορές δεν διστάζει να συγκρουστεί με αποτέλεσμα να μοιάζει πολεμοχαρής, επιθετικός, εριστικός ή τραχύς. Διαθέτει τεράστια αποθέματα ψυχικής και σωματικής δύναμης έτσι του ταιριάζουν επαγγέλματα όπως ο στίβος, ο αθλητισμός, η άρση βαρών. Ιδανικά επαγγέλματα που σχετίζονται με τις ένοπλες δυνάμεις αλλά και όσα ενέχουν επιχειρηματικό κίνητρο όπως οικονομολόγοι. Ειναι ένας συνδυασμός που τείνει να έχει κρυμμένες φοβίες και ανασφάλιες με αποτέλεσμα να σκέφτεται συχνά αρνητικά. Ο άνθρωπος μπορεί να γίνει αυτοκαταστροφικτός  και να απαρνηθεί τον ίδιο του τον εαυτό. Χαρακτηρίζεται από τεράστια αποθέματα πάθους, είναι ισχυρός, διεκδικεί και αγωνίζεται με αξιοπρέπεια. Δεν του αρέσει να τον υποτιμούν ή να τον θεωρούν ανίκανο.

Σκορπιός με Ωροσκόπο Ταύρο: Ένας συνδυασμός άκρως ερωτικός, παθιασμένος, με ενσυναίσθηση για το χρήμα και την αξία που αυτό έχει. Ένας άνθρωπος με αυτόν τον συνδυασμό ξέρει τι σημαίνει «πραγματικός» έρωτας, αγαπάει, αγαπιέται. Ο συνδυασμ΄ςο προσδίδει στο άτομο γοητεία, αλλά και αγριάδα, γλυκήτητα και τραχύτητα μαζί. Ένας άνθρωπος εσωστρεφής, διαισθητικός, που αγαπά τα μυστικά και είναι πολύ κτητικός. Ενώ έχει τεράστια συναισθηματικά βάθη προσπαθεί να απλοποιεί καταστάσεις στη ζωή του και να γίνεται πρακτικός καθώς θέλει να απεμπλακεί από τις συναισθηματικές εντάσεις και ανασφάλιες. Γόνιμος, παραγωγικός, επιχειρηματικός συνδυασμός (γη και νερό) έτσι οι άνθρωποι αυτοί προσπαθούν να δημιουργήσουν αναζητώντας ένα γόνιμο έδαφος. Ένας σταθερός συνδυασμός που δίνει στο άτομο την δυνατότητα να δομήσει ένα δικό του αξιακό σύστημα. Αποκρυσταλλώνει μια δική του εκδοχή για το χρήμα, τα οικονομικά αγαθά και τους πόρους. Ισχυρή μνήμα με αποτέλεσμα να μην ξεχνά το κακό και το καλό, σε όλη την διάρκεια της ζωής του ο άνθρωπος με αυτόν τον συνδυασμό αγωνίζεται για οικονομική υπεροχή και οικονομική-συναισθηματική ασφάλεια. Είναι άνθρωποι ισχυρογνώμονες, δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στις αλλαγές και προσπαθούν να επιβάλλουν τις απόψεις τους ακόμα και με το έτσι θέλω. Ιδιαίτερα ερωτικός συνδυασμός, με μεγάλες και κοσμοιστορικές ερωτικές επιτυχίες. Ωστόσο, έχει ανάγκη για σταθερότητα με αποτέλεσμα σε κάποια στιγμή της ζωής του να στραφεί στη δημιουργία της δικής του οικογένειας όπου νιώθει ισχυρός και αποδεκτός.

