You are currently viewing Οι Δεσμοί της Σελήνης
Illustration of horoscope

Οι Δεσμοί της Σελήνης

Οι Δεσμοί της Σελήνης

Οι δεσμοί της σελήνης δεν είναι πλανήτες, δεν συγκαταλέγονται στα φώτα, είναι δύο εκ διαμέτρου αντίθετα νοητά σημεία, τα οποία έχουν αλληλεπίδραση με τη γη, τον ήλιο και τη σελήνη. Οι δεσμοί κάνουν μία πλήρη περιστροφή γύρω από τον ζωδιακό κάθε 18 με 19 χρόνια και σε ερμηνευτικό επίπεδο δηλώνουν την ανάγκη μας για εξέλιξη. Για να κατανοήσουμε καλύτερα αυτό το λεπτό σημείο είναι ανάγκη να δούμε τη θέση του ζωδίου αλλά και του οίκου που βρίσκονται ώστε να αντλήσουμε πληροφορίες για το μονοπάτι που έχει να ακολουθήσει ο καθένας μας. Οι δεσμοί της σελήνης σχετίζονται με την κινέζικη αστρολογία και τον δράκο, ο βόρειος δεσμός με το κεφάλι του δράκου ενώ ο νότιος δεσμός με την ουρά του.  Ο βόρειος δεσμός συμβολίζει το μονοπάτι που πρέπει να φτάσουμε σε τούτη τη ζωή και σχετίζεται με το σημείο που γεννιέται η σκέψη ενώ ο νότιος δεσμός σχετίζεται με τις έμφυτες ιδιότητες-ικανότητες που φέρουμε από προηγούμενες ενσαρκώσεις και σχετίζεται με ότι πρέπει να αποβάλλουμε και να γονιμοποιήσουμε ακολουθώντας ένα μονοπάτι, φτάνοντας από τον νότιο δεσμό στον απέναντι, βόρειο.

Οι δεσμοί παίζουν σημαντικό ρόλο στην αστρολογία. Ο νότιος δεσμός δείχνει το δρόμο που έχουμε ξεκινήσει να διανύουμε από το παρελθόν και που πιθανόν να ακολουθούμε και σε αυτή τη ζωή. Ο οίκος και η θέση του ζωδίου δείχνει το σημείο όπου νιώθει άνετα η ψυχή, όλα μοιάζουν οικεία και γνωστά.

Ο βόρειος δεσμός φανερώνει το δυναμικό που υπάρχει, το δρόμο της εξέλιξης που η ψυχή έχει επιλέξει σε αυτή τη ζωή, εκεί δηλαδή που πρέπει να οδηγηθεί. Η καρμική πρόκληση έγκειται στο να μάθει όσα του πρόσφερε ο νότιος δεσμός και να τα διοχετεύσει με τρόπο εποικοδομητικό στο σημείο του βορείου. Το παρελθόν έρχεται να ενσαρκωθεί στον σκοπό του παρόντος-μέλλοντος.

Εγκαταλείποντας τον νότιο δεσμό και φτάνοντας ή πλησιάζοντας τον βόρειο η ψυχή εκπληρώνει το σκοπό της και νιώθει ήρεμη, ισορροπημένη συν του ότι εξασφαλίζει την αρμονία με τον κοινωνικό της περίγυρο.

Όταν ο βόρειος δεσμός βρίσκεται στο ίδιο ζώδιο με τον Ήλιο τότε η ψυχή μπορεί να φτάσει με μία σχετική άνεση ή ευκολία στον προορισμό της καθώς υπερτονίζονται τα χαρακτηριστικά του ζωδίου.

Εάν πάλι ο βόρειος δεσμός βρίσκεται στο ίδιο ζώδιο με τη Σελήνη ή ο νότιος δεσμός βρίσκεται στο ίδιο ζώδιο με τον Ήλιο τότε χρειάζεται η ψυχή να καταβάλλει μεγαλύτερη προσπάθεια προκειμένου να φτάσει στον προορισμό της καθώς φέρει ή καλύτερα κουβαλάει στείρες και σαθρές συναισθηματικές εμπειρίες, από τις οποίες δύσκολα αποκόπτεται ώστε να οδηγηθεί στην κάθαρση.


