You are currently viewing Πανσέληνος στον Καρκίνο – Προβλέψεις
Illustration of horoscope

Πανσέληνος στον Καρκίνο – Προβλέψεις

Πανσέληνος στον Καρκίνο - Προβλέψεις

Τετάρτη 30/12, λίγο πριν ρίξει αυλαία το 2020 σχηματίζεται η πανσέληνος στον Καρκίνο και συγκεκριμένα στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερω! Ο κύκλος ενός φεγγαριού αποτελείται από τέσσερις φάσεις. Πρώτη φάση αποτελεί αυτή της Νέας Σελήνης όπου μπαίνει ο σπόρος, το εμφύτευμα νέων καταστάσεων. Νέα Σελήνη καλείται το φαινόμενο όπου ο Ήλιος και η Σελήνη βρίσκονται σε σύνοδο, στο ίδιο ζωδιακό σημείο, στην ίδια ζωδιακή θέση και μοίρα. Δεύτερη φάση του Σεληνιακού μήνα αποτελεί η φάση που η Σελήνη κινείται σε γέμισμα μέχρι να φτάσουμε στο μέσο του Σεληνιακού μήνα που καλείται πανσέληνος. Σε κάθε πανσέληνο, τα φώτα, Ήλιος και Σελήνη βρίσκονται εκ διαμέτρου αντίθετα στα απέναντι ζώδια. Η πανσέληνος σχετίζεται με το κλείσιμο καταστάσεων σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο και πολλές φορές προκαλεί έντονη συναισθηματική φόρτιση. Η πανσέληνος αποτελεί την τρίτη φάση ενός Σεληνιακού μήνα. Η τέταρτη και τελευταία φάση είναι αυτή της χάσης της Σελήνης, όπου το φεγγάρι μικραίνει μέχρι να εξαφανιστεί από τον ουρανό. Υπάρχει ένας γενικός κανόνας στην αστρολογία, ο οποίος ισχυρίζεται ότι καλό είναι να επιδιώκουμε εκκινήσεις και νέα εγχειρήματα στο διάστημα από τη νέα σελήνη έως την πανσέληνο δηλαδή κατά τη διάρκεια που το φεγγάρι βρίσκεται σε γέμισμα.

Η πανσέληνος στον Καρκίνο σχετίζεται με ζητήματα σπιτιού, οικογένειας και πολύ προσωπικών σχέσεων. Οι ημέρες μέχρι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μας βρίσκουν με την Σελήνη στο ζώδιο του Καρκίνου με το ενδιαφέρον μας να είναι στραμμένο στις πολύ δικές μας υποθέσεις. Επειδή κάθε πανσέληνος σχετίζεται με το κλείσιμο ενός κύκλου μπορεί να υπάρξει έντονη συναισθηματική φόρτιση με οικεία πρόσωπα ενώ και εμείς μοιάζουμε περισσότερο κυκλοθυμικοί. Αποφύγετε εντάσεις με την οικογένεια σας και φροντίστε να κοντρολάρετε τις ψυχολογικές μεταπτώσεις. Ο ωροσκόπος ανατέλλει στον Τοξότη, με κυβερνήτη τον Δία, ο οποίος μόλις έχει ολοκληρώσει την πολυσυζητημένη σύνοδο του με τον Κρόνο στον Υδροχόο. Όλα συνηγορούν στο κλείσιμο μιας αρκετά δύσκολης, ιδιόρρυθμης και παράξενης χρονιάς. Όλα μιλούν για την απαρχή ενός νέου κύκλου εμπειριών όπου ο εγωισμός θα δώσει τη θέση του στη συλλογική δράση και την προώθηση του κοινωνικού συμφέροντος έναντι της ατομικής ευημερίας. Η πανσέληνος δεν είναι κακή καθώς σχηματίζει εξάγωνο με τον Ουρανό. Η όψη ευνοεί την απελευθέρωση από βαρίδια και συναισθηματικές εξαρτήσεις. Μπορούμε να απαλλαγούμε από συναισθηματικά βαρίδια που δεν μας αφήνουν να εξελιχθούμε. Αναπάντεχα γεγονότα, αιφνίδιες εξελίξεις και ευχάριστες εκπλήξεις υπόσχονται ανανέωση και καλύτερη διάθεση. Επηρεάζεστε περισσότερο της πανσελήνου Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι με γενέθλια στο τέλος του πρώτου και τις αρχές του δευτέρου δεκαημέρου. Επιπλέον, καθώς ο Ήλιος βρίσκεται στον Αιγόκερω, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μας απασχολήσουν επαγγελματικά ζητήματα και σίγουρα πριν το κλείσιμο της χρονιάς καλούμαστε να προβούμε σε κλεισίματα.

