You are currently viewing ΑΝΔΡΑΣ ΤΟΞΟΤΗΣ

ΑΝΔΡΑΣ ΤΟΞΟΤΗΣ

Σύμφωνα με την αστρολογία εάν έχετε γεννηθεί μεταξύ 22 Νοεμβρίου και 21 Δεκεμβρίου ανήκετε στο ζώδιο του Τοξότη. Σύμβολο του είναι ο κένταυρος, ο οποίος είναι μισός άνθρωπος, μισός άλογο. Επιπλέον, σύμβολο του είναι το τόξο, το βέλος του τόξου. Σε μία πιο ενδελεχή αποκωδικοποίηση του ζωδιακού συμβόλου μπορούμε να πούμε ότι το άλογο συμβολίζει τα ζωώδη, κατώτερα ένστικτα του ζωδίου και ο άνθρωπος το πνεύμα του. Στοχεύει πάντοτε ψηλά! Κυβερνήτης πλανήτης του ζωδίου είναι ο Δίας, που συμβολίζει την παιδεία, την ανώτερη εκπαίδευση, τη γνώση και την φιλοσοφία. Παραδοσιακά, ο πλανήτης χαρακτηρίζεται «ευεργέτης» και αποτελεί σύμβολο της «τύχης». Ανήκει στο στοιχείο της φωτιάς και χαρακτηρίζεται από πάθος, έντονο ενθουσιασμό και φλογερά συναισθήματα. Η ποιότητα του είναι «μεταβλητή», κάτι που τον κάνει ευέλικτο, ευπροσάρμοστο και προσαρμοστικό.

Ανδρας Τοξότης

Είναι φιλικός, διασκεδαστικός, ενθουσιώδης, ενεργητικός, θαρραλέος και τολμηρός. Είναι επιπόλαιος και έντονα παρορμητικός με αποτέλεσμα να μην υπολογίζει σωστά κάποιες καταστάσεις και να βρίσκεται αντιμέτωπος με δυσάρεστες εκπλήξεις. Ωστόσο, λόγω της αισιόδοξης στάσης του απέναντι στη ζωή γρήγορα καταφέρνει να ξεπεράσει τις απογοητεύσεις του. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι η αγάπη για το ρίσκο χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες, οικονομικές ή συναισθηματικές. Αφοπλιστικό του χαρακτηριστικό; Η ειλικρίνεια! Ωστόσο, η ειλικρίνεια του πολλές φορές εκδηλώνεται με άκομψο τρόπο και χωρίς τακτ με αποτέλεσμα να πληγώνει άθελα του τους γύρω του. Είναι η ψυχή της παρέας, αγαπάει τους φίλους του. Δύσκολα μπαίνει σε καλούπια, αντιπαθεί τη ρουτίνα και την στατικότητα.

Επιλογή Καριέρας

Όσον αφορά την καριέρα του, συνήθως επιλέγει το ελεύθερο επάγγελμα καθώς χρειάζεται ελευθερία κινήσεων. Δεν του αρέσει να εργάζεται υπό την επίβλεψη αφεντικών, για αυτό θα αποφύγει να απασχοληθεί κάτω από ένα αυστηρό και συντηρητικό περιβάλλον που του στερεί την δημιουργικότητα έκφρασης και σκέψης. Όταν νιώσει ότι πιέζεται ή ότι προσβάλλεται η ηθική του θα αντιδράσει επαναστατώντας και πολλές φορές θα γίνει επιθετικός ή προσβλητικός. Διαθέτουν ισχυρή αυτοπεποίθηση, κάτι που εισπράττεται από τους άλλους ως αλαζονεία με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προστριβές στις εργασιακές του σχέσεις. Επαγγέλματα που ταιριάζουν στη φύση ενός Τοξότη; Δημοσιογράφος, δάσκαλος, εκπαιδευτικός, ταξιδιωτικός πράκτορας, νομικός, πολιτικός, συγγραφέας. ΄

Αισθηματική Ζωή

Όσον αφορά την αισθηματική του ζωή είναι αρκετά ανήσυχος και του αρέσει να πειραματίζεται. Αναζητάει μία έξυπνη, εύστροφη σύντροφο, που θα ιντριγκάρει το μυαλό του και αρέσεται στο να θαυμάζει την γυναίκα του. Οι επιλογές του μπορεί να είναι αρκετά εκκεντρικές με αποτέλεσμα να ξαφνιάσει τους γύρω του. Θέλει να νιώθει ελεύθερος, ανεξάρτητος για αυτό θα εκτιμήσει ιδιαίτερα μια γυναίκα που θα του δίνει ελευθερία κινήσεων και θα τον εμπιστεύεται. Η ανάγκη του για επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων τον κάνει ιδιαίτερα δημοφιλή στο αντίθετο φύλλο με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι τον πολιορκούνε για αυτό χρειάζεται δίπλα του μια γυναίκα ανεκτική, που να του έχει εμπιστοσύνη και να μην τον ζηλεύει. Μπορεί να φαίνεται συναισθηματικά απόμακρος και ψυχρός ωστόσο είναι τρυφερός και εκδηλώνει την αγάπη του με αυθόρμητες εκφράσεις και σκέψεις. Συνήθως, η ερωτική του ζωή μοιάζει με «λούνα παρκ» και νιώθει σαν σε παιδική χαρά. Η ερωτική του ζωή είναι πλουσιοπάροχη και αντλεί το μέγιστο συναίσθημα διασκέδασης. Όταν νιώθει ότι καταπιέζεται μπορεί να απομακρυνθεί και να γίνει παράξενος. Μπορεί να κευγαδίσει με την σύντροφο του αλλά αμέσως το ξεχνάει γιατί δεν έχει πολύ αυξημένο το αίσθημα του εγωισμού. Είναι σίγουρος για την επιλογή του και τα συναισθήματα του με αποτέλεσμα να μην λαμβάνει υπόψη την γνώμη των άλλων. Ταιριάζει ιδανικά με Κριό και Λέοντα καθώς υπάρχει έντονο πάθος και κοιτάνε τη ζωή από κοινή οπτική γωνία. Σεξουαλικά έλκεται ιδιαίτερα από την γυναίκα Καρκίνο, την οποία εκτιμά για τον αισθησιασμό και τα συναισθήματα της. Δύσκολα θα γυρίσει να κοιτάξει μια γυναίκα Ταύρο, Παρθένο η Αιγόκερω γιατί τις θεωρεί συντηρητικές, αμετακίνητες και πρακτικές, είναι έξω από την ιδιοσυγκασία του.