Βόρειος Δεσμός και Νότιος Δεσμός:

Βόρειος Δεσμός στον Κριό & Νότιος Δεσμός στον Ζυγό: Εξέλιξη μέσω της πίστης στον εαυτό μας και στο «εγώ» μας. Το μονοπάτι της αυτοπραγμάτωσης, η ψυχή μαθαίνει να διαχωρίζει τον εγωκεντρισμό από την πνευματική εξέλιξη και την αληθινή ελευθερία. Η εξέλιξη είναι πνευματική και μέσω της απόκτησης πνεύματος φτάνει κάποιος να εξυψώσει το ιδιαίτερο «εγώ» του. Όχι με αλαζονεία και ασυδοσία ή κατάχρηση του «εμείς» αλλά μέσω της προσφοράς, η οποία ενισχύει την αυτοπεποίθηση. Η ψυχή έχει μάθει να σχετίζεται, ωστόσο, πρέπει να μάθει να σταματήσει να ερωτεύεται μόνο με βάση την εμφάνιση και την εικόνα, να μάθει να κάνει ουσιαστικούς συμβιβασμούς.  Έχει μοναδική ικανότητα να αναπτύσσει δημόσιες σχέσεις και να προσφέρει στους γύρω της, οφείλει να μάθει να πιστεύει στο «εγώ» της.


Βόρειος Δεσμός στον Ταύρο & Νότιος δεσμός στον Σκορπιό: Το μονοπάτι της ασφάλειας. Η ψυχή μαθαίνει να είναι δυνατή κατανοώντας ότι το ταξίδι είναι το μόνο δεδομένο ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο. Η ψυχή έχει βιώσει τραύματα ή κάποιο προσωπικό δράμα. Πρέπει να αφήσει πίσω της τον συναισθηματικό πόνο, τα δηλητηριασμένα συναισθήματα και να μάθει να επιβιώνει προχωρώντας μπροστά. Μέσα από σκληρές εμπειρίες θανάτου είτε κυριολεκτικού είτε μεταφορικού χρειάζεται να βρει το σθένος και να αναβιώσει, να γεννηθεί εκ του μηδενός και να νιώσει πως βαδίζει σε στέρεο έδαφος. Χρειάζεται να αποκτήσει εμπειρίες ώστε να εξελιχθεί και να αντισταθεί στον φόβο αλλά και στους ενδοιασμούς.

Βόρειος Δεσμός στους Διδύμους & Νότιος δεσμός στον Τοξότη: Το μονοπάτι της επικοινωνίας. Η ψυχή μαθαίνει να εκφράζεται με ευθύ τρόπο και να μην κρύβεται. Η ψυχή έχει μάθει να εξερευνά διαφορετικές φιλοσοφίες και να ενστερνίζεται διαφορετικά πιστεύω. Τώρα πρέπει απλώς να μάθει να υπάρχει. Η ανάγκη να μάθει διάφορες θεωρίες ή φιλοσοφίες είναι περιορισμένη καθώς διαθέτει τη σοφία και πρέπει να την διοχετεύσει στον κόσμο μέσω της πληροφόρησης και της επικοινωνίας.


Βόρειος Δεσμός στον Καρκίνο & Νότιος Δεσμός στον Αιγόκερω: Το μονοπάτι της φροντίδας, η ψυχή μαθαίνει να φροντίζει τον εαυτό της και τους άλλους. Η ψυχή έχει μάθει να εξουσιάζει, αλλά τώρα πρέπει να μάθει να αντιστέκεται σε αυτήν την τάση της καθώς δεν εξελίσσετε. Έχει ικανότητες στους σωστούς επαγγελματικούς χειρισμούς και μπορείς να την εμπιστευτείς σε τέτοιου είδους θέματα μιας και διαθέτει σοφία. Χρειάζεται να εμπιστευτεί τον εαυτό της σε θέματα που άπτονται του οικογενειακού τομέα και νιώθει ολοκληρωμένη μέσω της δημιουργίας δικής της οικογένειας.

Βόρειος Δεσμός στον Λέοντα & Νότιος Δεσμός στον Υδροχόο: Το μονοπάτι της καρδιάς, η ψυχή μαθαίνει πώς να είναι μεγαλόψυχη και να προσφέρει αγάπη δίχως όρια και αντίτιμο. Η ψυχή έχει εργαστεί σκληρά για να εξελιχθεί και να προοδεύσει η η ανθρωπότητα και τώρα πρέπει να εργαστεί για τη μοναδικότητα και τη διαφορετικότητα του καθένα. Είναι ιδανική για να προσφέρει στο συλλογικό επίπεδο, αποτελεί ιδανικό/ή φίλο/η και χρειάζεται όλη αυτήν την προσφορά σε συλλογικό επίπεδο να την διοχετεύσει με τρόπο θετικό ατομικά ώστε να εξελιχθεί ο κάθε άνθρωπος σε προσωπικό επίπεδο. Θα εξελιχθεί μέσω της ενασχόλησης της με φιλανθρωπίες υπέρ παιδιών και με της προσωπικής επαφής με ένα άλλο μισό, συμβατό με εκείνη.