Κατά την ημέρα της πανσελήνου ολοκληρώνεται και το τετράγωνο Αφροδίτης-Ποσειδώνα! Η όψη χρήζει ιδιαίτερης προσοχής σε συναισθηματικό και οικονομικό επίπεδο. Η έλλειψη αντικειμενισμού, ευθυκρισίας και ο υποκειμενισμός μπορούν να μας οδηγήσουν σε εξιδανικεύσεις και απογοητεύσεις. Καλό είναι να είμαστε μετρημένοι και επιφυλακτικοί σε οικονομικές και συναισθηματικές επενδύσεις αλλά και σε οικονομικές δοσοληψίες καθώς μπορούμε να πέσουμε θύματα εκμετάλλευσης. Η όψη ευνοεί την τέχνη για αυτό καλό είναι να αφιερώσετε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας, το χόμπι σας και την ψυχική σας γαλήνη. Περισσότερο προσεκτικοί σε αισθηματικό και οικονομικό επίπεδο Δίδυμοι, Τοξότες, Παρθένοι και Ιχθείς του δευτέρου και τρίτου δεκαημέρου.

Κριός: Οικογενειακές υποχρεώσεις για τις οποίες πρέπει να μεριμνήσετε φέρνει η πανσέληνος στον Καρκίνο. Ένα πρόσωπο της οικογένειας σας ενδεχομένως χρειάζεται τη στήριξη ή τη βοήθεια σας. Στον επαγγελματικό τομέα δέχεστε αρκετή πίεση καθώς υπάρχουν πράγματα για τα οποία πρέπει να φροντίσετε. Ευθύνες, υποχρεώσεις και λιγότερος ελεύθερος χρόνος μέχρι την παραμονή Πρωτοχρονιάς. Αποφύγετε να οριστικοποιήσετε αποφάσεις σχετικά με αγοραπωλησίες ακινήτων. Μην διστάσετε όμως να το διαπραγματευτείτε καθώς θα βγείτε κερδισμένοι και ωφελημένοι. Η πανσέληνος ενδεχόμενα να φέρνει έκτακτα έσοδα, τα οποία δεν λογίζατε με αποτέλεσμα να νιώσετε περισσότερο ασφαλείς. Μία καλή είδηση σχετικά με τα οικονομικά αναπτερώνει το ηθικό σας. Βρείτε την ισορροπία μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.

Ταύρος: Μία ιδιαίτερα επικοινωνιακή πανσέληνος με πολλές συζητήσεις, μηνύματα, ειδήσεις, τηλεφωνήματα και ανταλλαγή πληροφοριών. Η πανσέληνος σας βάζει σε μία διαδικασία μικρών και σύντομων μετακινήσεων για ζητήματα που προκύπτουν στην καθημερινότητα σας. Προσέχετε τη διαχείριση του λόγου καθώς δεν αποκλείεται να χάσετε τον έλεγχο και να χάσετε το δίκιο σας ή την εξυπηρέτηση του δικού σας συμφέροντος. Πιθανή μια μετακόμιση και αλλαγή τόπου διαμονής. Σχέσεις με αδέλφια και στενούς συγγενείς στο μικροσκόπιο. Δεν είναι κακή για το δικό σας ζώδιο η πανσέληνος καθώς φέρνει ευκαιρίες που δεν είχατε υπολογίσει και σας βοηθάει να ανακτήσετε τη δύναμη σας. Μην διστάσετε όμως να ρισκάρετε και να τολμήσετε!

Δίδυμος: Οικονομικά ζητήματα φέρνει στην επιφάνεια η πανσέληνος. Πιθανώς να προκύψουν έκτακτα έξοδα και οικονομικές υποχρεώσεις μέχρι το τέλος του χρόνου. Θα κληθείτε να κλείσετε οφειλές και εκκρεμότητες. Ελέγξτε την τάση σας για κατανάλωση και άσκοπες αγορές. Αποφύγετε να διεκδικήσετε μία αύξηση μισθού ή να διαπραγματευτείτε τα των αποδοχών σας. Είναι μία χρονική στιγμή απολογισμού που σας βοηθάει να συνειδητοποιήσετε με ποιους θα πορευτείτε στο μέλλον, με ποιους έχετε κοινές αξίες, κοινούς στόχους και προοπτικές. Μία μυστική συμφωνία ενδέχεται να αποδώσει!