Σκορπιός με Ωροσκόπο Δίδυμο: Ένας περισσότερο ανάλαφρος συνδυασμός που κάνει τον Σκορπιό αρκετά εξωστρεφή φαινομενικά. Στρέφει το ενδιαφέρον του εκτός από τα υλικά αγαθά και την οικονομική του εξασφάλιση στο πνεύμα και τη μόρφωση. Διαθέτει ισχυρή μνήμη, έναν αναλυτικό και επεξηγηματικό χαρακτήρα με αποτέλεσμα να αρέσκεται να βγάζει χρήμα μέσω της επικοινωνίας, του διαλόγου, της έρευνας ή μέσω του οτιδήποτε ιντριγκάρει το μυαλό του. Ισχυρός χαρακτήρας, ικανός να προωθήσει τις απόψεις του και να χειραγωγήσει τους γύρω του επιβάλλοντας τις απόψεις του ως σωστές και το καταφέρνει με επιτυχία. Ικανός με την τεχνολογία, τα επιστημονικά επιτεύγματα, την πληροφορική, γίνεται εξαιρετικός ηλεκτρολόγος μηχανικός και τεχνικός δικτύων. Αγαπά τον αέρα, την αεροπορία και την αεροναυπηγική. Ένας εξαιρετικός συνδυασμός ως προς την διαχείριση πληροφοριών, γνώσεων και στην αναμετάδοση ή διάδοση τους. Ξεκαθαρίζει τη θέση του και παίρνει ξεκάθαρα αποστάσεις από εκείνους με τους οποίους δεν έχουν κοινή συνισταμένη απόψεων. Επιτυγχάνουν σε επαγγέλματα που σχετίζονται με το κόσμο των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Αν και ο έρωτας είναι απαραίτητος για έναν Σκορπιό αυτός ο συνδυασμός του δίνει ελαφρότητα και την ικανότητα να ζήσει και με «λιγότερες» ερωτικές ιστορίες στο καρνέ του με άλλα λόγια ο έρωτας δεν είναι αυτοσκοπός. Ένας συνδυασμός ευέλικτος και λιγότερο αυτοκαταστροφικός με αποτέλεσμα να ελίσσεται. Επικεντρώνει στο διανοητικό επίπεδο και στην ενίσχυση της μόρφωσης, της γνώσης, της παιδείας με τις οποίες παθιάζεται. Είναι ένας περισσότερο ρεαλιστής και ορθολογιστής Σκορπιός που ξεμπερδεύει και δεν πνίγεται στα συναισθήματα του ή τον θυμό του.

Σκορπιός με Ωροσκόπο Καρκίνο: Σελήνη, Πλούτωνας και Άρης. Ένας συνδυασμός εξαιρετικά ευαίσθητος, συναισθηματικός, κυκλοθυμικός. Οι άνθρωποι αυτοί είναι δεμένοι με ανθρώπους και αντικείμενα που θεωρούν ότι έχουν δεθεί συναισθηματικά και στην περίπτωση που νιώθουν ότι απειλούνται γίνονται σκληροί, αδίστακτοι. Εάν νιώσει ότι απειλείται η οικογένεια του ή οποιοσδήποτε θεωρεί οικογένεια του γίνεται επιθετικός, αντιδρά και βγάζει την δυναμική του. Θέλει, επιθυμεί και αναζητά την ασφάλεια-την σιγουριά. Όταν νιώθει ότι πλήττονται οι σταθερές του αναστατώνεται και χάνει τον συναισθηματικό έλεγχο. Ο ρομαντισμός και οι ευαισθησίες εμπλέκονται και περιπλέκουν το συναίσθημα του με αποτέλεσμα να νιώθει ο ίδιος μπερδεμένος συναισθηματικά. Πολλές φορές παίρνει λάθος αποφάσεις στην επιλογή συντρόφων αλλά και στον επαγγελματικό του βίο καθώς υστερεί σε ορθολογισμό και δεν βλέπει ξεκάθαρα. Υδάτινος συνδυασμός, γόνιμος, έχει ισχυρό το ένστικτο της οικογένειας και της δημιουργίας απογόνων με απώτερο σκοπό την «συνέχιση» της παράδοσης και του είδους. Ένας συνδυασμός που κάνει τους ανθρώπους αυτούς να αναζητούν το ιδανικό περιβάλλον για να ζήσουν. Έχουν ισχυρή διαίσθηση και ένα ισχυρό κίνητρο ώστε να εξερευνήσουν τον κόσμο με αποτέλεσμα να αλλάζουν χώρες διαμονής. Ωστόσο, στο τέλος θα επιστρέψουν στη βάση τους, τη γενέτειρα τους για να ανασυνταχθούν. Η εμπειρία και το πέρασμα του χρόνου είναι άκρως διδακτικά για αυτόν τον συνδυασμό, ο οποίος καταφέρνει να απαλλαγεί από φοβίες και ανασφάλιες μέσω της «εμπειρίας». Είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος, συναισθηματικός και καταφέρνει να έχει ένθερμους υποστηρικτές που θα τον στηρίξουν ηθικά ή ψυχολογικά στην πορεία της ζωής του. Από οικονομικής άποψης έχει την ικανότητα να βγάζει χρήματα αλλά χάνει την αίσθηση του μέτρου και αρέσκεται να ξοδεύει για την ικανοποίηση των αισθήσεων του. Η δημιουργία οικογένειας βοηθάει στην «ψυχολογική» συσπείρωση. Ιδιαίτερα δεκτικός και δοτικός με όσους θεωρεί οικογένεια του.