Βόρειος Δεσμός στην Παρθένο & Νότιος Δεσμός στους Ιχθείς: Το μονοπάτι της υπηρεσίας καθώς η ψυχή μαθαίνει να είναι στην υπηρεσία των άλλων, χωρίς να περιμένει ανταμοιβή ή αναγνώριση. Η ψυχή πρέπει να πάψει να παίζει το ρόλο του μάρτυρα, του θύματος, του θύτη ή του λυτρωτή. Πρέπει να βγει από την σύγχυση αποκτώντας γνώση σε βάσεις ρεαλιστικές, μέσα από την τριβή με την καθημερινότητα και όχι μέσω των ονείρων. Είναι ικανή να θεραπεύει τους άλλους και να τους λυτρώνει από ψυχικές δυσαρμονίες αλλά οφείλει να παρέχει υπηρεσία ώστε όχι μόνο να τους θεραπεύει αλλά και να τους κάνει ικανούς να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της καθημερινότητας.

Βόρειος Δεσμός στον Ζυγό & Νότιος Δεσμός στον Κριό: Ο δρόμος των σχέσεων, η ψυχή μαθαίνει πώς να διασφαλίζει την ισότητα στη σχέση και πώς να εξισορροπεί τις ανάγκες των δύο. Η ψυχή έχει μάθει να εστιάζει στο «εγώ», πρέπει όμως να παραμερίσει την εγωπάθεια και τον εγωκεντρισμό. Διαθέτει έντονη, δυναμική προσωπικότητα, έχει πολλές αρετές και οφείλει να τις διοχετεύσει στο «εμείς» αλλά και στην προσωπική επαφή με τον/τη σύντροφό του/της. Η εξέλιξη έρχεται μέσα από την συμβίωση, το γάμο αλλά και την συναναστροφή στο μαζί.

Βόρειος Δεσμός στον Σκορπιό & Νότιος Δεσμός στον Ταύρο: Ο δρόμος της εξουσίας, η ψυχή μαθαίνει πως πρέπει να χρησιμοποιεί την εξουσία προκειμένου να προσφέρει στο κοινό καλό. Η ψυχή έχει συνηθίσει στην ασφάλεια αλλά πρέπει να παραμερίσει την κτητικότητα της και την εξάρτηση από τα υλικά αγαθά. Έχει μία μοναδική ικανότητα να παράγει χρήματα μέσω της εργασίας αλλά και να είναι αρκετά δεμένη με τα αποκτήματά της, πρέπει να αποστασιοποιηθεί της ύλης και να δώσει έμφαση στον ψυχισμό ή στις εναλλακτικές μορφές ενέργειας-επιστήμης. Να μάθει να ρισκάρει, να τολμά.

Βόρειος Δεσμός στον Τοξότη & Νότιος Δεσμός στους Διδύμους: Ο δρόμος της αναζήτησης, με την ψυχή να ψάχνει το βαθύτερο νόημα της ζωής. Η ψυχή έχει μάθει να επικοινωνεί και να αμφισβητεί. Τώρα πρέπει να καταλήξει σε μία συμπεριφορά που θα την βοηθήσει να βρει την αλήθεια και να την ενστερνιστεί. Είναι ικανή στις δημόσιες σχέσεις και έχει ευρύ κοινωνικό κύκλο, χρειάζεται να μάθει ένα μονοπάτι προκειμένου να διοχετεύσει την λανθάνουσα γνώση που ενέχει.

Βόρειος Δεσμός στον Αιγόκερω & Νότιος Δεσμός στον Καρκίνο: Ο δρόμος της πειθαρχίας, μέσω του οποίου η ψυχή χρειάζεται να αποκτήσει αυτοέλεγχο ώστε να ασκεί εξουσία, αντί να υποτάσσεται στην εξουσία των άλλων. Η ψυχή έχει μάθει να φροντίζει, να ενδιαφέρεται για τους άλλους αλλά πρέπει να εγκαταλείψει αυτήν την προστατευτική διάθεση. Είναι ικανή στην διατήρηση ενδοοικογενειακών σχέσεων, αρμονικών ενδοοικογενειακών σχέσεων αλλά πρέπει να αποκοπεί του παρελθόντος, να στηριχτεί στις δυνάμεις της και να διακριθεί ακόμα και επαγγελματική ή στη ζωή.