Καρκίνος: Σχέσεις, συνεργασίες και αισθηματική ζωή στο μικροσκόπιο με την πανσέληνο. Η προσωπική σας ζωή, τα θέλω σας και οι επιθυμίες σας σε πρώτο πλάνο. Η πανσέληνος τονίζει τις δικές σας ανάγκες και σας ωθεί να φροντίσετε για τον εαυτό σας ή τον εαυτό σας. Πιθανές εντάσεις σε σχέσεις και συνεργασίες. Αποφύγετε να διαπληκτιστείτε με τον/τη σύντροφο σας. Οι φίλοι σας στηρίζουν και έχετε να αναμένετε ενθάρρυνση και συμπαράσταση από φιλικά σας πρόσωπα. Ένας μακροπρόθεσμος στόχος που έχετε θέσει μοιάζει πιο κοντά στην κατάκτηση.

Λέων: Αναμοχλεύει τα συναισθήματα και παίζει με την ψυχολογία σας αυτή η πανσέληνος. Ένα αίσθημα νοσταλγικότητας σας ρίχνει ψυχολογικά και προσπαθείτε να βρείτε διεξόδους μέσω της εργασιοθεραπείας είτε ενός νέου φλερτ. Οι δεσμευμένοι μπορεί να θελήσετε να προστατέψετε την ιδιωτική σας ζωή ενώ οι αδέσμευτοι θα νιώσετε μία νοσταλγία για έναν άνθρωπο του παρελθόντος με αποτέλεσμα να επιδοθείτε παρορμητικά σε μία νέα γνωριμία. Προσοχή στην υγεία και την διατροφή σας. Αποφύγετε το παρασκήνιο. Το φινάλε της χρονιάς κρύβει ευχάριστες εκπλήξεις στην καριέρα σας και εκτινάσσει τις μετοχές σας στα ύψη. Ξαφνικές ευκαιρίες αλλά και πρόοδος στην καριέρα.

Παρθένος: Καθόλου αρνητική για το δικό σας ζώδιο η πανσέληνος καθώς φέρνει στην επιφάνεια φιλικές σχέσεις. Η κοινωνική σας ζωή είναι ιδιαίτερα τονισμένη και καλό είναι να αποδεχτείτε φιλικές προτάσεις για διασκέδαση και ψυχαγωγία. Προσέχετε όμως τις υπερβολές και στο πως διαχειρίζεστε τον λόγο καθώς ενδέχεται να υπάρξουν παρεξηγήσεις. Η πανσέληνος σας βοηθάει να αλλάξετε τρόπο σκέψης και επικοινωνίας με τους άλλους. Θετικές ειδήσεις από το εξωτερικό, από κάποιο άτομο που διαμένει εκεί ή μία εργασιακή ευκαιρία προερχόμενη από το εξωτερικό. Εύνοια σε νομικά και ζητήματα σπουδών. Φαίνεται πως ο δυναμισμός σας ωθεί σε διεκδικήσεις που μόνο ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο ζωής υπόσχεται.

Ζυγός: Η πανσέληνος φέρνει στο προσκήνιο την επαγγελματική σας ζωή και ζητήματα καριέρας. Ευθύνες, επιπρόσθετες υποχρεώσεις φαίνεται να σας μπλοκάρουν. Σε συνδυασμό μάλιστα με τις αυξημένες απαιτήσεις ατόμων της οικογένειας σας υπάρχει πρόβλημα και φαίνεστε να βρίσκεστε στη μέση της αρένας προσπαθώντας να βρείτε ισορροπίες και να μην αμελήσετε κάτι από τα δύο. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να υπάρξουν γκρίνιες και παράπονα που θα σας χαλάσουν τη διάθεση. Επιστρατεύστε τη διπλωματία σας και ρίξτε γέφυρες με την οικογένεια σας ή με τους συνεργάτες σας. Οικονομικά αναμένονται κάποιες καλές ειδήσεις και ευχάριστες εκπλήξεις. Μία θετική ρύθμιση ενισχύει το εισόδημα σας. Μην αμελήσετε την ερωτική σας ζωή καθώς είναι πολλά υποσχόμενη.

Σκορπιός: Θετική αναμένεται η πανσέληνος για το δικό σας ζώδιο με ευχάριστες εκπλήξεις στον τομέα σχέσεις-συνεργασίες. Μία πρόταση, μία προσφορά από ένα άτομο σας ικανοποιεί και σας ανακουφίζει. Θετικές εξελίξεις και ευκαιρίες αναμένονται στον τομέα καριέρα. Οι ενδιαφερόμενοι για εύρεση εργασίας μπορείτε να κυνηγήσετε μια θέση εργασίας στο εξωτερικό. Γενικότερα, ευνοούνται οι επικοινωνίες και οι εμπορικές σας-διαπραγματευτικές σας ικανότητες. Εύνοια και τύχη σε ζητήματα σπουδών. Φαίνεται ότι σταθεροποιείται η ζωή σας και νιώθετε περισσότερη ασφάλεια.