Σκορπιός με Ωροσκόπο Λέων: Ένας συνδυασμός που χαρίζει λάμψη, δύναμη, ανοχή και υπεροχή. Ο εγωισμός καταλήγει σε ματαιότητα και η εκπλήρωση των προσωπικών φιλοδοξιών γίνεται αυτοσκοπός. Θα κληθεί να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις και εμπόδια στην προσωπική και επαγγελματική του ζωή αλλά θα καταφέρει να τα ξεπεράσει με τη δύναμη και την αντοχή που θα δείξει. Μπορεί να αναλάβει πολλές ευθύνες και θέσεις ηγεσίας ή εξουσίας στην καριέρα του,, οι ανώτεροι θα τον εμπιστευτούν και θα κερδίσει αξιώσεις και αξιώματα. Μπορεί να κάνει προσωπικές θυσίες για την επαγγελματική του κυριαρχία. Το σπίτι και η οικογένεια παίζουν σημαντικό ρόλο ως προς την διαμόρφωση του χαρακτήρα του. Είναι ικανός να στηρίξει το σπίτι του και την οικογένεια του. Συναισθηματικά είναι αρκετά ανασφαλής αλλά επιδεικνύει ηγετικές, δικτατορικές διαθέσεις καθώς έτσι προσπαθεί να κρύψει τις αδυναμίες του. Μείζον θέμα αποτελεί αυτό της «επαγγελματικής καταξίωσης» ή καθιέρωσης, η έκφραση αγάπης για τους άλλους αλλά και η δημιουργία απογόνων. Αυτές οι υποθέσεις δεν είναι διόλου εύκολες για αυτόν τον συνδυασμό. Στην ερωτική ζωή γίνεται απαιτητικός και μπορεί να κουράσει τον/τη σύντροφο του με τις παράλογες απαιτήσεις του. Βλέπει συμφεντορολογικά και υπολογιστικά. Περνάει μέσα από περιόδους προσωπικής κρίσης και κρίσης ταυτότητας, δύσκολα παντρεύεται να δίνεται συναισθηματικά. Έχει μία λάμψη και υπεροχή. Άξιο λόγου; Πολλές φορές θα βρεθεί αντιμέτωπος να επιλέξει έναν δρόμο μεταξύ δύο. Το δίλλημα της επιλογής.

Σκορπιός με Ωροσκόπο Παρθένο: Όταν ο Σκορπιός πετυχαίνει επαγγελματικά και χτίζει ένα ισχυρό και στέρο οικονομικό υπόβαθρο. Ο Σκορπιός αυτός είναι αρκετά ρεαλιστής, ορθολογικός και μπορεί να κοιτάξει στην ουσία των πραγμάτων. Έχει τρομερά ισχυρές διανοητικές εργασίες, μπορεί να εισχωρήσει στην ρίζα ενός προβλήματος και να βρει την λύση του. Έχει μοναδικό αφαιρετικό τρόπο και ξέρει να διακρίνει τα υσιώδη από τα επουσιώδη. Βέβαια είναι αρκετά ψυχαναγκαστικός και δύσκολος συνδυασμός καθώς συνεχώς αναλύσει τα συναισθήματα του και τις σκέψεις του. Είναι συνεπής στην εργασία του και τα καθήκοντα του. Διαθέτει υψηλό αίσθημα φιλελευθερισμού και μπορεί να πετύχει ως ελεύθερος επαγγελματίας, κοινωνικός λειτουργός, εκπαιδευτικός, αναλυτής και επιστήμονας. Είναι διαλλακτικός, ευέλικτος και διακριτικός αλλά καθόλου εύκολος χαρακτήρας καθώς συνεχώς ασκεί κριτική και πολλές φορές φαίνεται να κουράζει τους γύρω του αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό. Ενδιαφέρεται για την πρόοδο της κοινωνίας και της δικής του ζωής, ωστόσο γίνεται πολλές φορές φθονερός και ζηλόφθονος. Αν και θετικός χαρακτήρας, συνήθως βιώνει αισθήματα μειονεξίας. Ρεαλιστής και ειλικρινής, με βάθος σκέψης και ικανότητα να κοιτάει τα ουσιώδη μπορεί να γίνει αυστηρός και κυνικός ώστε οι άλλοι να αντιληφθούν την πραγματικότητα. Επικεντρώνεται στην επαγγελματική του επιτυχία και στην παροχή βοηθείας και υπηρεσιών στους άλλους. Δεν εποτελεί αυτοσκοπό η ερωτική του ζωή, ωστόσο θα κυνηγήσει τις απολαύσεις αλλά κυρίως θα αναζητήσει ένα ταίρι κοντά στις επεποιθήσεις του.

