You are currently viewing ΕΥΦΥΙΑ & ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

ΕΥΦΥΙΑ & ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που μιλώντας λίγα λεπτά μαζί τους αντιλαμβάνεσαι ότι είναι ιδιαίτερα ευφυΐείς και οξυδερκείς. Ο λόγος τους είναι ιδιαίτερα κοφτερός, αρέσκονται στους γρήγορους υπολογισμούς, το διάβασμα, την επικοινωνία και την έκφραση. Οι άνθρωποι αυτοί αντλούν τη μέγιστη ικανοποίηση ή αλλιώς ευχαρίστηση εκφράζοντας τις ιδέες τους και τις απόψεις τους. Είναι οι άνθρωποι οι περίεργοι, που δεν διστάζουν να εκφράσουν τις απόψεις τους, είναι οι άνθρωποι οι διερευνητικοί, οι αναλυτικοί, οι ικανοί στη χρήση του λόγου αλλά και εκείνοι που φέρουν προοδευτικές ιδέες. Οι άνθρωποι αυτοί προτάσσουν το πνεύμα έναντι της ύλης και θέτουν σε δεύτερη μοίρα το χρήμα και την ύλη. Από αστρολογικής άποψης και εκδοχής ο «Ερμής» και οι όψεις που σχηματίζει αποτελούν ενδείξης ενός έξυπνου ανθρώπου. Ο Ερμής σε κάποιες ζωδιακές θέσεις χαρίζει ιδιαίτερα αστραφτερό και κοφτερό μυαλό ενώ και κάποιες όψεις μιλάνε για άτομα με υψηλή αντίληψη και διαύγεια νου.

Ερμής στους Διδύμους: Ο Ερμής παραδοσιακά κυβερνά στο ζώδιο των Διδύμων. Έχουμε να κάνουμε με ιδιαίτερα εξωστρεφείς χαρακτήρες που χαρακτηρίζονται από υψηλή αντίληψη. Αρέσκονται στην επικοινωνία, την πληροφόρηση και την αναμετάδοση γνώσεων και πληροφοριών. Τα άτομα αυτά διαθέτουν μεγάλη ευγλωτία και παρρησία, είναι ικανά στη διαχείριση του λόγου αλλά και ικανοί στις δημόσιες σχέσεις. Ωστόσο, έχουν μια σχετική δυσκολία να επικενρώσουν σε μία δραστηριότητα καθώς το μυαλό τους είναι σε υπερδιέγερση. Καλό είναι να μάθουν να ολοκληρώνουν όσα αρχίζουν, πρέπει να αναπτύξουν το αίσθημα της επιμέλειας, της επιμονής και της υπομονής.

Ερμής στην Παρθένο: Ο Ερμής παραδοσιακά κυβερνά το ζώδιο της Παρθένου. Έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους ιδιαίτερα επικοινωνιακούς αλλά όχι απαραίτητα κοινωνικούς. Το μυαλό τους βρίσκεται συνεχώς σε υπερδιέγερση, μιλάνε ακατάπαυστα αλλά τα λεγόμενα τους πάντοτε έχουν βάση και υπόσταση. Είναι επιμελείς, αναλυτικοί, ακριβείς, λεπτομερείς και λεπτολόγοι. Διαθέτουν έξυπνο χιούμορ, υψηλή αντίληψη και είναι εύγλωτοι. Είναι οι άνθρωποι που θα φέρουν εις πέρας έναν τεράστιο όγκο επαγγελματικών υποχρεώσεων με επιτυχία και ακρίβεια. Είναι εξαίρετοι στους μαθηματικούς υπολογισμούς αν και χαρακτηρίζονται συμφεροντολόγοι ή υλιστές. Ελάττωμα τους είναι η αυστηρή κριτική που ασκούν τόσο στον εαυτό τους όσο και στους άλλους, με αποτέλεσμα να κουράζουν και να γίνονται ψυχαναγκαστικοί.