Τοξότης: Η πανσέληνος στον Καρκίνο φέρνει στην επιφάνεια ζητήματα οικονομικά, κληρονομικά, εφορίας, δανείων, διατροφής αλλά και σε σχέση με τρίτους, υπηρεσίες ή το δημόσιο. Υπάρχουν έκτακτα έξοδα, υποχρεώσεις που δεν υπολογίζατε ή δεν σας είχαν ενημερώσει για αυτές. Δείξτε ψυχραιμία, φανείτε ευέλικτοι και διεκδικήστε το δίκιο σας με πειθώ και επιχειρήματα. Προσέχετε οικονομικά ανοίγματα, καλό είναι να είστε φειδωλοί και μετρημένοι. Προκύπτουν έκτακτα έξοδα και ανάγκες που δεν είχατε στο πλάνο σας. Φυσικά, ο παράγοντας της τύχης είναι με το μέρος σας. Η ερωτική ζωή κρύβει πολλές εκπλήξεις και σας βρίσκει πρωταγωνιστές. Εργασιακά αναμένεται πρόοδος αλλά και ευκαιρίες που δεν περιμένατε. Ανοίξτε τα φτερά σας και το κυριότερο εκσυγχρονιστείτε! Ρισκάρετε!

Αιγόκερως: Η πανσέληνος απέναντι σας, στον άξονα σας! Εσείς και οι άλλοι στο προσκήνιο. Μία σημαντική σχέση φαίνεται να φτάνει σε οριακό σημείο, σε κομβικό σημείο και θα κληθείτε να πάρετε αποφάσεις. Μία νέα γνωριμία, μία νέα αρχή αναμένεται για εσάς σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο. Προσέχετε το παρασκήνιο, τα κουτσομπολιά και μην εμπιστεύεστε όποιον να ναι. Υπάρχουν άνθρωποι που φθονούν την πρόοδο σας. Ένα νέα επιχειρηματικό εγχείρημα προ των πυλών. Στο μενού και ένας χωρισμός όχι για λόγους πρακτικούς. Ωστόσο, αναμένεται σημαντική βελτίωση! Τα δύσκολα αποτελούν παρελθόν! Απολαύστε την ερωτική σας ζωή, κάντε έρωτα και όχι πόλεμο.

Υδροχόος: Σας δυσκολεύει αρκετά η πανσέληνος στον Καρκίνο καθώς σας καλεί να κλείσετε εκκρεμότητες λίγο πριν την νέα χρονιά. Εργασιακές ευθύνες, υποχρεώσεις και επιπλέον δουλειά δεν αφήνουν πολύ ελεύθερο χώρο και ελευθερία κινήσεων. Προσέχετε σχέσεις με συνεργάτες και συναδέλφους αλλά και στις καθημερινές σας συναλλαγές και μετακινήσεις. Θέματα οικογενειακά δέχονται εύνοια και έχετε να περιμένετε κάτι καλό από αυτόν τον τομέα. Αφιερώστε χρόνο σε φιλικά πρόσωπα καθώς εκεί βρίσκετε ασπίδα προστασίας. Εύνοια και στήριξη από φίλους. Φυσικά, αποφύγετε να δανείσετε σε φιλικά πρόσωπα! Αποδεχτείτε προτάσεις από φίλους. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν πράγματα που πρέπει να διευθετήσετε πριν αλλάξει ο χρόνος για να απολαύσετε μια εξαιρετική πρωτοχρονιά με φίλους ή τον/τη σύντροφο σας.

Ιχθύες: Θετική για το δικό σας ζώδιο η πανσέληνος. Φέρνει στην επιφάνεια την αισθηματική σας ζωή και την σχέση σας με τα παιδιά. Ξυπνάει μέσα σας ο αισιόδοξος εαυτός και αυτό σας δίνει ζωή. Έμφαση σε θέματα φιλίας και προσωπικών επιδιώξεων. Διανύετε μία ιδιαίτερα κοινωνική περίοδο με τον κοινωνικό σας κύκλο να έχει διευρυνθεί. Πιθανώς να έχετε μπει σε έναν νέο κύκλο γνωριμιών. Επαγγελματικά προσέχετε κάποιες παρεξηγήσεις με συναδέλφους και μην δίνετε λαβές για σχόλια. Απολαύστε την αισθηματική σας ζωή και διασκεδάστε όσο μπορείτε. Μία επικοινωνία, μία είδηση από τα αδέλφια ή τους στενούς συγγενείς φέρνουν χαρά. Ταξίδια και μετακινήσεις έχουν να προσθέσουν κάτι στη χαρά σας. Ευχάριστες συμπτώσεις που σας ωφελούν.