Βόρειος Δεσμός στον Υδροχόο & Νότιος Δεσμός στον Λέοντα: Ο δρόμος της εξέλιξης, η ψυχή αναζητάει να προοδεύσει, να συνδράμει σε συλλογικό επίπεδο και μέσα από την ισότητα στον κόσμο να εξιλεωθεί. Η ψυχή από προηγούμενες ενσαρκώσεις έχει μάθει να εξουσιάζει, να διατάζει αλλά οφείλει να περιορίσει όλα αυτά τα συναισθήματα, να περιορίσει την υπερηφάνεια και να εγκαταλείψει τα ψυχολογικά παιχνίδια εξουσίας ή τους ψυχαναγκασμούς. Διαθέτει αισιόδοξη νότα και μέσω της αισιόδοξης φύσης της πρέπει να διοχετεύσει τις θεωρίες που εξελίσσουν την ανθρωπότητα με τρόπο ορθολογικό.

Βόρειος Δεσμός στους Ιχθείς & Νότιος Δεσμός στην Παρθένο: Η ψυχή έχει μάθει να υπηρετεί τους άλλους, πρέπει να πάθει να ασκεί αυστηρή κριτική ή να αναζητάει το τέλειο καθώς βασανίζει τον εαυτό της. Οφείλει να μάθει τι και ποιος πραγματικά αξίζουν γύρω της. Το μονοπάτι της φώτισης, η ψυχή ψάχνει να εξιλεωθεί, εκεί κρύβεται το μονοπάτι που οδηγεί στην ένωση με το Θείο.

Δεσμοί στους οίκους:

Βόρειος Δεσμός στον πρώτο οίκο & Νότιος Δεσμός στον έβδομο οίκο: Δείχνει την ανάγκη να εκφραστεί η ατομικότητα, το «εγώ» και να τεθεί σαν κέντρο ο εαυτός ενός ανθρώπου. Η ψυχή παίρνει μαθήματα από τις σχέσεις και τις συνεργασίες ή μέσα από το γάμο και τις κοινωνικές συναναστροφές. Η ψυχή έχει μάθει να λειτουργεί μέσα από συμβιβασμούς, μέσα από το «εμείς» αλλά πρέπει να στραφεί στον εαυτό της και στις δικές της ανάγκες. Είναι ικανότατη να αναπτύσσει δημόσιες σχέσεις και να προσφέρει στον εν λόγω τομέα αλλά χρειάζεται να ανακτήσει-αποκτήσει αυτοπεποίθηση και πίστη στις δικές της δυνάμεις ώστε να εξελιχθεί και να απελευθερωθεί ή ολοκληρώσει τον δρόμο προς την επιτυχία.

Βόρειος Δεσμός στον δεύτερο οίκο & Νότιος Δεσμός στον όγδοο οίκο: Ο στόχος είναι να χρησιμοποιήσει η ψυχή το καρμικό δίδαγμα προκειμένου να βρει την ασφάλεια μέσα από τις αιώνιες αξίες και όχι μόνο μέσα από τα υλικά αποκτήματα. Οφείλει να επικεντρώσει στην συναισθηματική και όχι μόνο υλική ασφάλεια ώστε να ενισχύσει και να εμπλουτίσει το σύστημα αξιών της και τις σταθερές στη ζωή της. Η ψυχή έχει μία εσφαλμένη αντίληψη ότι μπορεί να επιβιώσει ότι και εάν συμβεί., αυτό δεν είναι σαφώς αρνητικό αλλά πρέπει να συμφιλιωθεί με την εικόνα ή την ιδέα του θανάτου(κυριολεκτικά ή μεταφορικά) καθώς είναι έναν αναπόφευκτο γεγονός, ο άνθρωπος καλώς ή κακώς είναι φθαρτός, η ψυχή αιώνια.