Σκορπιός με Ωροσκόπο Ζυγό: Άρης, Πλούτωνας και Αφροδίτη οι κυβερνήτες του συνδυασμού. Ο συνδυασμός αυτός κάνει τον άνθρωπο να αναζητάει το ιδανικό, το τέλιο στις σχέσεις και τις συνεργασίες του με αποτέλεσμα να αφιερώνει και να καταναλώνει πολύ ενέργεια στην λήψη αποφάσεων για τις επιλογές του. Είναι ένας πιο ευέλικτος, διπλωμάτης Σκορπιός και τίθεται μέσα του το δίλημμα της δημιουργίας σχέσεων για μεγάλα επιτεύγματα όπως την απόκτηση περιουσίας ή για ένα κοινό καλό. Οι επιλογές που κάνει στις συνεργασίες και τον έρωτα είναι μοιραίες. Τον ενδιαφέρει η δημιουργία κοινωνικών σχέσεων και αρέσκεται στο να έχει έναν αξιόλογο σε αριθμό κοινωνικό κύκλο, ωστόσο σπάνια εμπιστεύεται όσα απασχολούν τα μύχια της ψυχής του. Στις σχέσεις του σε νεαρή ηλικία μπορεί να χαρακτηριστεί επιπόλαιος γιατί αναζητάει το τέλειο και θέτει υψηλά τον πήχη. Η εμπειρία και οι κοινωνικές συναναστροφές θα τον οδηγήσουν σε πιο σωστές επιλογές όσον αφορά τις σχέσεις του έτσι όσο μεγαλώνει κάνει πιο σωστές επιλογές. Δεν επικεντρώνει στην ικανοποίηση της σάρκας αλλά ενδιαφέρεται να εξασφαλιστεί από άποψη ηθικής και συναισθηματικής όπως οι αρχαίοι Έλληνες και ο Αριστοτέλης. Είναι ένας συνδυασμός που κάνει τον άνθρωπο να μοιάζει πως ζει στην εποχή των αρχαίων Ελλήνων. Ο συνδυασμός αυτός καταφέρνει να αναρρηχηθεί κοινωνικά και να έχει περίοπτη θέση στην κοινωνία ενώ θα εξασφαλίσει πλούσια γεράματα. Πρέπει να επικεντρώσει στονε αυτό του και να τα έχει βρει καθώς όσο μεγαλώνει θα έρχεται αντιμέτωπος με το «υπαρξιακό του κενό». Κατανοούμε την ανάγκη για δημιουργία σχέσεων και το να προσαρμόζεται στα στάνταρ των άλλων ανθρώπων αλλά πρέπει να δώσει χώρο και χρόνο στον εαυτό του.