Αρνητικά Χαρακτηριστικά

Ως ζώδιο της φωτιάς, θέλει να είναι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος με αποτέλεσμα να εκδηλώνει έντονο ναρκισσισμό και εγωισμό. Είναι γοητευτικός, έχει ισχυρή αυτοπεποίθηση και αρέσκεται να φλερτάρει καθώς τονίζεται η φιλαρέσκεια του. Είναι ειλικρινής, κάτι που τον καθιστά αρκετά δημοφιλή ωστόσο δεν διαθέτει τακτ και μπορεί να προσβάλλει κάποιον άθελα του. Η επιπολαιότητα και η απερισκεψία του είναι σημαντικά μειονεκτήματα του. Θέλει να νιώθει ελεύθερος με αποτέλεσμα να είναι συναισθηματικά μη διαθέσιμος καθώς νιώθει να πνίγεται.

Θετικά Χαρακτηριστικα

Η αισιοδοξία, ο αυθορμητισμός, η ζωντάνια, η ενεργητικότητα και η ανάγκη τους για μάθηση και γνώση τους καθιστά ιδιαίτερα ενδιαφέροντες χαρακτήρες. Ο άνδρας Τοξότης εκτιμά ιδιαίτερα τη γνώση, την φιλοσοφία και τη μάθηση, έχει ανάγκη από περιπέτεια και νέες εξερευνήσεις. Του αρέσουν τα ταξίδια μαζί με φίλους ενώ ως φίλος είναι εξαιρετικός και άκρως ενθαρρυντικός. Με την σύντροφο του είναι ιδιαίτερα υποστηρικτικός και θα την στηρίξει στις αποφάσεις της γιατί πολύ απλά την εμπιστεύεται και εμπιστεύεται πρώτα απόλα την επιλογή του.

Τοξότης με πλανήτες στον Σκορπιό: Μυστήριος, μυστικοπαθής και συγκριτικά πιο εσωστρεφής από τον επόμενο τύπο Τοξότη. Περισσότερο συναισθηματικός, έχει περισσότερη ανάγκη για συναισθηματική ασφάλεια και οικονομική σταθερότητα στη ζωή του. Είναι ο λιγότερο αυθόρμητος Τοξότης, διαθέτει ισχυρή διαίσθηση και ενστικτο. Διαθέτει ισχυρό επιχειρηματικό ένστικτο και είναι πιο ικανός σε οικονομικούς χειρισμούς σε σχέση με τον επόμενο τύπο Τοξότη. Είναι περισσότερο σταθερός στην αισθηματική ζωή και λατρεύει την σεξουαλική πράξη.

Τοξότης με πλανήτες στον Τοξότη: Ο γνήσιος εκπρόσωπος του ζωδίου. Αισιόδοξος, χαμογελαστός, επιπόλαιος, φιλικός, ανεξάρτητος, φιλελεύθερος, αγαπάει τα ταξίδια, την περιπέτεια, δύσκολα μπαίνει σε μία σχέση και προτιμάει την εργένικη ζωή. Επιπόλαιος, πληθωρικός, διασκεδαστικός, πάντα νέος σε εμφάνιση και προσωπικότητα. Η αθωότητα είναι χάρισμα του, είναι η ψυχή της παρέας και άκρως διασκεδαστικός. Ιδιαίτερα αδέξιος και επιπόλαιος στους οικονομικούς χειρισμούς.

Τοξότης με πλανήτες στον Αιγόκερω: Ο τεχνοκράτης Τοξότης. Περισσότερο ρεαλιστής, πρακτικός και ορθολογικός. Ικανός να επιτύχει επαγγελματικά καθώς μπορεί να υλοποιήσει τις ιδέες του και διαθέτει ισχυρή θέληση και φιλοδοξία. Όταν ο ενθουσιασμός και το πάθος παίρνουν σάρκα και οστά. Διαθέτει υψηλή παιδεία, είναι πολύ φιλοσοφημένος, σοφός, δίκαιος και καθόλου επιπόλαιος. Μπορεί να υστερεί σε εκφράσεις αυθορμητισμού αλλά είναι ένας άξιος και ικανός σύμβουλος διαχείρισης περιουσίας. Η επιτυχία αργεί να έρθει στη ζωή του, είναι μεθοδικός και αποτελεσματικός. Εκτιμάται ιδιαίτερα στον επαγγελματικό του χώρο.