Βόρειος Δεσμός στον τρίτο οίκο & Νότιος Δεσμός στον ένατο οίκο: Όλες τις αποκτηθείσες γνώσεις που έχει αποκτήσει η ψυχή πρέπει να τις επιστρέψει σαν μαθήματα ή υποσχέσεις μέσα στο κοινωνικό σύνολο. Πρέπει να διαδώσει και να διοχετεύσει τον κοινωνικό περίγυρο με θεωρίες, γνώσεις και με επιστημονικές έρευνες. Η ψυχή έχει ενστερνιστεί κάποιες απόψεις-πεποιθήσεις σχετικά με τη ζωή και την ύπαρξη έτσι καλείται μετά από την επίπονη διαδικασία της απόκτησης της γνώσης να την μεταφέρει. Η δυσκολία έγκειται στο να σταματήσει να αναζητάει μιας και συνεχώς βρίσκεται σε διαδικασία εκμάθησης και επιμόρφωσης.

Βόρειος Δεσμός στον τέταρτο οίκο & Νότιος Δεσμός στον δέκατο οίκο: Η ψυχή πρέπει να μάθει να φροντίζει όχι μόνο την οικογένεια ή όσους θεωρεί οικογένειά της αλλά και πέρα από τα όρια της. Το κάρμα εκπληρώνεται μέσα από την δημιουργία οικογένειας και διαμέσου των πολύ προσωπικών σχέσεων. Συνάμα, η ψυχή έχει μάθει να ασκεί επιρροή και εξουσία, ωστόσο, πρέπει να απελευθερωθεί από αυτήν την τάση καθώς γίνεται έρμαιο της απληστίας και της αναρχίας-αυταρχικότητας. Με την απόκτηση οικογένειας αλλά και με την απόκτηση παιδιών μπορεί να ανέλθει στάδιο η ψυχή.

Βόρειος Δεσμός στον πέμπτο οίκο & Νότιος Δεσμός στον ενδέκατο οίκο: Η ψυχή πρέπει να μάθει να χρησιμοποιεί την εξουσία δημιουργικά και να γίνει πιο δυνατή μαθαίνοντας να αγαπά ατομικά δηλαδή η αγάπη πρέπει να διοχετεύεται στο πρόσωπο καθενός ξεχωριστά. Αυτό οφείλεται ή καλύτερα πηγάζει από το γεγονός πως σε προηγούμενη ενσάρκωση προσπαθούσε να αλλάξει τον κόσμο. Μπορεί να υποφέρει από ίντριγκες ή παρεξηγήσεις. Η ευτυχία εκπληρώνεται μέσω του έρωτα, του έρωτα πάσης φύσεως είτε προς έναν άνθρωπο είτε προς τα παιδιά είτε προς την τέχνη.

Βόρειος Δεσμός στον έκτο οίκο & Νότιος Δεσμός στον δωδέκατο οίκο: Η ψυχή πρέπει να μάθει να προσφέρει εθελοντικά και με αλτρουιστικά ή ρεαλιστικά κίνητρα ή προθέσεις. Μπορεί να πάρει μαθήματα σχετικά με ένα πρόβλημα υγείας ή σχετικά με την υγεία εφόσον μπορεί να ακολουθεί την οδό των καταχρήσεων ουσιών ή αλκοόλ. Η ψυχή αναζητούσε σε προηγούμενες ενσαρκώσεις την γαλήνη, την ηρεμία, ωστόσο τώρα μπορεί να τα απολαύσει όλα αυτά και μάλιστα διαμέσου της απαλλαγής από τοξίνες ή από κακές συνήθειες.

Βόρειος Δεσμός στον έβδομο οίκο & Νότιος Δεσμός στον πρώτο οίκο: Στόχος είναι να μάθει η ψυχή να σχετίζεται με τους άλλους χωρίς να καταπιέζεται και να καταπιέζει τις ανάγκες της. Μαθαίνει να εναρμονίζεται και να λειτουργεί καλύτερα στο «εμείς» ή ολοκληρώνεται μέσα από τις κοινωνικές συναναστροφές. Η ψυχή πρέπει να αφήσει πίσω το εγώ και να προχωρήσει μαθαίνοντας να δίνει σημασία στις ανάγκες των άλλων. Λιγότερη έμφαση στο «εγώ» και περισσότερη προσπάθεια για ένταξη στο «εμείς» είναι η βασική εκπλήρωση του δρόμου της ψυχής.

Βόρειος Δεσμός στον όγδοο οίκο & Νότιος Δεσμός στον δεύτερο οίκο: Η καρμική αποστολή στην εν λόγω θέση του βορείου δεσμού απαιτεί την εξέλιξη μέσω της εξερεύνησης του σεξ, της μεταφυσικής, της αστρολογίας, του αποκρυφισμού, της γέννησης, του θανάτου, της αναγέννησης. Όλα αυτά έχουν ως σκοπό την απελευθέρωση του ανθρώπου από κατεστημένα και καταστάσεις που θεωρούνται ταμπού. Παραμερίζοντας το ένστικτο της επιβίωσης, η ψυχή καλείται να απαγκιστρωθεί από εκείνα τα πράγματα και τις καταστάσεις που της εξασφαλίζουν ασφάλεια, χρειάζεται τόλμη και θάρρος.