Σκορπιός με Ωροσκόπο Σκορπιό: Γνήσιος Σκορπιός! Μυστικοπαθής, χειριστικός, καχύποπτος, ανασφαλής, συναισθηματικός αλλά καθόλου αδύναμος. Έχει μια μοναδική ικανότητα να εκμαιεύει πληροφορίες και να συναισθάνεται τους γύρω του αφουγκραζόμενος τα συναισθήματα, τα κίνητρα και τις διαθέσεις τους. Είναι απόλυτος, δογματικός, πεισματάρης και αποφασιστικός είτε για όφελος του είτε για ζημία. Αντιστέκεται στον κίνδυνο, στην φθορά, την κακουχία και έχει τρομερή αίσθηση κινδύνου με αποτέλεσμα να προφυλάσσεται από κακοτοπιές. Στις δύσκολες στιγμές της ζωής του όπως λόγου χάρη σε μία απώλεια ενός αγαπημένου του προσώπου αναπτύσσει ένα μοναδικό σύστημα αντοχής και δυναμικής ώστε να αντέξει στο κακό. Δυναμικός, μαχητικός, αγωνιστής ξεπερνάει προβλήματα και κινδύνους και φοβίες. Είναι ο Σκορπιός που μεταρρυθμίζει, που έχει μία δυναμική για να ανασυγκροτήσει και να αναθεμελιώσει συστήματα, πιστεύω και υποδομές. Μπορεί να γκρεμίσει και να ξαναχτίσει τα πάντα από την αρχή. Επικεντρώνεται στην απόκτηση περιουσίας και στην υλική-οικονομική εξεσφάλιση, είναι ικανός στην εργασία του και αυτάρκης. Του ταιριάζουν επαγγέλματα έρευνας, διερεύνησης μεθοδολογίας και τεχνικής και είναι ικανός στην ανάπτυξη μεθόδων αναπαραγωγής. Θέλει να διαιωνίσει το είδος του και αναζητάει την δημιουργία οικογένειας γιατί βλέπει την συνέχεια του. Διαθέτει τεράστιο πείσμα, υπομονή και είναι στρατηγικός, κάτι που του αποφέρει κέρδη και επιτυχία. Διαθπετει τεράστια αποθέματα ψυχικής δύναμης και σθένος. Εξαιρετικός στην ψυχανάλυση και στην κατανόηση των βαθύτερων δικών του και των γύρω του αναγκών. Μεγάλη ενσυναίσθηση και διαίσθηση. Στον ερωτικό τομέα και στην καριέρα του θα συμβούν μοιραία γεγονότα κάτι που θα τον διδάξει στην ζωή του.   

Σκορπιός με Ωροσκόπο Τοξότη: Άρης, Πλούτωνας, Δίας! Ένα πληθωρικό είδος Σκορπιού, γεμάτο πάθος, μυστήριο και δυναμισμό που περιστρέφεται γύρω από την διεύρυνση των πνευματικών του οριζόντων και την διεύρυνση της γνώσης μέσω εμπειριών και ταξιδιών. Πλούσια συναισθήματα, ερωτισμός και πάθος που προσπαθεί να τα επικοινωνήσει με τα λόγια του και να τα εξωτερικεύσει. Ο συνδυασμός αυτός είναι ιδανικός για επαγγέλματα που έχουν άμεση σχέση με την εκπαίδευση, την παιδεία, τη φιλοσοφία, την παιδαγωγική και το κοινωνικό γίγνεσθαι. Νιώθει ότι κατακτά τον κόσμο μέσα από την επέκταση του πνεύματος και της εμπειρίας που αποκτά στην πορεία της ζωής του. Ικανός για την πολιτική, την νομική αλλά και την έρευνα, βάση πειράματος και δοκιμής. Είναι ένας θετικός άνθρωπος οστώσο γίνεται αδιάλλακτος και φανατικός πολλές φορές. Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτός ο Σκορπιός θα καταλήξει ένας περιπλανώμενος ζητιάνος που αλλάζει χώρα και πατρίδα. Ωστόσο, στο τέλος επιστρέφει στις ρίζες του.

Σκορπιός με Ωροσκόπο Αιγόκερω: Πλούτωνας, Κρόνος και Άρης. Ο συνδυασμός αυτός βοηθάει τον άνθρωπο να εκπληρώσει τις φιλοδοξίες του, επαγγελματικές και οικονομικές. Ο Σκορπιός χαρακτηρίζεται από μεγάλο επιχειρηματικό ένστικτο και ο Αιγόκερως είναι υλιστικός, απόλυτος, πρακτικός, μεθοδικός και οργανωμένος ώστε να προωθήσει τα σχέδια του. Ιδιαίτερο χαρακτηριστκό του συνδυασμού αυτού είναι η ψυχρότητα, η αυστηρότητα και η αδυναμία του να αφεθεί ελεύθερος μηπως τυχόν και τον αποδοκιμάσουν. Εσωστρεφής και δύσκολα προσιτός δεν ανοίγεται συναισθηματικά καθώς το θεωρεί αδυναμία. Ενδιαφέρεται να ανέλθει επαγγελματικά, κοινωνικά και να αυξήσει τα εισοδήματα του ικανοποιώντας τις δικές του ανάγκες. Μπορεί να χαρακτηριστεί υλιστής, ψυχρός και συμφεροντολόγος αλλά διαθέτει σεβασμό, αξιοπρέπεια και ηθική που μπορούν να ισωπεδώσουν όσους είναι ανέντιμοι και επιπόλαιοι. Δεν του αρέσει να μοιράζεται τα αποκτήματα του και τα συναισθήματα του. Συναισθήματα σαφώς έχει αλλά δεν θέλει να τα εκφράσει για να μην θεωρηθεί αδύναμος ή να μην χαλάσει το δημόσιο προφίλ του. Στην ζωή του έχει αντιμετωπίσει δύσκολες, μοιραίες καταστάσεις που μπορεί να τον έχουν τραυματίσει αλλά καταφέρνει να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τους στόχους του. Πολλές φορές μένει κοινωνικά απομονωμένος καθώς ενδιαφέρεται για την επιτυχία και άνοδο του βάζοντας σε δεύτερη θέση τις σχέσεις τους.