Ερμής στον Σκορπιό: Ο Ερμής στο ζώδιο της έξαρσης του Ουρανού και της διακυβέρνησης των Άρη και Πλούτωνα. Οι άνθρωποι αυτοί διαθέτουν υψηλή αντίληψη αλλά και ενστικτώδη αντίληψη. Είναι οξυδερκείς, επινοητικοί, ικανοί στις αναλύσεις και τους οικονομικούς χειρισμούς. Διαθέτουν έντονα διερευνητικό νου και μπορούν να εμβαθύνουν σε συζητήσεις ή προβληματισμούς. Είναι ικανοί, πεισματάρηδες, διαθέτουν τεράστια αποθέματα υπομονής ώστε να βρουν τη ρίζα ενός προβλήματος και να το επιλύσουν. Δεν είναι ιδιαίτερα κοινωνικοί, ίσα ίσα είναι εσωστρεφείς και αντικοινωνικοί, κρατάνε μυστικά για τον εαυτό τους αλλά και για τους γύρω τους, είναι περίεργοι και θέλουν να μαθαίνουν τα πάντα γύρω τους. Διαθέτουν πολύ καλή μνήμη και δεν ξεχνάνε.

Ερμής στον Υδροχόο: Ο Ερμής στο ζώδιο της διακυβέρνησης του Ουρανού και παραδοσιακά του Κρόνου. Οι άνθρωποι αυτοί είναι ιδιαίτερα οξυδερκείς, εξωστρεφείς και σκέφτονται έξω από τα καλούπια, εντελώς αντισυμβατικά. Διαθέτουν τεράστια ευστροφία και κουβαλάνε φαεινές ιδέες. Πολλές φορές στην επικοινωνία τους είναι απρόσωποι, σκληροί και απόμακροι κάτι που τους κάνει να ξενίζουν προς τους τρίτους. Ωστόσο, φέρουν πολύ εύστοχες ιδέες και λύσεις που ωστόσο χρειάζεται κάποιος να τις κατευθύνει ώστε να μπουν σε πρακτική εφαρμογή. Είναι σοβαροί αλλά ο λόγος τους χαρακτηρίζεται από έπαρση και αλαζονεία. Λάτρεις της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και της φιλίας αγαπάνε να βρίσκονται με κόσμο και να ανταλλάσουν απόψεις.

Ερμής σε όψεις με τον Ουρανό: Όταν οι δύο πλανήτες (Ερμής & Ουρανός) σχηματίζουν μεταξύ τους όψεις έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους έξυπνους, προοδευτικούς, ανεξάρτητους, που σκέφτονται εκκεντρικά αλλά διαθέτουν και τεράστιο δείκτη διανοητικής δύναμης ή ευστροφίας. Είναι εύγλωτοι, νευρικοί, κοινωνικοί και επικοινωνιακοί. Διαθέτουν τεράστια ποσά γνώσεων και θέλουν να εκφράζονται. Αρέσκονται να επικοινωνούν, να ανταλλάσουν απόψεις, να σπουδάζουν και να μορφώνονται. Οι πιο ισχυρές όψεις είναι αυτές της συνόδου και της αντίθεσης, ωστόσο και τα τρίγωνα, τα τετράγωνα και τα εξάγωνα χαρίζουν δυνατά μυαλά. Ανάλογα με το ζώδιο που λαμβάνει η όψη, δίνει ποιότητες του ζωδίου που κυβερνά. Από προσωπική μου εμπειρία, να αναφέρω ότι ένα άτομο με σύνοδο Ερμή-Ουρανού στον Σκορπιό είναι ιδιαίτερα έξυπνο, με κοφτερό μυαλό, νευρικό, θέλει την εναλλαγή, την ποικιλία, ωστόσο διαθέτει τεράστια ποσά συγκέντρωσης και ουσιαστικής επίλυσης προβλημάτων από τη ρίζα. Σκέφτεται αντισυμβατικά, ακομπλεξάριστα και είναι πολύ πιο μπροστά από την εποχή του. Μπορεί να χαρακτηριστεί και κυνικός νους. Ένα άτομο με σύνοδο Ερμή-Ουρανού στον Αιγόκερω μπορεί να σκέφτεται αργά, μεθοδικά, προσεκτικά ωστόσο πολλές φορές αυτό το μυαλό χαρακτηρίζεται από ξαφνικές εκλάμψεις και αναλαμπές κάτι που χαρίζει μαγνητικό τρόπο σκέψης. Είναι τα άτομα τα φιλελεύθερα, τα ανεξάρτητα, τα προοδευτικά, που δεν μπαίνουν σε καλούπια και φόρμουλες.