Βόρειος Δεσμός στον ένατο οίκο & Νότιος Δεσμός στον τρίτο οίκο: Η ψυχή χρειάζεται την αναζήτηση το νόημα των πραγμάτων της ζωής μέσα από την φιλοσοφία, την ανώτερη εκπαίδευση και μάθηση. Η νομοτέλεια και το «Θείο» κρύβονται στις γνώσεις, στην εκπαίδευση αλλά και σε μία άλλη χώρα. Η ενασχόληση με το εξωτερικό ή η επαφή με ανθρώπους αλλότριους και εκτός της ντόπιας «φυλής» μπορούν να ωθήσουν στην εκπλήρωση του κάρματος. Η γνώση είναι μία μορφή ασφάλειας και σιγουριάς, ωστόσο αυτή η γνώση πρέπει να εμπλουτισθεί και να ενισχυθεί από την πνευματικότητα και μέσω της ανώτερης γνώσης.

Βόρειος Δεσμός στον δέκατο οίκο & Νότιος Δεσμός στον τέταρτο οίκο: Η πρόκληση είναι να μάθει να ασκεί εξουσία και να αναζητάει την επιτυχία μέσω της καριέρας, της προσωπικής θυσίας και του προσωπικού αγώνα. Η αποκοπή από το οικογενειακό περιβάλλον, η ανεξαρτητοποίηση από εκεί οδηγούν στην απόκτηση αυτοπεποίθησης και στην ισχυρή προσωπικότητα. Αποχαιρετώντας τον οικογενειακό βίο(όχι να μην δημιουργήσει την δική της εστία) μπορεί να καταξιωθεί και να νιώθει ελεύθερη. Πρέπει να εξελιχθεί μέσω της καριέρας και αυτό απαιτεί την ισορροπία μεταξύ του τομέα της καριέρας με εκείνους της οικογένειας και των παιδιών.

Βόρειος Δεσμός στον ενδέκατο οίκο & Νότιος Δεσμός στον πέμπτο οίκο: Η ψυχή λαχταρά να αλλάξει τα πράγματα γύρω της και να φτιάξει μια κοινωνία πιο δίκαιη, δουλεύοντας σε επίπεδο συλλογικό και μέσα από συνεργασίες με τους άλλους. Η ψυχή πρέπει να εγκαταλείψει το πρακτικό και βιολογικό επίπεδο δημιουργίας και να περάσει σε ένα πνευματικό επίπεδο δημιουργίας. Ο έρωτας, η χαρά, η διασκέδαση πρέπει να περιοριστούν(σαφώς όχι να εξατμιστούν) ώστε να εξελιχθεί η ψυχή. Υπάρχει μία ευκολία στην καλοπέραση μαζί με τα παιδιά ή με τον/την ερωτικό/ή σύντροφο αλλά πρέπει να επικεντρώσει στην πνευματικότητα.

Βόρειος Δεσμός στον δωδέκατο οίκο & Νότιος Δεσμός στον έκτο οίκο: Η ψυχή νιώθει την ανάγκη να βγει από τον καρμικό κύκλο και να κατακτήσει την ευτυχία. Θα χρειαστεί ίσως να αντιμετωπίσει ένα σημαντικό κάρμα, είτε σε προσωπικό είτε σε κοσμικό επίπεδο. Είναι μία ενσάρκωση, κατά την οποία κλείνουν κάποια θέματα είτε στον τομέα των προσωπικών σχέσεων, είτε στα επαγγελματικά είτε στα οικονομικά και χρειάζεται ένα ταξίδι λίγο επίπονο σε ύφος απολογητικό προκειμένου να εξιλεωθεί η ψυχή. Η ενασχόληση με τις φιλανθρωπίες, με τα ιδρύματα, με την τέχνη αποτελούν διεξόδους εκτόνωσης της ενέργειας. Η ψυχή πρέπει να αφήσει πίσω το ρόλο του υπηρέτη και να μάθει για ποιον λόγο πραγματικά θέλει να δουλέψει. Όλα αυτά απαιτούν μία διεργασία σε επίπεδο εσωτερικό, με τον εαυτό της.