Σκορπιός με Ωροσκόπο Υδροχόο: Ένας ιδιαίτερα εκκεντρικός, επαναστατικός και περιπετειώδης χαρακτήρας. Δυνατός, δυναμικός, παθιασμένος αλλά και ανένταχτος δεν μπαίνει σε καλούπια και συμβατικότητες. Διαθέτει υψηλή διόραση, αντίληψη και επινοητικότητα. Αν και έντονα συναισθηματικός φαίνεται ψυχρός, απόμακρος καθώς δεν θέλει να βγάλει στην επιφάνεια τις αδυναμίες του. Παθιασμένος, αγωνιστής και αγωνιστικός μάχεται για την ισότητα των ανθρώπων και «δεν διστάζει» να ρθει σε ρήξη με όσους καταστρατηγούν το κοινό καλό ή τον άνθρωπο σαν οντότητα. Δεν είναι εύκολος χαρακτήρας, είναι αμετακίνητος στις απόψεις και πεποιθήσεις του με αποτέλεσμα να συγκρούεται με ΄σοους προσπαθούν να τον αλλάξουν. Είναι ηγετικός και συνήθως επιβάλλει τις απόψεις του ακόμα και με το έτσι θέλω. Είναι εγωκεντρικός και θέτει τον εαυτό του στο κέντρο. Οι άλλοι δύσκολα μπορούν να τον κατανοήσουν και να τον καταλάβουν. Είναι εξαιρετικός φίλος, παθιάζεται με τους φίλους που πολλές φορές αποτελούν την δική του οικογένεια.

Σκορπιός με Ωροσκόπο Ιχθύες: Πλούτωνας, Άρης, Ποσειδώνας. Ένας απόλυτα υδάτινος συνδυασμός, γεμάτος εμπνεύσεις, ιδανικά, ιδεώση, ανθρώπινος, συναισθηματικός και ευαίσθητος. Ο συνδυασμός αυτός προσδίδει στον άνθρωπο τεράστια αποθέματα ψυχικής δύναμης και αντοχής ή ανθεκτικότητας. Είναι έντονα διαισθητικός, έχει ισχυρό αίσθημα ενσυναίσθησης και διαθέτει μία διορατική προσωπικότητα. Είναι ένας συνδυασμός φευγάτος, υστερεί σε λογική, πρακτική και ακολουθεί το ένστικτο του. Δεν επικεντρώνεται απόλυτα στην ικανοποίηση των υλικών αναγκών του αλλά ενδιαφέρεται για ανώτερα ανθρώπινα και ανθρωπιστικά ιδανικά. Είναι ο άνθρωπος που θα αφιερωθεί στην παροχή βοηθείας στους άλλους, στο mentoring και την τέχνη. Μπορεί να διαπρέψει ως ιατρός, χημικός, βιολόγος ή να εφεύρει επιτεύγματα επάνω στην ιατρική. Διαθέτει πάθος αλλά και ισχυρή καλοσύνη για αυτό συνήθως συμπονάει. Είναι άνθρωπος με ισχυρό το αίσθημα της «Πίστης» και της θρησκείας ενώ δεν αποκλείεται να αρέσκεται στην μεταφυσική. Είναι εύκολα να παρασυρθεί από τα συναισθήματα και τις διαθέσεις του με αποτέλεσμα να χάνει την πραγματικότητα και να ζει εγκλωβισμένος ψευδώς σε ένα παραμύθι. Είναι ευαίσθητος, φαίνεται εύθραυστος και προσπαθεί να αμυνθεί χαμένος σε έναν κόσμο ιδεατό. Διαθέτει υψηλό φρόνημα υπηρεσίας στους συνανθρώπους του.